Η Ντέπης Χατζηκαμπάνη στιχουργός έβγαλε την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο "Είναι οι άλλοι παράξενοι ή είμαι εγώ;" και τα "γυμνά καλώδια" έβγαλαν νέο τραγούδι με στίχους της ίδιας.
Γράφω για την Ντέπη Χατζηγκαμπάνη γιατί σίγουρα έχετε ακούσει το τραγούδι της "Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα", αλλά δεν γνωρίζετε ότι μένει Μυτιλήνη. Προσωπικά μου κάνει εντύπωση πως ένος μέρος "άγονης γραμμής", βγάζει τέτοια άτομα!!!
Τί πράγμα σου κάνει εντύπωση;
Το ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν βρίσκονται στην πρωτεύουσα ή σε κεντρικά αστικά κέντρα, αλλά μπορούν να βγάζουν "διαμάντια"; Αντιθέτως, ίσως το περιβάλλον και η όλη ατμόσφαιρα ενός τόπου, να συνεισφέρουν ως έμπνευση στην ψυχοσύνθεση καθενός και καθεμιάς!
Δες για παράδειγμα, άλλο ένα ποιητή-στιχουργό, που είχαμε επίσης την τιμή να φιλοξενήσουμε πρόσφατα σε μια συνέντευξη, τον Τάκη Συρέλλη: http://my.aegean.gr/web/article3112.html
Και το "Δεκαπενταύγουστος" με ερμηνεία από Γλυκερία:
inertia έγραψε:
Τί πράγμα σου κάνει εντύπωση;
Το ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν βρίσκονται στην πρωτεύουσα ή σε κεντρικά αστικά κέντρα, αλλά μπορούν να βγάζουν "διαμάντια"; Αντιθέτως, ίσως το περιβάλλον και η όλη ατμόσφαιρα ενός τόπου, να συνεισφέρουν ως έμπνευση στην ψυχοσύνθεση καθενός και καθεμιάς!
και εγώ σ'αυτό το συμπέρασμα καταλήγω τελικά..
e3iswsi έγραψε:
Η Λέσβος δεν είναι άγονη γραμμή. 90.000 ανθρώπους έχει. Άγονη γραμμή είναι ο Αγ. Ευστράτιος.
το είπα από την οπτική της βόρειας ελλάδας, η οποία την αντιμετωπίζει ως άγονη γραμμή βάζοντας κάτι σαπιοκάραβα...