Internet - νέα και νομοθεσία

   
   

 Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα

 
Συγγραφέας Internet - νέα και νομοθεσία
 
       
Τρι, 04 Δεκ 2012 10:14 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


mar06094
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Jun 16, 2011
27


Ευχαριστώ πολύ Inertia για την υποδοχή! Smile
Δυστυχώς ακόμη δεν έχω δει κάποιο ιδιαίτερο νέο...

αλλά βρήκα ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικό με αυτά στην ιστοσελίδα της http://www.guardian.co.uk


http://www.guardian.co.uk/technology/series/battle-for-the-internet

     
 
       
Τετ, 05 Δεκ 2012 11:12 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Tο συνέδριο θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, δε θα βγουν άμεσα ανακοινώσεις.
Η συζήτηση όμως είχε ήδη ξεκινήσει από το 2011:

Media coverage of the WCIT 2012 (Internet Society)

  wcitleaks.org
  Media coverage of the WCIT, the ITU, and efforts to impose government control over the Internet. Together with our partners across civil society, we are providing a centralized resource bank with links to research and analysis of WCIT proposals, advocacy and mobilization materials, and multimedia resources.

  - Backgrounders are selected feature reports that provide good overviews of the issues at stake at WCIT and future ITU conferences.

  - Latest Headlines from the Internet Society's Scoop.it news feed.

  - Resource Bank


     
 
       
Κυρ, 17 Φεβ 2013 12:39 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


CISPA is Back in Congress
  CISPA Infographic - Petition

  It's official: The Cyber Intelligence Sharing and Protection Act was reintroduced in the House of Representatives yesterday. CISPA is the contentious bill civil liberties advocates fought last year, which would provide a poorly-defined "cybersecurity" exception to existing privacy law. CISPA offers broad immunities to companies who choose to share data with government agencies (including the private communications of users) in the name of cybersecurity. It also creates avenues for companies to share data with any federal agencies, including military intelligence agencies like the National Security Agency (NSA).


     
 
       
Κυρ, 21 Απρ 2013 6:29 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


CISPA bill on cyber security passed by the US House


     
 
       
Τρι, 14 Απρ 2015 5:02 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού


May 07, 2009
1640
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών


Παράθεση:

Μήνυση κατά του Facebook από 25.000 χρήστες για παραβίαση ιδιωτικότητας και συνεργασία με την NSA

Μήνυση κατά του Facebook υποβάλλουν περίπου 25.000 χρήστες, κατηγορώντας τον «βασιλιά των κοινωνικών δικτύων» για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων, σε δικαστήριο στη Βιέννη.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, της ενέργειας αυτής ηγείται ο Αυστριακός ακτιβιστής για την προστασία των προσωπικών δεδομένων Μαξ Σρεμς, με επίκεντρο στον τρόπο συλλογής και προώθησης δεδομένων από το Facebook. Μέχρι τώρα η εταιρεία δεν έχει προβεί σε σχόλια ή ανακοινώσεις.

Όπως υποστηρίζεται, οι ευρωπαϊκοί νόμοι παραβιάστηκαν στο πλαίσιο του τρόπου με τον οποίο ο κολοσσός της κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθεί χρήστες όταν χρησιμοποιούν το γνωστό «like». Ο κ. Σρεμς κάνει λόγο για μαζική παρακολούθηση από πλευράς του Facebook, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η εταιρεία συνεργάστηκε με το Prism, σύστημα παρακολούθησης το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 2007 από την NSA και συγκέντρωσε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας στο πλαίσιο των αποκαλύψεων της υπόθεσης Σνόουντεν. Όσον αφορά στις αποζημιώσεις, ζητούνται περίπου 500 ευρώ ανά άτομο.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Sky News, περίπου 1.000 από τους 25.000 ενάγοντες προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, ενώ τον υψηλότερο αριθμό έχει η Γερμανία, με πάνω από 5.000 χρήστες.

Η νομική αναμέτρηση αναμένεται να αρχίσει στη Βιέννη. Ο κ. Σρεμς αναφέρει ότι αυτό που ζητείται είναι να σταματήσει το Facebook τη μαζική παρακολούθηση, να διαμορφώσει σωστή πολιτική ιδιωτικότητας, η οποία θα γίνεται κατανοητή από τους χρήστες και να σταματήσει να συλλέγει δεδομένα ακόμη και από ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι καν χρήστες του.

Η μήνυση υποβλήθηκε εναντίον των ευρωπαϊκών κεντρικών του Facebook, στο Δουβλίνο, όπου είναι καταχωρημένοι όλοι οι λογαριασμοί εκτός Καναδά και ΗΠΑ - δηλαδή περίπου το 80% των 1,3 δισ. χρηστών του κοινωνικού δικτύου.

πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/937370/minusi-kata-tou-fac...me-tin-nsaΕφ' όσον υπάρχει δεδικασμένο, είναι πανεύκολο για τον καθέναν από μας να κάνει μια μηνυσούλα.

     
 
       
Κυρ, 23 Αύγ 2015 3:10 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού


May 07, 2009
1640
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών


Παράθεση:
Το Facebook παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, σύμφωνα με βελγική μελέτη

Αναφορά που συντάχθηκε για λογαριασμό του βελγικού φορέα που είναι υπεύθυνος για θέματα ιδιωτικότητας υποστηρίζει ότι το Facebook λειτουργεί κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, παρά τα updates στην πολιτική του.

Ειδικότερα, η αναφορά συντάχθηκε από το Κέντρο Διεπιστημονικής Νομοθεσίας και ICT (ICRI/CIR)του Πανεπιστημίου του Λόιβεν στο Βέλγιο και υποστηρίζει ότι η αλλαγή στις πολιτικές περί ιδιωτικότητας που έγιναν τον Ιανουάριο απλά επεκτείνουν παλαιότερες πολιτικές και πρακτικές, και διαπιστώνει ότι είναι ακόμα κατά παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας καταναλωτών.

Όπως σημειώνεται στην αναφορά, στο κείμενο της πολιτκής το Facebook αναφέρει ότι έχει την άδεια να ανιχνεύει/παρακολουθεί τους χρήστες του ανά ιστοσελίδες και συσκευές, να χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες προφίλ για εμπορικούς και μη εμπορικούς σκοπούς και να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες των χρηστών του σε συνεχή βάση.

«To Facebook ανακοίνωσε τις αλλαγές πάνω από ένα μήνα νωρίτερα, αλλά η επιλογή για το ένα δισεκατομμύριο χρήστες και άνω παρέμενε η ίδια: συμφωνήστε ή φύγετε από το Facebook. Για να είμαστε ξεκάθαροι: οι αλλαγές που έγιναν το 2015 δεν είναι και πολύ δραστικές. Οι περισσότερες «νέες» πολιτικές του Facebook και οι όροι χρήσης είναι απλά παλιές πρακτικές που έγιναν πιο σαφείς.

Η ανάλυσή μας υποδεικνύει, ωστόσο, ότι το Facebook παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Πρώτον, το Facebook θέτει μεγάλο βάρος στους χρήστες του. Οι χρήστες αναμένεται να πλοηγηθούν μέσα σε ένα πολύπλοκο δίκτυο ρυθμίσεων αναζητώντας πιθανά opt-outs. Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις που σχετίζονται με το συμπεριφορικό profiling ή τις Social Ads, για παράδειγμα, είναι ιδιαίτερα προβληματικές.

Ακόμα περισσότερο, στους χρήστες δεν προσφέρεται επιλογή όσον αφορά στην εμφάνισή τους στις «Sponsored Stories» ή στον διαμοιρασμό δεδομένων τοποθεσίας. Δεύτερον, οι χρήστες δεν λαμβάνουν επαρκείς πληροφορίες. Για παράδειγμα, δεν είναι πάντα ξεκάθαρο το σημαίνει χρήση εικόνων «για διαφημιστικούς σκοπούς».

Θα χρησιμοποιούνται οι εικόνες μόνο στις «Sponsored Stories» και τις «Social Adverts» ή θα πάνε πέρα από αυτές;

Ποιες είναι οι «τρίτες εταιρείες», οι «πάροχοι υπηρεσιών» και οι «άλλοι συνεργάτες» που αναφέρονται στην πολιτική χρήσης δεδομένων του Facebook;

Ποιες είναι οι ακριβείς συνέπειες της εκτεταμένης συλλογής δεδομένων μέσω τρίτων ιστοσελίδων, εφαρμογών για φορητές συσκευές, καθώς και εταιρείες που αγοράστηκαν πρόσφατα, όπως το WhatsApp και το Instagram;» αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

Η θέση των ερευνητών είναι ότι η δραστηριότητα που έχει να κάνει με τη συλλογή ή χρήση δεδομένων περί συσκευών δεν είναι σύμφωνη με το άρθρο 5(3) της e-Privacy Directive της Ε.Ε., που προϋποθέτει ελεύθερη και με πλήρη γνώση πρότερη συγκατάθεση πριν την αποθήκευση ή την απόκτηση πρόσβασης πληροφοριών στη συσκευή ενός ατόμου.

Kατόπιν αιτήματος της βελγικής Επιτροπής Ιδιωτικότητας, το ICRI/CIR σε συνεργασία με το iMinds-SMIT συνέταξε τη σχετική αναφορά, στο πλαίσιο της οποίας αναλύονται οι πολιτικές και οι όροι του Facebook.

Η αναφορά εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του υλικού πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η επιτροπή κατά την πορεία της περαιτέρω έρευνάς της. Η βελγική επιτροπή σημειώνεται πως αποτελεί τμήμα μιας ευρωπαϊκής task force με φορείς από την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, υπήρξε συνάντηση μεταξύ του Facebook και του αρμόδιου Βέλγου υπουργού, Μπαρτ Τόμελεϊν, για τη συζήτηση του ζητήματος. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν υφίσταται παράβαση των βελγικών νόμων προστασίας δεδομένων.


Η μελέτη: http://emsoc.be/5896-iminds-smit-advises-belgian-privacy-commission-in-facebook-investigation/

     
 
       
Παρ, 15 Δεκ 2017 7:26 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
4982


( ξεκινώ με κάτι χιουμοριστικό... )Παράθεση:
Η δικτυακή ουδετερότητα ή ουδετερότητα του δικτύου είναι η αρχή σύμφωνα με την οποία οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου και οι κυβερνήσεις που ρυθμίζουν το Διαδίκτυο πρέπει να αντιμετωπίζουν ισότιμα το σύνολο των δεδομένων στο Διαδίκτυο και να μην εισάγουν διακρίσεις ή να χρεώνουν διαφορετικά ανάλογα με το χρήστη, το περιεχόμενο, τον ιστότοπο, την πλατφόρμα, την εφαρμογή, το είδος του συνδεδεμένου εξοπλισμού ή τη μέθοδο επικοινωνίας.

ΠΗΓΗ: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8...F%84%CE%B1     
 
       
Παρ, 15 Δεκ 2017 7:40 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
4982


Και με το επόμενο βίντεο να είναι πιο πληροφοριακό... αλλά με "cause" φάση...

"The Internet is under attack. This is the Battle for the Net."     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας) 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ανανέωση χρόνου ομιλίας άμεσα μέσω In...

Συζήτηση: HowTo, Tutorials, Οδηγίες, Συμβουλές Απαντήσεις: 2

Τρι, 18 Δεκ 2012 5:27 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβλήματα Συμβατότητας με Internet E...

από inertia
Συζήτηση: Υπολογιστής, Πληροφορική, Internet Απαντήσεις: 0

Τετ, 19 Αύγ 2009 5:23 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Internet Explorer μέσα στον Firefox!!

από inertia
Συζήτηση: Υπολογιστής, Πληροφορική, Internet Απαντήσεις: 4

Πεμ, 07 Ιούν 2007 2:09 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Άλλη μια προσπάθεια περιορισμού δωρεά...

από inertia
Συζήτηση: Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα Απαντήσεις: 2

Πεμ, 03 Μάϊ 2007 6:03 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις How-to | Πώς κάνετε εκπομπή radio μέσ...

από inertia
Συζήτηση: HowTo, Tutorials, Οδηγίες, Συμβουλές Απαντήσεις: 19

Κυρ, 12 Φεβ 2006 6:46 am Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics