"είμαι 29 χρονών κ έχω όγκο στον εγκέφαλο.."

Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα

Συγγραφέας "είμαι 29 χρονών κ έχω όγκο στον εγκέφαλο.."

Παρ, 30 Σεπ 2005 7:50 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

flery986
Επισκέπτης

Μιλήσαμε στο τηλέφωνο . "μόλις γέννησα ,πάνε 3εις μήνες .Τώρα ετοιμάζομαι για χημειοθεραπεία .Έχω όγκο στον εγκέφαλο!".
Τα λόγια της έπεσαν σαν κεραυνός και η βροχή έκαψε τα σωθικά μου.

Πώς, γιατί??????
λόγω χρήσης-κατάχρησης του κινητού τηλεφώνου...

Δεν θα πω πολλά λόγια για τα μη δημοσιευμένα αποτελέσματα των ερευνών,εξαιρετικά αρνητικά τόσο για την υγεία μας όσο και για τις πολυεθνικές...
Οι επιστήμονες προειδοποιούν για μια καινούρια επιδημική αρρώστια άγνωστη προς το παρον ...παντως τα κινητά προσβάλλουν κατα βασει τον εγκέφαλο.
Τα βασικά.Τα ποσά της ραδιενέργειας που δεχόμαστε είναι αρκέτα για να βλάψουν εστώ και αν μιλήσουμε για 1' εβδομαδιαίως.Η χρήση HANDS FREE ΜΕΙΩΝΕΙ την απορρόφηση της ακτινοβολίας στο 1/3!Οι ανήμποροι να τα καταργήσουν ας ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ HANDS-FREE!!!!!!!!!
Επίσης χρησιμοποιείστε τα σε εξωτερικούς χώρους!!!για να φτάσει το κύμα στις κεραίες λήψεις όταν ο χρήστης βρίσκετα λ.χ στο μετρό αναπτύσσει υπερπολλαπλάσια δύναμη για να εξέλθει στην ατμόσφαιρα και να φτάσει εντελει στις κεραίες και απο κει να συνεχίσει το ταξίδι...Αναλογίσου τι ακτινοβολία δέχεσαι όταν βρίσκεσαι σε κλείστους χώρους αλλά και την ευθύνη σου για τους διπλάνους οι οποίοι δέχονται εξίσου την ακτινοβολία που διαχέεται στο χώρο και αντανακλάται στα μεταλλικά αντικείμενα.
Στο αυτοκίνητο επιβαρύνεις τους δικούς σου όταν μιλάς στο κινητό και τα παραθυρα είναι κλειστά για το λόγο που προανέφερα.Πρέπει το κινητό να 'βλέπει' το παράθυρο (κράτα το με το αριστερό)....Σεβάσου εμένα στο λεοφωρείο που δεν έχω κινητό...σεβάσου τους δικούς σου ...κυρίως τον ευατό σου..είναι γελοίο να σε βρίσκουν παντου...να τσακώνεσαι μέσω κινητου...να 'ξύνεσαι' με το κινητό.Έλεος ΣΚΕΨΟΥ τι έχουμε ανάγκη και τι όχι..

Κυρ, 02 Οκτ 2005 12:02 pm

ceyd
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Sep 26, 2005
24
Τόπος: Αθήνα

Sad Μετα λύπης μου διαπιστώνω πως στο 80% των περιπτώσεων η χρήση του κινητού μου τηλεφώνου ήταν άσκοπη.
Σε έναν κόσμο βρώμικο, βλαβερό, ας προσπαθήσουμε όλοι για την ομαλή συνέχεια αυτού του ΔΩΡΟΥ που λέγεται ΖΩΗ.
Sad Είδα τον καρκίνο απο πολύ κοντά, σχεδόν τον έζησα όταν περίμενα τα αποτελέσματα της βιοψίας μου.
Δε θέλω να το ξαναζήσω.
Ούτε για μένα ούτε για κάποιον δικό μου.
Σήμερα αποφάσισα να μειώσω δραστικά τη χρήση του κινητού μου τηλεφώνου.
Ένας καφές στοιχίζει πολύ λιγότερο! Ας συναντιόμαστε να τα λέμε!
η προσωπική επαφή είναι κάτι τόσο σημαντικό που τείνει να αφανιστεί!
Κρίμα δεν είναι; Question
Ζητώ συγγνώμη απο αυτούς που έβλαπτα τόσον καιρό με το κινητό μου τηλέφωνο...

Κυρ, 02 Οκτ 2005 5:02 pm

JonnyCycler
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Aug 12, 2005
94
Τόπος: Athens

Καταρχάς φίλε ceyd καλώς ήρθες στην κοινότητα του MY AEGEAN !
Happy Happy

Θα συμφωνήσω με όλα τα παραπάνω αλλά θα θελα να τονίσω το εξής: το κινητό τηλέφωνο είναι εκτός όλων των άλλων, ΕΞΑΡΤΗΣΗ και ιδιαίτερα επιρεπείς σε αυτό είναι τα ΠΑΙΔΙΑ και οι ΝΕΟΙ. Τεκμηριώνω την άποψη μου παραθέτοντας σας το παρακάτω άρθρο το οποίο βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον :

Τι μπορεί να φαντάζει γοητευτικό σε ένα μικρό παιδί που πηγαίνει ακόμα στο δημοτικό σχολείο; Μην βιασθείτε να απαντήσετε γιατί μάλλον θα σας πιάσουμε αδιάβαστους... Βέβαια, εδώ που τα λέμε, αδιάβαστα είναι και τα παιδιά στο σχολείο αφού ασχολούνται συνεχώς με τα κινητά τους τηλέφωνα, και δοκιμάζουν ήχους και μελωδίες. Όλα αυτά συμβαίνουν στην μακρινή αλλά πανέμορφη κεντρική Κίνα, όπου τα κορίτσια ενός δημοτικού σχολείου στο Shaoyang, αυτό που θέλουν είναι να φορέσουν σκουλαρίκια, μέικ-απ και να πάρουν κινητό. Οπότε, μην παραξενευτείτε αν κάνοντας μια βόλτα στο προαύλιο του σχολείου τους, δείτε παιδιά να στέλνουν μηνύματα ή να μιλούν στο κινητό τους. Η Li Nie, μαθήτρια γυμνασίου από το Lanzhou, την πρωτεύουσα της επαρχίας Gansu της βορειοδυτικής Κίνας, αναφέρει ότι τουλάχιστον 22 από τους 44 συμμαθητές της (δηλαδή οι μισοί) έχουν κινητό. Αλλά ακόμα κι αυτοί που δεν έχουν, η μεγαλύτερη επιθυμία τους είναι να αποκτήσουν ένα. Βέβαια σ’ αυτόν τον «πυρετό» της κινητής τηλεφωνίας, αντιμέτωποι έρχονται και οι εκπαιδευτικοί, οι γιατροί και οι ψυχολόγοι με ποικίλες απόψεις επί του θέματος.

Πρέπει να εφαρμοστούν περιορισμοί στην χρήση των κινητών τηλεφώνων προς όφελος της υγείας των παιδιών αλλά και της μελέτης τους, δηλώνουν ορισμένοι. Υπάρχουν καθηγητές πανεπιστημίου που δεν αφήνουν καν τους φοιτητές να εισέρχονται στις αίθουσες μαζί με τα κινητά τους και αν κατά τη διάρκεια του μαθήματος κάποιο τηλέφωνο αρχίσει να “κελαηδάει” τότε ο κάτοχός τους παίρνει αυτομάτως “F” στην ημερήσια βαθμολογία του. Επιστήμονες λένε ότι σαφώς και υπάρχουν πολύ καλές δικαιολογίες για όλα αυτά τα αυστηρά μέτρα. Μπορεί να μην έχει αποδειχθεί πουθενά στον πλανήτη ως τώρα ότι τελικά η χρήση κινητών τηλεφώνων σχετίζεται άμεσα με παθήσεις όπως ο καρκίνος, πολλοί γιατροί όμως πιστεύουν ότι η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να βλάψει τους νέους σε ηλικία.

Η τοπική εφημερίδα Beijing Morning Post, την προηγούμενη Πέμπτη δημοσίευσε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Βρετανούς επιστήμονες που δείχνει ότι σε σχέση με τους ενήλικες, τα παιδιά λόγω του ότι έχουν μικρότερα αυτιά και λεπτότερο κρανιακό φλοιό, ενδέχεται να απορροφήσουν 50% περισσότερη ακτινοβολία χρησιμοποιώντας κινητό τηλέφωνο. Σε ένα παιδί πέντε χρονών η ακτινοβολία θα απορροφηθεί στο 50% του εγκεφάλου του, ενώ σε ένα παιδί δέκα χρονών η ακτινοβολία θα επηρεάσει το 30% της φαιάς ουσίας του εγκεφάλου του. Επίσης, Κινέζοι γιατροί υποστηρίζουν ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων σε νεαρές ηλικίες μπορεί να επηρεάσει το κρανιακό νεύρο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ημικρανίες, απώλεια μνήμης, καθώς και διαταραχές ύπνου, λέει ο Liang Xuanmei, γιατρός στο Lanzhou Chinese & Western Medicine Hospital και προσθέτει πως "όσοι παίζουν παιχνίδια στα κινητά τηλέφωνα συχνά νιώθουν ενοχλήσεις. Σε ορισμένους παρουσιάζεται το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, ή ακόμα και διαταραχές των ακροδακτύλων από την πίεση που ασκούν στα πλήκτρα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις υπάρχουν ακόμα και οφθαλμικές επιπλοκές."

Πέραν όμως των σωματικών επιπλοκών, οι εκπαιδευτικοί ανησυχούν για την επίδραση των κινητών τηλεφώνων στην μελέτη των παιδιών, αλλά και στις προσωπικές τους δεξιότητες. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων οι μαθητές κάνουν και δέχονται τηλεφωνήματα. Άλλοι, παίζουν παιχνίδια όλη την ώρα. Στις εξετάσεις, τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει εργαλεία αντιγραφής αφού οι μαθητές ανταλλάζουν γραπτά μηνύματα μεταξύ τους, αφήνοντας στο παρελθόν τις “παραδοσιακές” μεθόδους με τα “σκονάκια”. Και, φυσικά, εκτός της κακής επιρροής που ασκείται στην μελέτη, τα κινητά τηλέφωνα επιδρούν και στην νοητική υγεία των μαθητών.

Ο εκπαιδευτικός Yang Jianguuo τονίζει ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στον τρόπο που τώρα τα παιδιά αντιμετωπίζουν την υλιστική πλευρά της ζωής τους, συγκρίνοντάς τους με τους συμμαθητές τους. Αυτό φυσικά είναι πολύ κακό, ειδικά σε μια περίοδο προσωπικής ωρίμανσης όπως αυτήν που περνούν τα παιδιά κατά την εφηβική ηλικία. Τον τελευταίο καιρό, σε μεγάλες πόλεις, ορισμένα δημοτικά σχολεία αλλά και γυμνάσια ανακοίνωσαν την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να καταπολεμήσουν αυτό το πρόβλημα. Από την άλλη μεριά βέβαια, οι ψυχολόγοι αμφιβάλουν αν με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα θα λυθεί. Η Xie Yifan, καθηγήτρια ψυχολογίας από τη Shanghai, δήλωσε ότι η μόνη λύση είναι να διδάξουμε στα παιδιά την αυτοπειθαρχία και να τους μάθουμε να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα με πιο “ακίνδυνους” τρόπους...

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Π.Μ.Σ. στην "Ιστορία, Ηθική και ...

από Bio-Tech
Συζήτηση: Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές Απαντήσεις: 0

Τετ, 24 Μάϊ 2023 6:18 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Έρευνα αγοραστικής συμπεριφοράς καταν...

από sofia28
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Τετ, 05 Απρ 2023 7:18 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολή Ταινίας "Bohemian Rhapso...

από EvaDr
Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Τρι, 21 Μάρ 2023 4:53 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Κινηματογραφικές Cine-Ματιές - Προβολ...

Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Κινηματογραφικές «Cine-Ματιές» Απαντήσεις: 0

Κυρ, 19 Μάρ 2023 5:34 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Κινηματογραφικές Cine-Ματιές - Προβολ...

Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Κινηματογραφικές «Cine-Ματιές» Απαντήσεις: 0

Τρι, 14 Μάρ 2023 12:24 pm Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics