Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Questionnaire for Social Networks |
|
|
Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα |
| Συγγραφέας |
Questionnaire for Social Networks |
| |
|

icsd08063
Γκουρού

Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική
|
|
dissenter έγραψε:
Κάποιοι "τρώνε" λιγότερο, κάποιοι περισσότερο.  |
Όλοι τρώνε 
|
|
|
|
| |
|
|
|
dissenter έγραψε:
Με πρόλαβε ο Κώτσος!
Αλλά και Αγγλία να ήμουν δεν νομίζω να πήγαινα σε αγώνα διότι δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. |
Θεσσαλονίκη σε Αγγλικό πανεπιστήμιο?! και ποιες είναι οι εντυπώσεις σου αν επιτρέπεται?!
|
|
|
|
| |
|
|
|
e3iswsi έγραψε:
Όλοι έχουν μανία να κυνηγάνε το τσάμπα. Οι Βορειοευρωπαίοι που εμείς οι Νότιοι τους λέμε τσιγκούνηδες, νομίζετε δεν το κυνηγάνε; Όχι μόνο το κυνηγάνε αλλά πάντοτε κοιτάζουν να κάνουν τη δουλειά τους με το λιγότερο δυνατό κόστος. Ίσα ίσα ο Έλληνας σε πολλές περιπτώσεις θέλει οπωσδήποτε να πληρώσει (αν είναι δυνατόν να δώσει και κάτι παραπάνω) και το τσάμπα δεν το παίρνει. |
Δεν καταλάβες, ο Έλληνας δεν είναι ότι θέλει οπωσδήποτε να πληρώσει...σιγά τόσο "χουβαρντάς" δεν είναι, απλά έχει το κακό "κουσούρι" να έχει μάθει στο "μπαξίσι" για να γίνει η δουλειά του, ο εξυπνάκιας που τα χώνει για να μην περιμένει και να προηγείται πέρα και πάνω όλων! (3 τούρκικές λέξεις άλλες τόσες οι συνήθειές μας απο εκει!)
Οπότε άμα μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με το λιγότερο δυνατό κόστος γιατί όχι? κι όταν μάλιστα ο εκάστοτε υπάλληλος δεν περιμένει το λάδωμά του!
|
|
|
|
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών
|
|
dissenter έγραψε:
Συμφωνώ απολύτως e3iswsi, απλά υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα σε εμάς και τους βορειοευρωπαίους. Οι Έλληνες είναι ικανοί να στερήσουν από τον συνάνθρωπό τους για να εκπληρώσουν τα "θέλω" και την απληστία τους. Και αν πάρουμε για παράδειγμα τις κυβερνήσεις που πέρασαν από την Ελλάδα (δεν είναι και πολλές), ούκ ολίγοι έχουν "φάει" δημόσιο χρήμα και κατά τη γνώμη μου δεν πρόκειται να σταματήσουν. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι όλοι τους είναι το ίδιο. Κάποιοι "τρώνε" λιγότερο, κάποιοι περισσότερο.  |
Οπουδήποτε στον κόσμο υπάρχει διαφθορά, έτσι ακριβώς γίνεται. Όχι μόνο εδώ.
pocahontas έγραψε:
Δεν καταλάβες, ο Έλληνας δεν είναι ότι θέλει οπωσδήποτε να πληρώσει...σιγά τόσο "χουβαρντάς" δεν είναι, απλά έχει το κακό "κουσούρι" να έχει μάθει στο "μπαξίσι" για να γίνει η δουλειά του, ο εξυπνάκιας που τα χώνει για να μην περιμένει και να προηγείται πέρα και πάνω όλων! (3 τούρκικές λέξεις άλλες τόσες οι συνήθειές μας απο εκει!)
Οπότε άμα μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με το λιγότερο δυνατό κόστος γιατί όχι? κι όταν μάλιστα ο εκάστοτε υπάλληλος δεν περιμένει το λάδωμά του! |
Δεν αναφέρομαι στο λάδωμα αλλά στις αγορές. Όσα του δώσεις θα τα ξοδέψει όλα. Όποιος κοιτάει εξονυχιστικά τα προϊόντα για να πάρει το φθηνότερο, οι άλλοι θα του πουν "Έλα τώρα, μήν είσαι τσιφούτης".
Και ας μην ξεχνάμε την ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία. Είναι τσάμπα και δεν πάει κανείς ακόμα κι αν είναι καλός ο καθηγητής (στον άσχετο φυσικά δεν θα πας). Προτιμούν να πληρώσουν ιδιαίτερο έναν άλλο καθηγητή μέσης εκπαίδευσης.
Αλλά ας μη συνεχίσουμε τα off-topics σε αυτό το τόπικ. Εκτός αν θέλετε.
|
|
|
|
| |
|

dissenter
Γκουρού

Dec 31, 2008
1071
Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
|
pocahontas έγραψε:
Θεσσαλονίκη σε Αγγλικό πανεπιστήμιο?! και ποιες είναι οι εντυπώσεις σου αν επιτρέπεται?!
|
Στην ουσία είναι παράρτημα του πανεπιστημίου University of Central Lancashire. Γενικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Υπάρχει το κλίμα του αγγλικού πανεπιστημίου αφού όλα τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά. Από την άλλη κάποιοι καθηγητές -ας πούμε ένας στους πέντε- δεν είναι και τόσο "fluent" με τη γλώσσα. Οι εγκαταστάσεις είναι αρκετά ικανοποιητικές. Είναι ένα κτήριο στο κέντρο της πόλης το οποίο στεγάζει το κολλέγιο και το βρετανικό ινστιτούτο. Έχουμε τρια εργαστήρια, πέντε αίθουσες σε στυλ αμφιθεάτρου, έναν όροφο βιβλιοθήκη και κυλικείο. Η βιβλιοθήκη βέβαια δεν έχει μεγάλη ποικιλία βιβλίων και έτσι κάποιοι φοιτητές αναγκάζονται να τα αγοράσουν. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα διότι σπουδάζω εφαρμοσμένη πληροφορική και δεν έχω βιβλία! Τα βιβλία μου είναι το flashάκι των 8GB. Ας μην τα πολυλογώ, είμαι ευχαριστημένος γιατί πρώτων η σχολή είναι τρια χρόνια συν ότι μου αρέσει αυτό που σπουδάζω και δεύτερων γιατί από πανελλαδικές πέρασα "Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων" στο Κιλκίς!
(Αν πήγαινα εκεί, θα έβγαινα Ασλάνης! )
e3iswsi έγραψε:
Και ας μην ξεχνάμε την ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία. Είναι τσάμπα και δεν πάει κανείς ακόμα κι αν είναι καλός ο καθηγητής (στον άσχετο φυσικά δεν θα πας). Προτιμούν να πληρώσουν ιδιαίτερο έναν άλλο καθηγητή μέσης εκπαίδευσης.
|
Αυτό γίνεται γιατί οι γονείς εμπιστεύονται τον καθηγητή ή το ίδρυμα (φροντιστήρια) τους οποίους πληρώνουν άμεσα άρα περιμένουν ένα καλό αποτέλεσμα στο σχολείο (και θα τους ζητήσουν τα ρέστα αν το παιδί τους αποτύχει) και όχι γιατί γουστάρουν να πετάνε τα λεφτά τους από 'δω κι από 'κει. Προσωπικά, έχω περάσει και από την ενισχυτική του σχολείου και από ιδιαίτερα μαθήματα και από φροντιστήρια. Η γνώμη μου; Δεν αξίζει τίποτα απ' τα τρία. Γιατί; Διότι αν ο/η μαθητής/μαθήτρια δεν έχει όρεξη να κάτσει να διαβάσει και ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ να αποστηθίσει τα μαθήματα, δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχει στις τελικές εξετάσεις. Ας μη γελιόμαστε, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση "βγάζει" παπαγάλους και όχι ανθρώπους που κατέχουν "γενικές γνώσεις". Το μόνο που θα έχουν αφου αποφοιτήσουν είναι ή κάλους στον ποπό τους από το λιώσιμο στα γραφεία τους διαβάζοντας και επομένως μια απαίσια εμπειρία από το σχολείο, ή μια αποτυχία στις εξετάσεις και εμπειρίες "χαβαλέ" από τα μαθητικά τους χρόνια. Αυτό που χρειάζεται η ελληνική παιδεία σήμερα -κατά την άποψή μου πάντα- είναι καθηγητές που εμπνέουν και ενθαρύνουν τους μαθητές για γνώση, σωστό προγραμματισμό των μαθημάτων, αποτελεσματική χρήση του χρόνου των μαθητών (βλ. Σύστημα παιδείας ευρωπαϊκών χωρών) και αναβάθμιση τόσο των εγκαταστάσεων των σχολείων όσο και του τρόπου εκμάθησης (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - software). Σας καληνυχτώ και ελπίζω να βγάλετε άκρη μ'αυτά που έγραψα! Περιμένω σχόλια για συζήτηση!

|
|
|
|
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
|
|
σε ποιο θέμα απ' όλα;
συμφωνώ.
|
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
| |
|
|
|
Παράθεση:
Στην ουσία είναι παράρτημα του πανεπιστημίου University of Central Lancashire. Γενικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Υπάρχει το κλίμα του αγγλικού πανεπιστημίου αφού όλα τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά. Από την άλλη κάποιοι καθηγητές -ας πούμε ένας στους πέντε- δεν είναι και τόσο "fluent" με τη γλώσσα. Οι εγκαταστάσεις είναι αρκετά ικανοποιητικές. Είναι ένα κτήριο στο κέντρο της πόλης το οποίο στεγάζει το κολλέγιο και το βρετανικό ινστιτούτο. Έχουμε τρια εργαστήρια, πέντε αίθουσες σε στυλ αμφιθεάτρου, έναν όροφο βιβλιοθήκη και κυλικείο. Η βιβλιοθήκη βέβαια δεν έχει μεγάλη ποικιλία βιβλίων και έτσι κάποιοι φοιτητές αναγκάζονται να τα αγοράσουν. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα διότι σπουδάζω εφαρμοσμένη πληροφορική και δεν έχω βιβλία! Τα βιβλία μου είναι το flashάκι των 8GB. Ας μην τα πολυλογώ, είμαι ευχαριστημένος γιατί πρώτων η σχολή είναι τρια χρόνια συν ότι μου αρέσει αυτό που σπουδάζω και δεύτερων γιατί από πανελλαδικές πέρασα "Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων" στο Κιλκίς!
(Αν πήγαινα εκεί, θα έβγαινα Ασλάνης! ) |
Thanks για την ενημέρωση! Ενδιαφέρουσα 
|
|
|
|
| |
|
|
|
επειδη αναφέρατε την ενισχυτική διδασκαλία, να σας πω μονάχα πως ποτέ μου δεν καταδέχτηκα να πάω σε φροντιστήριο για να κάνω τα μαθήματα του σχολείου, και μόνο στην τρίτη λυκείου πήγα ενισχυτική. όλα τα μαθήματα τα έκανα εκεί, πήγαινα κανονικά και στο σχολείο, και να που πέρασα με εξαιρετικά καλό βαθμό στο Παιδαγωγικό της Ρόδου. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Αν ο μαθητής έχει στόχους, τους πετυχαίνει.
|
|
|
|
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
|
|
Μάλλον είχατε καλούς καθηγητές στο σχολείο σας. Απ' ότι είδα και στην ταινία σας, ήσασταν και λίγοι, οπότε ήσασταν τυχεροί.
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |