Τριήμερο Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Επισκέψεων τΜΣΠΣ - 2012

   
   

 τμ. Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων

 
Συγγραφέας Τριήμερο Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Επισκέψεων τΜΣΠΣ - 2012
 
       
Κυρ, 16 Δεκ 2012 5:11 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Παράθεση:
H Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς ήταν οι προορισμοί του 3ήμερου προγράμματος επισκέψεων φοιτητών από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων.

Το Πρόγραμμα περιλάμβανε:
- Συμμετοχή στο Συνέδριο Good Design=Good Business
- Παρουσίαση δραστηριοτήτων και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις παραγωγής της kleemann
- Παρουσίαση δραστηριοτήτων και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Alumil.

Την ευθύνη διοργάνωσης είχε το DPSDE Liaison Office και αφορούσε φοιτητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του ΤΜΣΠΣ που χρηματοδοτείται από το ΕΠΕΔΒΜ.


[ μερικές φωτό ]


>> album <<

.


Σύντομα ενδέχεται να ακολουθήσει και σχετικό Δελτίο Τύπου.

     
 
       
Πεμ, 20 Δεκ 2012 12:40 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


dimitris
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Apr 03, 2004
3


Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Επισκέψεων 5-7 Δεκεμβρίου 2012 μέσω Πρακτικής Άσκησης ΕΠΕΔΒΜ
Η Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς ήταν οι προορισμοί προγράμματος εκπαιδευτικών επισκέψεων που αφορούσε συμμετέχοντες στην Πρακτική Άσκηση μέσω ΕΠΕΔΒΜ, από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε:

- Συμμετοχή στο Συνέδριο Good Design=Good Business που διοργάνωσε ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Οι φοιτητές παρακολούθησαν το συνέδριο με τις εισηγήσεις διεθνών προσωπικοτήτων από τους χώρους του design, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Το ΤΜΣΠΣ έκανε εισήγηση στην ενότητα «Καλές Πρακτικές στο Design» μαζί με ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις που στήριξαν την ανάπτυξή τους στο καλό design. Σε ανοικτή συζήτηση, στο κλείσιμο του συνεδρίου, φοιτητές και εκπρόσωποι του ΤΜΣΠΣ, αξιοποίησαν την ευκαιρία να μιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο με τους επιχειρηματίες της Β.Ελλάδας και να διαπιστώσουν αμοιβαία την επιτυχημένη ανταπόκριση στις σύγχρονες απαιτήσεις, του προγράμματος σπουδών αλλά και των θεσμικών διαδικασιών όπως η Πρακτική Άσκηση.

- Επίσκεψη στην εταιρία παραγωγής και εμπορίας ανελκυστήρων Kleemann στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν την παρουσίαση δραστηριοτήτων από το τμήμα Μάρκετινγκ που έδωσε έμφαση στο μοντέλο παγκόσμιας ανάπτυξης της Kleemann, στην εμπέδωση του Brand και στη συνεργασία με τον κορυφαίο Έλληνα σχεδιαστή Ανδρέα Ζαπατίνα. Ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις παραγωγής που ολοκληρώθηκε στον νέο 18όροφο πύργο δοκιμών ανελκυστήρων, μοναδικό στην Ελλάδα και από τους ελάχιστους στην Ευρώπη. Στο κλείσιμο της επίσκεψης, οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν με εκπρόσωπο του τμήματος R&D, ώστε να γνωρίσουν την ανάλυση της σχεδιαστικής διαδικασίας και τη διαχείριση των νέων πρότζεκτς από τα τεχνικά τμήματα της επιχείρησης.

- Επίσκεψη στην εταιρία κατασκευής συστημάτων αλουμινίου Alumil στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς. Το γκρουπ αρχικά παρακολούθησε την παρουσίαση του προφίλ της επιχείρησης που είναι η μεγαλύτερη στον τομέα του αλουμινίου στην Ελλάδα και ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, την Κεντρική Ασία και την Αφρική και των πολλαπλών διεθνών δραστηριοτήτων που πλέον αφορούν και συνθετικά φύλλα, panels αλλά και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επίσης έγινε ανάλυση των διαδικασιών ανάπτυξης νέου προϊόντος από τον υπεύθυνο του τμήματος R&D. Ακολούθησε ξενάγηση από διοικητικά και τεχνικά κλιμάκια, στις πολλαπλές εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρίας. Να σημειωθεί ότι το ΤΜΣΠΣ έχει πολύχρονη συνεργασία με την Alumil μέσα από Πρακτικές Ασκήσεις φοιτητών στο Τμήμα Μεγάλων Έργων στην Αθήνα και στο Τμήμα R&D στο Κιλκίς.

Όλες οι επαφές με φορείς και επιχειρήσεις έγιναν από το Γραφείο Διασύνδεσης Προώθησης Καινοτομίας ΤΜΣΠΣ (DPSDE Liaison Office).

Στις οργανωμένες επισκέψεις έλαβαν μέρος 22 άτομα που κατά την περίοδο 2009-2012 εκπόνησαν ή εκπονούν Πρακτική Άσκηση μέσω του ΕΠΕΔΒΜ και του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του ΤΜΣΠΣ που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ε.Ε..
Την οργάνωση και επιμέλεια του γκρουπ είχε το Γραφείο Σταδιοδρομίας & Πρακτικής Άσκησης ΤΜΣΠΣ, ενώ συνοδοί ήταν οι Δρ.Π.Κυριακουλάκος και Δ.Κουτσοθεόδωρος.

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ | Νέο πρόγρ...

από Bio-Tech
Συζήτηση: Εργασιακά - Επαγγελματικά Θέματα Απαντήσεις: 0

Τετ, 09 Νοέ 2022 6:55 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ψήφισμα (9/2/2021) του ΤΜΣΠΣ σχετικά ...

Συζήτηση: τμ. Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων Απαντήσεις: 0

Τετ, 10 Φεβ 2021 8:31 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Εφαρμογές της Γενετικής στην Διατροφή...

από Bio-Tech
Συζήτηση: Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές Απαντήσεις: 0

Κυρ, 10 Ιαν 2021 4:54 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ» | Νέο πρόγραμμα ...

από Bio-Tech
Συζήτηση: Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές Απαντήσεις: 0

Παρ, 11 Δεκ 2020 3:11 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ερωτηματολογιο: STEAM στην εκπαίδευση...

από giagia
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Κυρ, 01 Σεπ 2019 1:37 am Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics