θα ήθελα να εκφράσω τον προβληματισμό μου για το πώς εισάγονται τα νέα άρθρα στο site -συγκεκριμένα ότι αφού γραφτεί ένα άρθρο πρέπει να "μπει" στο site από κάποιον administrator του-
δε ξέρω δεν κατακρίνω τον τρόπο που γίνεται απλά νομίζω πως θα μπορούσε να γίνει μια συλλογική συζήτηση για το αν θα μπορούσε να μην υπάρχει αυτός ο "έλεγχος" πριν μπει κάτι
Αγαπητέ/-ή mAyrh_gAta--,
ο προβληματισμός σου είναι σεβαστός και θα σου απαντήσω άμεσα τους λόγους που λειτουργεί έτσι η όλη διαδικασία.
Από εδώ και μετά μένει να βρεθούν οι βέλτιστοι τρόποι που να βολεύουν όλους!
mAyrh_gAta-- έγραψε:
δε ξέρω δεν κατακρίνω τον τρόπο που γίνεται απλά νομίζω πως θα μπορούσε να γίνει μια συλλογική συζήτηση για το αν θα μπορούσε να μην υπάρχει αυτός ο "έλεγχος" πριν μπει κάτι
Το σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται για να υποστηριχθούν οι λειτουργίες του site (η λεγόμενη "μηχανή του site"), είναι ένα δωρεάν λογισμικό-πακέτο ανοιχτού κώδικα. Χρησιμμοποιείται από πολλά sites. Όσοι ασχοληθήκαμε για το χτίσιμο του ιστότοπου του myAegean προσπαθήσαμε να το τροποποιήσουμε εν μέρει, για να το προσαρμόσουμε περίπου όπως θα θέλαμε. Οι κύριες "by Default" που λέμε λειτουργίες του πακέτου αυτού δεν πειράχθηκαν, για να μην υπάρξουν ενδεχομένως προβλήματα λειτουργίας κι ασφάλειας, καθώς δεν είμαστε και experts σε κώδικα!
Η λειτουργία λοιπόν έχει ως εξής: με το που γίνεται Υποβολή ενός άρθρου, αυτό αποθηκεύεται στη Βάση Δεδομένων και αυτόματα αποστέλλεται email σε ένα λογαρισμό διαχειριστή που υπάρχει. Από εκεί και μετά μένει ο διαχειριστής να συνδεθεί και να ενεργοποιήσει-δημοσιεύσει το άρθρο.
Η διαδικασία αυτή υποθέτω είχε σχεδιαστεί για να αποφευχθούν κενές δημοσιεύσεις είτε δημοσιεύσεις άσχετες ή που να θίγουν με κάποιο τρόπο πρόσωπα ή καταστάσεις. Έτσι, ο διαχειριστής απλά δεν θα τις δημοσιεύσει.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο και όσες Υποβολές έχουν υπάρξει, δημοσιεύονται άμεσα, όσο το ταχύτερο κάποιος από τους διαχειριστές τη δει πρώτος!
Δεν ξέρουμε ακόμη αν μπορούμε να παρακάμψουμε τη διαδικασία και αν αξίζει να ψάξουμε γι'αυτό. Καλό θα ήταν βέβαια να υπάρξει συζήτηση και να ακουστούν κι άλλες γνώμες!
Πάντως, αν κανείς ενδιαφέρεται ενεργά να βοηθήσει στην υποστήριξη, είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις! Απλά θα δημιουργηθεί ένας λογαριασμός και θα έχει πρόσβαση στο να μπορεί να δημοσιεύει άρθρα, κι έτσι να μην τρέχουμε μόνο η κύρια ομάδα. Βέβαια, θα χρειαστεί κανείς να δρα με συνέπεια, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια!