Πιστεύετε πως τα παιχνίδια αντικαθιστούν τους φίλους;;

Design, Φωτογραφία, Χειροτεχνίες, Ζωγραφική

Συγγραφέας Πιστεύετε πως τα παιχνίδια αντικαθιστούν τους φίλους;;

Τρι, 07 Απρ 2009 3:12 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

joanna19
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Sep 08, 2008
5
Τόπος: χαλκίδα

Είναι πολύ ενοχλητικό να κολλάς στον υπολογιστή σου για ώρες, επειδή κυκλοφόρησε ένα καινούριο παιχνίδι...

από δική μου εμπειρία, κατάφερα να διαπιστώσω και η ίδια... ότι είναι πάρα πολύ καλό να αφιερώνεις κάποιες ώρες στον υπολογιστή σου, είτε είναι για διασκέδαση είτε για κάποια εργασία πανεπιστημίου... Όμως, πολλές φορές σε απορροφάει το παιχνίδι και ξεχνάς τους παντες.......απομακρύνεσαι από τους φίλους σου, αφού το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να τερματίσεις πρώτοσ το παιχνίδι,για να δείξεις πςσ είσαι ο καλύτερος/η... Όλοι όμως κάνουμε λάθος,το παιχνίδι στον υπολογιστή είναι κάποιες ώρες αδιαφορίας, αδιαφορούμε για το αν θα φάμε ή όχι...εάν θα πάμε πανεπιστήμιο... εάν θα βγούμε για καφέ... κατά την γνώμη μου, είναι καλό να ασχολούμαστε με τους η/υ, αφού πλέον η τεχνολογία έχει προχωρήσει ραγδαία, αναγκαστικά την ακολουθούμε... Όμως πιστεύετε ότι τα παιχνίδια στον η/υ ή στις κονσόλες, μπορούν να αντικαταστήσουν τους φίλους και τις βόλτες;;;; Πιστεύω,πως ΌΧΙ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους φίλους και δεν πρέπει κιόλας... Διότι ο η/υ μπορεί όπως φημίζεται να είναι κάτι το ''''έξυπνο'''', ΄όμως, είναι ένα κουτί,το οποίο αντιδρά με αριθμούς με 0 και 1. Ένας η/υ δεν μπορεί να σου λύσει ένα οικογενειακό πρόβλημα, οι φίλοι παρ''όλα αυτά μπορούν και να σου συμπαρασταθούν και να σου βρούν μια λύση...
θα ήθελα πολύ να μάθω την γνώμη σας...

Τετ, 08 Απρ 2009 11:23 am

Rogue
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Mar 20, 2008
130

Joanna19 κατ'αρχάς καλως όρισες στο My. Smile
Κατά τη γνώμη μου τίποτα δεν είναι καλό εαν γίνεται σε υπερβολικό βαθμό. όπως η υπερβολική ενασχόληση με τα games μπορούν να σε κάνουν να χάσεις την επαφή με το κόσμο γύρω σου έτσι και ο υπερβολικός καφές με φίλους μποροεί να σε κάνουν να χάσεις επαφή με τη πραγματικότητα και να πιστέψεις πως ζεις σε ένα ροζ και ζαχαρένιο κόσμο. drink some beer Και τα games χρειάζονται, (αν και προσωπικά δεν θα θυσίαζα μια συνάντηση με φίλους επειδή για παράδειγμα θα είχα να τερματίσω το και-γω-δεν-ξέρω-ποιο-game), και ο καφές και όλα. Αλλά ρε παιδί μου, δεν θα πω "με μέτρο"(τη σιχαίνομαι αυτή την έκφραση), αλλά με τρόπο τέτοιο που να μένει χρόνος για όλους και για όλα. Και για τον εαυτό σου φυσικα!

Φυσικά και δεν τίθεται θέμα για το αν ο υπολογιστής μπορεί να αντικαταστήσει τη προσωπική επαφη και τους φίλους. Οι φίλοι και οι ανθρώπινες σχέσεις γενικά είναι κάτι το πολύτιμο και αναντικατάστατο.

Διαφωνώ πάντως για το ότι πρέπεινα ασχολούμαστε με τον υπολογιστή "επειδή η τεχνολογία έχει προχωρήσει ραγδαία". Σιγά τα αβγά. Αυτό είναι φρούτο που μας μαθαίνουν στο σχολείο και που πρέπει να το αναμασάμε στην έκθεση. Αν δεν γουστάρεις το pc- για παράδειγμα-, τότε κανείς δεν σε αναγκάζει και δεν πρέπει να σε αναγκάζει να το χρησιμοποιείς ( παρόλο που μερικές φορές- ας πούμε για εργασίες - είναι αναπόφευκτο). Είναι σαν να μου λες πως δεν σου πάνε ή δεν σου αρέσουν οι εσπαντρίγιες αλλά επειδή είναι στη μόδα και τις φοράνε όλοι θα *πρέπει* να τις φορέσεις κι εσύ.
Προσωπικά, παρόλο που έχω ένα δυο αγαπημένα games, χρησιμοποιώ το pc μόνο αν είναι να ψάξω πράματα στο ίντερνετ μιας κι εκεί ξέρω πως θα βρω αυτά που μου λένε, αλλά και αυτά που δεν μου λένε. Smile

Τετ, 08 Απρ 2009 1:14 pm

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

Χαίρετε κι από εμένα! Roll Eyes Cool

joanna19 ωραίο θεματάκι και Rogue εύγε για την τοποθέτησή σου! Δεν έχω να διαφωνήσω ιδιαίτερα με όλα αυτά! Τα παιχνίδια, είτε online είτε offline, εντός ή εκτός του Η/Υ επιτελούν διάφορους σκοπούς, κυρίως συνήθως συζητούμε για τέρψη και εξάσκηση σε κάποιες ικανότητες ή προς κάποιους στόχους.. Η λεπτή όμως διαχωριστική γραμμή της εμμονής από την 'φυσιολογική' χρήση (αλήθεια, κι αυτό θα ήταν ενδεχομένως μια άλλη, νέα ερώτηση, σχετικά με το τι θεωρεί ο καθένας 'φυσιολογικό') ή ενασχόληση, είναι πολλές φορές αρκετά δύσκολο να διασαφηνιστεί...

Κι ο Η/Υ έχει τα καλά και τα άσχημά του, όπως κάθε ανθρώπινη δημιουργία και τεχνούργημα.. Και ο καθένας, αναλόγως με το πώς συνηθίζει να ενεργεί και να πράττει, βάζει τις δικές του διαχωριστικές γραμμές... Το "με μέτρο" είναι μια φράση-κλισέ πολλές φορές... Γιατί για τον καθένα το "μέτρο", η αναλογία δηλαδή της ενασχόλησης με κάποιο θέμα/πράγμα έναντι κάποιου ή κάποιων άλλων ακολουθεί υποκειμενικά κριτήρια και σταθμά...

Και ο "καφές με φίλους", αν για κάποιους αποτελεί "σημείο ανταλλαγής σκορ και 'ανταγωνισμού' ικανοτήτων" πάλι αποτελεί στοιχείο του "παιχνιδιού", όπως π.χ. μια παρέα φίλων-γνωστών γεμάτοι πάθος και ίντριγκα που βρίσκονται μαζί, ανταλλάσσουν απόψεις και στοιχηματίζουν π.χ. σε τυχερά παιχνίδια... Αυτό ίσως αποτελεί ένα στοιχείο "ενίσχυσης" και "επέκτασης" του παιχνιδιού σε άλλο χώρο-συμβάν...

Είναι όμως το παραπάνω αυτό που η joanna και η rogue εννοούν για "καφέ με φίλους"? Ίσως όχι.. (Παίρνοντας το θάρρος να το ερμηνεύσω).. Γιατί το "καφές με φίλους", εκεί τοποθετείται ως μια ανεξάρτητη εντελώς δραστηριότητα, που δεν σχετίζεται με τον "κόσμο" του παιχνιδιού ούτε στο ελάχιστο, αν αντιλαμβάνομαι σωστά...

Υ.Γ: Ελπίζω να μην τα έγραψα πολύ περίπλοκα κ σας μπερδεύω! let me know.. Blush

Τετ, 08 Απρ 2009 3:59 pm

joanna19
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Sep 08, 2008
5
Τόπος: χαλκίδα

(Διαφωνώ πάντως για το ότι πρέπεινα ασχολούμαστε με τον υπολογιστή "επειδή η τεχνολογία έχει προχωρήσει ραγδαία")

σε αυτό το θέμα θα σου φέρω μια μικρή αντιρρησούλα...αναγκαστικά ακολουθούμε την τεχνολογία... τι εννοώ;; αν θες πχ να πας σε ένα εργοστάσιο, για δουλειά και δεν γνωρίζεις πλέον η/υ...σε διώχνουν... για αυτό λέω ''αναγκαστικά'' θα ακολουθήσεις την τεχνολογία... χωρίς γνώση η/υ,δεν πας πουθενά...

Πεμ, 09 Απρ 2009 8:02 pm

Rogue
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Mar 20, 2008
130

Eεε..δεν νομιζω πως κατάλαβες ακριβως τί εννοουσα. Νομίζω πως ανέφερα πως ότι αφορά σχολή, εργασία κ.τ.λ. εκεί δεν έχεις επιλογή. Συγγνώμη ίσως να μην ήμουν αρκετά αναλυτική και ακριβής. Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν καποιος ασχολείται με τη τεχνολογία επειδη είναι ιν, και αν δεν το κανεί θα είναι ο ξενέρωτος της υπόθεσης. Και με τεχνολογία εννοώ υπολογιστές, games παντώς είδους γατζετάκια και κινητά που ψήνουν αστακό στα κάρβουνα, όπως και τη τηλεόραση. Αν γουστάρει κάποιος τεχνολογία, με γεια του ΜΕ χαρά του. Άμα όμως γουστάρει επειδή γουστάρουν όλοι τότε εκεί είμαι τελείως αντίθετη όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλά γιατί το άτομο αυτό υφίσταται ψυχολογική καταπίεση και αυτό είναι κατί το οποίο δεν πρέπει να συμβαίνει σε κανέναν.

Το πήγα λίγο μακριά ε? Δεν έχει και πολύ σχέση με το αρχικό θέμα:Ρ

Πεμ, 09 Απρ 2009 8:02 pm

Cubilone
Έμπειρος
Έμπειρος

Jan 17, 2008
304

Πρώτα απ'όλα, ας κάνουμε έναν σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στην τεχνολογία και τα computer games. Δεν χρειάζεσαι τις γνώσεις που σου δίνει ένα game, ή που χρειάζεσαι για να παίξεις ένα game, για να βρεις δουλειά. Εκτός κι αν παίζεις επαγγελματικά, είσαι δημιουργός, κριτικός games κτλ.

Τώρα. Στην ερώτηση σου. Θα απαντήσω ναι. Τα παιχνίδια μπορούν να αντικαταστήσουν τους φίλους. Αλλά ύπο πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.

Πολλές φορές, βγαίνουμε με φίλους όχι γιατί έχουμε ανάγκη απο κοινωνική αλληλεπίδραση, ούτε γιατί θέλουμε να πούμε τα 'σώψυχα μας κάπου, αλλά απλά για να χαλαρώσουμε, να διασκεδάσουμε... Να περάσουμε καλά. Τα παιχνίδια κάνουν ακριβώς αυτό, και για χιλιάδες χρόνια πριν την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής υπήρχαν και τότε, και εξυπηρετούσαν τον ίδιο σκοπό.

Λες όμως ότι είναι πολύ ενοχλητικό να κολλάς στον υπολογιστή σου για ώρες επειδή κυκλοφόρησε ένα καινούργιο παιχνίδι. Εσύ δεν έχεις τίποτα το οποίο θα ήθελες να κάνεις με τις ώρες, μόνη σου; Αν χρειάζεσαι συνέχεια να είσαι με φίλους/παρέα τότε ούτε αυτό είναι πολύ καλό γιατί δεν αφιερώνεις καθόλου χρόνο στα προσωπικά σου ενδιαφέροντα, δεν εξελίσσεσαι.

Υπάρχει και η άλλη μεριά βέβαια, της κατάχρησης... και τα games είναι μια κατάχρηση αθώα εμφανισιακά η οποία όμως μπορεί να αποδειχθεί πολύ άσχημη και να αποξενώσει κάποιον απο τους φίλους του. Μάλλον σε αυτό αναφέρεσαι και ξέρω πολύ καλά τι εννοείς. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν φταίνε τα παιχνίδια, αλλά τα άτομα: απλά δεν μπορούν να χειριστούν την πραγματικότητα σωστά, και προτιμούν να μένουν στην δική τους όσο περισσότερο μπορούν. Συνήθως, βέβαια, τέτοιες περιπτώσεις πάνε πακέτο...

Κανείς ποτέ, όμως, δεν είπε πως ένα παιχνίδι μπορεί να αντικαταστήσει έναν φίλο ως προς την αξία της φιλίας και ό,τι καλό μπορεί να σου προσφέρει ένα φιλικό πρόσωπο.

Προτείνω όλοι να χαλαρώσουμε, να πάρουμε έναν φίλο, μπύρες, και να παίξουμε κάτι μαζί. Smile Αυτό λύνει το πρόβλημα!

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ερωτ/γιο: «Η χρήση του διαδικτύου από...

Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Τετ, 03 Αύγ 2016 12:09 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Αστρονομική Ομάδα-προβολή ντοκυμαντέρ...

από maximos
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] (ΠΑΛΑΙΑ) Αστρονομική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Κυρ, 31 Ιαν 2016 7:35 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Αστρονομική Ομάδα-προβολή ντοκυμαντέρ...

από maximos

Δευ, 25 Ιαν 2016 9:53 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολή ντοκυμαντέρ για τους αστερισμ...

από maximos

Τρι, 10 Δεκ 2013 4:23 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολή ντοκυμαντέρ για τους πλανήτες...

από maximos

Δευ, 02 Δεκ 2013 10:00 am Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics