O pc μου χρειάζεται αναβάθμιση, είναι 4μισι χρονών και έχει αρχίσει να κολλάει εκνευριστικά...λόγω της σχολής μου (πτε) χρησιμοποιώ προγράμματα τύπου premier, photoshop κτλ σκέφτομαι να του πάρω μνήμη ... μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να βρω συμβατή ram??? (total budget 70-80euros)
η μητρική μου είναι το μοντέλο DX58SO (δεν ξερω πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η πληροφορία) και έχει
Processor Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz
Memory (RAM) 3,00 GB
Graphics NVIDIA GeForce GTS 450
Gaming graphics 2298 MB Total available graphics memory
64-bit operating system
Το ότι τώρα έχει 3GB όμως δε μου λέει κάτι.
Κατέβασε το CPU-Z ή το Speccy αν δεν έχεις ήδη κάποιο απ' αυτά (την ίδια δουλειά κάνουν) για να μας πεις ακριβώς τί μνήμες έχει επάνω.
Πράγματι! Πού το βρήκα; Παίζει να πάτησα λάθος λίνκ κατά λάθος.
Ομολογώ πως δεν έδωσα μεγάλη προσοχή κατ' αρχήν, γιατί περίμενα πρώτα να δω τι θα πουν τα cpu-z/speccy.
Kατ' αρχάς να σας ευχαριστήσω για τις άμεσες απαντήσεις σας!!
e3iswsi έγραψε:
Το ότι τώρα έχει 3GB όμως δε μου λέει κάτι.
Κατέβασε το CPU-Z ή το Speccy αν δεν έχεις ήδη κάποιο απ' αυτά (την ίδια δουλειά κάνουν) για να μας πεις ακριβώς τί μνήμες έχει επάνω.
έχει 3x1 GB
tzorvas έγραψε:
* αν πας σε 8 (που είναι το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις για να αξιοποιήσεις αυτά τα λεφτά) τότε μην αγοράσεις σκέτο 1x8GB αλλά 2x4GB λόγω dual channel που θα έχεις στη 2η επιλογή.
To site της intel υποστηρίζει ότι
Παράθεση:
Three independent memory channels with interleaved mode support
Unbuffered, non-registered single- or double-sided DIMMs with a voltage rating of 1.65 V or less
άρα δεν είναι απαραίτητο οι μνήμες να "παίξουν" σε dual channel.
tzorvas έγραψε:
άρα ψάχνεις για αγορά 2x4GB μεταξύ 1333 και 1600 MHz, μπες στο skroutz και θα βρεις πολλές επιλογές στα 70€ max
αν και η μητρική σηκώνει 1600, ο επεξεργαστής μου σηκώνει μέχρι 1333 άρα καταλήγω στα 1333MHz
tzorvas έγραψε:
με 4 RAM θα λειτουργείς στην ουσία 2 dual channels
επίσης όταν θα τις κουμπώσεις στο μηχάνημα θα πρέπει να τις έχεις στα ίδια χρώματα που πάνε εναλλάξ
πχ εδώ αν πάρεις 2x4 θα βάλεις στα 2 πράσινα slots τις 4άρες και στα 2 πορτοκαλί τις 2x1GB
έχω 3 μπλε και ένα μαύρο
Τέσπα ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες και άμεσες απαντησεις σας!! Τελικά παραγγειλα 3Χ4 GB και θα έχω ένα triple channel, γιατί πήρα και άλλα πραγματάκια και βγήκα εκτός προϋπολογισμού...
O pc μου χρειάζεται αναβάθμιση, είναι 4μισι χρονών και έχει αρχίσει να κολλάει εκνευριστικά...μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να βρω συμβατή ram και κάρτα γραφίκων ????
freestyle έγραψε:
O pc μου χρειάζεται αναβάθμιση, είναι 4μισι χρονών και έχει αρχίσει να κολλάει εκνευριστικά...μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να βρω συμβατή ram και κάρτα γραφίκων ????
(...)
freestyle καλωσόρισες στην κοινότητα (σημ: ένα post στο σχετικό topic αρκεί).
Δες και τις προτάσεις/απαντήσεις και των προηγούμενων μελών, μπορεί να σου φανούν διαφωτιστικές ως προς την έρευνά σου, που ομοιάζει της diti!
Καλή επιτυχία +welcome!
dn eimai sigouros omws an einai sumbata sti mitriki auta pou exw epile3i :\.... ana mporouse kapios na ta koita3i kai na m pou oti 8a einai sumbata me tn mitriki 8a eimoun polly euxaristimenos gt 8elw na ta paraggeilw alla dn kserw ama einai sumbata.....