Ερμούπολη: Διαμαρτυρία φοιτητών-μαθητών στην παρέλαση

   
   

 ΣΥΡΟΣ

 
Συγγραφέας Ερμούπολη: Διαμαρτυρία φοιτητών-μαθητών στην παρέλαση
 
       
Παρ, 25 Μάρ 2011 7:07 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
4991


Παράθεση:
Διαμαρτυρία φοιτητών-μαθητών στην παρέλαση & Αποδοκιμασία των "επισήμων"Οι μαθητές της Σύρου έδωσαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Πλατεία Μιαούλη . Έστρεψαν τα κεφάλια τους προς την αντίθετη κατεύθυνση από την εξέδρα των επισήμων, απαξιώνοντας έτσι την παρουσία τους στις εορταστικές εκδηλώσεις . Σιωπηρή και ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι φοιτητές και οι μαθητές των λυκείων με μαύρα ρούχα, μαυρές σημαίες και φιμωμένα με ταινίες στόματα.Μετά το πέρας της παρέλασης οι φοιτητές του νησιού παρέλασαν στην πλατεία Μιαούλη ,στην παραλία και στο κέντρο της Ερμούπολης και στην Αστυνομική Δ/νση Κυκλάδων, δίνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και της κρατικής καταστολής κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σύρο(21/3).Μαζί τους συντάχθηκαν και οι μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις - συνενώσεις των λυκείων καταχειροκροτούμενοι από όσους παρακολουθούσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις.

__

από άλλη πηγή αναφέρεται ότι:
Παράθεση:
Μαθητές (που επέλεξαν να μην παρελάσουν και παρουσιαστηκαν με μαυρα ρουχα) και φοιτητές με δυο μεγάλα πανό, κάθησαν ακριβώς απέναντι από τους επισήμους. Τα παιδία που συμετήχαν στην παρέλαση, γύριζαν το κεφάλι τους επιδειχτικα προς τη μεριά των φοιτητών - μαθητών και όχι προς τους επισήμους.

Ο κόσμος μόλις αντιλήφθηκε την ενέργεια αυτή των παιδιών άρχισε να χειροκροτεί και να επεφημεί τα παιδιά. Στο τέλος της παρέλασης σηκώθηκαν οι μαυροντυμένοι μαθητές και περασαν μπροστά 'παρέλασαν' με όλο τον κόσμο να τους χειροκροτεί. Στη συνέχεια ενώθηκαν με τους φοιτητές και ξεκίνησε μια πορεία η οποία διήρκεισε για περίπου 2 ώρες. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας ο κόσμος που βρισκόταν στο δρόμο, καφετέρειες κτλ χειροκροτούσε και φώναζε μπράβο στα παιδία, με κάποιους από αυτούς μάλιστα να σηκώνονται και να συμετέχουν στην πορεία. Στη συνέχεια η πορεία κατευθυνθηκε προς το αστυνομικό τμήμα. Εκεί μαθητές και φοιτητές ανάγκασαν τον ανώτερο (ίσως ήταν ο διοικητής) να ζητήσει συγνώμη και να παραεδεχτεί δημόσια ότι τα όσα έγιναν τη Δευτέρα με την άφιξη του Παπανδρέου στο νησί ήταν λάθος της αστυνομίας.

σημείωση: το βίντεο είναι απο τοπικό κανάλι κ δεν ισχυεί αυτό που γράφει ότι τα παιδια κοιταγαν το αγαλμα στα σχόλια
Έγινε επεξεργασία από τον/την inertia στις Παρ, 25 Μάρ 2011 7:56 pm, 2 φορές συνολικά
     
 
       
Παρ, 25 Μάρ 2011 7:41 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
4991


Σε κάνει να αναρωτιέσαι(!) σατιρίζοντας:

....κανένα δακρυγόνο, καμιά ζημιά, κανένα "πεδίο μάχης" δε συνέβη την ημέρα της παρέλασης, την Εθνική Εορτή μας.. Κάποιοι φάνηκε να την σέβονται και να την τιμούν αυτή την ημέρα πολύ περισσότερο, θα έλεγε κανείς..

....κανένα "εισαγόμενο" σώμα κρούσης ΜΑΤ δεν ήρθε (διότι το νησί δεν έχει ΜΑΤ ασφαλώς)


Κι όμως, άνθρωποι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για ένα ζήτημα και να εκφράσουν την θέση τους, το έπραξαν, χωρίς χτυπημένα κεφάλια, καμμένα δέρματα και δακρυσμένα βλέμματα... Images speak louder than words...


...........τυχαίο?

     
 
       
Σαβ, 26 Μάρ 2011 2:28 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού


May 07, 2009
1655
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών


Και οι φοιτητές των τμημάτων που στεγάζονταν στην πόλη της Μυτιλήνης, διαμαρτύρονταν αρχικά εντόνως στην απόφαση για τη μεταφορά τους στο λόφο του πανεπιστημίου. Μετά όμως που ήρθαν και είδαν τι ωραία που είναι, σώπασαν.

Τελικά είχε δίκιο εκείνος ο Αμερικανός δημοσιογράφος που είπε πέρυσι: "Οι Έλληνες έχουν παράδοση στην αντίσταση. Ίσως δεν είναι τυχαίο που εθνική τους γιορτή είναι η ημέρα του ΟΧΙ."

     
 
       
Σαβ, 26 Μάρ 2011 10:19 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


danny
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2005
514
Τόπος: Αθηνα


Θα το πάρω ως κομπλιμέντο αυτό που λες.

Οι συγχωνεύσεις των σχολείων δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνεται απερίσκεπτα μόνο με μαθηματικούς κανόνες αλλά πρέπει να βλέπουμε και τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της κάθε περιοχής.

Δυστυχώς η επαρχεία δεν είναι Αθήνα όπου αν κλείσει το λύκειο στην γειτονιά σου, υπάρχει άλλο παρακάτω και συγκοινωνία να σε πάει σε αυτό.

Τώρα για το θέμα της Μυτιλήνης δεν ξέρω. Δεν είμαι εκεί, δεν ζω την κατάσταση. Δεν ξέρω αν χωρέσανε αξιοπρεπώς όλα τα τμήματα στον λόφο, ούτε με τι μέσα φτάνετε εκεί.

Για την Σύρο που ξέρω. Δεν θεωρώ ότι οι διαμαρτυρίες είναι χωρίς λόγο και για αυτό συμμετέχω σε αυτές.

Κατά πολλούς οι Συριανοί μαθητές όσο και οι ξένοι Φοιτητές, έχουν δείξει μεγάλη ωριμότητα για όσα έχουν διαδραματιστεί φταίνε κάποιοι άλλοι που εξώθησαν τα πράγματα εκεί.

Ακούστηκε πως μετά την καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία μας στην παρέλαση (όπου δεν ακούστηκαν ούτε συνθήματα) ζητήθηκε η απόλυση του Αρχηγού της Αστυνομίας των Κυκλάδων.
Μακάρι να είναι αλήθεια.

     
 
       
Δευ, 28 Μάρ 2011 1:32 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού


May 07, 2009
1655
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών


Ασφαλώς και δεν πρέπει να γίνουν απερίσκεπτα οι συγχωνεύσεις.
Αλλά ότι πρέπει να γίνουν συγχωνεύσεις, πρέπει. Αφού δεν κάνει παιδιά ο κόσμος και μειώνονται οι μαθητές.

Πάντως λόγω των σπουδών μου, γνωρίζω ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν σε κάθε γειτονιά σχολεία. Προτιμούν να τα συγκεντρώνουν κάπου πολλά μαζί γιατί έτσι μπορούν να τα προστατεύσουν καλύτερα και από φυσικές καταστροφές (π.χ. σεισμούς). Διαλέγουν τη βέλτιστη τοποθεσία και φτιάχνουν μια κατασκευή με τις πιο κατάλληλες προδιαγραφές που λειτουργεί και ως χώρος συγκέντρωσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σε πόλεις στο μέγεθος της Ερμούπολης, υπάρχει μία μόνο τέτοια τοποθεσία. Και δεν ξέρω να υπάρχει συγκοινωνία. Πηγαίνουν με τα πόδια ή με τα ποδήλατα.

Φυσικά στην Ελλάδα τίποτα δε γίνεται με σχεδιασμό και όλα γίνονται όπως να ναι. Εκείνο που θέλω να πω είναι απλά ότι η απόσταση από το σπίτι δεν είναι το πρωτεύον κριτήριο αλλού. Αν το σκεφτούμε έτσι, ίσως το δούμε αλλιώς το ζήτημα.
Εγώ βλέπω τα θετικά: Περισσότεροι μαθητές σε ένα σχολείο, σημαίνει ότι θα μπορεί να έχει καλύτερο εξοπλισμό το σχολείο αυτό. Θα συμπληρώνονται τμήματα για τις κατευθύνσεις και τα μαθήματα επιλογής. Θα κάνουν καινούριες παρέες.

Ελπίζω επίσης να συγχωνευθούν και όλα τα σχολεία που συστεγάζονται, ακόμα κι αν έχουν αρκετούς μαθητές το καθένα. Είναι γελοίο να είναι διαφορετικά σχολεία όταν βρίσκονται στην ίδια αυλή. 12 χρόνια πήγαινα σε σχολεία που συστεγάζονταν με ένα άλλο. Και μάλιστα ακριβώς δίπλα (μεσοτοιχία) υπήρχαν άλλα σχολεία που επίσης συστεγάζονταν. Θα ήμουν πολύ ευτυχής αν αντί για 2 δημοτικά, ήμασταν ένα με 2 τμήματα και αν αντί για 2 γυμνάσια/λύκεια με 3 τμήματα το καθένα, ήμασταν 1 με 6 τμήματα.

     
 
       
Δευ, 28 Μάρ 2011 11:17 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Το πρόβλημα είναι ότι προχωρούν στις συγχωνεύσεις χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τα αναγκαία χρήματα για να πληρώσουν τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο.

Για αυτό και έχει εξαγριωθεί ο κόσμος· "τί δωρεάν παιδεία έχουμε, αν πρέπει να πληρώνουμε για να πηγαίνουν τα παιδιά μας στο σχολείο;", αυτό έχω ακούσει από πολλούς.

Έπρεπε να είχε λυθεί αυτό το ζήτημα, εδώ και πολλά χρόνια.
Και να είχαν φτιαχτεί σχολικά συγκροτήματα αξιοπρεπή, όχι να πετάνε τα παιδιά όπου να 'ναι..

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Σημείωση ] Συμμετοχή σε εικαστικά projects στην ...

από inertia
Συζήτηση: Art Pad - Δημιουργίες για το MyAegean Απαντήσεις: 2

Τρι, 27 Μάρ 2018 1:19 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Φρενίτιδα στην Αμερική για την ολική ...

από maximos
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Αστρονομική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Δευ, 21 Αύγ 2017 12:56 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Παρακολουθηστε ζωντανά την έκλειψη ηλ...

από maximos
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Αστρονομική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Δευ, 21 Αύγ 2017 12:48 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ζητείται σπίτι στην πόλη της Ρόδου γι...

από bubble_bee
Συζήτηση: Αγγελίες - Προσφορές Απαντήσεις: 0

Τρι, 13 Ιούν 2017 1:38 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΡΟΔΟΣ: «Mare Nostrum VIII» συνέδριο φ...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Παρ, 05 Μάϊ 2017 3:35 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics