Από τρελό και από παιδί... - Συλλογή από εκθέσεις παιδιών!

   
   

 Αστεία

 
Συγγραφέας Από τρελό και από παιδί... - Συλλογή από εκθέσεις παιδιών!
 
       
Τετ, 05 Νοέ 2008 1:38 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5127


Μια φίλη πριν από λίγο καιρό μου έστειλε ένα link στη σελίδα ενός βιβλίου που βρήκε ξεκαρδιστικά αποσπάσματα από ατάκες εκθέσεων παιδιών δημοτικού στη Νότια Ιταλία. Το βιβλίο περιέχει ιστορίες ανθολογημένες και φροντισμένες από το Ναπολιτάνο δάσκαλο Μαρτσέλο Ντ'Ορτα.


Γενικά, είναι συνηθισμένο αυθόρμητες συμπεριφορές μικρών παιδιών να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης σε διάφορα επίπεδα και πολλές φορές ωραία ανέκδοτα.

Στη σελίδα αυτή υπάρχουν μερικά αποσπάσματα από ιστορίες απείρου κάλλους! Αξίζει να ρίξετε μια ματιά: http://www.aueb.gr/users/antoniadis/stories/
Μας προτείνει επίσης ανεπιφύλακτα και τα τρία βιβλία της σειράς: "Εγώ ελπίζω να τη βολέψω", "Ο Θεός μας έπλασε τζάμπα", και "Ο Ρωμαίος και η Ιλιουέτα αρραβωνιαστήκαν από κάτω", επιμέλεια Μαρτσέλο Ντ' Όρτα, εκδόσεις "γνώση".

Μερικά αποσπάσματα κι εδώ:

Παράθεση:
ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ;

Εγώ προτιμάω το τέλος του κόσμου, γιατί δε φοβάμαι, επειδή θα είμαι πεθαμένος από ένα αιώνα κιόλας.
Ο Θεός θα ξεχωρίσει τις κατσίκες από τους βοσκούς, ένας δεξιά και ένας αριστερά, στη μέση αυτοί που θα πάνε στο Καθαρτήριο.
Θα είναι πάνω από χίλια δισεκατομμύρια, περισσότεροι και από τους Κινέζους, ανάμεσα σε κατσίκες, βοσκούς και αγελάδες. Αλλά ο Θεός θα έχει τρεις πόρτες. Μια πάρα πολύ μεγάλη (που είναι η Κόλαση), μια μεσαία (που είναι το Καθαρτήριο) και μια πάρα πολύ στενή (που είναι ο Παράδεισος). Μετά ο Θεός θα πει: - Βγάλτε το σκασμό όλοι! και μετά θα τους χωρίσει. Ένας απο δω και τον άλλο από κει. Μερικοί που θέλουνε να κάνουνε τους πονηρούς θέλουνε να πάνε από δω, αλλά ο Θεός τους βλέπει. Οι κατσίκες θα πούνε ότι δεν έχουνε κάνει τίποτα, αλλά λένε ψέματα. Ο κόσμος θα σκάσει, τα άστρα θα σκάσουν, το Αρζάνο θα γίνει χίλια κομματάκια. Ο δήμαρχος του Αρζάνο και ο δημοτικός σύμβουλος θα πάνε ανάμεσα στις κατσίκες. Θα υπάρχει μεγάλο μπέρδεμα, ο Άρης θα σκάσει, οι ψυχές θα πάνε και θα γυρίσουνε από τη γη για να πάρουνε τα κορμιά, ο δήμαρχος του Αρζάνο και ο δημοτικός σύμβουλος θα πάνε ανάμεσα στις κατσίκες. Οι καλοί θα γελάνε και οι κακοί θα κλαίνε, εκείνοι από το Καθαρτήριο λίγο θα γελάνε και λίγο θα κλαίνε. Τα αβάφτιστα μωρά θα γίνουν πεταλούδες.

Εγώ ελπίζω να τη βολέψω.

Παράθεση:
"ΔΩΣΤΕ ΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ" ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ;

Στην Αφρική και στην Ινδία, υπάρχουνε πολλοί περισσότεροι νεκροί παρά ιθαγενείς, εξαιτίας της πείνας στον κόσμο.
Στην Αφρική και στην Ινδία, περπατούν στους δρόμους ο ένας πιο φτωχός από τον άλλο, και όμως, αν δουν να περνάει μια αγελάδα, αντί να τη φάνε κάνουνε το σταυρό τους, γιατί πιστεύουνε ότι είναι ο Θεός. Έτσι σφίγγουνε το ζωνάρι, αλλά ποτέ δεν τους δίνει τίποτα.
Στο Αρζάνο έχουμε πιο καρδιά απ' όλους και αν είμαστε με άδεια κοιλιά, όταν έρχονται οι δεσποινίδες έξω από την πόρτα, δίνουμε περισσότερα λεφτά για τους φτωχούς εμείς, παρά η Αμερική και η Ρωσία μαζί.
Αντί να ετοιμάζουνε τους πολέμους των άστρων, γιατί δεν βοηθάνε τους λαούς που πεθαίνουνε από την πείνα, αυτά τα καθίκια;
Η γιατρός Τιρόνε μας λέει για τις δίαιτες, ενώ στην Αφρική βρομάνε τα χνώτα τους από την πείνα, η παλιοχαμούρα!

Παράθεση:
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ Σ' ΑΥΤΟΝ/ΗΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ

Αγαπητή Μαρίνα, εγώ ξέρω το όνομα σου, γιατί το άκουσα από μια φίλη σου που έχει μείνει. Είναι η Λουτσία Σαβαστάνο, αυτή που πέρσι πήγαινε στην ίδια τάξη μ' εμένα. Μετά απ' αυτό, δεν ξέρω τίποτα άλλο για σένα. Εκτός ότι μένεις στην οδό Σερτζέντε Ματζόρε, ότι ο πατέρας σου έχει γωνιακό μαγαζί που πουλάει παπούτσια και ότι την Κυριακή πηγαίνεις στην ενορία του Αγίου Φερντινάντο.
Εγώ, από την πρώτη μέρα του σχολείου είμαι ερωτευμένος μαζί σου, για κείνα τα βαθιά γαλάζια μάτια σου κι εκείνη τη μακριά πισινή αλογοουρά σου. Αγαπητή Μαριάννα, εσύ είσαι ο έρωτας μου και σε πήρα από πίσω πολλές φορές μέχρι το μαγαζί σας, αλλά δεν είχα το θάρρος να σε σταματήσω, σταμάταγα πάντα ένα δυο μέτρα πριν. Αλλά κι αν κατάφερνα να σε σταματήσω, τι θα σου έλεγα; Από την ντροπή σίγουρα θα μου ερχόταν συγκοπή. Κι όμως, εγώ, θα ήθελες να ήξερες για τον έρωτα μου και να με αγαπούσες κι εσύ. Αν αραβωνιαζόμασταν, σου υπόσχομαι ότι θα σ' αγαπώ πάντα και ότι θα σου έκανα πολλά δώρα, και μετά βλέπεις αν δεν κρατήσω το λόγο μου. Το σημαντικό είναι να μην αλλάξεις σπίτι και να 'χεις λίγη υπομονή μαζί μου.
Αν μου περάσει η ντροπή, το πρώτο πράγμα που θα κάνω, είναι να σε παντρευτώ.
Αυτό το γράμμα το έγραψα σ' εσένα για να αραβωνιαστούμε, αλλά αν δε γουστάρεις θα αλλάξω το όνομα και θα το στείλω στη Γκαμπριέλα.

Παράθεση:
ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΑ ΖΩΑ;

[...]
Εγώ αγαπάω όλα τα ζώα του κόσμου, το καλοκαίρι όμως κοιμάμαι με την κουνουπιέρα.


     
 
       
Πεμ, 28 Μάϊ 2009 12:11 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού


May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών


Ναι τα είχα δει κι εγώ αυτά. Έχουν πολύ πλάκα μερικά. Εμένα πιο πολύ μου άρεσε το:

Παράθεση:
ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΔΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΦΟΥΚΙΑΝΙΣΜΟ

Αρχίζουμε από το βουδισμό που είναι ο πιο χαζός.

Ο βουδισμός παρουσιάζει ένα Βούδα με μια κοιλιά μεγαλύτερη από του Πάολο Βιλάτζο κι αυτοί, αντί να καταλάβουν ότι ο Θεός δεν μπορεί να έχει τέτοια κοιλάρα, τον πιστεύουνε και τον παρακαλάνε κιόλας.

Οι θρήσκοι του βουδισμού έχουνε όλοι το κεφάλι γουλί και τους λένε βόντζους, που δεν είναι όμως η παλιοκουβέντα που ξέρουμε.

Εξαιτίας του βουδισμού, στην Ινδία δεν τρώνε τις αγελάδες, που γι' αυτούς είναι οι δικοί μας άγιοι, και τα παιδιά εξαιτίας αυτών των αγίων, είναι όλα αδύνατα αδύνατα.

Το μόνο καλό της Ινδίας είναι ότι είναι όλοι φτωχοί και δεν έχουνε μαφία σαν και μας.

Ο Μωάμεθ μετά είναι ένας άλλος! Εξαιτίας του γίνονται πάντα οι πόλεμοι στον κόλπο, κάνανε και σταυροφορίες εναντίον μας! Οι γυναίκες δεν κοιτάνε στο πρόσωπο κανένα, εξαιτίας των πέπλων, αυτοί λένε ότι είναι ακάθαρτες, τέλος πάντων, είναι το αντίθετο από τις ινδικές αγελάδες. Για κάθε σκοτωμένο χριστιανό, ένας μωαμεθανός πηγαίνει στον παράδεισο. Εξαιτίας τους, αργά ή γρήγορα, θα γίνει ο παγκόσμιος πόλεμος. Κάνουνε και τους καμπόσους επειδή έχουνε το πετρέλαιο οι γύφτοι! Ο μοναδικός που γλιτώνει μετά από μας, είναι λογικό, είναι ο κομφουκιανισμός. Ο ανώτερος του κομφουκιανισμού ήτανε ο Κομφούζιος. Ο Κομφούζιος έλεγε πάρα πολύ ωραίες φράσεις που τις γράψαμε στο τετράδιο. Για παράδειγμα:"Αν επανορθώνεται γιατί θυμώνεις; Αν δεν επανορθώνεται γιατί θυμώνεις;"

Το μόνο κρίμα, είναι ότι ο Κομφούζιος ήτανε πάρα πολύ κινέζος.


     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [Σάμος] Συλλογή υπογραφών για το κόστ...

από sgep
Συζήτηση: ΣΑΜΟΣ Απαντήσεις: 2

Τρι, 29 Ιαν 2013 3:30 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ΑΔΙΠ] Εκθέσεις εξωτερικής αξιολόγηση...

από sgep
Συζήτηση: Παιδεία & Εκπαιδευτικά γενικά θέματα Απαντήσεις: 0

Τετ, 15 Φεβ 2012 4:33 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ΛΕΣΒΟΣ] Ημερίδα με τίτλο "Κοινω...

από fraoulitsa
Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Παρ, 27 Ιαν 2012 9:01 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις 50 ερωτήσεις για τρελό γέλιο!

Συζήτηση: Αστεία Απαντήσεις: 7

Τρι, 07 Σεπ 2010 5:59 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Φωτογραφικές αναπαραστάσεις από ζωγρα...

από ForzaInter
Συζήτηση: Design, Φωτογραφία, Χειροτεχνίες, Ζωγραφική Απαντήσεις: 2

Παρ, 23 Μάϊ 2008 5:21 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics