Είμαι φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών & Πληροφοριακών Συστημάτων της Σάμου και εχθές είδα με έκπληξη να ψηφίζεται πλειοψηφία της κατάληψης εν μέσω Ιουνίου τινάζοντας την εξεταστική μου στον αέρα. Ο λόγος είναι το "κρυφτούλι" στο οποίο επιδίδεται η Διοίκηση του Πανεπιστημίου τις τελευταίες εβδομάδες με τις Συγκλήτους , προσπαθώντας να ψηφίσει τον Εσωτερικό Κανονισμό.
- Γιατί διαλέγετε ημερομηνίες μέσα στην εξεταστική κύριε Πρύτανη ? Είστε υπεύθυνος που διακόψαμε την πορεία της εκπαίδευσης μας , εξεταστική μέσα στο Ιούνη για να κυνηγάμε φαντάσματα. Νομίζατε οτι εάν απλά το κάνατε ενώ δίναμε μαθήματα θα είχατε μια ήρεμη Σύγκλητο ?
- Γιατί διαλέγετε πορεία σύγκρουσης Διοίκησης - Φοιτητών κυριε Πρύτανη ? Οι ενέργειες σας απο ποιόν καθορίζονται ? Γνωρίζατε ναί ή οχι οτι θα τινάξετε την εξεταστική μας στον αέρα εαν βάζετε Συγκλήτους για να περάσετε κανονισμούς που δεν θέλουμε , μέσα στην εξεταστική?
- Θέλω να μου εξηγήσετε γιατι δέν σας έχω δεί ποτε στη Σάμο κυριε Πρύτανη . Γιατί είμαστε το πιο αδικημένο νησί σε αίθουσες , εργαστήρια , εξοπλισμό ....γιατί κανουμε μάθημα σε ενα κτίριο μαζί με το δημοτικό κυριε Πρύτανη ? Γιατί δεν ήρθατε ποτέ να συζητήσετε με μας στη Σάμο ?
Ποιηματάκια για τις ανυσηχίες μου μπορώ να σας γράψω και εγώ όσα θέλετε ,όμως δεν μπορώ να βλέπω τη ζωή μου να πηγαίνει πίσω 6 μήνες επειδή η Διοίκηση του ιδιου μου του πανεπιστημίου το προκάλεσε! Χάσαμε την εξεταστική κύριε Πρύτανη , έχω χάσει ήδη άλλες 2-3 στην φοιτητική μου ζωή αλλα εκείνες ήτανε ενάντια σε ενα κράτος της απαξίωσης του Δημοσίου , δεν είχα εναντίον μου μεθοδεύσεις μεσα στο ίδιο μου το πανεπιστήμιο.
Σας βαραίνουν ολα αυτα , είστε υπόλογος που 3 ολόκληρα τμήματα (τώρα , ποιος ξέρει αύριο)θα χάσουν την εξεταστική τους φοβούμενοι οτι θα τους περάσετε κανονισμούς μέσα στην εξεταστική . Σταματήστε το τώρα κύριε πρύτανη , βγείτε σήμερα και πείτε...μαλλον όχι , ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ για μη ψήφιση των κανονισμών αυτών ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ. Μην παίζετε τα παιχνίδια της κυβέρνησης που χτυπάει καλοκαίρι , πρέπει να είστε μαζί μας και όχι εναντίον μας. Στην πράξη και όχι στα λόγια.
ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ , ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ. ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΙΝΑΧΤΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υ.Γ Θα ήμουν πραγματικά πεπεισμένος οτι το πανεπιστήμιο λειτουργεί σωστα εάν όντως το mail αυτό έφτανε στα μάτια του Πρύτανη.
Ένας αγανακτισμένος και φοβισμένος για το μέλλον του φοιτητής
Το mail αυτο το έστειλα σημερα το πρωι στην Διοικηση του Πανεπιστημιου,γραμματειες και υπευθυνους φοιτητικων υποθεσεων.
Μετα απο 4 χρονια φοιτητης συνεχιζουμε να παλυεουμε χωρις το πανεπιστημιο μαζι μας, τους καθηγητες στο κοσμο τους χωρις ενιαια δραση και με ενα κινημα που αμφιβαλλω εαν ξερει τι θελει.
Χαμενη εξεταστικη ειναι οτι χειροτερο μπορει να συμβει σε καποιον που διαλυθηκε ολο το εξαμηνο φετος για να επανορθσει για το χαμενο χρονο , συμμετειχα σε ολες τις προηγουμενες καταληψεις και τις υποστηριζα. Οχι ομως και αυτη τη φορα, ποιον πολεμαμε ρε παιδια? Τη διοικηση μας η τη κυβερνηση ? Και το κυριοτερο , ποιος θα κερδισει απο αυτες τις καταληψεις ?
VΙVΑ Blondaemon. Γκουντζελε, σε παραδεχτηκα... Εισαι θεος ρε φιλε... Α, παρεπιπτωντος, δεν ειμαστε με τα περισσοτερα κτηριακα προβληματα. Η Συρος ειναι.
Στη Σαμο εχουμε καταληψη επ αοριστο και εχουμε ηδη σταματησει συνεδριασεις κοσμητιας, γενικης συνελευσης τμηματος, κανουμε συναντησεις και συζητησεις με καθηγητηες, προεδρους τμηματων και κοσμητορα για να δουμε πως θα πορευτουμε και τι θα κανουμε με τα πολλα και διαφορα που εχουμε στο νησι μας.
Παρακαλουμε ολο το Αιγαιο να μας συμπαρασταθει! Στειλαμε το πλαισιο σε ολους τους φοιτητικους συλλογους.
Μην βιάζεσαι King of Cats. Εγώ δηλώνω ΞΕΚΑΘΑΡΑ οτι ειμαι ΚΑΤΑ των καταλήψεων μεσα στον Ιούνιο. Πάντα ήμουν. Ο μόνος λόγος ητανε εαν ο Πρύτανης έκανε Συγκλητο μεσα τον ιουνιο , γεγονος που καταριφθηκε , εξηγω αμεσως.
Σημερα μιλησα με το προεδρο της Σχολης μου και εμμεσως και με τον Πρυτανη της σχολης αφου συνομιλουνε τακτικα.
Ουδεποτε λεει ο Πρυτανης ειπε οτι θα κανει Συγκλητο μεσα στοιν Ιουνιο , ολα αυτα ειναι συστροφη της πραγματικοτητας και δεν ειναι αληθη.
Η καταληψη του ΜΠΕΣ εγινε χωρις λογο , απο λαθος πληροφοριες των Συγκλητικων μας που βασιστηκαν σε προφορικες συζητησεις και λογια του αερα.
Ελπιζω η καταληψη να ληξει συντομα , αυριο κιολας εχουμε γενικη συνελευση .
Υ.γ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑΝΕ ΟΤΙ ΔΙΠΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΦΕΤΟΣ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ , ΑΠΟ ΣΥΓΚΛΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΑ
Παράθεση:
Υ.γ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑΝΕ ΟΤΙ ΔΙΠΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΦΕΤΟΣ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ , ΑΠΟ ΣΥΓΚΛΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΑ
Δεν μπορείτε να πιέσετε μέσω παραστάσεων διαμαρτυρίας ή άλλων κινητοποίησεων να γίνει διπλή εξεταστική το Σεπτέμβρη; Απ'όσο ξέρω οι σύλλογοι στη Σάμο είναι κυρίως ισχυροί και αγωνιστικοί.
Γεια χαρά παιδιά...
Χθες λάβαμε το εξής email, όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου... Γενικώς τι εξελίξεις υπάρχουν? Μόνο στη Σάμο γνωρίζουμε πως υπάρχει αυτός ο 'αναβρασμός'? Πώς είναι το... mood?
Με email-κοινοποίηση στις 17/6/2008 12:17 μμπρος τα μέλη του Πανεπ. Αιγαίου, ο κ.Πρύτανης έγραψε:
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Κατά τη διάρκεια της 58ης Συνόδου Πρυτάνεων, ο κ. Υπουργός ΕΠΘ ενημέρωσε ότι ο Πρότυπος ΕΚΛ ευρίσκεται στο ΣτΕ, ολοκληρώνεται η νομοτεχνική αξιολόγηση του και θα υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εντός του Θέρους. Δηλαδή, από 1ης/09/08 τίθεται σε ισχύ σε όσα ΑΕΙ δεν έχουν υποβάλει ΕΚΛ ή δεν έχουν αναθεωρήσει κατά βούληση τους τον ήδη ισχύοντα ΕΚΛ τους.
Πληθαίνουν όμως οι ενδείξεις ότι εμπεδώνεται η εσφαλμένη αντίληψη ότι ο “Πρύτανης επιθυμεί να αιφνιδιάσει” (ποιόν άραγε;) εισάγοντας προς συζήτηση στη Σύγκλητο το θέμα του ΕΚΛ, σε ανύποπτο χρόνο. Προς αποκατάσταση της πλήρους και απλής αλήθειας, θεωρώ αναγκαίο να υπενθυμίσω ότι:
1. οι ημερομηνίες των τακτικών Συνεδριάσεων της Συγκλήτου έχουν προσδιορισθεί από το ίδιο το Σώμα (Συνεδρίαση 1/26.10.2006) την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα,
2. η ανωτέρω απόφαση αποτελεί παγία πρακτική πολλών ετών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου,
3. μετά την αναπομπή του θέματος ΕΚΛ στη Σύγκλητο της 4ης Ιουνίου 2008, μετά από πρότασή μου (μήνυμα της 19ης/5/2008), ούτως ώστε “να υπάρχει η δυνατότητα να εκφρασθούν όλες οι απόψεις που έχουν κατατεθεί στην εσωτερική συζήτηση του Πανεπιστημίου (παρότι γνωστές), ώστε οι τελικές τοποθετήσεις να αποτελούν έκφραση ευθύνης του Ιδρύματος”, ανακοίνωσα σε όλους τους αποδέκτες ότι “το θέμα θα εισαχθεί στην επόμενη τακτική ή αν χρειαστεί έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου”,
4. το προς εισαγωγή κείμενο ΕΚΛ έχει αποσταλεί σε όλους τους Συγκλητικούς από τις 29/04/08. Με ρητή δε διατύπωση στη Συνεδρίαση της Συγκλήτου της 20ης Φεβρουαρίου 2008, κάθε Συγκλητικός μπορεί να 'συγκροτήσει την ‘άποψη-πεποίθηση’ του επί του κειμένου, με όποιον τρόπο θεωρεί ενδεδειγμένο και πρόσφορο (π.χ. ΓΣ, άτυπη σύσκεψη, διαπροσωπική διαβούλευση, κ.ο.κ.),
5. κάθε μέλος της Συγκλήτου ενημερώνεται 3 τουλάχιστον ημέρες, προ της συνεδρίασης, επί της Η.Δ. της Συγκλήτου.
Η διαδικασία εισαγωγής του θέματος είναι σαφέστατη, ευρέως και εγκαίρως γνωστή. Η ομόφωνη απόφαση επ' αυτής είναι της Συγκλήτου, η οποία δεν αποδέχεται την εφαρμογή του λεγομένου Προτύπου ΕΚΛ του ΥΠΕΠΘ. Η Σύγκλητος έχει την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεών της, δηλαδή να αναβάλει, να απορρίψει, να βελτιώσει, να τροποποιήσει, κ.ο.κ. το κείμενο της Ομάδας Εργασίας που συγκροτήθηκε με απόφασή της. Αποτελεί ευθύνη όλων η τελική μας θέση. Τα υπόλοιπα περιττεύουν, όσον με αφορά, όπως περιττεύουν και οι νομικισμοί επ' αυτού. Από 1/9/08, θα έχουμε ή τον Πρότυπο ή τον δικό μας. Απλά πράγματα.
Έπεται άμεσα η πρόσκληση από τη Γραμματεία της Συγκλήτου για την επόμενη Συνεδρίαση της Συγκλήτου, κατά τον τύπο της διαδικασίας, προς άρση πάσης “αμφιβολίας” για την ευαισθησία της Πρυτανείας προς τις θεσμικές λειτουργίες του Σώματος.
mystery_orange έγραψε:
Η κατάληψη στη Σάμο έγινε γιατί όλοι θέλανε να πάνε παραλία και κανένας δεν είχε όρεξη να διαβάσει μετά τη Ρόδο.Απλό.
Μαζι σου... Gief holidays +1 month leave exetastiki alone!(κανει και ρημα)
Αναστατωση, Ζεστη, Θαλασσα, Ποτο, Ξενυχτι....Καταληψη...
Το Σεπτεμβριο να μας δω που θα δινουμε 2 μηνες αντι για 3 βδομαδες που ηταν κανονικα προγραμματισμενο τωρα, και ΑΝ δωσουμε...
Σοφος ο λαος μας: Καλιο 5(εστω και 1 ! ) και στο χερι παρα 10(παραπανω) και καρτερι...
Επισης στο σπιτι μου μού μαθαν το εξης...να μην αναβαλλω κατι για αργοτερα απο την στιγμη που μπορω να το κανω τωρα...!
Επισης λεω ΝΑΙ στους αγωνες!! ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ!!! 3/16 καταληψη 13/16 ανοιχτα και 1/1 ερωτηση: ΓΙΑΤΙ? WHY? WARUM? pourquoi? perché? por qué?(σε 5 ξενες γλωσσες για οσους και καλα δε καταλαβαινουν)
Blondeamon έχεις χίλιους και έναν λόγους να είσαι κατά των καταλήψεων έτσι όπως γίνονται. έχω βαρεθεί να παλέβω ενώ οι άλλοι κάνουν το μπανάκι τους και να βροντοφωνάζουν κατάληψη με την ευκολία που λένε στην υγεία μας. Το μόνο που μένει είναι να περάσει ο εσωτερικός κανονισμός και ο νόμος πλαίσιο και να αναθεωρηθεί/καταργηθεί το άσυλο και να φάμε όλοι ξύλο μπας και αποφασίσουμε να σοβαρευτούμε.
Κατα τα άλλα ήμουν μαζί με τα παιδιά που είχαμε μπεί στην τελευταία σύγκλιτο και ναι άκουσα με τα αυτιά μου τον πρύτανι να μεταφέρει το θέμα με όσο πιο απροκάληπτο τρόπο γινόταν τέλη ιουνίου. τώρα έμαθα για 30 δευτέρα. Δεν είναι το θέμα αν είναι μέσα στην εξεταστική ή έξω αλλά περισσότερο στο ότι μας γελάει κατάμουτρα. Οι δικαιολογίες που μετέφεραν το μείζον θέμα ήταν κατ' εμε οι πλέον γελίες και τα σκάνδαλα για τους συγκλιτικούς που δεν είναι εκπρόσωποι των γεννικων συνελεύσεων αλλά των παρατάξεων, απαράδεχτα. ευτυχώς που ο πρύτανης αποφάσισε να αγνωήσει την παρουσία μας στον χώρο της συγκλίτου και συνειδητοποιήσαμε τι γίνεται.
Εγώ και με την κυβέρνηση τα βάζω και με το πανεπιστήμιο που αποδηκνίεται κομάτι της. Και τι θα μπορούσε να κάνει?
Αν δεν ψηφιστεί η συγκεκριμένη αλλαγή του εσωτερικού κανονισμού αναγκαζόμαστε να λειτουργήσουμε με τον πρώτιπο εσωτερικό κανονισμό που έχει εκδόσει το υπουργείο και σίγουρα αυτό είναι τρεισχειρότερο. Άλλα πανεπιστήμεια όμως έχουν κηρίξει τον νόμο πλαίσιο αντισυνταγματικό και δεν σκοπέβουν να τον εφαρμώσουν έτιμα να υποστούν τις όποιες πιέσεις από το υπουργείο όπως κοπή της χρηματοδότησης τους.
Δεν ξέρω αν μπορεί και το δικό μας να κάνει το ίδιο αλλά το παιχνίδι της συγκλίτου είναι βρώμικο και θα μπορούσα να αντιδράσω μόνο και μόνο από αυτο