Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Windows 8 - εντυπώσεις, σχόλια, σκέψεις... |
|
|
Υπολογιστής, Πληροφορική, Internet |
| Συγγραφέας |
Windows 8 - εντυπώσεις, σχόλια, σκέψεις... |
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών
|
|
Πόσοι τα έχετε δοκιμάσει;
Τι εντυπώσεις έχετε;
Εγώ δεν τα δοκίμασα αλλά έχω ακούσει και καλά και κακά σχόλια.
Τα καλά είναι ότι έχουν πολύ καλή διαχείριση πόρων. Τα κακά είναι ότι η συνύπαρξη του παλαιού και του νέου γραφικού περιβάλλοντος είναι πολλαπλώς εκνευριστική και άβολη.
Ένα άλλο αρνητικό που διάβασα παλαιότερα είναι ότι στους υπολογιστές που έχουν προεγκατεστημένα Windows 8, για την καταπολέμηση της πειρατείας λογισμικού έχουν αντικαταστήσει το BIOS με ένα κλειδωμένο σύστημα που δε σου επιτρέπει να εγκαταστήσεις άλλο λειτουργικό σύστημα σε dual boot (π.χ. Linux).
Αληθεύει ότι για να λειτουργήσουν απαιτείται σύνδεση με έναν Microsoft Account? Σε περίπτωση που αληθεύει, με απασχολεί το απόρρητο κατά τη χρήση του λειτουργικού συστήματος και των εφαρμογών.
|
|
|
|
| |
|

diti
Μεγάλο μολύβι

Oct 22, 2012
158
|
|
εγώ τα έχω βάλει και το χω μετανιώσει λίγο to tell the truth... αλλά περιμένω την αναβάθμιση windows blue όταν βγει..
ενώ ο υπολογιστής μου πετούσε με τα win 7 ..με τα win 8 δυσκολεύεται πάρα πολύ στην έναρξη προγραμματων. πχ ο browser μου μπορεί να τα ανοίξει και μετά από ένα λεπτό...
Το λάθος που έχω εντοπίσει εγώ είναι όταν κατεβάσεις κατι, βγαζει το γνωστό ερώτημα άνοιγμα ή αποθήκευση αν πατήσεις άνοιγμα...σου βγάζει ένα παράθυρο ανοίγματος αντί να ανοίξει το προγραμμα...
e3iswsi έγραψε:
Αληθεύει ότι για να λειτουργήσουν απαιτείται σύνδεση με έναν Microsoft Account? |
ναι, ισχύει
|
|
|
|
| |
|

Deneb_716
Μεγάλο μολύβι

Nov 06, 2012
70
Τόπος: Ξάνθη
|
|
Απ' το ελάχιστο που έχω δουλέψει πάνω στα Win 8, έχω να σου πω ότι είναι επιεικώς άθλια. Αυτά που σου λέει η Diti ισχύουν, σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία, αλλά το χειρότερο απ' όλα μακράν είναι το interface. Απλώς δεν παλεύεται...
Περιμένουμε βέβαια στις 18 Οκτωβρίου να βγούν τα Win 8.1 (ή αλλιώς Blue). Δεν θα υπάρξουν πολλές αλλαγές, ουσιαστικά μόνο επανέρχεται το γνωστό μενού της έναρξης που στα Win 8 καταργήθηκε.
|
|
|
|
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
|
|
diti έγραψε:
e3iswsi έγραψε:
Αληθεύει ότι για να λειτουργήσουν απαιτείται σύνδεση με έναν Microsoft Account? |
ναι, ισχύει |
Ε τότε, και μόνο γι' αυτό, σκουπίδι το θεωρώ. Ένα λειτουργικό σύστημα που τόσο απροκάλυπτα παραβιάζει το ιδιωτικό απόρρητο.
Υποθέτω λοιπόν ότι και για να κατεβάσεις εφαρμογές metro θέλει λογαριασμό, ακριβώς όπως και το Google Play. Το πλήρες φακέλωμα ακόμα και στο τί κατεβάζεις, πότε το κατεβάζεις και ποιά έκδοση κατεβάζεις.
Δεν πρόκειται ποτέ να το εγκαταστήσω ούτε και να αγοράσω υπολογιστή με προεγκατεστημένα windows γενικότερα. Ήδη ψάχνομαι για Linux (να διαλέξω τη διανομή που μου ταιριάζει). Ευτυχώς το τελευταίο έτος οι κατασκευαστές υπολογιστών έχουν ξεκινήσει όλο και περισσότερο να πουλούν υπολογιστές χωρίς windows.
diti, αφού το έχει μετανιώσει, αν θες να τα ξεφορτωθείς υπάρχει λύση: Να κάνεις ένα format στον υπολογιστή (αφού μεταφέρεις τα αρχεία σου και ό,τι άλλο θες σε εξωτερικό δίσκο) και να ξαναβάλεις windows 7. Δεν είναι κάτι δύσκολο. Απλώς θα σου φάει μια μέρα.
|
|
|
|
| |
|

tzorvas
Γκουρού

Sep 15, 2008
621
Τόπος: Dark Side
|
|
#deleted
Έγινε επεξεργασία από τον/την tzorvas στις Σαβ, 09 Μάϊ 2015 12:38 am, 2 φορές συνολικά |
|
|
|
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
|
|
|
|
| |
|

diti
Μεγάλο μολύβι

Oct 22, 2012
158
|
|
e3iswsi έγραψε:
diti, αφού το έχει μετανιώσει, αν θες να τα ξεφορτωθείς υπάρχει λύση: Να κάνεις ένα format στον υπολογιστή (αφού μεταφέρεις τα αρχεία σου και ό,τι άλλο θες σε εξωτερικό δίσκο) και να ξαναβάλεις windows 7. Δεν είναι κάτι δύσκολο. Απλώς θα σου φάει μια μέρα. |
γιατί περιμένω έναν ssd δισκο, μαζί με τις μνήμες που εψαχνα σε άλλο τόπικ, μεχρι το τελος της εβδομάδας. Έτσι ώστε να κάνω μια φορά format να τα βάλω εκει μια και καλή *.* θα βάλω τα 8 να δω πως πάνε με την αναβάθμιση και αν εχω προβλήματα θα βαλω τα 7 again..ελπίζω να μην χρειαστεί....
Πάντως αυτό με την ιδιωτικότητα εμένα δεν με ενοχλεί πολύ... πχ στο youtube καταγράφουν τι βλέπω και μετά μου προτείνουν ανάλογα βίντεο το θεωρώ βοηθητικό. Μπορεί να καταγράφουν στοιχεία μας, αλλά όταν έχεις τόση πληροφορία δεν μπορείς να κατασκοπευεις τους πάντες. Αυτοί βλεπουν ο 04302040340 εκανε αυτο ο 28372837 το αλλο... Δεν λέω ότι είμαι υπέρ της καταγραφής αλλά έχει κάποια προτερήματα...
|
|
|
|
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
|
|
Αφού τότε θα αλλάξεις δίσκο δε χρειάζεται να κάνεις κάτι με το παλιό πέραν του να το ξεβιδώσεις και να τον βάλεις στο συρτάρι. Θα βάλεις από την αρχή τα 8 στον SSD. Μπορείς βέβαια αν θες να κάνεις και format στον HDD και να του ξαναβάλεις τα 7. Και να έχεις έναν έτσι κι έναν αλλιώς.
Όσο για την ιδιωτικότητα και την κατασκοπεία, είναι ένα τεράστιο θέμα που θα άξιζε να συζητήσουμε σε άλλο τόπικ. Δεν είναι τόσο απλό πάντως. Ούτε είσαι απλώς ένας αριθμός από τη στιγμή που κάνεις log in. Κρατούν πλήρες backup και θα το ανασύρουν όταν τους απασχολήσει η περίπτωσή σου. Και το πραγματικά σημαντικό δεν είναι τί βλέπεις, αλλά τί γράφεις.
Το γεγονός δε ότι δύο υπηρεσίες παροχής ασφαλούς email υποχρεώθηκαν από το νόμο να κλείσουν, μονάχα επειδή αρνήθηκαν να παραδώσουν την αλληλογραφία των χρηστών τους στις μυστικές υπηρεσίες, εμένα που λέει πολλά. Ότι το μέλλον διαφαίνεται δυσοίωνο με την ιδιωτικότητα να γίνεται παράνομη.
|
|
|
|
| |
|

tzorvas
Γκουρού

Sep 15, 2008
621
Τόπος: Dark Side
|