Έχουν βουίξει κανάλια, ειδησεογραφικές πύλες, τα πάντα. Για άλλη μια φορά. Ολυμπιακοί και σκάνδαλα doping. Σκοπιμότητες ή όχι, μοιάζουν όλα να είναι τόσο "όμορφα" χρονικά δοσμένα που πολλές φορές πραγματικά απορείς: χάνω κάτι από όσα γίνονται ή απλώς "τυχαίνουν" να συμβαίνουν τις κατάλληλες στιγμές όλα τα "λουκούμια"; (και δεν έχω τπτ με τα λουκούμια, ίσα ίσα, Σύρο σπουδάζουμε, χιχι)...
Παραθέτω:
Το www.skai.gr έγραψε: Ντοπαρισμένη η άρση βαρών
Θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκαν τουλάχιστον 10 αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας.
Το σκάνδαλο ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από ξαφνικό έλεγχο ντόπινγκ που έγινε από την Παγκόσμια Υπηρεσία Καταπολέμησης Ντόπινγκ (WADA) στις 7 Μαρτίου, στον Άγιο Κοσμά, λίγες ημέρες πριν από την αναχώρηση της ομάδας για Γερμανία.
Ήδη ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ως υπεύθυνος της προετοιμασίας των αθλητών και των αθλητριών της εθνικής ομάδας, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ).
Το ΔΣ έθεσε τον κ. Ιακώβου σε διαθεσιμότητα μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΟΑΒ, θετικά βρέθηκαν τα πρώτα δείγματα 11 Ελλήνων αθλητών και αθλητριών. Θα ζητηθεί η εξέταση και του δεύτερου δείγματος, όπως ακριβώς προβλέπεται από τους κανονισμούς και κατόπιν το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτήσει ειδική εξεταστική επιτροπή, που θα επιληφθεί του θέματος.
Επίσης, στην τύχη, ακόμη άλλα 2:
Το www.goalday.gr έγραψε: Ντοπέ οι 11 από τους 14!
Η άρση βαρών που έχει χαρίσει στη χώρα μας πλήθος μεταλλίων και στιγμών ευτυχίας, γράφει τώρα μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού!
(...)
Εάν βγει και το δεύτερο δείγμα θετικό (φυσικό επακόλουθο) τότε οι αθλητές κινδυνεύουν με αποκλεισμό δύο ετών, ενώ θα τιμωρηθεί και η Ομοσπονδία με πιθανή αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.
Το www.in.gr έγραψε:
Σοκ στην ελληνική άρση βαρών προκάλεσε η είδηση, σύμφωνα με την οποία έπειτα από σχετικό έλεγχο της WADA, σημαντικός αριθμός Ελλήνων πρωταθλητών της εθνικής ομάδας, βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Σοκ στην ελληνική άρση βαρών προκάλεσε η είδηση, σύμφωνα με την οποία έπειτα από σχετικό έλεγχο της WADA, σημαντικός αριθμός Ελλήνων πρωταθλητών της εθνικής ομάδας, βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Σε διαθεσιμότητα έως τη διαλεύκανση της υπόθεσης ο Χρήστος Ιακώβου.
Το εκθέτω σε γενικότερο προβληματισμό... Τελικά σε τι καιρούς ζούμε; Η δόξα της ντόπας ή η ντόπα της δόξας; Viva da dope?
Παιδιά κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που είναι στον χώρο του πρωταθλητισμού και να μην παίρνει ουσίες. Υπάρχει τέτοια υποκρισία για αυτό το θέμα, είναι αηδιαστικό. Όλοι κάνουμε λες και οι δικοί μας είναι καθαροί. Γιατί να είναι, όταν ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι; Και οι Ολυμπιακοί Αγώνεις είναι μια μεγάλη φάρσα σχετικά με αυτό το θέμα. Εγώ λέω το άλλο: ας παίρνουν όλοι ντόπες. Έτσι θα είναι στ'αλήθεια ίσοι.
Nito έγραψε:
Μια ομάδα μας εκανε περήφανους στους Ολυμπιακούς Αγωνες και τωρα.... --> ---->
JohNie έγραψε:
οι τσατσιες και οι λαδιες αξιζουν μονο για τους "πολιτικους" για κανεναν αλλον!
Δλδ αυτοί είναι δικαιολογιμενοι για σένα να κάνουν λαδιές και τσατσιες ???
Παρεξηγησης.....Δεν τους δικαιολογω και καθολου μαλιστα...Απλα νομιζω οτι ο τροπος λειτουργιας τους ειναι αυτος...Δηλαδη το "λαδι" για να κινηθει ο ολος ο οργανισμος...
Τεσπα δεν ειμαστε εδω για να μιλαμε για πολιτικα....και νομιζω ειναι ενας κανονας του forum...Μη φαμε και κανα warning
Κανόνας του φόρουμ να μην μιλάμε για πολιτικά? ...
πάω σε άλλο φόρουμ τότε
αλλά δεν γουστάρω τους κολλημένους,την προβοκάτσια και τον προσηλυτισμό. Αν εντοπίσω τέτοιες συμπεριφορές στον όποιο τομέα θα τις κατηγορήσω στον admin σαν spam. Τώρα αυτός ας κάνει ότι νομίζει.
πάντως και εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί είναι τόσο σημαντικό μια χώρα να κερδίσει στους Ολυμπιακούς και κρύβει και ενθαρρύνει τους ντοπαρισμένους αθλητές
JohNie έγραψε:
Παρεξηγησης.....Δεν τους δικαιολογω και καθολου μαλιστα...Απλα νομιζω οτι ο τροπος λειτουργιας τους ειναι αυτος...Δηλαδη το "λαδι" για να κινηθει ο ολος ο οργανισμος...
ΟΚ, απλώς να μην γίνει καμία παρεξήγηση. Δανάη δε μιλίσαμε για πολιτικά απλώς ήταν μία διευκρίνηση.
Cubilone έγραψε:
Παιδιά κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που είναι στον χώρο του πρωταθλητισμού και να μην παίρνει ουσίες. Υπάρχει τέτοια υποκρισία για αυτό το θέμα, είναι αηδιαστικό. Όλοι κάνουμε λες και οι δικοί μας είναι καθαροί. Γιατί να είναι, όταν ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι; Και οι Ολυμπιακοί Αγώνεις είναι μια μεγάλη φάρσα σχετικά με αυτό το θέμα. Εγώ λέω το άλλο: ας παίρνουν όλοι ντόπες. Έτσι θα είναι στ'αλήθεια ίσοι.
Όντως ντόπες υπάρχουν και παίρνουν, κακά τα ψέματα, πολλοί, γνωρίζοντας ότι αυτές οι ουσίες είναι βλαβερές και πολλές φορές καρκινογόνες για τον οργανισμό τους!
Το χειρότερο βεβαια είναι που αυτές οι ουσίες εχουν "εισβάλει" ακόμα και στο γυμναστήριο της γειτονιάς ..... !!
Μήπως για ένα 'τρομερό' και δυνατό σώμα κάνουμε τα πάντα χωρίς να μας ενδιαφέρει η υγεία μας? Πάντως το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει δίπλα μας και όχι στους ολυμπιονίκες μας.....