Γεια και χαρά σου αγαπητέ decadance!
Θα γράψω κι εγώ κάτι αυθόρμητο, και σύντομα ελπίζω να επιστρέψω και να γράψω ξανά... Πρώτα απ'όλα, η ερώτηση τείνει να είναι φαινομενικά "απλή", ωστόσο μπορούμε ίσως να την θεωρήσουμε κι ως ένα παιχνίδι δημιουργικού οίστρου, ώστε να φανταστούμε διάφορα... παραληρήματα!
Πέρα από την επιστημονική χροιά του φίλτατου King Of Cats, θα ήθελα να δώσω ένα λίγο πιο φιλοσοφικό τόνο στη συζήτηση... Το "
Πού είμαι όταν είμαι εδώ;" μπορεί κάποιος να το ερμηνεύσει και με τη ματιά κάποιου παρατηρητή... Για παράδειγμα.. Πού είμαι όταν είμαι εδώ (σε κάποιο γεωγραφικά συγκεκριμένο χώρο και χρόνο), αλλά
ο νους μου ταξιδεύει σε "άλλη γη και σ' άλλα μέρη"; Πού βρίσκεται ένας ερωτευμένος/-η όταν το έτερον ήμισυ βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά, αλλά νιώθει σαν να βρίσκεται δίπλα της/του; Πού βρίσκομαι όταν τύχει να βλέπω μια φωτογραφία από ένα ταξίδι που έχω κάνει πέρσι το καλοκαίρι και αναπολώ ξανά τις στιγμές εκείνες;
Ο ανθρώπινος νους έχει μια -κατά τη γνώμη μου- εκπληκτική ικανότητα "ταξιδιού", η σκέψη άλλωστε λέμε είναι το πιο γρήγορο πράγμα που υποτίθεται υπάρχει... Αν με φανταστώ με σκούφο και έλκηθρο στην Αρκτική, ανάλογα με τα οπτικά βιώματά μου φυσικά, θα είναι σαν να είμαι εκεί (κατά μια έννοια), ενώ αν με φανταστώ με χαβανέζικο πουκαμισάκι και τροπικούς χυμούς, ίσως να "βρίσκομαι" σε κάποιο νησί του Ειρηνικού..
Σε μια μεγάλη πόλη... δεκάδες άνθρωποι μπορεί να κινούνται δίπλα σου, να περπατούν παράλληλα ή αντίθετα με σένα.. μέσα όμως στο αστικό αυτό χρώμα.. είναι σίγουρο πως όλοι (μα όλοι) βρίσκονται όντως εκεί όπου βρίσκονται;
Και ερωτώ ξανά, έτσι για να κυλίσει η κουβέντα, ελπίζω να μην βγαίνω "εκτός θέματος"...
Πού βρίσκομαι, ή πού θα ήθελα να βρίσκομαι όταν είμαι (ή δεν είμαι, αντίστοιχα) εδώ;
Αναμένω με χαρά κι άλλες πολλές απαντήσεις... Κουβέντα να γίνεται, άλλωστε!