To Eλληνικό Πανεπιστήμιο ΜΠΟΡΕΙ

   
   

 Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Θεσμικό-Νομικό Πλαίσιο

 
Συγγραφέας To Eλληνικό Πανεπιστήμιο ΜΠΟΡΕΙ
 
       
Παρ, 20 Απρ 2007 11:14 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


axos
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Jul 11, 2006
18
Τόπος: Κωμιακή Νάξου


Με τη λέξη διαλεκτική εννοώ αυτό ακριβώς δηλαδή την πνευματικότητα τη διανόηση και πιστεύω ένα ΑΕΙ τέτοιους στόχους πρέπει να έχει και τέτοιο πρέπει να είναι το επίπεδό του (intellectual). Για να υπάρχει όμως διανόηση πρέπει να υπάρχει και ένα ισχυρό έργο που να τη στηρίζει διαφορετικά μένουμε στα γλυκόλογα. Επίσης πρέπει να υπάρχει ελάχιστη προκατάληψη. Ο όποιος αποδέκτης μπορεί ενδεχόμενα να αμφισβητεί σκόπιμα συγκεκριμένες προτάσεις δεν μπορεί όμως να αμφισβητήσει το έργο που υπάρχει. Το έργο της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι διανοητικό (intellectual) και συνεπώς αυτή είναι η δύναμη της και με αυτή θα πρέπει να κάνει τις όποιες διεκδικήσεις. Οι κινητοποιήσεις με τον τρόπο που γίνονται δείχνουν την αδυναμία της πανεπιστημιακής κοινότητας να πείσει ότι διαθέτει intellectuality δηλαδή ότι βρίσκεται σε ένα μεγαλύτερο διανοητικό επίπεδο. Το κλείσιμο του σχολείου που κατά την ταπεινή μου άποψη είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που μπορεί να γίνει κατά της ανθρωπότητας δίνει αρνητική εντύπωση και εξωθεί τον αποδέκτη να είναι περισσότερο δύσπιστος. Ο μη σεβασμός των χώρων του σχολείου και η αφισορρύπανση, η συνθηματικορρύπανση, α αλλαγή χρήσης (χαρτοπαιχτική λέσχη κλπ.) δείχνει μια ζοφερή εικόνα και χαμηλού επιπέδου ανθρώπους. Η κομματικοποίηση επίσης των περισσότερων συνδικαλιστικών φορέων που αναφέρεις δείχνει ότι έχουν ισχυρή προκατάληψη η οποία δεν βοηθάει ιδιαίτερα όταν ο αποδέκτης είναι δύσπιστος.

Για την επιτροπή σοφών έχεις δίκιο από τις προτάσεις τους προκύπτει ότι συμβιβάσθηκαν με απόψεις αντίθετες με τις αρχές τους.

Αυτά που προτείνω είναι εφικτά και αν το φοιτητικό κίνημα προσανατολιστεί στην κατεύθυνση αυτή μπορεί με τη συνεργασία όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας να πετύχει όλους τους στόχους που τέθηκαν.

     
 
       
Κυρ, 06 Μάϊ 2007 8:43 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


MoHDa
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Aug 09, 2006
37


Αγαπητέ axos, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους...

Νομοσχέδιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις από την υπουργό παιδείας, πριν από λίγο καιρό...

Για ποιο διάλογο μιλάμε;;; Βιαστές του πνεύματος και μέγιστοι υλιστές, που εκμεταλλεύονται τις δημοκρατικές διαδικασίες για να υπερασπισθούν χαμερπή κίνητρα.

Και επειδή, ο κάθε λαός έχει τον εξουσιαστή που του αρμόζει, ας χαρούμε τουλάχιστον πως αυτές οι ενέργειες προέρχονται από ένα μέλος της Πανεπιστημιακής κοινότητας, πριν ανέβει στη σκηνή της πολιτικής.

Ειλικρινά σκέφτομαι πως η επιστροφή στην Ελλάδα, δεν αξίζει...

     
 
       
Δευ, 07 Μάϊ 2007 8:51 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


axos
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Jul 11, 2006
18
Τόπος: Κωμιακή Νάξου


Για τα λεγόμενα από MoHDa περιμένω μια πιο συγκεκριμένη διατύπωση για να δώσω την απαραίτητη απάντηση. Μιας και το θέμα όμως είναι «Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο Μπορεί» θέλω να τονίσω ότι το Πανεπιστήμιο όπως είναι τώρα παρά τα προβλήματα του που ο καθένας με το δικό του τρόπο τα αναλύει και ο υποφαινόμενος τα παραθέτει σε άλλες δημοσιεύσεις στο παρόν Forum, έχει τεράστιες δυνατότητες και όντως «μπορεί». Πρέπει όμως να συγκεντρώσουμε την ενέργειά μας κατά προτεραιότητα να αναδείξουμε τις δυνατότητες αυτές. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Έλληνας φοιτητής πρέπει οπουδήποτε ευρίσκεται να έχει το κεφάλι ψηλά όχι επειδή κατεβαίνοντας στο πεζοδρόμιο κατάφερε να ρίξει τον/την υπουργό ή την κυβέρνηση ούτε επειδή οι κόλακες με γλυκόλογα του λένε ότι είναι σπουδαίος ούτε επειδή οι λαοπλάνοι τον φοβίζουν του τάζουν ή του λανσάρουν μαγικές ιδεολογίες αλλά επειδή έχει οπλισθεί με τη δύναμη της γνώσης που τη νοιώθει βαθειά μέσα του και είναι τόσο ισχυρή η δύναμη αυτή ώστε δεν φοβάται τίποτα.

     
 
       
Τετ, 09 Μάϊ 2007 12:29 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


MoHDa
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Aug 09, 2006
37


Το προηγούμενο ποστ μου ήταν η περιγραφή του σχολίου μου για το διάλογο για το ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Ήδη κυκλοφόρησε προσχέδιο νόμου από το ΥΠΕΠ(θ) για τις μεταπτυχιακές σπουδές, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της υπουργού, στην πρόσφατη σύνοδο των πρυτάνεων πως θα προηγηθεί διάλογος και μακροπρόθεσμα θα δημοσιευθεί προσχέδιο νόμου.

~ Για περισσότερες πληροφορίες στην επόμενη Σύγκλητο.

     
 
       
Πεμ, 10 Μάϊ 2007 10:30 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


axos
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Jul 11, 2006
18
Τόπος: Κωμιακή Νάξου


«Playing politics» είναι μια από τις χειρότερες βρισιές σε ένα σοβαρό εκπαιδευτικό ίδρυμα οποιασδήποτε βαθμίδας. Ιδιαίτερα τα ΑΕΙ από τη φύση τους δηλαδή το δυνατό τους ατού η έρευνα δεν επιδέχεται «politics». Δυστυχώς οι όποιες κυβερνήσεις το «politics» το έχουν κάνει επάγγελμα και έχουν παρασύρει σε μεγάλο βαθμό και την Πανεπιστημιακή κοινότητα. Βεβαίως υπάρχει μια λαϊκή βάση που στηρίζει αυτή την κατάσταση και εκεί είναι το πρόβλημα που σημαίνει ότι έχουμε μεγαλύτερες ευθύνες να βοηθήσουμε μέσω της παιδείας ώστε να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος. Την παιδεία όμως πρέπει να την αποκτήσουμε πρώτοι εμείς μεγιστοποιώντας τη δύναμη της γνώσης (ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΠΟΡΕΙ) και ελαχιστοποιώντας την προκατάληψη (bias). Για το λόγο αυτό μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο είναι ανεπίτρεπτο να επηρεάζουν τα δρώμενα οι κομματικές παρατάξεις.

     
 
       
Δευ, 15 Δεκ 2008 1:14 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Παραθέτω το σύνδεσμο προς ένα σχετικά πρόσφατο δημοσίευμα-topic που πραγματεύεται την ύπαρξη ή μη των παρατάξεων στα πανεπιστήμια: http://my.aegean.gr/web/ftopict-1089.html

Ισως έχει ενδιαφέρον να καταθέσουμε κι εκεί μερικές απόψεις-θέσεις, όσοι το επιθυμούν!!
Smile

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας) 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΛΕΣΒΟΣ: Ημερίδα «Η Οπτική του Φύλου σ...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Παρ, 10 Μάϊ 2019 4:48 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο 27-30/8/2019:...

από Nikolina
Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Κυρ, 14 Απρ 2019 11:54 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΧΙΟΣ: Ιδρύεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαί...

από inertia
Συζήτηση: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα Απαντήσεις: 1

Σαβ, 11 Φεβ 2017 4:20 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Εξωτερική Αξιολόγηση ΑΔΙΠ: Το Πανεπισ...

από inertia
Συζήτηση: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα Απαντήσεις: 0

Τρι, 24 Ιαν 2017 11:35 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις παρατήρηση της διάβασης του Ερμή στην...

από maximos
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] (ΠΑΛΑΙΑ) Αστρονομική Ομάδα Απαντήσεις: 1

Παρ, 06 Μάϊ 2016 1:34 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics