Τι κατάφεραν οι καταλήψεις;

   
   

 Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Θεσμικό-Νομικό Πλαίσιο

 
Συγγραφέας Τι κατάφεραν οι καταλήψεις;
 
       
Δευ, 09 Ιούν 2008 2:03 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Argonaut
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Dec 16, 2007
199


Oι περισσότεροι γίναμε κοινωνοί των καταλήψεων την περασμένη ακαδημαϊκή περίοδο και την προηγούμενη από αυτήν. Όλο και πιο πολλοί αρχίζουν να μιλάνε για φασιστικές μειοψηφίες, για απολιτικοποίητους νέους και για φοβικά σύνδρομα στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Τι πιστεύετε οτι κατάφεραν οι καταλήψεις και η ακαμψία μιας μερίδας φοιτητο-πατέρων που χειραγώγησαν ιδεοληπτικά το φοιτητικό σώμα;

     
 
       
Δευ, 09 Ιούν 2008 6:50 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


King_Of_Cats
Γκουρού
Γκουρού


May 01, 2007
503
Τόπος: Larnaca, Cyprus


Η καταληψη αποτελει το εσχατο μετρο κινητοποιησης. Για να κανει καποιος συλλογος καταληψη, πρεπι να εχει φτασει στο"ΑΜΗΝ". Ειμαι στο 3ο ετος των σπουδων μου και εζησα 2 μεγααλες καταληψεις μεχρι τωρα. Στην πανελλαδικη απεργια προ 2-ετιας, κερδισαμε την μη αναθεωρηση του αρθρου 16. το ποσοστο που ψηφιζει γενικοτερα κατα των κινητοποιησεων (ε, δλδ ΔΑΠ) στο τμημα μου ειναι μολις ενα 10%. Δημοκρατα εχουμε ΕΥΤΥΧΩΣ. Οτι ψηφιζεται στις γενικες συνελευσεις, αυτο εφαρμοζεται... Οι καταληψεις και η ακαμψια μιας "μεριδας" φοιτητων δεν εχει επηρεασει κανενα. Για την πλυση εγγεφαλου φροντιζουν οι διαφορες φοιτιτικες παραταξεις με τις γραμμες τους. Ολοι ειναι σκεπτομενοι ανθρωποι και μπορουν να σχηματισουν μια γνωμη και να την πουνε στις γενικες συνελευσεις!!!

     
 
       
Τετ, 11 Ιούν 2008 11:35 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Mhtsos
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Jun 10, 2008
39
Τόπος: Αθήνα


Αυτό που κατάφεραν οι καταλήψεις ήταν να καθυστερήσουν την κατάθεση του νόμου-πλαισίου, την απονομιμοποίησή του στα μάτια της κοινωνίας και το μπλοκάρισμα του άρθρου 16.
Όσον αφορά τους "απολιτικοποίητους νέους" η καλύτερη απάντηση είναι η μαζική συμετοχή των φοιτητών στις Γενικές Συνελεύσεις, στις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις (αν και κάποιες καταλήψεις δεν ήταν μαζικές).
Φασιστική μειοψηφία είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που τη στιγμή που περίπου 40.000 φοιτητές διαδήλωναν έξω από τη Βουλή (και δεν πέταγαν πέτρες, αυτά είναι τακτικές των εξωπανεπιστημιακών μπαχαλάκηδων, ενίοτε και των προβοκατόρων, πάντως ζήτημα είναι να περιλαμβάνονται μερικοί φοιτητές σε αυτούς που προκαλούν τα μπάχαλα) και 350 τμήματα είχαν κατάληψη, ψήφισε μόνη της το νόμο-πλαίσιο, αφού κατέστειλε με τον πιο άγριο τρόπο την πορεία της 8ης Μάρτη. Είναι τυχαίο που στις επόμενες διαδηλώσεις δεν είχαμε ούτε έναν τραυματισμό; Εφόσον πέρασε ο νόμος δεν χρειάστηκε να καταστείλουν τις πορείες.
Οι φοιτητο-πατέρες που χειραγωγούν τους φοιτητές είναι οι φοιτητές της ΔΑΠ που θέλουν να νομίζουμε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε ήταν δική τους πρόταση που υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση (ακούστηκε και αυτό!!). Δεν είμαστε χαζοί. Ξέρουμε ότι η ΝΔ είναι το κόμμα της ΔΑΠ. Αυτό που έγινε στην ουσία ήταν ότι τα κομματικά στελέχη της ΝΔ έδωσαν στη σπουδάζουσά τους τις προτάσεις για το νέο νόμο-πλαίσιο. Τις ίδιες προτάσεις κατέθεσαν μερικούς μήνες μετά στη Βουλή για να μας κάνουν να νομίζουμε ότι η ΔΑΠ κατάφερε την αποδοχή ων "δικών" της προτάσεων εκ μέρους της κυβέρνησης.

     
 
       
Τετ, 11 Ιούν 2008 2:05 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Argonaut
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Dec 16, 2007
199


Παιδιά εντάξει..αυτά τα έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές..."Οι καταλήψεις σταμάτησαν το νόμο πλαίσιο" ...Προφανώς αστειεύεστε..ο Νόμος πλαίσιο οχι μόνο δεν ακυρώθηκε αλλά ψηφίστηκε και ζει και βασιλεύει. Άλλοι λένε οτι απλά καθυστέρησε...ε και; Κάνατε κάτι εσείς που υποστηρίζατε καταλήψεις για την Παιδεία; Προτείνατε κάτι εναλλακτικό; Κάνατε αγώνες για να εξυγιανθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο; Το να είσαι απλώς "Αντι" δεν προσφέρει ούτε πρόοδο ούτε προωθεί οτιδήποτε. Όσο για το άρθρο 16 να θυμήσω σε όσους πιθανόν να μη γνωρίζουν από νομολογία ότι ψηφίστηκε μέσα στη Δικτατορία και ήταν πακέτο στο "χουντικό" Σύνταγμα του 1968..φυσικά στα πλαίσια του κρατισμού και του ελέγχου των πάντων από μια διεφθαρμένη εξουσία...Και το υποστηρίζετε πολλοί από σας.......τα συμπεράσματα και οι συνειρμοί δικοί σας...

Μιλάτε πολλοί για Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, κόμματα της αριστεράς, ακροδεξιούς και δεν ξέρω κι εγώ τι...Είστε φοιτητές ή απλά κομματικά όργανα που ασκούν κομματική πολιτική;
Συγγνώμη δηλαδή πειράζει που δε γουστάρω να μιλάμε για ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΕΑΑΚ κι ο,τι τελοσπάντων υπάρχει στο ελληνικό πανεπιστήμιο; Και ο λόγος; Είμαι πολιτικό ον και έχω δικαίωμα να μη χαρακτηρίζομαι και να μην υποστηρίζω κάποιο "μαγαζάκι" βλέπε κόμμα.

Και συνεχίζω το ερώτημα προς εσας που σας θεωρώ έξυπνους ανθρώπους και άτομα στα οποία στηρίζεται η ελπίδα όλων μας:
Πιστεύετε οτι το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο ανταποκρίνεται στα υψηλά επίπεδα των πανεπιστημίων σε διεθνή βάση;
Θα το πω αλλιώς:
Σας αρέσει το ελληνικό πανεπιστήμιο έτσι όπως είναι τώρα και θέλετε να συντηρήσετε την υπάρχουσα μορφή του σε όλους τους τομείς ή έχετε κάποιο όραμα για ριζοσπαστική αλλαγή και μεταστροφή του σε κάτι πολύ ανώτερο του σημερινού;

     
 
       
Πεμ, 12 Ιούν 2008 7:03 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


King_Of_Cats
Γκουρού
Γκουρού


May 01, 2007
503
Τόπος: Larnaca, Cyprus


Το αρθρο 16 διασφαλιζει τον δωρεαν και δημοσιο χαρακτηρα των πανεπηστιμιων μας. Τωρα αν αυτο ειναι απο χουντα η απο οποιοδηποτε αλλο καθεστως, δεν με ενδιαφερει προσωπικα, επειδη απλα ειναι ΣΩΣΤΟ!!!...

Οσο αφορα τα κομματικα οργανα... Δεν ανηκω σε κανενα χωρο των παραταξεων, αλλα ειμαι ανεξαρτητος και μπορω να σκεφτομαι ελευθερα διχως καμια κομματικη γραμμη. ΔΕΝ θελω ενα κομματοποιημενω παν/μιο οπως αλλους...

Το σημερινο Παν/μιο φυσικα και δεν μας αρεσει με την υποχρηματοδοτηση, κτηριακα προβληματα, προβληματα εργαστηριων και νεους, αθλιους νομους πλαισια που θα ψηφιστουν, η ηδη εφαρμοζονται. Ολοι οσοι διαβασαν και ξερουν καλα τι εστι νεος νεος πλαισιο, συμφωνουν πως αυτος ο νομος ΔΕΝ λυνει κανενα προβλημα, αλλα αντιθετως, οξυνει τα ηδη υπαρχοντα προβληματα.

Και ερωτω... Αφου δεν εχουμε καλα δημοσια παν/μια, πως θα γινει βελτιωση τους? Ιδρυωντας ιδιωτικα "μαγαζια" πανεπιστημια? Εξηγησε μας τον τροπο Argonaut γιατι εγω δεν μπορω να το κατανοησω αυτο. Τι σας λενε ακριβως στην παραταξη σου?

     
 
       
Πεμ, 12 Ιούν 2008 11:36 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Argonaut
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Dec 16, 2007
199


Μάλλον τα ελληνικά μου δεν είναι κατανοητά ή κάποιος δεν καταλαβαίνει...
Οτι ανήκω σε κάποια παράταξη κατάλαβες; Τσάμπα τα γράφω δηλαδή;; Τι πρέπει να κάνουμε σ'αυτή τη χώρα για να μιλήσουμε επιτέλους ελεύθερα και αποκομμένοι από δοξασίες και κολλήματα; Αίτηση και υπεύθυνη δήλωση φρονημάτων οτι δεν ανήκουμε σε παράταξη και κόμμα; Τι καχυποψία και κυνήγι μαγισσών είναι αυτό; Ειλικρινά λυπάμαι που η γενιά μου (και δεν το λέω μόνο για σένα King, εσύ δεν το παράκανες όπως άλλοι) τρώει κολλήματα με τις αποχρώσεις και σπεύδει αντί να μιλήσει για την ουσία του θέματος, απλά να χαρακτηρίσει κάποιον και να του κολλήσει μια ταμπέλα, κι από εκεί κι ύστερα να κατεβάσει ένα ιδεολογικό κατεβατό στανταρ και κασσέτα εναντίον του.

Επειδή όμως, όντως μπορεί να μην έγινα απόλυτα κατανοητός σε κάποια σημεία θα μπω στην ουσία.

Πρώτον. Οι καταλήψεις δεν είναι πανάκεια, και ορθώς, πιστεύω, ειπώθηκε πως είναι ύστατη καταφυγή...Κι όμως τα τελευταία χρόνια(και μιλάω τουλάχιστον για 10ετια) γίνονται συνέχεια και συστηματικά για ο,τι συγκυρία υπάρξει κάθε φορά. Αυτό δε σας προβληματίζει; Δε δείχνει κάτι για την τάση των φοιτητικών παρατάξεων στο ελληνικό πανεπιστήμιο; Η απαξίωσή του έχει γίνει πολύ καιρό τώρα με τις ευλογίες και παρατάξεων και καθηγητών που βλέπουν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον. Κάνοντας κατάληψη διακόπτεται η ομαλή πορεία της εκπαίδευσης, παγώνονται τα πάντα..σε ποιόν κάνεις κακό; Στους πολιτικούς (σκασίλα τους); Στους καθηγητές; Στους μελλοντικούς εργοδότες;
Και ένα άλλο θέμα. Νομίζετε οτι είναι συνταγματικό οποιαδήποτε μειοψηφία (αν θεωρήσουμε οτι η κατάληψη αποφασίζεται απο πλειοψηφία) να μην έχει ελεύθερο δικαίωμα στην παιδεία; Είναι πολιτικά ορθό να καταστρατηγείται το δικαίωμα του καθενός για την παιδεία; Και τι είναι η κατάληψη που είναι τόσο επιτακτική και επιβεβλημένη ώστε να αφαιρεί αυτό το δικαίωμα από τον οποιοδήποτε;! Πολλοί μας λένε οτι θέλει θυσίες και τέτοιες ανοησίες περι καταλήψεων..Γιατί ρε παιδιά μόνο η κατάληψη είναι μορφή αγώνα;

Δεύτερον. Δεν έκανα καμία αναφορά για ιδιωτικά πανεπιστήμια. Θεωρώ αστείο δε, να μιλάμε για ιδιωτικά από τη στιγμή που δεν έχει "νοικοκυρευτεί" το δημόσιο πανεπιστήμιο. Και θα πάω στην καρδιά του ζητήματος μιλώντας για αυτό το "νοικοκύρεμα".
Καταρχήν θέλω να εκφράσσω ΚΑΘΑΡΑ την αντίθεσή μου στο Νόμο Πλαίσιο..αλλά και σε οποιοδήποτε νόμο πρόχειρο ή μη (ο νόμος πλαίσιο είναι πολύ πρόχειρος) από οποιαδήποτε κυβέρνηση που με "εγχειρήσεις" στο άρπα κόλλα επιχειρεί να κάνει "λιφτινγκ" στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και επιμένω να είμαι εναντίον της λύσης μέσω νόμου, γιατί αλλαγές με νόμους και νομοσχέδια δε γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη.
Πως γίνονται;
α) Με πανελλήνια συστράτευση εκπαιδευτικών και μελών πανεπιστημίου. Στην οποία θα συζητηθούν όλα τα δεδομένα και θα συμφωνηθούν κοινά σημεία λαμβάνοντας υπ'οψιν όλες τις ιδιαιτερότητες των πανεπιστημίων μας σε όλη την επικράτεια. Αυτό μπορεί να γίνει με τακτικές συνεδρίες και θεσμοθετημένα ψηφίσματα σε βάθος χρόνου.

β) Κοινή γραμμή πάνω στα οικονομικά κάθε ιδρύματος, με διαφάνεια και πλήρη κατάρτιση προγραμμάτων για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Πλήρης συμμετοχή ιδιωτικών και δημοσίων χρηματοδοτών, με προγράμματα που αφορύν το πανεπιστήμιο και αφορούν στην έρευνα αλλά και τη σύνδεση εκπαίδευσης με το μελλοντικό εργασιακό χώρο.(Όπως χρόνια τώρα λειτουργούν τα καλύτερα πανεπιστημια διεθνώς, και βρίσκουν πόρους)

γ) Με εθνικό διάλογο και καθαρές και σοβαρές προτάσεις από κόμματα και φορείς επι συγκεκριμένων θεμάτων συνολικά και όχι αποσπασματικά. Με τα συνθήματα δε γίνεται πολιτική ουτε υπάρχει πρόοδος, γίνεται μόνο μικροκομματικος αλληλοσπαραγμός και διαχωρισμός μαγαζακίων.

δ) Κατάργηση των παρατάξεων στα ελληνικά πανεπιστήμια και θέσπιση ελεύθερης και ατομικής υποψηφιότητας. Εκεί ο καθένας θα κρίνεται από τις προσωπικές του ικανότητες και το πόσο μπορεί να βοηθήσει τη φοιτητική κοινότητα, δε θα κρίνεται από το τι πιστεύει πολιτικά σα να ήταν βουλευτής η δήμαρχος.(Σημειωτεόν οτι έτσι γίνεται στον πολιτισμένο κόσμο)

Αυτά τα ολίγα απλώς για αρχή και προβληματισμό. Θα επανέλθω με πιο συγκεκριμένες προτάσεις για το κάθε ένα από αυτά αλλά και να απαντήσω σε πιθανές ερωτήσεις.

     
 
       
Πεμ, 12 Ιούν 2008 10:31 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Mhtsos
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Jun 10, 2008
39
Τόπος: Αθήνα


Παράθεση:
Κάνατε κάτι εσείς που υποστηρίζατε καταλήψεις για την Παιδεία; Προτείνατε κάτι εναλλακτικό; Κάνατε αγώνες για να εξυγιανθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο; Το να είσαι απλώς "Αντι" δεν προσφέρει ούτε πρόοδο ούτε προωθεί οτιδήποτε.


Και ποιός είπε ότι οι προτάσεις μας θα υιοθετηθούν; Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι οι ιδέες μας δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές από οποιοδήποτε Υπουργείο Παιδείας. Όλες μας οι προτάσεις πηγάζουν από μια αντίληψη που αφορά την προάσπιση ακριβώς του Δημόσιου Δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Όταν αναφερόμαστε σε δωρεάν παδεία, σε καμία περίπτωση δεν υπερασπιζόμαστε το σημερινό σύστημα. Θέλουμε δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορές, για όλους τους φοιτητές, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης. Θέλουμε ριζικές αλλαγές στη δίοικηση και στα όργανα συνδιοίκησης. Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του φοιτητικού συνδικαλισμού μέσω της κατοχύρωσης και της υπεράσπισης του ακαδημαϊκού ασύλου όπως αυτό ισχύει από το νόμο του 1982, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε χρήση του σημαντικότερου από όλα μας τα δικαιώματα. Το δικαίωμα, δηλαδή, να παλεύουμε για όλα τα άλλα δικαιώματά μας!
Δεν ισχυρίζομαι ότι έχουμε θέσεις θεάρεστες, ούτε καν πάγιες και αμετάβλητες. Οι προτάσεις μας είναι ατελείς, όπως ατελείς είναι και οι προτάσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων (είτε είναι ΝΔ, είτε είναι ΠΑΣΟΚ) και των κομματικών παρατάξεων. Με τη διαφορά, όμως, ότι οι δικές μας είναι ανοιχτές προς σύνθεση με τους φοιτητές και τον καθένα που θεωρεί τον εαυτό του προοδευτικό, με την προϋπόθεση ότι δεν εξυπηρετεί κομματικά/μικροπολιτικά συμφέροντα.
Γι'αυτό μην μας ζητάτε να συμμετέχουμε στο "διάλογο" για την παιδεία και να βρούμε κοινές λύσεις, διότι είμαστε απέναντι. Δεν μας καλύπτει το σημερινό σύστημα, δεν θεωρούμε ότι καλύπτει τις ανάγκες των φοιτητών. Γι'αυτό δεν συμετέχουμε στο διάλογο, όχι ότι δεν έχουμε προτάσεις, αλλά οι προτάσεις μας δεν διαπραγματέυονται τους δυνάστες μας. Δεν θα κάτσουμε, δηλαδή, να συζητήσουμε πώς θα ξεπουλήσουμε την δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Παράθεση:
Σας αρέσει το ελληνικό πανεπιστήμιο έτσι όπως είναι τώρα και θέλετε να συντηρήσετε την υπάρχουσα μορφή του σε όλους τους τομείς ή έχετε κάποιο όραμα για ριζοσπαστική αλλαγή και μεταστροφή του σε κάτι πολύ ανώτερο του σημερινού;


Το ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο χρειάζεται αλλαγές δεν σημαίνει ότι είμαστε αναγκασμένοι να δεχτούμε την οποιαδήποτε αλλαγή. Άν δηλαδή οι αλλαγές που προωθούν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις οδηγούν την εκπαίδευση από το κακό στο χειρότερο, είμαστε υποχρεωμένοι να τις δεχτούμε; Το θέμα, δηλαδή, δεν είναι αν θέλουμε ή όχι αλλαγές (αυτή η αντίληψη του ναί ή όχι είναι χουντική, όχι το άρθρο 16), αλλά το τι αλλαγές θέλουμε.

Παράθεση:
Πρώτον. Οι καταλήψεις δεν είναι πανάκεια, και ορθώς, πιστεύω, ειπώθηκε πως είναι ύστατη καταφυγή...Κι όμως τα τελευταία χρόνια(και μιλάω τουλάχιστον για 10ετια) γίνονται συνέχεια και συστηματικά για ο,τι συγκυρία υπάρξει κάθε φορά. Αυτό δε σας προβληματίζει; Δε δείχνει κάτι για την τάση των φοιτητικών παρατάξεων στο ελληνικό πανεπιστήμιο; Η απαξίωσή του έχει γίνει πολύ καιρό τώρα με τις ευλογίες και παρατάξεων και καθηγητών που βλέπουν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον. Κάνοντας κατάληψη διακόπτεται η ομαλή πορεία της εκπαίδευσης, παγώνονται τα πάντα..σε ποιόν κάνεις κακό; Στους πολιτικούς (σκασίλα τους); Στους καθηγητές; Στους μελλοντικούς εργοδότες;
Και ένα άλλο θέμα. Νομίζετε οτι είναι συνταγματικό οποιαδήποτε μειοψηφία (αν θεωρήσουμε οτι η κατάληψη αποφασίζεται απο πλειοψηφία) να μην έχει ελεύθερο δικαίωμα στην παιδεία; Είναι πολιτικά ορθό να καταστρατηγείται το δικαίωμα του καθενός για την παιδεία; Και τι είναι η κατάληψη που είναι τόσο επιτακτική και επιβεβλημένη ώστε να αφαιρεί αυτό το δικαίωμα από τον οποιοδήποτε;! Πολλοί μας λένε οτι θέλει θυσίες και τέτοιες ανοησίες περι καταλήψεων..Γιατί ρε παιδιά μόνο η κατάληψη είναι μορφή αγώνα;


Η κατάληψη είναι ένας αμυντικός αγώνας για την προάσπιση των φοιτητικών συμφερόντων. Ακριβώς επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι η ύστατη καταφυγή είναι η κατάληψη ως το δυναμικότερο μέσο κινητοποίησης. Εκείνο που έχει σημασία είναι να μπλοκάρουμε τους αντιλαϊκούς νόμους της κυβέρνησης.

Παράθεση:
Δεύτερον. Δεν έκανα καμία αναφορά για ιδιωτικά πανεπιστήμια. Θεωρώ αστείο δε, να μιλάμε για ιδιωτικά από τη στιγμή που δεν έχει "νοικοκυρευτεί" το δημόσιο πανεπιστήμιο. Και θα πάω στην καρδιά του ζητήματος μιλώντας για αυτό το "νοικοκύρεμα".


Άσχετα με το αν τα λεφτά από τα δίδακτρα και τις πληρωμένες εύρευνες πηγαίνουν στα χέρια ιδιωτών (ιδιωτικά), ή οργανισμών (μη κρατικά), η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων βάζει ταξικούς φραγμούς στην Παιδεία, αφού από τη μία θα υπάρχουν τα ιδρύματα που θα έχουν πόρους από τα δίδακτρα και τις πληρωμένες από τις πολυεθνικές έρυνες και από την άλλη τα άλλα, τα δημόσια που θα μαραζώνουν από τη γελοία χρηματοδότηση του κράτους. Επίσης, ο ανταγωνισμός μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών ΑΕΙ δεν πρόκειται να βοηθήσει τα δημόσια, όπως ο ανταγωνισμός δεν βοήθησε τα δημόσια σχολεία και νοσοκομεία.

Παράθεση:
δ) Κατάργηση των παρατάξεων στα ελληνικά πανεπιστήμια και θέσπιση ελεύθερης και ατομικής υποψηφιότητας.


Θα συμφωνούσα στο να καταργηθεί οποιοδήποτε πολιτικό μόρφωμα του πανεπιστημίου το οποίο αποτελεί κομματικό φορέα και δεν είναι ανεξάρητο πολιτικά και οικονομικά, αλλά βρίσκω απαράδεκτη την πρόταση περί ατομικής υποψηφιότητας. Αυτή η αντίληψη είναι, κατά τη γνώμη μου, προβληματική, καθώς προοωθεί τον ατομισμό. Οι ατομικές λύσεις δεν μπορούν να λύσουν τα συλλογικά προβλήματα. Στο κάτω κάτω της γραφής κανένας άνθρωπος δεν κατέχει κάποιο μυστικό οδηγό για τις καλύτερες δυνατές θέσεις για το ελληνικό πανεπιστήμιο.
Διακρίνω επίσης (μπορεί και να μην κατάλαβα καλά) ότι δίνεις υπερβολική έμφαση στις εκλογές. Οι εκλογές και τα Δ.Σ. δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα. Το καλύτερο δυνατό μέσο για τη φοιτητική κοινότητα είναι οι Γενικές Συνελεύσεις, το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων των φοιτητικών συλλόγων. Το θέμα είναι δηλαδή αν και κατά πόσο γίνονται Γενικές Συνελεύσεις.

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Είστε υπόλογος για τις καταλήψεις κυρ...

από Blondeamon
Συζήτηση: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα Απαντήσεις: 8

Τετ, 11 Ιούν 2008 12:40 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Αυτοδιαχειριζόμενα Στέκια - Καταλήψει...

Συζήτηση: Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα Απαντήσεις: 5

Δευ, 17 Απρ 2006 7:32 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics