Αλλαγές στην σίτιση για το νέο ακαδημαϊκό έτος (από 15-10-2010):
Τροποποιείται το μενού το οποίο πλέον θα αποτελείται από κυρίως πιάτο, σαλάτα εποχής και επιδόρπιο. Επιπλέον, δεν θα παρέχεται πρωινό ούτε συμπλήρωμα (επιπλέον μερίδες).
Διακοπή λειτουργίας του βΆ χώρου σίτισης στη Μυτιλήνη
Τροποποιείται το αντίτιμο για τους μη δικαιούχους δωρεάν σίτισης από δύο (2,00¤) ευρώ ανά ημέρα σε τρία (3,00¤) ευρώ ανά γεύμα. Εναλλακτικά θα είναι δυνατή η έκδοση ημερήσιας κάρτας σίτισης (μεσημεριανό και βραδινό) διάρκειας 2 εβδομάδων αντί του ποσού των σαράντα πέντε ευρώ (45,00¤) ή η έκδοση μηνιαίας κάρτας σίτισης (μεσημεριανό και βραδινό) αντί του ποσού των ογδόντα ευρώ (80,00¤).
Τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας. Το μεσημεριανό θα σερβίρεται από 12:00 έως τις 15:00. Το βραδινό θα σερβίρεται από 18:00 έως 20:30
Οι παραπάνω μεταβολές προέρχονται από την μείωση του συμβατικού τιμήματος από 1.913.430.60¤ ετησίως με ΦΠΑ σε 1.399.983,75¤ ετησίως με ΦΠΑ (για το σύνολο των πανεπιστημιακών μονάδων πλην της Λήμνου).
Οι Πρυτανικές αρχές θεωρώντας ουσιαστική υποβάθμιση των υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας προέβησαν στις παρακάτω ενέργειες:
Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας (02/09/2010) για την εξαίρεση από τις περικοπές των κονδυλίων Φοιτητικής Μέριμνας.
Επιστολή (08/10/2010) προς την Σύνοδο Πρυτάνεων για λήψη απόφασης «Εξαίρεση του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τις περικοπές, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν Φοιτητική Μέριμνα (σίτιση – στέγαση), και πρόβλεψη αύξησης της αντίστοιχης χρηματοδότησης προκειμένου να λαμβάνονται υπόψη οι συνθήκες λειτουργίας του».
fraoulitsa έγραψε:
Το μεσημεριανό θα σερβίρεται από 12:00 έως τις 15:00. Το βραδινό θα σερβίρεται από 18:00 έως 20:30
Ένα έχω να πω:
Αυτός που το αποφάσισε αυτό είναι διεφθαρμένος και τα παίρνει από τα κυλικεία!!!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ !!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!
Οι φυσιολογικοί άνθρωποι τρώνε μεσημεριανό μεταξύ 12:00 - 17:00 και βραδινό μεταξύ 20:00 - 23:30
Και για να βγαίνουν ίδια τα ωράρια, η δική μου πρόταση είναι:
μεσημεριανό 13:00 - 16:30
βραδινό 20:00 - 22:00
Και επειδή δε συνηθίζω να τρώω το βράδυ στο πανεπιστήμιο, επιθυμώ να είναι δυνατή η μεταφορά της μερίδας που δικαιούμαι από το βραδινό στο μεσημεριανό.
Εδώ στη Μυτιλήνη πάντως τρώμε όλοι δωρεάν, οπότε μπορεί να παραμείνουμε και δωρεάν.
Η κρίση είναι κάτι υπαρκτό και η μείωση κατά 30% της χρηματοδότησης γεγονός. Θα προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο.
Για αρχή, σε αυτό το τόπικ, παίρνω ως δεδομένα τα οικονομικά μεγέθη, τις εργατοώρες, τις παροχές σύμφωνα με την επίσημη πρόταση στο αρχικό πόστ, και σχολιάζω τον χάλια σχεδιασμό, προτείνοντας έναν δικό μου με ακριβώς τα ίδια ποσά και τις ίδιες μεθόδους. Έτσι δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ζητάω περισσότερα από όσα μπορούν να μου παρέχουν.
Έχουμε και λέμε:
* Κάρτα σίτισης -> Διαφωνώ με τη χρονική μονάδα μέτρησης. Προτιμώ την ποσοτική μονάδα μέτρησης. Δηλαδή η κάρτα να αντιστοιχεί σε ορισμένο αριθμό μερίδων, σαλατών, επιδορπίων και όχι σε αριθμό ημερών.
Αν κάποιος επιθυμεί να την ξοδέψει ολόκληρη μέσα σε ένα μεσημέρι, θα πρέπει να μπορεί να το κάνει (υπό την προϋπόθεση ότι δε θα φάει όλη την κατσαρόλα γιατί πρέπει να φάνε και οι υπόλοιποι). Αν πάλι επιθυμεί να μην τρώει κάθε μέρα στο πανεπιστήμιο, θα πρέπει η κάρτα να ισχύει μέχρι να τελειώσει. Ακριβώς όπως συμβαίνει με την κάρτα εκτυπώσεων στη βιβλιοθήκη.
Επειδή μπορεί κάποιος να μη θέλει να φάει και σαλάτα και κύριο πιάτο και επιδόρπιο στο ίδιο γεύμα, θα πρέπει να κοστολογηθούν ξεχωριστά ώστε η κάρτα να επιβαρύνεται λιγότερο και ανάλογα με την ποσότητα που ο καθένας παίρνει.
ειδα τις αλλαγες κ στην δικη μας εστια στην ροδο..
12.00-15.00 το μεσημερι. για το βραδυ δεν συγκρατησα την ωρα.
αν κ νομιζω 18.00-20.00.
εντωμεταξυ το εκνευριστικο ειναι πως εδω τα μαθηματα το πρωι αντε να σταματησουν 14.30. ποτε θα προλαβεις να πας στην σειρα, να περιμενεις, κ αφου γεμισεις τον δισκο, να φας? σε μιση ωρα?
κ οταν τα τραπεζακια ειναι γεματα κ περιφερεσαι με τον δισκο στο χερι? αυτο ειναι καλυτερο?
μα τι άχρηστοι άνθρωποι που είναι εκεί στη μέριμνα. παίρνουν και μισθό και δεν μπορούν να κάνουν ούτε μια τόσο εύκολη δουλειά σωστή. αν τους απολύσουμε άραγε πόσα λεφτά εξοικονομούμε; εγώ κάνω την ίδια δουλειά τσάμπα. (είμαι αυστηρός γιατί τους πληρώνω από την τσέπη μου από τους φόρους μου).
πάντως σοβαρά τώρα, κάποιος πρέπει να τους πει να μπαίνουν εδώ και να βλέπουν τις συζητήσεις μας για τέτοια θέματα. (ναι, για τη συνάντηση λέω)
Αυτό είναι ένα μήνυμα που έστειλα ξημερώματα Τετάρτης στο tromaktiko και δημοσιεύτηκε την ίδια μέρα και τους ευχαριστώ πολύ. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο.
Μαρία, παρουσιάζεις μια εικόνα πολύ πιο τραγική από την πραγματική.
Τα κτήρια που στεγάζονταν τα άλλα τμήματα στο κέντρο ήταν ΑΘΛΙΑ. Καλά έκαναν και τους έφεραν όλους στο λόφο. Μια χαρά χωράμε. Συνεπώς παύει να χρειάζεται και η κάτω λέσχη.
Το Εμπρός τα λέει έτσι "θυμωμένα" επειδή εξυπηρετεί τοπικά συμφέροντα (ταξί, ιδιοκτήτες κτηρίων).
Για τα εργαστήρια μπορώ να εισηγηθώ να σας δώσουν πρόσβαση στα εργαστήρια των μεταπτυχιακών στο υπόγειο, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι για να κάνετε τις εργασίες σας και όχι για να μπαίνετε στο facebook. Καλή θέληση να υπάρχει και όλα τα βρίσκουμε.
Για το φαγητό, την ουρά στη λέσχη και τα λεωφορεία έχεις απόλυτο δίκιο, αυτό συζητάμε εξάλλου σε αυτό το τόπικ.
Για το στεγαστικό επίδομα δε γνωρίζω, ας μας πει η φραουλίτσα.
Καλό είναι να μην παραπληροφορούνται οι αναγνώστες
Ήθελα να σου πω ότι σέβομαι αυτά που λες αλλά μιλάς για παραπληροφόρηση και δεν το θεωρώ σωστό με την ταπεινή μου πάντα άποψη.
Προσωπικά δεν είχα στόχο να παραπλανήσω, είμαι μια φοιτήτρια που βρίσκομαι σχεδόν όλη μέρα στη σχολή καθημερινά, μετακινούμε μόνο με λεωφορείο και έχω προσωπική εμπειρία των παραπάνω. Ξέρω τι γινόταν τα προηγούμενα 2 χρόνια και βλέπω τι γίνεται και τώρα,μιλάω οπότε εμπειρικά.
Δεν είμαι δημοσιογράφος επομένως δεν είμαι σε θέση να κρίνω με σιγουριά αν ο στόχος του εμπρός ή του τρομακτικού είναι να παραπληροφορήσει, πάντως εγώ απλά κατέθεσα την άποψη μου αλλά και πολλών συμφοιτητών μας. Δεν τόνισα αν πρόσεξες τόσο το γεγονός και τους λόγους του γιατί έκλεισαν τα κάτω κτήρια του πανεπιστημίου ούτε το χαρακτήρισα ως καλό ή κακό. Αυτό το αφήνω στην κρίση του καθενός. Σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι.
Θεωρώ λοιπόν πως όσοι ήταν υπεύθυνοι για την αλλαγή, έπρεπε να είχαν προβλέψει ότι δεν μοιραζόμαστε απλά αίθουσες για τις διαλέξεις αλλά και εργαστήρια καθώς και άλλους κοινόχρηστους χώρους όπως το κυλικείο ακόμα και τις τουαλέτες. Όλα αυτά χρειάζονται έναν διαφορετικό συντονισμό από εδώ και στο εξής που βέβαια δεν υπάρχει. Επίσης πιστεύω ότι 3 αξιόλογες σχολές δικαιούνται να έχουν δικά τους κτήρια και όχι να μοιραζόμαστε όλοι τα ίδια. Αυτό ίσως φαντάζει ιδανικό αλλά σε άλλα μέρη είναι αυτονόητο.
Επίσης σε ότι αφορά τα εργαστήρια η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ότι την παρουσίασα καθώς εδώ δεν υπήρχε χώρος και χρόνος για εργασίες όταν ήμασταν μόνοι,πόσο μάλλον τώρα.Ειδικά προς το τέλος του κάθε εξαμήνου με τις παραδόσεις τελικών εργασιών και τις αναπληρώσεις μαθημάτων,παρατηρούνταν μεγάλος συνωστισμός στα εργαστήρια. Μετά τις αλλαγές τι; Δε λέω κ εγώ εκνευρίζομαι με τους συμφοιτητές μου όταν εγώ θέλω να κάνω εργασία και αυτοί χαζεύουν αλλά από την άλλη, έχουν όλοι δικαίωμα στα κενά τους να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές και δεν είμαι εγώ αυτή που θα τους υποδείξω το πως και τα γιατί.
Στο θέμα του φαγητού δε που εστίασα, θεωρώ ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Το σημερινό φαγητό της Τετάρτης το απέδειξε περίτρανα και ίσως δημοσιεύσουν και τις σημερινές φωτογραφίες μου.
Εν κατακλείδι επιμένω ότι η εικόνα που παρουσίασα είναι απλά η πραγματικότητα χωρίς υπερβολές.
Συγνώμη που το είπα έτσι. Δεν το είπα για να σε στεναχωρήσω. Προφανώς και δεν είχες στόχο να παραπλανήσεις.
Απλά καμιά φορά ο τρόπος που λέμε κάτι μπορεί άλλο να σημαίνει για αυτόν που είναι μέσα και ξέρει και άλλο για αυτόν που το διαβάζει χωρίς να έχει ιδέα. Ο αναγνώστης που δεν έχει δει τα κτήρια και δεν υπάρχει καμιά περιγραφή, μπορεί να νομίσει ότι όλα έμοιαζαν πάνω κάτω και τώρα τα μισά εγκαταλείφθηκαν και είναι όλοι πολύ δυστυχισμένοι, εδώ δεν είναι έτσι.
Το Εμπρός θέλει να είναι αρεστό στους δημότες που χάνουν λεφτά από το ξενοίκιασμα και στη μικρή κοινωνία της Μυτιλήνης τα συμφέροντα είναι κοινά. Το Εμπρός έχει συμφέρον να παραπληροφορήσει, όχι εσύ.
Αυτά εννοούσα και τίποτε παραπάνω