τμ. Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων (Σύρος)

τμ. Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων

Συγγραφέας τμ. Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων (Σύρος)

Τετ, 16 Σεπ 2009 4:32 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

hallo again!
aggeliki_kaulitz έγραψε:
ευχαριστω πολυ για το καλωσορισμα Smile και για τις πληροφοριες .. το συγκεκριμενο τμημα το ανακαλυψα πολυ προσφατα επομενως δεν μπορω ν πω πως εχω κανει καποια ιδιαιτερη ερευνα πανω στ ζητημα . ωστοσο σημερα ετυχε ν βρω καποιο blog το οποιο μπορω ν πω μ τρομοκρατησε :S

http://dpsdfs.blogspot.com/2009/01/v-behaviorurldefaultvml-...1346876767

αν εχεις τη δυνατοτητα ριξε μια ματια στ θεμα του..
ειναι οντως τοσο χαλια η κατασταση στ πανεπιστημιο?
Το Link που παρέθεσες το επιμελούνται παιδιά από το Φοιτητικό Σύλλογο, οπότε κάποια πράγματα μπορεί να είναι ελαφρώς αυτό που λέμε "εν βρασμώ ψυχής", με τον ένα ή άλλο τρόπο [προς θεού δεν θέτω κανένα θέμα προς παρεξήγηση, και το λέω για να μην τεθεί κάποιο ζήτημα περί αυτού]. Τίποτε δεν είναι τέλειο, αλλά όταν ακούς πολύ ακραίες φωνές και σχόλια (είτε πολύ θετικά είτε πολύ αρνητικά), κράτα πάντα ένα "μικρό καλάθι", με την έννοια πως προσπάθησε να δεις σφαιρικά και να ακούς από παντού. Δεν θα ήθελα προσωπικά να πάρω θέση για τα όσα αναγράφονται στο κείμενο αυτό για προσωπικούς λόγους, αλλά θαρρώ πως η συγκεκριμένη δράση στο δημοσίευμα, εντασσόμενη μέσα στο πλαίσιο της σάτιρας-επικοινωνιακού όπλου, έχει στοιχεία πιο ακραίων δηλώσεων, προκειμένου ίσως να βρει τους κατάλληλους αποδέκτες, να "χτυπήσει στο συναίσθημα/περιέργεια" όσων το δουν... Ήταν μέσα στα πλαίσια των δράσεων της κατάληψης που είχε πραγματοποιηθεί την περσινή χρονιά, με αφορμή τον χαμό του παλικαριού (Αλέξη) το Δεκέμβρη...

Πολλά πράγματα όμως βελτιώνονται ταχύτατα... Σίγουρα οι νεότεροι θα βρουν φαντάζομαι καλύτερες συνθήκες, όσο γίνονται γενικά ζυμώσεις στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στο τμήμα.. Μην σε τρομάζει τόσο, ωστόσο θέλω πολύ να σε συγχαρώ γιατί το ψάχνεις και έχεις θέληση να μάθεις όσο γίνεται περισσότερα! Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο, ως άνθρωπος, που έχεις! never stop.. Αν μου επιτρέπεις να σου προσφέρω αυτήν τη μικρή "συμβουλή"! Roll Eyes

Ελπίζω να λάβεις κι άλλη σχετική ενημέρωση κι από εδώ, μείνε 'συντονισμένη' όπου κι όπως μπορείς καλύτερα!

Τετ, 16 Σεπ 2009 8:14 pm

danny
Γκουρού
Γκουρού

Nov 04, 2005
514
Τόπος: Αθηνα

Αυτό με τον εμβρασμό ψυχή ψιλο ισχύει. Να φανταστείς ότι όλα αυτά τα γράφουνε άτομα που τους αρέσει τόσο η Σύρος όσο και το τμήμα και για αυτό υπάρχει η ανησυχεία του 'που πάμε'.
Η γνώμη μου είναι ότι προβάλουμε έτσι μόνο τα προβλήματα και όχι ό,τι προσφέρει η σχολή Smile
Τα προβλήματα υπάρχουν όπως και στις περισσότερες σχολές, και επειδη είμαστε καινούργιο τμήμα και είμαστε απομακρησμένοι από την έδρα του πανεπιστημείου, είναι περισσότερα. Δεν δικαιολογό την κατάσταση και όλοι μας τα παλέυουμε αυτά τα προβλήματα και σίγουρα δεν εθελοτυφλούμε γιατι μας αρέσει αυτό που κάνουμε και θέλουμε το καλήτερο. Είμαι 5ο έτος πλέον και η κατάσταση που βρήκα εγώ όταν μπήκα ήταν ακόμα χειρότερη αλλά δεν μετάνιωσα ποτέ που πέρασσα εδώ. Το θέμα είναι να μην κοιμόμαστε και να διεκδικούμε μέσω του φοιτητικού συλλόγου και σε αυτό πρέπει να συμετέχουμε όλοι. Άντε περιμένουμε τα πρωτοέτια και το πάρτι που τους ετημάζουμε με μεγάλη ανυπομονεσία drink some beer

Τώρα αυτό μου θύμησε τις π£π£ριες που έλεγε η τηλεόραση σαν μία από τις σχολές μούφα και προς αποφηγή λόγο μη κατοχειρομένων εργασιακών δικαιομάτων. Μάθετε πρώτα τι είναι τα εργατικά δικαιόματα και τι ρόλο βαράνε και μετά εκφέρετε αποψη. Εμείς μαμάκες είμαστε που το συζητάμε και το σκευτόμαστε τόσο καιρό?

αποχορώ γιατι διαβάζω και γιατι αν αρχήσω πάλι να οργίζομαι...χουλκ
η ψυχηκή μου ηρεμία είναι σημαντικη αυτή τη στιγμή

Πεμ, 28 Ιαν 2010 2:41 am

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

χμμμ, έχω την εντύπωση πως δεν κάνω λάθος ως προς το θέμα της είδησης, και πως μπορεί κανονικά να "κολλήσει" στο παρόν topic!

Καλά νέα μαθαίνουμε λοιπόν! ίδωμεν... Smile

Παράθεση:
"Πράσινο φως" από το Δήμο Ερμούπολης για την περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου
25 Ιανουαρίου 2010 - Εφημερίδα "Κοινή Γνώμη" Κυκλάδων

(κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος)

____

πηγή: απόσπασμα από τεύχος εφημερίδας σε PDF (7,37mb)
- http://www.syros.aegean.gr/kg/koinignomi_2010-01-25.pdf
- http://my.aegean.gr/gallery/26897-1/koinignomi_2010-01-25.pdf

Κυρ, 14 Φεβ 2010 6:10 pm

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

Αν και καθυστερημένα λίγο το περνώ εδώ αλλά -επιτέλους- βγήκε κι online βιντεο-παρουσίαση του τΜΣΠΣ από αυτές που συνήθως ετοιμάζονται κατά την απονομή πτυχίων.
Το παρόν είναι το πρόσφατο από τις απονομές 2009. Το περνώ εδώ για λόγους εγγύτητας του θέματος.

Παρουσίαση - πληροφορίες τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου

Δευ, 19 Ιούλ 2010 1:34 pm

Lakedaimonas
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Jul 09, 2010
2

Γεια σας και από μένα.

Στην σχολή στην Σύρο πέρασα φέτος. Οι μέχρι τώρα εντυπώσεις μου είναι απλά οι καλύτερες!

Έχω τελειώσει ήδη μια σχολή οπότε μπορώ να έχω ένα μέτρο σύγκρισης σε πολλά θέματα και παιδιά πραγματικά η κατάσταση στην σχολή στην Σύρο με εξέπληξε με έναν πολύ ευχάριστο τρόπο!

Από αυτά που έχω δει μέχρι τώρα θεωρώ πως σε ότι έχει να κάνει με τεχνικές υποδομές η σχολή δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα τα εργαστήρια υπολογιστών που είδα είναι ολοκαίνουρια και σε άριστη κατάσταση. Σχετικά με τις κτιριακές εγκαταστάσεις και μόνο το γεγονός πως πολλά μαθήματα γίνονται σε νεοκλασικά κτήρια-διατηρητέα, ε πως να το κάνουμε σου δίνει άλλον αέρα.

Αυτό που εμένα μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι η όρεξη των διδασκόντων για βοήθεια και ενημέρωση! Το γεγονός ότι στο courseware υπάρχει σε πάρα πολλά μαθήματα ηλεκτρονικό υλικό για να σου δώσει μια "μυρωδιά" του μαθήματος είναι πολύ βασικό! Επίσης σχεδόν όλοι οι καθηγητές ενημερώνουν μέσω mail τους φοιτητές για τα του μαθήματος τους πράγμα που δεν φαντάζεστε πόσο βοηθάει. Στην προηγούμενη σχολή που ήμουν ούτε λόγος για ενημερωτικό mail από καθηγητή(πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) μας το έπαιζαν ντίβες. Κάτι τέτοιο στην σχολή στην Σύρο δεν ισχύει τουλάχιστον από αυτά που εγώ έχω δει μέχρι τώρα.

Για την ζωή στην Σύρο αυτά που λένε αρκετοί πως δεν έχει κόσμο ή είναι βαρετά ή δεν έχει την ζωή της Αθήνας...απλά LOL! Το νησί έχει πολλά πράγματα να κάνεις ακόμα και μέσα στον χειμώνα, εξάλλου οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού από μόνοι τους είναι αρκετοί για να του δίνουν ζωή και τον χειμώνα. Δεν πρόκειται επ' ουδενί για ερημονήσι. Όσο για το καλοκαίρι...τι να λέμε, για τα δικά μου δεδομένα είναι απλά τέλεια! Έχω φάει την Αθήνα με το κουτάλι και έχω βαρεθεί να ακούω "α στην Αθήνα έχεις επιλογές και μπλαμπλα μπλα, σουξουμουξου..", get a life η Αθήνα είναι για τα μπάζα!

Εν κατακλείδι πιστεύω πως η σχολή στην Σύρο είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για να μην πω η μόνη επιλογή που μπορεί να κάνει κάποιος στο μηχανογραφικό αν τον ενδιαφέρει το εν λόγω αντικείμενο.

Τρι, 20 Ιούλ 2010 4:20 am

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

Lakedaimonas σε καλωσορίζουμε με χαρά στην κοινότητα και σε ευχαριστούμε θερμά για την "ανταπόκριση" που μας έδωσες με τη δική σου βιωματική ματιά του τμήματος και καθημερινής ζωής @ Σύρα!

Με το καλό ευχόμαστε καλή σου "διαμονή" στη συντροφιά του Αιγαίου και στο πολυταξιδεμένο "καραβάκι" μας! Smile Wink

Τρι, 03 Αύγ 2010 9:09 am

Xaroulita
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Aug 02, 2010
26

mporeite na m peite pws einai h zwh ekei? h syros einai mikro nhsi exei nyxterini zwh? epishs gia tn eisagwgh st sxolh prp na dwsw sxedio??

Τρι, 03 Αύγ 2010 11:15 am

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

Xaroulita έγραψε:
mporeite na m peite pws einai h zwh ekei? h syros einai mikro nhsi exei nyxterini zwh? epishs gia tn eisagwgh st sxolh prp na dwsw sxedio??
Xaroulita η Σύρα είναι μικρό νησί, αλλά αυτό δεν πηγαίνει "αναλογικά" με το αν έχει ζωή και κόσμο! Αντιθέτως, είναι πρωτεύουσα νομού, κι η Ερμούπολη έχει αρκετό κόσμο, και όλες τις απαραίτητες υποδομές που μπορεί κάποιος να χρειαστεί. Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, πλήθος πραγμάτων να δεις και να κάνεις (αν θυμάμαι καλά στο άλλο topic σου ανέφερες και για ομάδες χορού, ναι, υπάρχουν αρκετές και με πολύ πλούσια δραστηριότητα)!

Νυχτερινή ζωή ασφαλώς κι έχει (νομίζω ήδη κάπου το έχουμε κάπως αναφέρει κι αυτό) μα εξαρτάται από τον καθένα στο τί εννοεί "νυχτερινή ζωή". Δεν έχει clubs στυλ ..Παραλιακής ή Μυκόνου, αλλά έχει μπαράκια και καφέ προσεγμένα και πολύ γραφικά, που σίγουρα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάποιου για Σαββατόβραδο ή καθημερινές. Η φοιτητική κοινότητα είναι αρκετά μεγάλη, καμιά 500αριά άτομα σίγουρα, κι ίσως λίγα λέω, ενώ λόγω του προγράμματος σπουδών και του υφους της σχολής, όλοι γνωρίζονται και βρίσκονται στο νησί (δεν είναι πάρα πολλοί όσοι πηγαινο-έρχονται Αθήνα, κι έτσι υπάρχουν σταθερές σχέσεις και μόνιμη παρουσία της φοιτητικής κοινότητας στο νησί). Κι ο μόνιμος πληθυσμός είναι αρκετός, ενώ οι μικρές αποστάσεις και το ότι όλα είναι δίπλα σου στην ουσία, θα σε κάνουν (αν τελικά αποφασίσεις να έρθεις) να λατρέψεις το μέρος!!

Το Σχέδιο δεν χρειάζεται για να εισαχθείς στο τμήμα.
Φαντάζομαι θα έχεις ήδη δει στην ιστοσελίδα του τμήματος: www.syros.aegean.gr απλώς για λόγους πρακτικούς την ξανα-αναφέρω!

Ό,τι επιθυμείς, χαρά μας να σε κατατοπίσουμε! Χαιρετισμούς! Smile

Τρι, 03 Αύγ 2010 1:23 pm

Lakedaimonas
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Jul 09, 2010
2

Xaroulita έγραψε:
mporeite na m peite pws einai h zwh ekei?

Το νησί σαν μέγεθος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, χρειάζεσαι περίπου 40-50 λεπτά για να το γυρίσει με αμάξι στο χαλαρό. Το καλό είναι ότι υπάρχει ζωή, τόσο λόγω των κατοίκων αλλά και των φοιτητών κλπ. Πράγματα να κάνεις θα βρεις και με το παραπάνω. Για την νυχτερινή ζωή να συμφωνήσω και γω με την σειρά μου με τον φίλο inertia.

Xaroulita έγραψε:
me endiaferei pl ayto t tmhma! 8elw na ginw sxediastria epiplwn, kosmimatwn antikeimenwn ktl!! Blush to kalyptei to ptyxio ts sxolhs??

Η σχολή καλύπτει πλήρως και με το παραπάνω ότι έχει να κάνει με design, από απλά προϊόντα καθημερινής χρήσης μέχρι καλλιτεχνικές δημιουργίες, ή ακόμα και συστήματα οργάνωσης κλπ. Εγώ αυτό έχω καταλάβει μέχρι τώρα, τόσο από τον οδηγό σπουδών όσο και από τα μαθήματα που έχω δηλώσει. Πως να το πω...καλύπτονται τα πάντα όλα για όπου υπεισέρχεται σχεδιασμός προϊόντος ή συστήματος και όπως ξέρουμε προϊόντα και συστήματα υπάρχουν ααααπειρα.

Τρι, 03 Αύγ 2010 3:15 pm

Xaroulita
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Aug 02, 2010
26

axxx!!!!! ola pl pl wraia!!!! Happy Happy alla oxi club?? ti 8a kanw?? :p :p :p

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Σημείωση ] "Design Matters!" - Φυλλάδι...

από inertia
Συζήτηση: τμ. Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων Απαντήσεις: 0

Πεμ, 08 Ιούλ 2021 8:22 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολές 2018-2019 Κινηματογραφικής Λ...

Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ Απαντήσεις: 10

Τρι, 13 Νοέ 2018 12:45 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολές 2017-2018 Κινηματογραφικής Λ...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ Απαντήσεις: 1

Τετ, 11 Οκτ 2017 12:31 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ερωτηματολόγιο με θέμα την κατανάλωση...

από mpourkos
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Πεμ, 01 Δεκ 2016 10:20 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολές 2016-2017 Κινηματογραφικής Λ...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ Απαντήσεις: 24

Τρι, 04 Οκτ 2016 10:03 am Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics