Διαχείριση λογαριασμών μελών & all-in-one flame wars

   
   

 Σχόλια, Επισημάνσεις, Βοήθεια για το website

 
Συγγραφέας Διαχείριση λογαριασμών μελών & all-in-one flame wars
 
       
Κυρ, 31 Ιούλ 2011 11:43 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


Ένα θέμα που σκέφτομαι καιρό.
Δύο είναι τα ζητήματα: οι κακοί χρήστες και οι ανενεργοί χρήστες.

Οι πρώτοι είναι αρκετά εύκολο να εντοπιστούν, καθώς η συμπεριφορά τους είναι στερεοτυπική: ανοίγουν μονίμως θέματα με link σε site για προϊόντα/υπηρεσίες και δεν εμφανίζονται ποτέ ξανά. Έχω εντοπίσει και κάποιους που το κάνουν κατά συρροή (>3 μηνύματα). Δεν έχουν νόημα οι απαντήσεις που ζητούν καλη τη πίστει εξηγήσεις, όπως γίνεται μέχρι τώρα - η μόνη λύση είναι το κλείδωμα και κατόπιν η διαγραφή των μηνυμάτων τους.

Η πρότασή μου για τη συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών είναι να ειδοποιούνται μέσω pm και μετά από περίοδο 1 μήνα να διαγράφεται ο λογαριασμός τους.
Ειδική μεταχείριση πρέπει να επιφυλάσσεται στους πλέον προκλητικούς. Twisted Evil ... Rolling Eyes

Αναφορικά με τους άλλους, η κατάσταση είναι πιο σύνθετη.

Υπάρχουν σήμερα 2766 εγγεγραμμένα μέλη αλλά μόνο 910 μέλη (Μέλη Κοινότητας -> Αριθμός δημοσιεύσεων, σελίδα 23) έχουν κάνει τουλάχιστον ένα post. Ομοίως, η συμμετοχή στις άλλες ενότητες (πχ. άρθρα ή chat) είναι χαμηλή.

Αίσθησή μου είναι ότι δεν είναι ωραία εικόνα να υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός σιωπηλών χρηστών, τη στιγμή μάλιστα που το site επιτρέπει την ανάγνωση όλων των ενοτήτων σε επισκέπτες και δεν έχει κάποιο χώρο αποκλειστικά προσβάσιμο στα μέλη - δηλαδή, η εγγραφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση μόνο για την ενεργό συμμετοχή.
Επομένως, η πληθώρα των ανενεργών μελών (άνω του 50%) φανερώνει μία εικόνα ερήμωσης και αποθαρρύνει -έστω και υποσυνείδητα- τους νέους χρήστες.

Μία λύση θα ήταν οι λογαριασμοί χωρίς καμία δημόσια συμμετοχή (άρθρα, posts etc.) που δημιουργήθηκαν πριν το 2008 να ειδοποιηθούν μέσω προσωπικού pm και κατόπιν να τεθούν σ' ένα ειδικό καθεστώς "πάγου" για 6 μήνες.
Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση (πχ. login) να διαγράφονται.

Η χρονιά δεν επιλέχθηκε αυθαίρετα - καθώς το site έχει κυρίως φοιτητικό κοινό, σκέφτομαι ότι όποιος έκανε μία εγγραφή πριν από 5 χρόνια ή περισσότερο και στη μέχρι τώρα περίοδο φοίτησής του δεν έχει δείξει κάποιο ενδιαφέρον μάλλον δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ, τουλάχιστον όχι μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού (του οποίου τον κωδικό αμφιβάλλω αν θα θυμάται).

Νομίζω αυτό θα φέρει τον αριθμό περίπου στους 1000, που είναι αρκετά ωραίος. Smile


Συνοψίζοντας, το θέμα είναι να υπάρχει μία πολιτική αντιμετώπισης των "κακών" διαχειριζόμενοι παραλλήλως την εγγραφή και ομαλή συμμετοχή των μελών.

Αναφερόμαστε σε διαδικτυακή κοινότητα - η ουσία αυτής είναι η δράση και συμμετοχή των online μελών.

     
 
       
Κυρ, 31 Ιούλ 2011 4:39 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5104


quick response, ωστόσο θα συζητηθεί εκτενέστερα και σε ειδικές συναντήσεις της ομάδας:

1) ΔΕΝ υφίσταται λόγος για "διαγραφή" μελών. Ούτε "ανάγκη", και γενικά σε πάρα πολλές Online Κοινότητες μπορεί να υπάρχουν "ανενεργά" μέλη. Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια επιλογή αλλά και έχει απορριφθεί σε παλαιότερες συζητήσεις ανάπτυξης. Παλαιότερα μέλη επίσης, δεν τίθεται θέμα διαγραφής.

2) Για τα "άτακτα" μέλη, υπάρχει η επιλογή του "μπλοκ/ban", πράγμα που έχει σε μεγάλο βαθμό περιορίσει κάποια 'spamming' ζητήματα, ιδίως παλαιότερα.
-- (α) "Άτακτα" μέλη θεωρούνται και τα "trolls". Κι αυτά μπορούν δυνητικά να λάβουν "block/ban". Με την υπάρχουσα κατάσταση μάλιστα, κάποιοι έχουν σε μεγάλο βαθμό καταχραστεί και τη φιλοξενία της κοινότητας, και είναι κρίμα. Αλλά είμαστε καλόκαρδοι. Smile


Αυτά προς το παρόν. Γενική ιδέα: δεν τίθεται κάποιο θέμα για να διαγραφούν μέλη, δεν υπάρχει κάποιος λόγος 'οικονομίας' στο site και κατ'επέκταση, θεωρούνται όλοι χρήσιμοι, ακόμη και παλαιότερα μέλη ή μέλη που δεν έτυχε να 'ενεργοποιηθούν' άμεσα.
Για επόμενη απάντηση που ενδεχομένως θα έχει και πιο σαφή τοποθέτηση, θα επανέλθουμε σύντομα.
Κλείνουμε εδώ.

     
 
       
Κυρ, 31 Ιούλ 2011 8:22 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


inertia έγραψε:
[...] -- (α) "Άτακτα" μέλη θεωρούνται και τα "trolls". Κι αυτά μπορούν δυνητικά να λάβουν "block/ban". Με την υπάρχουσα κατάσταση μάλιστα, κάποιοι έχουν σε μεγάλο βαθμό καταχραστεί και τη φιλοξενία της κοινότητας, και είναι κρίμα. Αλλά είμαστε καλόκαρδοι. Smile

Και κάποιοι άλλοι έχουν μπερδέψει τις έννοιες της διαχείρισης και της ιδιοκτησίας.
Αλλά έχουμε υπομονή - ελπίζω ότι κάποτε θα καταλάβουν τις σημαντικές διαφορές. Neutral

Δε νομίζω ότι έχω καταχραστεί τίποτα - και σε κάθε περίπτωση, όταν άλλοι έχουν αφεθεί παντελώς ανεξέλεγχτοι, δε νομίζω ότι αποτελώ το κύριο πρόβλημα στο site.

Τουλάχιστον, ούτε κυνηγάω χρήστες από θέμα σε θέμα χωρίς να έχω κάτι να πω ούτε νιώθω κυνηγημένος και βλέπω παντού εχθρούς.

Α, και ένα τελευταίο: κρυφο-απειλές για ban -είναι η δεύτερη φορά που γράφεις κάτι τέτοιο εντελώς αδικαιολόγητα- καλύτερα θα ήταν να λείπουν. Neutral

_____________


Στο θέμα μας -και να σταματήσει αυτό το αστειάκι με τις παραπομπές σ' ένα topic που σίγουρα δε συγκαταλέγεται στις καλύτερες στιγμές του μέλους που το ξεκίνησε- δεν αναφέρθηκα σε λόγους οικονομίας, αναφέρθηκα σε σωστή διαχείριση και ωραία εικόνα.

Δε μιλάω για μέλη που δεν είναι άμεσα ενεργά, για αυτό και έθεσα ένα χρονικό όριο 5 ετών από σήμερα - μιλάω για μέλη που κατά πάσα πιθανότητα δε θα γίνουν ποτέ ενεργά.

Θα μπορούσε κάποιος άλλος από τη διαχειριστική ομάδα να μας εξηγήσει σε τί ακριβώς θεωρούνται χρήσιμοι ( Confused ) όλοι αυτοί οι ανενεργοί λογαριασμοί - γιατί πλέον δε μιλάμε για έναν πραγματικό χρήστη αλλά για ένα κενό κέλυφος?
Eπαναλαμβάνω, είναι πάνω από τους μισούς εγγεγραμμένους και δε δίνουν καλή εικόνα - αν και με το χρονικό περιθώριο που προτείνω σαφέστατα θα είναι πολύ λιγότεροι εκείνοι που θα πρέπει να σβηστούν.

Τα προσωπικά στοιχεία τους (πχ. τόπος διαμονής και εργασίας/avatars/υπογραφές) μπορούν να φυλαχθούν κάπου - αυτό εννοώ με τον "πάγο", ένα είδος αρχειακού καταλόγου εγγραφών.

Και το κυριότερο για μένα, τί θα γίνει με τις εξόφθαλμες περιπτώσεις spamming - γιατί δε διαγράφονται τουλάχιστον αυτοί οι λογαριασμοί κατευθείαν και γιατί παραμένουν ανοιχτά τα θέματά τους? Neutral

__________


Τώρα, τις "ειδικές" συναντήσεις και τον τρόπο λήψης των αποφάσεων εν γένει μπορούμε να το συζητήσουμε σε άλλο θέμα, αν και δε νομίζω ότι θα καταλήξουμε κάπου - προσωπικά είμαι κάθετα αντίθετος σε κοινότητες όπου όλα συζητώνται κεκλεισμένων των θυρών.

Αν δει κανείς όλα τα σχετικά topics, κάθε φορά που αναφέρεται μία πρόταση/ιδέα ακολουθεί μία παραίνεση για μία prive συζήτηση, λες και είναι διακρατικό μυστικό - αν είναι τόσο απαραίτητο, ας γίνει τουλάχιστον ένας χώρος μόνο για μέλη στο forum, αν κάτι δεν πρέπει να είναι σε κοινή θέα για όλους στο Ιnternet.

Εκείνη τη λίστα με τα avatars της τωρινής διαχειριστικής ομάδας του my ακόμα την περιμένω.
Πείτε το ιδιοτροπία, αλλά έχω ένα πρόβλημα να στέλνω email όταν δεν ξέρω σε ποια πρόσωπα απευθύνομαι. Smile

     
 
       
Κυρ, 31 Ιούλ 2011 10:39 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Desyle
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Jun 24, 2011
124
Τόπος: Ρόδος


Έστω και τα ανενεργά μέλη που δεν έχουν κάνει δημοσίευση θα τα θεωρούσα κομμάτι της ιστορίας μιας κοινότητας, μπορεί ένας φοιτητής που γράφτηκε χωρίς να γράψει πουθενά να βρεθεί εδώ και αν κάνει δημοσίευση, αυτό το θεωρώ κάτι όμορφο και "μαγικό" απο άποψη κοινοτήτων....

Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να διαγράφονται χρήστες ούτε κάνει την κοινότητα να φαίνεται πιο "ωραία" ή "μαζεμένη" προσωπικά θα με ξένιζε αν είχε ως μέλη μόνο τα ενεργά.... Που ενεργά θεωρείς όσους έχουν δημοσιεύσεις (άτοπο)

Δεν βλέπω το λόγο να γίνει κάτι τέτοιο.... θα μπορούσε να προσθεθεί μια αρίθμηση ενεργών χρηστών, αυτό δε θα ταν άσχημο.... Αλλά ούτε αναγκαίο

2767 μέλη έκαναν τον κόπο να εγγραφούν σε αυτή τη κοινότητα, δε βλέπω το λόγο να διαγραφθούν ούτε τον τρόπο με τον οποίο χαλάνε την "εικόνα" της κοινότητας, και μόνο που έκαναν τον κόπο της εγγραφής μου φτάνει...

     
 
       
Κυρ, 31 Ιούλ 2011 11:09 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


Desyle έγραψε:
Έστω και τα ανενεργά μέλη που δεν έχουν κάνει δημοσίευση θα τα θεωρούσα κομμάτι της ιστορίας μιας κοινότητας, μπορεί ένας φοιτητής που γράφτηκε χωρίς να γράψει πουθενά να βρεθεί εδώ και αν κάνει δημοσίευση, αυτό το θεωρώ κάτι όμορφο και "μαγικό" απο άποψη κοινοτήτων....

Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να διαγράφονται χρήστες ούτε κάνει την κοινότητα να φαίνεται πιο "ωραία" ή "μαζεμένη" προσωπικά θα με ξένιζε αν είχε ως μέλη μόνο τα ενεργά...
Που ενεργά θεωρείς όσους έχουν δημοσιεύσεις (άτοπο).

Δεν βλέπω το λόγο να γίνει κάτι τέτοιο.... Θα μπορούσε να προσθεθεί μια αρίθμηση ενεργών χρηστών, αυτό δε θα ταν άσχημο. Αλλά ούτε αναγκαίο.

Διάβασε καλύτερα τί προτείνω παραπάνω: ανενεργά ορίζω όσα μέλη δεν έχουν καμία συμμετοχή γενικά - και ένα άρθρο είναι συμμετοχή. Ακόμα κι ένα pm, αν υπάρχει τέτοια περίπτωση ιδιωτικής συμμετοχής.

Αυτούς δεν τους αγγίζουμε.

Επίσης, τονίζω ότι αναφέρομαι στους παλιούς ανενεργούς λογαριασμούς, προ του 2008. Yπάρχουν αρκετοί τέτοιοι.

Desyle έγραψε:
2767 μέλη έκαναν τον κόπο να εγγραφούν σε αυτή τη κοινότητα, δε βλέπω το λόγο να διαγραφθούν ούτε τον τρόπο με τον οποίο χαλάνε την "εικόνα" της κοινότητας, και μόνο που έκαναν τον κόπο της εγγραφής μου φτάνει...

Σοβαρά, δε νομίζω να τους νοιάξει - αμφιβάλλω αν έχουν κάνει έκτοτε login. Smile

Εξάλλου, αφού μπορούν να κάνουν ό,τι ακριβώς κάνουν και τώρα ως επισκέπτες, γιατί να έχουν πρόβλημα?

Παλαιότερα είχε προταθεί κάτι ακόμα πιο ακραίο: κάθε χρονιά να αρχειοθετείται το forum.

     
 
       
Κυρ, 31 Ιούλ 2011 11:43 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Desyle
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Jun 24, 2011
124
Τόπος: Ρόδος


slide έγραψε:

Παλαιότερα είχε προταθεί κάτι ακόμα πιο ακραίο: κάθε χρονιά να αρχειοθετείται το forum.


οκ και; πιο ακραιο; ήδη το θεωρείς ακραίο;

Για ξαναδιάβασε και εσυ τι είπα... αν υπάρχει έστω και 1/1000000000 περίπτωση κάποιος να ξαναμπεί είναι ωραίο να γράφει οτι γράφτηκε στις 25/3/1821...

Α και δεν είπα οτι θα τους νοιάξει

συγνώμη αλλά δε θα μπώ στον κόπο να το συζητήσω άλλο.

     
 
       
Δευ, 01 Αύγ 2011 12:38 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5104


Στο "ζουμί":
Η πρόφαση "μή ενεργά", ή "παλαιά" ή whatever μέλη δεν αποτελεί "ουάου" επιχείρημα και νιώθω πως αρκετά παιδιά το καταλαβαίνουν κάτι τέτοιο. So, προς το παρόν δεν τίθεται άλλο θέμα περί "διαγραφής".


Ωστόσο, "ξεκαθάρισμα" και τακτοποιήσεις σε ένα σύνολο posts θα γίνουν σύντομα, και νιώθουμε πολύ αισιόδοξοι για αυτό. Smile
Υπάρχουν μερικές διιστάμενες απόψεις για κάποια posts και γι'αυτό πολλές φορές υπάρχουν καθυστερήσεις στην επιμέλεια και φροντίδα, για να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες ή λανθασμένες κινήσεις και να υπάρχει συνάμα μια συνέπεια στην όποια στάση/κίνηση αποφασίζεται.
(Προσπαθούμε να) σκεφτόμαστε ως "κοινότητα" κι όχι ως "εγώ, εσύ, ο άλλος, ο 'παλιός', ο 'ξένος'".
[οι τακτοποιήσεις βέβαια των posts όμως είναι OFF-topic σε αυτή τη συζήτηση, η οποία έχει άλλο τίτλο - το λέω για να "προλάβω" τυχόν νέα εκτροπή συζήτησης]


Νομίζω πως αν σε κάποιον διαφεύγουν της προσοχής κάποια ζητήματα / έννοιες / πράγματα (είναι φυσικό, όλοι μας έχουμε υποκειμενική αντίληψη προφανώς) αφήνοντας πολλές παραμέτρους "στην απέξω", δημιουργούνται περιττά "άγχη" ή ανησυχίες. Smile don't worry, η "μαγεία" (χρησιμοποιώντας την εύστοχη φράση από Desyle) θα βρεί τον τρόπο της! Smile

___


Desyle έγραψε:
συγνώμη αλλά δε θα μπώ στον κόπο να το συζητήσω άλλο.
^ κι εγώ ομοίως, προς το παρόν. Cool Cool

     
 
       
Δευ, 01 Αύγ 2011 9:25 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


Desyle έγραψε:
αν υπάρχει έστω και 1/1000000000 περίπτωση κάποιος να ξαναμπεί είναι ωραίο να γράφει οτι γράφτηκε στις 25/3/1821...

Ωραίο? Γιατί, μία νέα εγγραφή είναι κάτι άσχημο? Confused
Υπάρχουν και περιπτώσεις χρήστών που δήλωσαν ότι είχαν κάνει κάποτε εγγραφή, μετά ξέχασαν τον κωδικό και ...έκαναν άλλη. Τόσο απλά.

____________

Όσον αφορά τις ...μεταφυσικές έννοιες, όπως μαγεία ή δεν ξέρω τί άλλο, καλές είναι.
Καλή όμως είναι και η πρακτική σκέψη και η έγκαιρη αντίδραση βάσει αυτής. Σκεφτείτε το λιγάκι, γιατί από το 2007-8 γίνεται συζήτηση και ακόμα τα βήματα είναι άτολμα και ανεπαίσθητα.

Θα το καταλάβαινα αν οι απαιτήσεις ήταν μαξιμαλιστικές, αν οι χρήστες ζητούσαν συνέχεια κάτι περισσότερο - εδώ όμως τα μέλη ζητούν κάτι λιγότερο ως παρουσίαση, κάτι πιο απλό.

( όσοι ασχολούνται, τελοσπάντων )

Και θα κάνω εδώ ένα χιουμοριστικό σχόλιο, αναφορικά με τα posts:

Πάλι το troλ έβγαλε το φίδι από την τρύπα. Smile

...Αυτό το θέμα δεν μπορούσε να είχε γίνει εδώ και 3-4 χρόνια, τουλάχιστον?
Και θα ήταν ακόμα καλύτερο αν είχαμε 2-3 moderator -όπως έχω επανειλλημένως πει- που θα αφιερώσουν ένα δύωρο μία εβδομάδα για τις προφανείς μετακινήσεις/συγχωνεύσεις - κι αν κάποιος διαφωνεί με τις πιο ριζικές αλλαγές, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε.

Σε δημόσια θέα. Γιατί αυτό σημαίνει web κοινότητα. Neutral

     
 
       
Δευ, 01 Αύγ 2011 10:26 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Desyle
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Jun 24, 2011
124
Τόπος: Ρόδος


Εκτος απο μεταφυσική έννοια, υπάρχουν και οι "μεταφορικές έννοιες" αν τις έχεις ακουστά... Εγώ σου έδωσα επιχείρημα να μην διαγραφθούν, εσένα το μόνο επιχείρημα είναι να είναι μικρότερος ο αριθμός μελών στον μετρήτη....

Επίσης υπάρχουν κάτι κουμπιά Ανάκτησης κωδικού (τόσο απλά)
Δε θα παρεκτραπώ στη συζήτηση για τρολλ η οτιδήποτε άλλο

μια νέα εγγραφή δεν είναι κάτι άσχημο, ΟΥΤΕ όμως μια παλία εγγραφή χωρίς δημοσιεύσεις είναι κατι άσχημο.

το λογικό είναι οι χρήστες να ζητούν κατι περισσότερο και όχι κάτι λιγότερο, οι κοινότητες αναπτύσσονται δε συρρικνώνονται, καταλαβαίνω οτι θες να -βοηθήσεις- άλλα όταν προτείνεις κάτι, άσε λίγο το υφάκι, πες το ωραία, κάνε συζήτηση, μη το παίζεις ο guru που είναι σωστός και οι άλλοι όλοι λένε βλακείες, γιατί οι απαντήσεις σου είναι γεμάτες ειρωνικές παραπομπές... Άλλο να προτείνεις κάτι και άλλο να προσπαθείς να επιβάλλεις κάτι. Συγγνώμη αλλά είσαι πολύ έξω απο την έννοια της κοινότητας.

φιλικά πάντα

αυτά απο μένα

     
 
       
Δευ, 01 Αύγ 2011 11:22 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


Τα κουμπιά ανάκτησης δουλεύουν με αποστολή μηνύματος σε λογαριασμούς email, δεν είναι κάτι μαγικό. Είσαι σίγουρος ότι ο άλλος διατηρεί ενεργό τον ίδιο λογαριασμό που έκανε εγγραφή, μετά από τόσα χρόνια?

Πάρα πολύ απίθανο.

Desyle έγραψε:
Εγώ σου έδωσα επιχείρημα να μην διαγραφθούν, εσένα το μόνο επιχείρημα είναι να είναι μικρότερος ο αριθμός μελών στον μετρήτη....

Μπορείς να μου πεις πού το είδες αυτό?
Το ζήτημα είναι το μέγεθος της κοινότητας να αντιπροσωπεύει την πραγματική δυναμική της, ώστε να εντάσσονται σε αυτήν ομαλότερα οι νέοι χρήστες.

Όταν κάποιος εγγράφεται σε ένα site με ~2800 χρήστες έχει άλλες απαιτήσεις - περιμένει να δει κίνηση στο chatroom, αμέσες απαντήσεις στα topics, περιμένει περισσότερα έτοιμα πράγματα γενικά.

Επόμενο είναι να αδιαφορεί και να βαριέται αν δεν τα βρει.

Aν όμως μειώσεις τον αριθμό των ανενεργών μελών και απλουστεύσεις τη δομή συζήτησης, βάζεις υποσυνείδητα τον νέο χρήστη στη διαδιακασία να προσφέρει κάτι σε αυτό το καινούριο οικοδόμημα.

Νιώθει ότι θα του δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχει σε κάτι που είναι στο ξεκίνημά του - και αυτό δεν απέχει από την πραγματικότητα, ουσιαστικά από το 2005 υπάρχει η κοινότητα.

Επιμένω, δεν πρόκειται για κάποια τιμωρία.
Απλώς τα στοιχεία τους μπαίνουν στο "αρχείο" και έχουμε μία πιο αρμονική αναλογία ενεργών/ανενεργών μελών.

Αυτό είναι το επιχείρημά μου.
Και επιμένω ακόμα πιο έντονα στη θέση μου για τους "κακούς" χρήστες.

Desyle έγραψε:
Tο λογικό είναι οι χρήστες να ζητούν κατι περισσότερο και όχι κάτι λιγότερο, οι κοινότητες αναπτύσσονται δε συρρικνώνονται.

Καταλαβαίνω οτι θες να -βοηθήσεις- άλλα όταν προτείνεις κάτι, άσε λίγο το υφάκι, πες το ωραία, κάνε συζήτηση, μη το παίζεις ο guru που είναι σωστός και οι άλλοι όλοι λένε βλακείες, γιατί οι απαντήσεις σου είναι γεμάτες ειρωνικές παραπομπές...

Άλλο να προτείνεις κάτι και άλλο να προσπαθείς να επιβάλλεις κάτι.
Συγγνώμη αλλά είσαι πολύ έξω απο την έννοια της κοινότητας.

Και φυσικά εσύ ξέρεις τα πάντα για την κοινότητα.
Δεν είχα καταλάβει ότι είσαι ξάδελφος του.. άστο καλύτερα. Smile

Mιλάμε σοβαρά, δε βλέπω τον λόγο να τσαντίζεσαι.

Η ανάπτυξη έρχεται ως φυσικό επακόλουθο λογικών πρακτικών.
Δεν πρέπει να επικρατεί ο εγωισμός και η προσωπική αισθητική του καθενός, να ΖΗΤΑΜΕ περισσότερα όταν μπορούμε να έχουμε απόλυτη ποιότητα και λειτουργικότητα με τα ΑΝΑΓΚΑΙΑ.

Το site και η κοινότητα, όπως τα βλέπεις, έχουν πολλά προβλήματα, και λειτουργικά και δομικά.

Δε με ενδιαφέρει να λέω κάτι ωραίο για αυτά - σημασία έχει να γίνει κάτι καλό, όχι να καθόμαστε να αλληλοσυγχαιρόμαστε και να συζητάμε τα ίδια και τα ίδια.

Για αυτό λέω:
Ενθάρρυνση των ανοικτών διαδικασιών, ενθάρρυνση της ενεργοποίησης των χρηστών.
Ψηφίστε... εντάξει, δεν κάνω άλλη πλάκα - μιλάω πολύ σοβαρά. Neutral

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Συναντήσεις (2017-18) Χριστουγεννιάτι...

από inertia
Συζήτηση: Συναντήσεις Κοινότητας MyAegean Απαντήσεις: 5

Τρι, 12 Δεκ 2017 1:49 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολή της ταινίας ''Star Wars Episo...

Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Κυρ, 21 Μάϊ 2017 1:37 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Συναντήσεις (2016-17) Χριστουγεννιάτι...

από inertia
Συζήτηση: Συναντήσεις Κοινότητας MyAegean Απαντήσεις: 4

Τετ, 14 Δεκ 2016 9:25 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις προβολή της ταινίας "star wars&q...

από maximos
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Τρι, 19 Ιαν 2016 8:46 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Χριστουγεννιάτικες Συναντήσεις (2015-...

από inertia
Συζήτηση: Συναντήσεις Κοινότητας MyAegean Απαντήσεις: 9

Σαβ, 26 Δεκ 2015 9:39 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics