sgep έγραψε:Στο μέρος όπου εσύ είσαι, τί δυνατότητες εκτύπωσης και σε τί τύπο και μεγέθη υπάρχουν;
..Άπειρες. Σοβαρά μιλάω, είμαι πολύ οργανωμένος σε αυτόν τον τομέα.
Κι αν δε βρούμε εδώ, στην Αθήνα σίγουρα.
sorry again που θα το πώ τόσο "στεγνά", αλλά "με το τσιγκέλι" δεν γίνεται συνεργασία. Δεν ρώτησα "πόσες" αλλά "τί", ζητώντας κάτι πολύ συγκεκριμένο.
Αναμένω λοιπόν μια πολύ συγκεκριμένη λίστα πραγμάτων για να ληφθούν υπόψιν σε πολύ συγκεκριμένες ανάγκες. Το "άπειρες", sorry κιόλας αλλά δεν μου λέει απολύτως τίποτε, προσωπικά. Είναι "άπειρα" ασαφές.
sgep έγραψε:
Όταν λέω πρόσφατα θέματα εννοώ θέματα με πρόσφατη συμμετοχή από μέλη· είναι αυτά που βρίσκονται πιο ψηλά στη λίστα κάθε υποενότητας.
Γι' αυτό, προσθέτω κι αυτό το θέμα στα προτεινόμενα για παρουσίαση.
Κατάλαβα τί εννοείς με το πρόσφατα θέματα. Πρόσθεσα απλώς το ότι η "αναζήτηση θεμάτων" ξεκινά με ορόσημο (περίπου) τα 2 τελευταία ακαδημαϊκά έτη. άρα: από "καλοκαίρι+Σεπτέμβρη 2009" έως και "Μάρτιο 2011".
Αν δεν έχεις κάτι να προσθέσεις στην παραπάνω λίστα, είναι σεβαστό, ήδη με ό,τι έστειλες είμαστε Ok, ούτως ή άλλως μαζεύουμε ό,τι μπορεί ο καθένας να μας στείλει!
sorry again που θα το πώ τόσο "στεγνά", αλλά "με το τσιγκέλι" δεν γίνεται συνεργασία. Δεν ρώτησα "πόσες" αλλά "τί", ζητώντας κάτι πολύ συγκεκριμένο.
Αναμένω λοιπόν μια πολύ συγκεκριμένη λίστα πραγμάτων για να ληφθούν υπόψιν σε πολύ συγκεκριμένες ανάγκες. Το "άπειρες", sorry κιόλας αλλά δεν μου λέει απολύτως τίποτε, προσωπικά. Είναι "άπειρα" ασαφές.
Συγγνώμη κι από εμένα, αλλά το ίδιο μπορώ να πω και για εσένα/εσάς.
Μέχρι τώρα δε βλέπω τίποτα συγκεκριμένο σε ό,τι έχετε δημοσιεύσει πάνω στο θέμα.
Με υπονοούμενα δε γίνεται δουλειά. Δώσε μία εκτίμηση έστω των απαιτήσεων και προχωράμε από εκεί.
Μπορούμε να εκτυπώσουμε (α) ασπρόμαυρες εκτυπώσεις (β) έγχρωμες (γ) Α4 ή άλλο μέγεθος και σε τί -χοντρικά- ποσότητες;
Στο σπίτι σου αν έχεις κάποιον εκτυπωτή, θα είχες την καλοσύνη και προθυμία να εκτυπώσεις κάτι; Και πόσα αντίτυπα, αν ναι: (1) σε έγχρωμες Α4 σελίδες ή/και σε (2) σε ασπρόμαυρες σελίδες;
Σου είπα: από γραφιστικής πλευράς είμαι ok.
Μην επανερχόμαστε, ας προχωρήσουμε στην ουσία.
Η οποία είναι η εξής: μπορώ να εκτυπώσω Α4 και Α3, και έγχρωμες και ασπρόμαυρες στο νησί.
Αν για κάποιο λόγο αυτό δεν είναι εφικτό, τότε στην Αθήνα μπορώ σίγουρα και θα μου αποσταλεί το υλικό.
( Τί δεν κατάλαβες από το: "Σοβαρά μιλάω, είμαι πολύ οργανωμένος σε αυτόν τον τομέα. Κι αν δε βρούμε εδώ, στην Αθήνα σίγουρα." ; )
Αρκεί να μην είμαι ο μόνος που θα το κάνει, έτσι;
Από αυτό θα εξαρτηθεί και η ποσότητα. Πάντως, (κάποια) λεφτά υπάρχουν.
Για αυτό ξαναρωτάω, ποιοι άλλοι συμμετέχουν, ώστε να οργανωθούμε καλύτερα και να ανταλλάξουμε υλικό (ακόμα και ταχυδρομικά);;;
Ένα προσχέδιο έχει φτιάξει κάποιος, έστω και σε ηλεκτρονική μορφή (e-mail)?
Τέλος, δύο παρατηρήσεις:
- Αρχικά, δεν πρέπει να επιλεγούν υπερβολικά εξειδικευμένα θέματα μόνα τους. Αν πχ. αναφερθεί η ΑΙSEC (που έχει παράρτημα στη Χίο) δε θα ενδιαφερθεί ο κόσμος που είναι στη Ρόδο.
- Επιπλέον, πρέπει να φτιαχτεί και ένας τύπος αρχείου που να αποθηκεύεται (κείμενο, παρουσίαση ή ό,τι άλλο), γιατί ένα e-mail πολύ έυκολα διαγράφεται και ξεχνιέται.
Ωραίο θα ήταν να είχαμε και feedback από πιο εξωστρεφείς δραστηριότητες ( πχ. Erasmus ) αλλά δεν υπάρχει πολύ συμμετοχή από τα μέλη ( Ανταλλαγή φοιτητών ).
1ον: απευθύνουμε κάλεσμα, κι όποιος θέλει να βοηθήσει, "αυτο-προτείνεται" και βοηθά. Οριοθετούνται ορισμένα πράγματα, αλλά αυτό κατά ένα μεγάλο μέρος αφορά 'εσωτερικά' την προσπάθεια. Συνεπώς ή θες να βοηθήσεις ή όχι.
Τα "υπονοούμενα" επέτρεψέ μου, μα δεν έρχονται από εμάς. Ας μην αρχήσουμε κύκλο "κατηγορώ" και επιθέσεων, γιατί "θυμίζουν" άλλα topics και άλλες καταστάσεις. ΕΔΩ δεν 'παίζει' και δεν θα παίξει κάτι τέτοιο.
2ον: "Γραφιστική" δουλειά δεν είναι οι εκτυπώσεις. Δουλειά "εκτυπωτική", καλύτερα θα την έλεγε κάποιος. Κάθε επιστημονικό πεδίο έχει τους δικούς του όρους, ας μην τους διαχέουμε.
3ον: Ζητάμε κατ'εκτίμηση ένα σύνολο "ποσότητας" γιατί έχει σημασία για την όλη διαχείριση πόρων και υλικού.
Και εξηγούμαι:
- Δεν ζητάμε από κάποιον να κάνει κάτι αν δεν επιθυμεί.
- Το "λεφτά υπάρχουν" δεν λέει τίποτε αν δεν γνωρίζουμε πώς και με ποιον ακριβώς τρόπο θα δοθούν. Αν μπορείς να εκτυπώσεις 10 σελίδες, είναι 10 σελίδες. Αν μπορείς 100 είναι 100. Σε τέτοια ζητήματα κάποια θέματα είναι πολύ ορθολογιστικά, όπως και οι τιμές επίσης. Με βάση το τί έχουμε θα αναπροσαρμοστεί και το όποιο τυχόν έντυπο ή η σχεδίασή του. Είναι ένα feedback που το χρειαζόμαστε ούτως ή άλλως και δεν είναι κάτι που θα "κουμπώσει" στο τελευταίο στάδιο.
Έχουν φτιαχτεί αλλά όχι ολοκληρωθεί κάπου στα 8 προσχέδια ήδη. Συν σημειώσεις αρκετές με διάφορους τρόπους. Δεν θα δημοσιευθούν όμως πριν φτάσουμε σε κάτι πιο ολοκληρωμένο. Ή μπορεί να βγει απευθείας η τελική μορφή.
Το ποιοι άλλοι συμμετέχουν, δεν σε αφορά άμεσα, ή ίσως, όταν χρειαστεί, θα στο μεταφέρουμε. Θα πρότεινα να μην επιμένεις άλλο σε αυτό, γιατί χάνουμε την ουσία, κι η ουσία εδώ είναι να βαδίσουμε στο έργο αυτό-καθεαυτό. Κανείς δεν "μένει" μόνος όμως, αυτό είναι σίγουρο, μη φοβάσαι λοιπόν!
"Γραφιστική" δουλειά δεν είναι οι εκτυπώσεις. Δουλειά "εκτυπωτική", καλύτερα θα την έλεγε κάποιος. Κάθε επιστημονικό πεδίο έχει τους δικούς του όρους, ας μην τους διαχέουμε.
Δεν είναι επιστήμη η γραφιστική· δεν είναι μαθηματικά.
Έχω περάσει από το αντίστοιχο ακαδημαϊκό τμήμα στην Αθήνα, ξέρω τί σου λέω.
Έχουν φτιαχτεί αλλά όχι ολοκληρωθεί κάπου στα 8 προσχέδια ήδη. Συν σημειώσεις αρκετές με διάφορους τρόπους. Δε θα δημοσιευθούν όμως πριν φτάσουμε σε κάτι πιο ολοκληρωμένο.
Ή μπορεί να βγει απευθείας η τελική μορφή.
Ωραία, στείλτε μου κάποια από αυτά τα προσχέδια και μετά θα σας πω τί και πόσο μπορώ να κάνω.
Πρώτα εξετάζεις το περιεχόμενο, μετά το αναδιαμορφώνεις ανάλογα με τις δυνατότητες που έχεις.
Τώρα, μου ζητάς να κάνω μία εκτίμηση στον 'αέρα'· δε γίνεται.
sgep έγραψε: "Γραφιστική" δουλειά δεν είναι οι εκτυπώσεις. Δουλειά "εκτυπωτική", καλύτερα θα την έλεγε κάποιος. Κάθε επιστημονικό πεδίο έχει τους δικούς του όρους, ας μην τους διαχέουμε.
Δεν είναι επιστήμη η γραφιστική, σαν τα μαθηματικά, ας πούμε.
Και ξέρω αρκετά και από τα δύο, μιας και έχω περάσει από ακαδημαϊκά τμήματα και των δύο.
Έχουν φτιαχτεί αλλά όχι ολοκληρωθεί κάπου στα 8 προσχέδια ήδη. Συν σημειώσεις αρκετές με διάφορους τρόπους. Δεν θα δημοσιευθούν όμως πριν φτάσουμε σε κάτι πιο ολοκληρωμένο. Ή μπορεί να βγει απευθείας η τελική μορφή.
Ωραία, στείλτε μου κάποια από αυτά τα προσχέδια και μετά θα σας πω τί και πόσο μπορώ να κάνω.
Πρώτα εξετάζεις το περιεχόμενο, μετά το αναδιαμορφώνεις ανάλογα με τις δυνατότητες που έχεις.
Τώρα, μου ζητάς να κάνω μία εκτίμηση στο 'αέρα'· δε γίνεται.
Δεν θα "λύσουμε" το θέμα περί Γραφιστικής/Εκτυπωτικής αυτή τη στιγμή, Sgep.
[Και προφανώς -ίσως να το γνωρίζεις-] και στη Γραφιστική και στην Εκτυπωτική εφαρμόζονται Μαθηματικά και πάμπολες επιστημονικές αρχές και εμπειρία επίσης, εντάσσονται λοιπόν σε επιστημονικούς χώρους και γνωστικά αντικείμενα. Ας μην υποτιμούμε τα πάντα όλα γύρω μας. Το συντονισμό δεν χρειάζεται να τον κάνεις εσύ κι ούτε σου προτάθηκε τέτοιος ρόλος.
Αναφέρθηκα μαζί σου για θέματα εκτυπώσεων *μόνο*, χωρίς να σε απασχολήσω ή να σε βάλω να νοιαστείς για κάτι άλλο. Κι εκεί τοποθέτησα τις "εκτυπωτικές ανάγκες". Δεν μίλησα για "γραφιστικές ανάγκες", κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό το ένα από το άλλο.
Με το "έτσι θέλω" δεν γίνεται συνεργασία. Ή αποδέχεσαι κάποιους όρους/συστάσεις όπως προέρχονται και έχουν τοποθετηθεί, ή όχι. Και δεν βλέπω διάθεση, συνεπώς: Δεν θα έχεις κάποιο "προσχέδιο", κι αυτό γιατί δεν υπάρχει ανάγκη κι δεν χρειάζεται προς το παρόν.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή είναι η μορφή της συνεργασίας μας. Σε ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου, μα ως φαίνεται δεν την επιθυμείς, οπότε σε ευχαριστούμε και συνεχίζουμε με ό,τι έχουμε! Θα σε αναφέρουμε όμως στην παροχή βοήθειας στο περιεχόμενο.
Με το "έτσι θέλω" δεν γίνεται συνεργασία. Ή αποδέχεσαι κάποιους όρους/συστάσεις όπως προέρχονται και έχουν τοποθετηθεί, ή όχι. Και δεν βλέπω διάθεση, συνεπώς: Δεν θα έχεις κάποιο "προσχέδιο", κι αυτό γιατί δεν υπάρχει ανάγκη κι δεν χρειάζεται προς το παρόν.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή είναι η μορφή της συνεργασίας μας.
Σε ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου, μα ως φαίνεται δεν την επιθυμείς, οπότε σε ευχαριστούμε και συνεχίζουμε με ό,τι έχουμε!
Θα σε αναφέρουμε όμως στην παροχή βοήθειας στο περιεχόμενο.
Κάτσε ρε φίλε, γιατί παρεξηγήθηκες;
Σου είπα από την αρχή: είμαι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου πλέον και θέλω να συμμετέχω σε ό,τι κάνει η ομάδα εδώ.
Προσφέρθηκα να βοηθήσω όσο μπορώ σε αυτό το project, αυτό είναι όλο.
Μόνο εσύ μιλάς για τον συντονισμό.
Για αυτό και σε ρωτάω, ήρεμα και ωραία: δώσε μία ιδέα για το τί σχεδιάζεται για να συμμετέχουμε όλοι.
Μη νευριάζεις χωρίς λόγο. Κανείς δε τα βάζει με κανέναν ούτε απαξιώνεται τίποτα.
Επί του θέματος, έχω και πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό από φοιτητικές ομάδες του πανεπιστημίου Αιγαίου.
Μπορεί να καταφέρω να τα βάλω σε κανένα αρχείο, μέσα στο τριήμερο.
Τίποτε άλλο. Δεν ζήτησε κανείς "δωράκια" του στυλ "έχω και φωτογραφιούλες". Όλα τα εργαλεία είναι διαθέσιμα ώστε να τα αξιοποιήσουν όλοι, ανοιχτά και ξεκάθαρα πράγματα. Και για τυχόν επιπλέον διευκρινήσεις, εδώ είμαστε.
Mπορεί όμως τα παιδιά να μη θέλουν να φαίνεται η φωτογραφία τους στο Internet.
Aν όμως τη στείλω σε εσένα (ή στους υπευθύνους για αυτό το project, όποιοι είναι αυτοί), και βγει ένα φυλλάδιο σε έντυπη μορφή για την παρουσίαση των ομάδων του πανεπιστημίου δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, πάντοτε τραβάμε φωτογραφίες στις εκδηλώσεις, έχουν βγει και DVD με παραστάσεις χορού.
( Κάποια από τα παιδιά αυτά έχουν πλέον αποφοιτήσει και δεν έχω επαφή μαζί τους, οπότε να επικοινωνήσουμε για να πάρω το ok για κάτι άλλο λίγο δύσκολο... )
Aυτά. Εξακολουθείς όμως να μην είσαι συνεργάσιμος.
Btw το newsletter που βγάζατε είναι προβληματικό σε layout (χρειάζεται περισσότερες εικόνες και άλλες γραμματοσειρές) και πολύ φλύαρο σε σημεία· θα μπορούσατε πχ. να βάλετε ένα link για τα ανέκδοτα, και όχι 6 (!?!). Eπίσης, θα πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση στις δραστηριότητες, πχ. σαν την πρόσφατη έκθεση που συμμετείχατε.
Βρες την επαφή με τα παιδιά ή ζήτα την επίσημη θέση του Φοιτητικού Συλλόγου σου, αν πιστεύεις πως χρειάζεται μια πιο "θεσμική" απάντηση από κάπου.
Μόλις έχεις ok ή είσαι ok για κάποιον λόγο, ανέβασε στη ΦωτοGallery. Γι'αυτό την έχουμε, για να μοιραζόμαστε υλικό με όλους.
Ό,τι συνεπάγεται το έντυπο, πάει και διαδικτυακά. Αν είναι να λειτουργήσουμε, θα ενεργήσουμε με ελευθερία δυναμικής. Και το υλικό "βγαίνει" με Creative Commons άδεια χρήσης. Δεν υπάρχει απαραίτητα διαχωρισμός με internet/έντυπο, αυτή είναι η φιλοσοφία μας εδώ.
Αν πιστεύεις πως επιδέχεται κάτι βελτίωση, στείλε μας στο periodiko ΣΤΟ aegean ΤΕΛΕΙΑ gr προτάσεις ή δείγματα-samples προς αξιοποίηση αν νιώθεις πως μπορείς να ετοιμάσεις κάτι.
Ήδη κόσμος έχει στείλει κάποια πράγματα, και τον ευχαριστούμε αφάνταστα για αυτό!!!