THESEIS: ένα πολλά υποσχόμενο ελληνικό computer game!!

   
   

 Επιστήμη, Τεχνολογία

 
Συγγραφέας THESEIS: ένα πολλά υποσχόμενο ελληνικό computer game!!
 
       
Κυρ, 25 Φεβ 2007 2:21 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Action Adventure game από την Ελλάδα το οποίο έκανε πολύ καλές εντυπώσεις στην περσινή E3 !!

http://www.track7games.com
http://www.theseisgame.com

Το συγκεκριμένο παιχνίδι στηρίζεται απ'ότι ακούγεται σε δική του game engine και προσφέρει πολύ δυνατή και ατμοσφαιρική αίσθηση! Επίσης, συνδυάζει ένα μοναδικό μίγμα στοιχείων που το καθιστά μοναδικό, σε παγκόσμιο επίπεδο!

Μερικά screenshots και εικόνες/concept art:http://adventureadvocate.gr/html/qri...stiraki_C1.jpg
http://adventureadvocate.gr/html/qri...stiraki_C2.jpg
http://adventureadvocate.gr/html/qri...stiraki_C3.jpg
http://adventureadvocate.gr/html/qri...stiraki_C4.jpg

http://www.theseisgame.com/...screenshots/13.jpg
http://www.theseisgame.com/...screenshots/10.jpg

Αναφορές από άρθρα σε ξένα μέσα:
Παράθεση:
The game stands out in a way because it won't have any action sequences - no gunplay, deaths - nada, zilch. But Theseis will have a mix of various games "for example, stealth, action, magic, humor, puzzle solving, 2 playable characters, and a new form of inventory system, which we find to be a pioneer in this genre.

Παράθεση:
There are logical puzzles, mechanical puzzles, dialogue puzzles, magic puzzles and investigating puzzles. That means there is a plethora in that strain. We believe that the magic and mechanical puzzles are the ones to make us stand out of other adventures. Our character moves in a fully 3D environment and combines objects, abilities and his 3D inventory as to solve problems.


Όπως εντόπισα από πηγές και αναφορές από το internet:
Παράθεση:
Το Theseis λοιπόν είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας, το οποίο θα χαρακτηρίζαμε ως ένα κλασικό action/ adventure, με ύφος που θυμίζει έντονα τις πρώτες περιπέτειες της Lara Croft. Η ιστορία του παιχνιδιού εξελίσσεται στην Αθήνα του σήμερα, αν και τα μυστήρια που οι δύο ήρωες του παιχνιδιού (οι εξερευνητές Ανδρόνικος και Φοίβη) καλούνται να εξιχνιάσουν έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα και περισσότερα από 2.000 χρόνια πριν. Στο Theseis, το σημαντικότερο στοιχείο είναι ένα αρχαίο αντικείμενο, που σύμφωνα με το εντυπωσιακό εισαγωγικό video (το οποίο δείχνει τους χαρακτήρες να μιλούν σε αρχαία ελληνικά και λατινικά!) ένας διδάσκαλος έκρυψε από τους Ρωμαίους κατακτητές.

Σύμφωνα με το σενάριο, αυτό το αρχαίο αντικείμενο κρύβει ένα μυστικό, το οποίο είναι ικανό να αλλάξει το ρου της ιστορίας και που οι δύο ήρωες πρέπει πάση θυσία να ανακαλύψουν πρώτοι. Η περιπέτεια ξεκινά με τον Ανδρόνικο να κατεβαίνει -χρησιμοποιώντας έναν ειδικό εξοπλισμό παρόμοιο με αυτόν της Lara Croft στο παιχνίδι Legend- στις σκοτεινές σπηλιές της Αθήνας. Όμως, εισερχόμενος στο πρώτο επίπεδο, ο ήρωας της περιπέτειας θα βρεθεί μπροστά σε μια έκπληξη: Η σπηλιά είναι γεμάτη σύγχρονα μηχανήματα, όπως γεννήτριες, συσκευές φωτισμού και σκαλωσιές, εξοπλισμός που προδίδει ότι κάποιος άλλος βρισκόταν εκεί πριν από τον ήρωα ψάχνοντας για κάτι...

Πέρα από την υπέροχη ατμόσφαιρα, το καλοστημένο σενάριο και την έξοχη πλοκή, το Theseis εντυπωσιάζει τον παίκτη από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα με την εξαιρετική τρισδιάστατη μηχανή του. Είναι γεγονός πως αν δεν το βλέπαμε ιδίοις όμασι, δεν θα πιστεύαμε το μέγεθος της εργασίας που έχουν καταβάλλει τα στελέχη της Track 7 Games σε αυτό το παιχνίδι. Εκτός του γεγονότος πως το Theseis διαθέτει ορισμένους από τους καλύτερους δυναμικούς φωτισμούς που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε οποιαδήποτε πλατφόρμα της αγοράς (κάτι που νομίζουμε ότι λέει πολλά), το επίπεδο της λεπτομέρειας που υπάρχει στο περιβάλλον είναι πρωτοφανές. Καθώς ο Ανδρόνικος περιηγείται στο χώρο, βλέπουμε αρχαία αντικείμενα, τοίχους, πύλες, σπηλιές και αίθουσες, όλα φιλοτεχνημένα με σκαλιστά χειροτεχνήματα απαράμιλλης ομορφιάς και λεπτομέρειας. Αξίζει να αναφερθεί, ότι όλα όσα είδαμε κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας δεν ήταν προσχεδιασμένα, αλλά γραφικά πραγματικού χρόνου, τα οποία δημιουργούνταν από τη 3D μηχανή γραφικών, που δημιούργησαν αποκλειστικά για αυτό το παιχνίδι οι προγραμματιστές της Track 7 Games!

Τα μυστικά της αρχαίας Αθήνας

Εκτός από την τεχνολογία που κρύβεται πίσω από τη 3D μηχανή του Theseis, το παιχνίδι της Track 7 Games δείχνει να διαπρέπει και σε άλλους -ζωτικούς για την επιτυχία ενός τίτλου- τομείς. Εν έτει 2006, η υψηλή τεχνολογία δεν αρκεί και αυτό οι άνθρωποι της Track 7 δείχνουν να το γνωρίζουν καλά. Για αυτό φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα πολυσύνθετο τίτλο, με στοιχεία περιπέτειας και δράσης (αν και αυτή είναι περιορισμένη και δεν περιλαμβάνει χρήση όπλων και άλλων τέτοιων στοιχείων). Η κίνηση του χαρακτήρα γίνεται με τη χρήση του κλασικού μοντέλου χειρισμού από τα FPS (πληκτρολόγιο, ποντίκι) και παρόλο που το animation του χαρακτήρα είναι ικανοποιητικό, λίγη προσοχή και κάποιες βελτιώσεις στον τρόπο που αυτός αλληλεπιδρά με το περιβάλλον και στην απεικόνιση του μοντέλου του, μόνο περισσότερο καλό θα έκαναν στο παιχνίδι.

Επίσης, ένα σημείο ιδιάζουσας σημασίας είναι και αυτό των πολλαπλών μονοπατιών και των παράλληλων ιστοριών. Θυμίζοντας λίγο από Broken Sword (από το οποίο η ομάδα έχει αντλήσει ιδέες- όπως μας απάντησαν στελέχη της σε σχετική μας ερώτηση), το Theseis κάνει χρήση δύο χαρακτήρων, οι οποίοι δρουν παράλληλα και, φυσικά, ελέγχονται από τον παίκτη. Το παιχνίδι θα διαθέτει πολλαπλά μονοπάτια προς την επίτευξη του στόχου, ωστόσο, η ολοκλήρωση θα είναι μια και μοναδική, μόνο ο τρόπος που ο παίκτης θα φτάνει προς αυτή θα προκύπτει από τις επιλογές που θα κάνει κατά τη διάρκεια της περιπέτειας.

Και τώρα η μεγάλη έκπληξη. Όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της Track 7, το Theseis βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης pre-alpha και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2007 σε έκδοση για υπολογιστές. Ακόμη σημαντικότερο είναι το γεγονός πως, η Track 7 επιθυμεί να αναπτύξει τον τίτλο και στις κονσόλες νέας γενιάς! Αν και στην παρούσα φάση η ανάπτυξη έχει περιοριστεί μόνο στα PC, η Track 7 ευελπιστεί να βρει τον κατάλληλο publisher, o οποίος θα την προμηθεύσει με τα ανάλογα development kits των Xbox 360 και PlayStation 3, ούτως ώστε να το αναπτύξει και σε αυτές τις πλατφόρμες.

Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια που καταβάλει αυτή η αμιγώς ελληνική εταιρεία, μόνο ως θετική και ελπιδοφόρα μπορεί να χαρακτηριστεί. Με έδρα της το Μοναστηράκι της Αθήνας και με φόντο τα αρχαία μας μνημεία, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς από πού άντλησαν οι άνθρωποι που εργάζονται στο παιχνίδι την έμπνευσή τους. Αλλά πέρα από όλα αυτά, το γεγονός που μας ευχαρίστησε ιδιαίτερα είναι πως η προσπάθεια που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι, είναι εξαιρετική και πολλά υποσχόμενη. Από τη μουσική μέχρι το animation και από τον κώδικα της 3D μηχανής μέχρι τη συγγραφή του σεναρίου, όλο το Theseis δημιουργείται από ελληνικά χέρια. Και ξέρετε ποιο είναι το σημαντικότερο όλων; Το Theseis δεν δείχνει «καλό για ελληνικό», αλλά καλό για την παγκόσμια αγορά. Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να έχει αίσιο τέλος και ακόμη πιο δυναμική συνέχεια. Περισσότερα για το Theseis θα έχουμε στους επόμενους μήνες και καθώς το παιχνίδι θα προχωρά προς τα τελικά στάδια ανάπτυξής του.


Αναμένουμε λοιπόν να το δούμε σε κυκλοφορία!! Xeirokrotima Big Ups drink some beer
(αναμένεται μέχρι στιγμής σε PC και XBOX360)

     
 
       
Κυρ, 25 Φεβ 2007 9:50 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Dali_Doc
Γκουρού
Γκουρού


Mar 31, 2006
913


Φίλε Inertia, πολύ ενδιαφέρουσα ακούγεται αυτή η δουλειά...Αν θες γράψε ένα άρθρο και για άλλες παρόμοιες ελληνικές προσπάθειες..

     
 
       
Παρ, 02 Μάρ 2007 6:23 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


RizlaRed
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Mar 31, 2005
6


Συνέντευξη με την Track7games, developer του παιχνίδιού: Adventure Advocate

     
 
       
Παρ, 22 Φεβ 2008 12:27 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


"Ξανασκαλίζω" το θέμα, μιας και το έφερε η κουβέντα σε μια πολύ πρόσφατη συνομιλία με ένα φίλο... Poke Tounge

Το παιχνίδι έχει καθυστερήσει ακόμη να βγεί, (εξακολουθεί να) φαίνεται πολύ όμορφο ωστόσο! Μας κρατούν σε αγωνία, δεν ξέρω περισσότερα για το γιατί...

Τουλάχιστον, ας απολαύσουμε μερικές στιγμές video... Roll EyesNew Sneak Peak


Gameplay


     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολή της ταινίας "The Imitati...

Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Κυρ, 11 Νοέ 2018 7:47 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Μπορείς να κάνεις πολλά σε 6 εβδομάδες!

Συζήτηση: AIESEC Απαντήσεις: 0

Τετ, 29 Νοέ 2017 11:03 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολή της ταινίας: The Imitation Game

Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Σαβ, 07 Μάρ 2015 7:22 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγρ...

από sgep
Συζήτηση: Παιδεία & Εκπαιδευτικά γενικά θέματα Απαντήσεις: 4

Κυρ, 04 Νοέ 2012 2:19 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ΕΑΠ] Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

από sgep
Συζήτηση: Παιδεία & Εκπαιδευτικά γενικά θέματα Απαντήσεις: 3

Πεμ, 01 Νοέ 2012 4:02 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics