Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Μεταφορά τμήματος Μ.Π.Ε.Σ. |
|
|
τμ. Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων |
| Συγγραφέας |
Μεταφορά τμήματος Μ.Π.Ε.Σ. |
| |
|
|
|
καλα παιδια τοσο πολυπλοκο που ειναι το συστημα στην Ελλαδα ουτε σε 100 χρονια δεν θα γινει αυτο!!!
|
|
|
|
| |
|
|
|
Σύρο δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε. Δεν έχουν κτήρια για τους ίδιους καλά καλά. Αν πάμε όλοι κάπου θα πάμε Μυτιλήνη. Μου το είπε και ο πρόεδρος του τμήματος οτι παίζει αυτό. Αλλά και πάλι κανείς δε ξέρει σίγουρα.
Γενικά τέτοιες φήμες τις ακούω από τότε που ήμουν πρώτο έτος οπότε μην τρελαίνεστε. Για να απαντήσω πάντως και στο ερώτημα του Daly κανονικά Πανεπιστήμια θα έπρεπε να υπάρχουν όλα μαζεμένα στις μεγαλυτερες πόλεις. Αθήνα ,Θεσσαλονίκη , Βόλος , ένα στην κρήτη , Γιάννενα, Πάτρα. Να ήταν ΟΛΕΣ οι σχολές εκεί για να μην αναγκάζονται τα παιδιά να ξενιτεύονται από τα σπίτια τους και πληρώνουν οι γονείς ενοίκια.
Η Ελλάδα είναι μια απίστευτα αραιοκατοικημένη χώρα.Είναι ηλίθιο να έχεις τόσο διεσπαρμένα πανεπηστίμια. Αυτές οι πόλεις έχουν γύρω στα 8.000.000 πληθυσμό οπότε καλύπτεται ένα πολύ μεγάλο τμήμα κομμάτι του πληθυσμού.
Πάει αυτό πάρακάτω.
Μαθήματα Ρητορείας!!!!!
Μου αρέσει πάρα πολύ η τέχνη του επιχηρείν οπότε λέω να πούμε 2 πραγματάκια για να εξηγήσουμε οτι άμα κάτσουμε να τις καλοσκεφτούμε πολλές παρεξηγήσεις σε συζητήσεις είναι μάταιες.
To παιδί έγραψε αυτό.
abstract3d έγραψε:
Αν είμαι στη Σύρο, θα είμαι 2 ώρες από την Αθήνα. Το θέμα είναι, [πως] υπάρχει η δυνατότητα να υποστηρίξει η Σύρος 3 τμήματα; Και αν ναι, σε τί χρονικό διάστημα;
Και να κλείσει και να πάμε στην Πάτρα, ούτε και αυτό με χαλάει. Απεναντίας θα είναι τέλεια για μένα. Θα είμαι κοντά σε όλα. Θα μπορώ να παρακολουθήσω ό,τι θέλω, δε θα είμαι σε ένα νησί που δε σέβεται την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, η οποία στο κάτω-κάτω αυτή τους ταϊζει όλους εδώ.
Αντιθέτως το δικό μας τμήμα το θεωρώ καλύτερο από το αντίστοιχο της Πάτρας.
Δεν μπορείς να τα έχεις και όλα όμως.
|
Εδώ η συλλογιστική του πορεία προφανώς είναι
Το πανεπηστιμιο μου είναι μακρία από όλα=>
Εξαιτίας αυτού νιώθω οτι είναι ριγμένο=>
Είναι κρίμα αυτό γιατί πιστεύω οτι σαν πανεπηστίμιο είναι καλύτερο.
ΟΚ σαν συλλογιστική πορεία δεν είναι και ότι καλύτερο. Είναι ξεκάθαρο οτι "μπάζει" στο τρίτο επειχήρημα η οποία είναι μια άποψη που... μάλλον δεν βασίζεται πουθενά. Αλλά το λέει και ο ίδιος μετά οτι αυτή είναι η προσωπική του αποψη. Αβάσιμη ? Ναι . Οχι και πολύ στιβαρή? Ναι. Αλλά τι να κάνουμε τώρα αυτό πιστεύει
Η slide απάντησε οτι αυτό οτι
slide έγραψε:
Επίσης, δεν είναι σωστό η πικρία για μία κατάσταση να βγαίνει με τέτοιο τρόπο - όταν κάποιος συζητά για τα εσωτερικά προβλήματα του τμήματος ή του πανεπιστημίου του είναι ένδειξη κόμπλεξ να καταλήγει σε συγκρίσεις με άλλα τμήματα, αντίστοιχα ή μη. |
Για να δούμε τώρα έχουμε όντως κόμλεξ εδώ πέρα? Στα λόγια του abstract η slide είδε αυτό:
Το ξέρω οτι το πανεπιστήμιο μας δεν είναι καλύτερο (ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΒΑΣΙΜΑ)->
Παρόλλο που δεν είμαστε οι best , ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ(ΑΒΑΣΙΜΑ)->
Αποφάσισα να βρω δικαιολογία για αυτό τα κυκλώματα και τις μεγάλες αποστάσεις(δηλαδή μια αιτια για την οποία ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΑ ΔΕ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ και ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ)->
Ο διάβολος να πάρει τα κυκλώματα και τις αποστάσεις(ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ)->
Μου φταίνει οι άλλοι για τα δικά μου προβλήματα και όχι εγώ.
Χμμ εκ πρώτης όψεως δεν είναι και άσχημος συλλογισμός .Οντως από την άλλη πλευρά έχουμε μια αβάσιμη άποψη (είμαστε καλύτεροι) και μια δικαιολογία για τα πάθη μας που μας απαλάσσει και από κάθε ευθύνη.
Που έκανε λοιπόν το φάουλ?
Πρώτα από όλα έκανε έχουμε μια κίτρινη κάρτα , στην κατακεραύνωση των συγκρίσεων σαν επιχείρημα. Οι συγκρίσεις είναι μια άριστη οδός ενίσχύσχισης των επιχειρημάτων σου. Αλλά εδώ πιο πολύ το εννοούσε με την έννοια οτι "ας κοιτάξουμε τα δικά μας πρώτα προβλήματα και μετά των άλλων" οπότε της το συγχωρούμε.
Μετά έκανε αυθόρμητα το λογικό άλμα οτι ο abstract πιστεύει οτι μόνο οι αποστάσεις ευθύνονται για την υποβάθμιση του πανεπιστημίου μας. Δεν το αναφέρει πουθενά αλλά από τι στιγμή που ανάφερε τη συλλογιστική του πορεία σαν κομπλεξική είναι η μόνη λογική πορεία που μπορώ να βρω που να δικαιολογεί αυτό το χαρακτηρισμό.Οπότε θα χαρώ για δευκρινίσεις σε αυτό το σημείο μαζί με τη συλλογιστική πορεία.
Ομως αν κοιτάξουμε τα επιχειρήματα του abstract θα δούμε οτι πουθενά δεν αναφέρει οτι πιστεύει οτι μοναδική αιτία των... παθών μας είναι οι αποστάσεις. Σίγουρα από τη στιγμή που μπαίνει στον κόπο να αναφέρει αιτίες υποβάθμισης και δεν αναφέρει καμία άλλη κάποιος εύκολα να υποθέσει οτι όντως ο συνομιλιτής μας πιστεύει οτι αυτή είναι και η μοναδική(λίγο μπερδεμένη μου βγήκε αυτή η πρόταση ).
Αλλά αυτό δεν είναι αναγκαίο. Ο abstract κάλλιστα θα μπορούσε να εννοήσει οτι
Και εμείς έχουμε τα δικά μας προβλήματα όπως όλα τα πανεπιστήμια.=>
Εμείς έχουμε ένα εξτρά πρόβλημα τις αποστάσεις.=>
Αναφέρω μόνο τις αποστάσεις καθώς τα άλλα προβλήματα είναι κοινά με όλα τα πανεπιστήμια και θεωρούνται δεδομένα. Αναφερω απλώς αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε.
Η ακόμα πιο απλά (και είμαι φαν αυτής της άποψης) πάνω στη ροή της κουβέντας ανέφερε απλώς το πρόβλημα των αποστάσεων. Δεδομένου μάλιστα οτι η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το χαρακτηριστικό της διασποράς του πανεπηστιμίου ανέφερε της επίπτωση που έχει το χαρακτηριστικό αυτό στην ποιότητα του πανεπηστιμίου. Σε καμία περίπτωση δεν υπονόησε οτι αναφέρει πλήρη κατάλογο των αιτιών την υποβάθμισης μας.
Γενικά θεωρώ ένα καλό αν και καθαρα υποκειμενικό επιχείρημα, το οποίο όμως ταιριάζει με την χαλαρή κουβέντα που έχουμε έδώ(χαρακτήρα την κουβέντας που μόλις κατέστρεψα αλλά τέλοσπαντων).
Οπως και να έχει ο χαρακτηρισμός "κόμπλεξ" ήταν πολύ τραβηγμένος. Δεν είναι τυχαίο οτι στους νόμους δεν είναι όλα απλά εγκλήματα αλλά υπάρχουν τα πταίσματα , τα πλημελλήματα και τα κακουργήματα. Δηλαδή το οτι κάποιος πιστεύει αβάσιμα οτι το πανεπιστήμιο του είναι το καλύτερο ,δεν σημαίνει οτι είναι... κομπλεξικός. Σημαίνει απλά οτι έχει μια αβάσιμη άποψη.
Υπάρχει διαφορά!!!
Αρα λοιπόν :
Οπως είδαμε η συγκεκριμένη παξήγηση ήταν μια αβάσιμη παραδοχή του ενός για τα επιχειρήματα του άλλου. Το οτι ο άλλος αναφέρει μία αιτία δεν σημαίνει οτι τη θεωρεί και τη μοναδική.
Αρα λοιπόν αντί να βγάλουμε το συνομιλητή μας κομπλεξικό του ζηταμε ευγενικά να ξεκαθαρίσει ακριβώς τη θέση του και να λύσει τυχόν ανακρίβειες στις θέσεις του. Πολλές φορές θα διαπιστώσετε οτι ο συνομιλιτής σας άλλα ήθελε να πει και άλλα έλεγε άθελα του.ΜΕΤΑ επιχειρηματολογούμε. Αυτό βοηθάει στο να γίνονται πραγματικά όμορφες συζητήσεις. Με τις προσβολές δεν θα πάτε πουθενά. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον τσατίσεις τον άλλον και από πείσμα και μόνο να μη σου πει τίποτα.
Βλέπεις αγαπητή slide το ζητούμενο στις συζητήσεις είναι ανταλλαγή επιχειρημάτων. Σε περίπτωση ανακρίβειας ή διφορούμενης θέσης βοηθάμε το συνομηλιτή μας ,δεν τον κατακεραυνώνουμε.Το ζήτημα δεν είναι να την μπούμε στον άλλον αλλά να τον βοηθήσουμε. Αν έκανα και εγώ το ίδιο θα μπορούσα κάλλιστα να απαντήσω ότι
slide έγραψε:
όταν κάποιος συζητά για τα εσωτερικά προβλήματα του τμήματος ή του πανεπιστημίου του είναι ένδειξη κόμπλεξ να καταλήγει σε συγκρίσεις με άλλα τμήματα, αντίστοιχα ή μη. |
Πολύ απλά το να συγκρίνεις τη δική σου σχολή με άλλων οταν μιλάς για τα προβλήματα της(γιατί βλεπεις αυτό είναι το κυριολεκτικό νόημα από τα λόγια σου) είναι μια φυσιολογική πορεία ούτως ώστε
Α)Να ανακαλύψεις τι κάνεις λάθος εσύ και τι κάνουν σωστά οι άλλοι.
Β)Να τεκμειριώσεις περεταίρω τη δυνατότητα βελτίωσης(αφού τα καταφέρνουν αυτοί γιατί όχι και εμείς?)
Γ)Ισα ίσα θα θεωρούσα κόμπλεξ να ΜΗΝ κοιτάς το προβλήματα των άλλων.
Και να τελείωνα την κουβέντα εκεί. Γιατί το επιχείρημα σαν διατύπωση είναι απλά τόσο λάθος.Αλλά εδώ δεν εννοούσες αυτό όμως.
Με την δική σου όμως ανακρίβεια(αυτές που τόοοοσο πολύ σιχαίνεσαι) και τον τρόπο διατύπωσης μου έδωσες όπλα και πατήματα.. Και παρόλλο που δεν εννοούσες αυτό-και εγώ θα το ήκερα αυτό- θα μπορούσα σε ένα διάολογο να... σε κάνω κιμά. H σε περίπτωση που καταλάβαινα οτι έχω άδικο να σε κάνω να τρέχεις και να μην φτάνεις πίσω από αυτά τα λόγια, χωρίς ποτέ να σε αφήσω να αγγίξεις τα δικά μου επιχειρήματα. Γίνεται και αυτό
Αλλά δεν είναι αυτό το νοημα.Είναι?Οχι βέβαια.
Εδώ δεν είμαστε δικαστήριο...
Υ.Γ: Ναι ναι το ξέρω είναι πρώτη του μηνός και κάθομαι στον υπολογιστή. Είναι τραγικό...
Υ.Γ:Τεράστια posts φορέβερ. Καιρό είχα να κάνω...
Έγινε επεξεργασία από τον/την mystery_orange στις Σαβ, 01 Ιαν 2011 5:58 pm, 3 φορές συνολικά |
|
|
|
| |
|
|
|
Hello Mystery!
Με τις μέχρι τώρα συζητήσεις που έχουν γίνει και εδώ αλλά και offline, έχω καταλήξει σε δύο εικασίες σε πρώτη φάση
1) Μεταφορά τμημάτων δε γίνεται, τουλάχιστον άμεσα (3 ή 4 χρόνια)
2) Η "παραφιλολογία" των μεταφορών τμημάτων έχει ως εξής, στο ένα νησί κυκλοφορούν φήμες για μεταφορά σε κάποιο άλλο νησί. Δηλαδή για παράδειγμα οι της Σύρου μιλούν για ενδεχόμενη μεταφορά στη Σάμο, και οι της Σάμου για μεταφορά τους στη Σύρο
Δηλαδή μου θυμίζει λίγο παραπληροφόρηση-προπαγάνδα ή γίνομαι συνομωσιολόγος χωρίς αιτία; Μάλλον πρόκειται για παραδοσιακό ελληνικό φαινόμενο...
|
|
|
|
| |
|
|
|
Ναι μωρέ αηδίες είναι αυτά λες και άμα είναι όντως να φύγουμε δεν θα το μάθουμε απλά ήθελα να γράψω και τα άλλα γιατί καμιά φορά δυστυχώς οι υπέρμαχοι των αξιόλογων συζητήσεων γίνονται καμιά φορά από υπερβάλλοντα ζήλο πολέμιοι τους.
Τεσπα σημασία έχει οτι σήμερα έφαγα λουκάνικα.
last post: http://my.aegean.gr/web/ftopict-1777.html#21330
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |