Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Ψηφιακή Βιβλιοθήκη για την Πολιτιστική Κληρονομιά της Αφρικής |
|
|
Ιστορία, Λογοτεχνία, Γράμματα και Πολιτισμός |
| Συγγραφέας |
Ψηφιακή Βιβλιοθήκη για την Πολιτιστική Κληρονομιά της Αφρικής |
| |
|
|
|
Οι της Πολιτισμικής και όσοι ενδιαφέρονται γενικά για την Πολιτισμική Πληροφορική
εντόπισα μια υπέροχα κατασκευασμένη απο πλευράς περιεχομένου αλλά και διεπαφής πολιτιστικής ψηφιακής βιβλιοθήκης (όσον αφορά την πολιτισμική κληρονομιά της Αφρικής)
Η διεύθυνση είναι
www.aluka.org
εξαιρετική!!
|
|
|
|
| |
|
|
|
Πραγματικά ανκαι δεν ανήκω στο χώρο το site αυτό παρουσιάζει ενδιαφέρον γενικότερα...
Μου άρεσε πολύ που έχει ζωγραφική πάνω σε πέτρα (εκεί που λεει rock art) η οποία αναπαριστά σκηνές απο την καθημερινότητα
|
|
|
|
| |
|
|
|
Dali_Doc έγραψε:
Πραγματικά ανκαι δεν ανήκω στο χώρο το site αυτό παρουσιάζει ενδιαφέρον γενικότερα...
Μου άρεσε πολύ που έχει ζωγραφική πάνω σε πέτρα (εκεί που λεει rock art) η οποία αναπαριστά σκηνές απο την καθημερινότητα |
Αγαπητέ Dali_Doc
Ναι, εγώ το μελετάω τις τελευταίες 5 ώρες....
τι να πρωτοπώ!!
απο απόψης HCI (διεπαφής)? το οτι πληρεί όλα τα στανταρντ, το ότι παρέχει υπηρεσίες εξαιρετικές για παράδειγμα μπορείς να εποπτεύσεις μια αρχαιολογική τοποθεσία με όλα της τα απαραίτητα στοιχεία, τα metadata, το ότι είναι απολύτα συνεπής αυτή η διεπαφή παρόλο που το υλικό προέρχεται απο διαφορετικούς οργανισμούς
ότι μπορείς να σχολιάσεις κάθε digital object και να το καταχωρήσεις στο My Aluka?
απίστευτη θεματοποιήση, επιτυχημένα σενάρια χρήσης και διαφορετικά format: 3D, images, texts
μέχρι που τους έστειλα εμαιλ και τους συνεχάρη
η καλύτερη βιβλιοθήκη που έχω δει για την πολιτιστική κληρονομιά, με βάθος και σωστή επικοινωνία του περιεχομένου
πολύ σημαντικό για την πολιτιστική κληρονομιά της Αφρικής
Φιλικά,
Diotima
|
|
|
|
| |
|
|
|
Πολύ ενδιαφέρον site! Γιατί να μην υπάρχει κάτι ανάλογο για κάθε πολιτισμό;