Το πόσο σοβαρή θα χαρακτηρίζεται μια σχέση έχει να κάνει με τη σοβαρότητα των ανθρώπων που τη δημιουργούν κατα κύριο λόγο.
Έχω κάνει μία λανθασμένη επιλογή, μία καλή και μια ακόμα καλύτερη.
Ανάλογα με τις επιλογές μας χαρακτηρίζονται και οι σχέσεις που δημιουργούμε, είτε αυτές είναι φιλικές, είτε ερωτικές, είτε απλά κοινωνικές.
Όσον αφορά το θέμα μας, δηλαδή την απόσταση, παλιότερα έλεγα:
"Όταν υπάρχουν όμορφα και δυνατά συναισθήματα, ακόμα και αυτό το εμπόδιο θα ξεπεραστεί".
Ένας άνθρωπος ευαίσθητος και συναισθηματικός, που δένεται μέσα σε μια σχέση (εννοείται έχοντας κάνει μια επιλογή σωστή) νιώθει τόσο δυνατός και αισιόδοξος που είναι έτοιμος να παλέψει κάθετί έτσι ωστε να κρατήσει αυτό που έχει.
Η προσωπική μου θέση στηρίζεται στην προσωπική μου ζωή και είναι η εξής:
Όταν ήμουν περίπου 17 και δημιούργησα την πρώτη μου 'σοβαρή' σχέση έζησα την απόσταση μέσα στη σχέση μου για περίπου 4 χρόνια.
Μεγαλώνοντας και συνειδητοποιώντας τί μου έδινε δύναμη κατάλαβα πως τώρα δεν θα άντεχα το ίδιο.
Θα προσπαθούσα πολύ να είμαι δυνατή και αισιόδοξη, αλλα τίποτα δε θα με άφηνε να είμαι τόσο δυνατή και 'ονειροπαρμένη' όπως τότε.
Μία σχέση απο απόσταση δημιουργεί σταδιακά αλλα σταθερά όσο περνάει ο χρόνος έλλειψη επικοινωνίας. Και επικοινωνία είναι ένα χάδι, ένα φιλί, μια αγκαλία, μια παρουσία ζωντανή.
Σκεφτείτε κάτι απλό, σε μια δύσκολη στιγμή με τον σύντροφό μας όλοι δεν περιμένουμε μια αγκαλιά; Ένα 'θέλω να σε δώ' ;
Όσο δυνατή, ακόμα και σοβαρή να είναι μια σχέση, η απόσταση την αλλοιώνει αν δεν καταφέρει να την καταστρέψει.
Ακούς μόνο τη φωνή του άλλου (υπο περιορισμό τις περισσότερες φορές), σου λείπει η τρυφερότητα (οι περισσότεροι τη βρίσκουν αλλού), δημιουργούνται νεύρα και ένταση εξαιτίας της απόστασης και τσακώνεσαι μέσω τηλεφώνου.
Η συμβουλή μου όμως θα είναι λίγο αντιφατική με τη θέση μου!
Αν σας χωρίζει η απόσταση με κάποιον άνθρωπο που έχετε πραγματικά ξεχωρίσει, παλέψτε! Ακόμα και αν επέλθει ένας χωρισμός, ο απολογισμός που θα κάνετε θα σας δείχνει συνεχώς τα θετικά που αποκομίσατε!
Απλά πριν προσπαθήσετε, να είστε σίγουροι πως η προσπάθεια του συντρόφου σας θα είναι ανάλογη με τη δική σας.
Γιατί διαφορετικά το χάσμα θα επέλθει πολύ νωρις...