Μια νέα ιδέα γεννιέται εδώ, μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός Οδηγού Διασκέδασης!
Μέσα σε αυτόν τον χώρο θα γράφουν τα μέλη για χώρους, περιοχές, κέντρα διασκέδασης κι άλλα σημεία τα οποία θα κέντριζαν το ενδιαφέρον ενός επισκέπτη σε κάποιο από τα νησιά όπου βρίσκονται τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Στέκια και όμορφες γωνιές ξενοιασιάς, που θα θέλατε να μοιραστείτε με άλλους φίλους εδώ!
Όσο καλύτερα οργανωμένος γίνει ο οδηγός αυτός μέσα από τη συζήτηση αυτή, θα χτιστεί μια αντίστοιχη σελίδα, προσβάσιμη από το μενού Διασκέδαση, για εύκολη εύρεση κι ενημέρωση!!
Πάμε λοιπόν!
Από την ομάδα ανάπτυξης
[συνεχίστε τη συζήτηση, επιλέγοντας Απάντηση]
Έγινε επεξεργασία από τον/την inertia στις Δευ, 02 Ιούν 2008 7:51 pm, 2 φορές συνολικά
Όσοι βρεθούν στη Λέσβο κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες δεν θα πρέπει να παραλείψουν να περάσουν από τη Δρότα, ένα ειδυλλιακό πραγματικά μέρος με τεράστια πεντακάθαρη παραλία με μικρό χαλίκι. Είναι στα νότια του νησιού μετά το Ακράσι. Φτάνει κανείς μέσα από μία καταπράσινη κοιλάδα και από έναν πραγματικά κακοτράχηλο δρόμο όμως ο προορισμός σε αποζημιώνει.Για φαγητό δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα, για ούζο όμως ναι!
Στη Σύρο, κατ' αρχάς το καλοκαίρι γίνεται ΧΑΜΟΣ! Δεν ξέρω για τα άλλα νησιά, αλλά η Σύρος είναι κοντά στην Αθήνα, γι'αυτό ίσως προσελκύει πολύ κόσμο(sorry αν αδικώ τα άλλα νησιά). Η Άνω Σύρος είναι must γιατί προσφέρει φοβερή θέα προς όλη σχεδόν την Ερμούπολη! Για όποιον επισκευτεί το νησί το καλοκαίρι, θα πρότεινα το E-αμέ , όπου κάθεσαι στα σκαλάκια αριστερά από το δημαρχείο(κάτω από τη σχολή μας!) και απολαμβάνεις ηρεμία! Επίσης, τον Κήπο, κάπου ανάμεσα στα στενά της Ερμούπολης, όπου περιτριγυρίζεσαι από όμορφα φυτά και θαρρείς πως βρίσκεσαι σε ζούγκλα! Το πίσω μέρος(κήπος) της Αγοράς είναι επίσης στο ίδιο στυλ. Τέλος, ο θερινός κινηματογράφος είναι πολύ καλή εμπειρία!!
Όσοι περάσουν από τη πανέμορφη Ρόδο, καλό θα ήταν να μην αναλωθούν σε μπαρότσαρκες, αλλά να γυρίσουν το νησί. Τα καλύτερα μέρη, είναι στη νόται Ρόδο! Όσοι όμως αποφασίσουν να μείνουν στην ομόνυμη πόλη καλό θα ήταν να επισκεφθούν τη καφετέρια Μέθεξη στη πόλη, τα μπαράκια Θέατρο και Ρωγμή του Χρόνου στη παλιά πόλη και μετά το σαντουιτσάδικο General στη νέα αγορά. Το φαγητό είναι καλό σχεδόν παντού, αρκεί να αποφύγετε τα τουριστικά φαγάδικα, τα οποία κάνουν κρα!
Καλή διασκέδαση!!!
Sth Samo an tyxi kai perasei kaneis ena pragma prepei na min paravlepsei na kanei...... na klisei eisitirio gia opou alou borei grhgora otan akoma prolavainei giati an katsei tha katantisei kai autos TARZAN kai tha agriepsei kai meta tha einai dyskolo na allaksei afou ta arhegona enstikta tha ksipnisoun mesa tou kai tha metalaxtei anepanorthwta!
Auta gia to **amonisi mou euxomai na min erthei kaneis kai na to apofygete opos o Diaolos to livani! 4 xronia edw PAIDES!
akouste me kai min ti patisete!!!
Φίλε blaze θα διαφωνήσω μαζί σου και αναρωτιέμαι γιατί το λές αυτό;
Πιστεύω ότι η Σάμος είναι ένα πολύ όμορφο νησί με ξεχωριστή ομορφιά!!
Συνδιάζει βουνό και θάλασσα με φοβερή αρμονία. Την Σάμο την έχω γυρίσει με το ποδήλατο απ'άκρη σ'άκρη και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι εκτός των άλλων μπορείς να φάς σε πολύ όμορφα ταβερνάκια δίπλα στην θάλασσα όπως επίσης μπορείς να φας σε ταβερνάκια μέσα στην φύση σε υψόμετρο 300 μέτρων με φόντο την θάλασσα στο χωριό Μανωλάτες. Επιπλέον προσφέρεται και για ορειβατικές και πεζοπορικές διαδρομές που σε παραπέμπουν σε Ελβετικό τοπίο (μην ξεχνάμε ότι η κορυφή του βουνού Κέρκη είναι η τρίτη ψηλότερη στο Αιγαίο(1000μ) ) . Και για τις θάλασσες τις Σάμου τι να πρωτοπώ πεντακάθαρες και περιβάλλονται από φανταστηκές παραλίες (ειδυλλιακές συνθήκες θα βρείτε στην παραλία Σεϊτάνι )!
Η Σάμος είναι ένα νησί το οποίο προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες αρκεί να χει κανείς την όρεξη να το εκμεταλλευτεί αυτό! Τώρα αν όλοι οι φοιτητές είναι κολλημένοι με τις καφετέριες και τους υπολογιστές προφανώς δεν θα χουν την δυνατότητα αυτη.
Επιπλέον ας μην συνδέουμε την φιλοξενία και την συμπεριφορά των κατοίκων της( η οποία είναι απαράδεκτη στο σύνολο της)με την ομορφιά της ως νησί .
Συμφωνώ και εγώ με το JonnyCycler. Βέβαια, δεν έχω γυρίσει όλο το νησί με ποδήλατο αλλά τις περισσότερες φορές με αυτοκίνητο. Στις Μανωλάτες είναι πανέμορφα, όπως και στο Μπάλο, και, ακόμα πιο κοντά στο Καρλόβασι, στον Αγ. Νικόλαο (ένα καφεδάκι με ένα νοστιμότατο γλυκό χειροποίητο και θέα τη θάλλασα)! Γιατί ποιος θα μπορούσε να πει ότι εκείνο το λιμανάκι στο Κοκκάρι μέσα, με τις πάπιες, δεν είναι πανέμορφο;;; Μακάρι αν ήταν εκεί το Πανεπιστήμιο
Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου, και γω 5ο έτος είμαι και πολλές φορές έχω φάει απαγορευτικό, αλλά καλό θα ήταν να ξεχωρίσουμε το νησί από τα δικά μας βιώματα ακόμα και τις αναποδιές που έχει το να φτάσεις και να φύγεις από τη Σάμο.
Άντε και την επόμενη φορά που θα έχεις νεύρα επειδή σου τη βάρεσε κάνε μια βόλτα μέχρι το Ποτάμι, αν το επιτρέπει ο καιρός ρίξε και μια βουτιά στους καταρράκτες ή πήγαινε με την παρέα σου Σεϊτάνι, αλλά και στην καλύτερη νοικιάστε ένα αυτοκινητάκι (αν δεν έχετε) και ρίξτε μια βουτιά στο Λυμνιώνα ή αν έχετε τα "κότσια" πηγαίνετε για γυμνισμό στη Τσαμαδού Δεν σε έπεισα ακόμα;;; Έχω μια ακόμα πρόταση πιο περιπετειώδης! Χρειάζεσαι χάρτη όμως απαραιτήτως ή να ζητήσεις πληροφορίες στο Βαθύ. Σε μια μύτη σε μια από της χερσονήσους που δημιουργούν το κόλπο στον οποίο βρίσκεται το λιμάνι του Βαθέως, υπάρχει ένα καλοκαιρινό bar πάνω στη θάλλασα, σε μια κλειστή παραλία που λες ότι είσαι ανάμεσα από συμπληγάδες! Δεν θα πω το όνομά του γιατί μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση, αλλά ο ιδιοκτήτης είχε πολύ έμπνευση να πάει μέχρι εκεί και να βάλει ξαπλώστρες, τέρματα για 5x5 και βόλευ. Άσε που θα περίμενε κανείς ότι έχει αλλοιωθεί το τοπίο από τις τόσες κολόνες της ΔΕΗ μέσα στην ερημιά. Και όμως, δεν υπάρχουν! Με γεννήτρια λειτουργεί ό,τι είναι αναγκαίο και η μόνη πλροφορία που έχεις για να φτάσεις στην παραλία που περιγράφω είναι μια ετοιμόρροπη ταμπέλα που λέει το προφανές "To the beach -->" .... Όταν πρωτοπήγα δεν είχα πιστέψει ότι υπάρχει τίποτα ακόμα και αν υπήρχε πινακίδα, ήταν τόση η ερημιά που έλεγα να γυρίσουμε πίσω
Ααααα, ξέρετε και τι άλλο θα με ενθουσίαζε;;; Να πάω από το Ποσειδώνιο απέναντι στην Τουρκία! Είναι τόσο κοντά που σε προκαλεί ακόμα και να πας κολυμπώντας!!! Λέτε να έχει και εκεί αστυνομικούς να σου ζητάνε βίζα και διαβατήριο;;
Η Σάμος είναι όντως ένα πανέμορφο νησί και η διαφορετικότητά του έγκειται στη φυσική ομορφιά του. Πέρα από την καλοκαιρινή του "μεταμόρφωση" σίγουρα δεν είναι ένα κοσμοπολίτικο μέρος. Όμως όπως προανέφεραν τα παιδιά, η Σάμος θέλει και λίγο ψάξιμο.
Συνολικά πέρασα 5 χρόνια στο νησί και μόλις τον 3ο χρόνο εκμεταλλεύτηκα -σε καποιο βαθμό- τις δυνατότητες που πραγματικά προσφέρει. Επισκέφθηκα με την παρέα μου το πασίγνωστο Ευπαλίνειο Όρυγμα, την Παναγία τη Σπηλιανή και τη σπηλιά του Πυθαγόρα (τουλάχιστον έτσι θεωρείται αν και δεν είναι σαφές -νομίζω- ότι όντως ο Πυθαγόρας έζησε εκεί μέσα, παρόλα αυτά το σκηνικό ήταν επιβλητικό, με καταπληκτική θέα και σε δύο φάσεις λίγο επικίνδυνη ανάβαση, κυρίως λόγω των ισχυρών ανέμων), το μικρό και μεγάλο Σεϊτάνι (απολαυστική πεζοπορία σε βουνό και δάσος και βουτιές στις αντίστοιχες παραλίες για χαλάρωση), τους καταρράκτες στο Ποτάμι του Καρλοβασίου και δίαφορα μουσεία.
Τώρα, πέρα από όλα αυτά, σίγουρα το νησί δεν έχει ιδιαίτερες επιλογές από άποψη νυχτερινής εξόδου (ειδικά για καποιον σαν εμένα που θέλει να ακούσει το rock και το metal του...) καθώς (κυρίως για Καρλόβασι θα μιλήσω) η περιοχή σφύζει από σκυλο-club (και με μερικό beat πρόγραμμα καποια...). Ωστόσο από εκεί και πέρα ο φοιτητής (γιατί ο τουρίστας δεν θα προβληματιστεί ιδιαίτερα ως προς αυτό το θέμα στις λίγες μέρες που θα διαμείνει...) μπορεί να επιλέξει εναλλακτικές μεθόδους διασκέδασης-ψυχαγωγίας. Και το cinema στο Καρλόβασι αξιοπρεπές έγινε, και ωραίες ταβέρνες υπάρχουν (κυρίως στο μεσαίο Καρλόβασι και στο λιμάνι) και -λίγα μεν- cafe-bar με πιο ήπια μουσική. Και σαφώς ασ μην ξεχνάμε ότι με καλή παρέα την άκρη τη βρίσκεις εύκολα.
Η Σάμος μπορεί να προσφέρει. Σίγουρα δεν θα ήθελα να μείνω παραπάνω από μια 4ετία-5ετία αλλά για τόσο παραμένει ικανοποιητική.
Η Σάμος σαφέστατα έχει προοπτικές. Και όσο για τις αλλαγές που έχει "υποστεί", είναι χαρακτηριστικό το ότι στο πρώτο έτος μου είχαν πει οι "παλιοί" ότι τέσσερα χρόνια πριν, η Γοργύρας (ας πούμε ένας κεντρικός δρόμος στο Καρλόβασι -για όσους δεν γνωρίζουν-) ήταν χωματόδρομος και δεν το πίστευα. Πολλά έχουν αλλάξει και προφανώς πολλά ακόμη μπορούν να αναπτυχθούν...