Παιδιά, με τους περισσότερους τα λέμε και εκτός site ή σε κατ'ιδίαν κουβέντες, θα ήθελα κι εγώ από την καρδιά μου να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όλους όσους μας βοηθούν, συμμετέχουν και υποστηρίζουν τις κινήσεις μας!
Το "MyAegean eXperience" τελικά βλέπουμε πως επεκτείνεται και ενισχύεται δυναμικά! Είναι εδώ, γίνεται πράξη, το βιώνουμε και σίγουρα όλες αυτές ή μικρές οι μεγάλες "εμπειρίες" θα μας μείνουν αλησμόνητες από τα φοιτητικά μας χρόνια όσος καιρός κι αν περάσει!
Στο... θέμα μας (πιο συγκεκριμένα εννοώ):
Συνοψίζω τις κινήσεις που "τρέχουν" στην ευρύτερη αυτή περίοδο (με κορύφωση δράσεων αμέσως μετά τις εξεταστικές σε όλα τα νησιά!)
[1]
Συζητείται για να γίνει μετακίνηση παιδιών

από
Σύρο -> Μυτιλήνη και

από
Σάμο -> Μυτιλήνη
(για άλλα νησιά, απλώς δεν έχει τύχει να έχουμε αιτήματα για συμμετοχές, υπάρχει ανοιχτό το κάλεσμα πάντως!)
για να παραμείνουν για ένα διάστημα στο νησί με στόχο
να υποστηριχθούν ενέργειες προώθησης του MyAegean κι ενίσχυσης των δεσμών με τα τμήματα εκεί. Στόχοι επίσης είναι να μπορέσουμε να κάνουμε
ανοιχτές συζητήσεις και να δημιουργηθούν πιο έντονα κανάλια αλληλο-συνεργασίας με τις φοιτητικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στα αντίστοιχα νησιά.
[2]
Πεποίθησή μας είναι πως δρώντας σε ένα ενωτικό πλαίσιο και με
ένα χαρακτήρα περισσότερο "αιγαιακό" παράλληλα με τον "τοπικό", μπορούμε να ανοίξουμε ισχυρούς δρόμους για
ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων, προαγωγή πολιτιστικών δράσεων και ενίσχυσης της λεγόμενης "αιγαιακής μας κουλτούρας-ταυτότητας", ως ενιαία φοιτητική/πανεπιστημιακή κοινότητα.
[3]
Η ανταλλαγή αυτή των φοιτητών, που σημαίνει πως
θα υπάρχει εθελοντική φιλοξενία από τα παιδιά στο νησί-οικοδεσπότη, εκ των πραγμάτων μεγαλώνει το άγχος μας, καθώς οφείλουμε να είμαστε σε καλή συνεννόηση και να σεβαστούμε την προθυμία όλων, κυρίως των παιδιών που θα φιλοξενήσουν τους "ταξιδιώτες".
Αυτό δημιουργεί
βασική προϋπόθεση για την ενίσχυση φιλικών δεσμών αλλά και το βασικό παράγοντα για την "αντίστροφη φιλοξενία", δηλαδή, στο κάλεσμα που θα γίνει αμέσως μετά από Μυτιλήνη -> Σύρο και Σάμο -> Σύρο, όπου και τα παιδιά που φιλοξένησαν στο παρελθόν κόσμο θα έχουν την προτεραιότητα στη φιλοξενία από εκείνους που φιλοξενήθηκαν!
(ελπίζω να μην σας μπέρδεψα... εγώ το'χω -νομίζω- ακόμη
)
[4]
Στο νησί-οικοδεσπότη συζητούνται όσο μπορούμε και με βάση τα ενεργά μέλη του MyAegean εκεί, κι όσο φυσικά μπορούν από την πλευρά τους να "τρέξουν" πράγματα και διαδικασίες οργάνωσης/συντονισμού, να γίνουν μια σειρά από δραστηριότητες πολιτιστικού χαρακτήρα, κάτι σαν mini-events/festivals.
Όπως μέχρι στιγμής ανεπίσημα ακόμη μελετάμε, είναι η πραγμάτωση κάποιας εκδρομικής δραστηριότητας, φυσιολατρικού ίσως χαρακτήρα, κάποια εκδήλωση-συναυλία με φοιτητικά μουσικά σχήματα, έκθεση φωτογραφίας κλπ...
Το πλήθος και το είδος των εκδηλώσεων θα εξαρτηθούν από τη συμμετοχή, τους πόρους (ανθρώπινους και υλικούς) που είναι διαθέσιμοι, τον χρόνο, τις καιρικές συνθήκες (
αν και στη Σάμο δεν μας πτόησε τίποτε έχω να πω, χιχι!) και την προετοιμασία στο οτιδήποτε κ.ά.
Επισημαίνουμε πως η προσπάθεια λειτουργεί και αναπτύσσεται με συμμετοχική και εθελοντική προσφορά. Όσο περισσότερες δυνατότητες προκύπτουν στην πορεία (και ιδέες) τόσα περισσότερα πράγματα μπαίνουν στην ..."αντζέντα"!
Προσβλέπουμε γενικά στην όσο γίνεται πιο δυναμική συμμετοχή και ενεργή δραστηριοποίηση όλων! Στο email της Ομάδας επίσης myaegean ΣΤΟ aegean ΤΕΛΕΙΑ gr αναμένουμε κάθε προσφορά για υποστήριξη-βοήθεια!
Keep up και καλή δύναμη σε όλους!!!