Πρόγραμμα Erasmus/Socrates, απορία

Erasmus - Ανταλλαγή Φοιτητών

Συγγραφέας Πρόγραμμα Erasmus/Socrates, απορία

Παρ, 04 Ιαν 2008 3:37 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Nov 11, 2007
143

παλιά είχα έρθει Μυτιλήνη με το erasmus...στην Ιταλία πάντως δεν ισχύει αυτό που λες για το τρίτο έτος (εγώ τότε ήμουν δεύτερο), αλλά νομίζω ότι το κάθε πανεπιστήμιο έχει δικούς του κανόνες.

by the way εάν ενδιαφέρεσαι για την Ιταλία κ χρειαστείς οποιαδίποτε πληροφορία..θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω!!

Σαβ, 22 Μάρ 2008 11:31 am

estella
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Dec 04, 2007
51

Γεια σου Κιρκη.Οταν ημουν και εγω 1ο ετος, οποιον φοιτητη μεγαλυτερου ετους εβρισκα, τον ρωτουσα για το erasmus.Ποτε μπορω να παω, αν ειναι ωραια εμπειρια και τετοια. Βεβαια σε εμας, στο τμημα της Συρου ειναι λιγο διαφορετικα τα πραγματα απο τα αλλα Πανεπιστημια.Οι ατυποι κανονες που λεγανε και τα παιδια. Στο δικο μας τμημα, επειδη ειναι σχετικα καινουριο (διανυει το 8ο ετος λειτουργιας του) και θελουν να δειξουν μια καλη εικονα της σχολης προς τα εξω, προτιμανε 4ο και 5ο ετος.Μια φιλη μου που ηταν 3ο ετος το ειχε κυνηγησει να παει και δεν τα καταφερε.Στα περισσοτερα, παντως, απο ο,τι ξερω και απο φιλους στην Αθηνα, μπορεις να πας απο το 2ο ετος.

Σε εμας, υπαρχει καποιος υπευθυνος για αυτα τα θεματα οπου απευθυνομαστε.Ψαξε να δεις, αν υπαρχει και σε εσας εκει.Που σιγουρα θα υπαρχει. Μη διστασεις να πας και στην κα. Τζεκου να ρωτησεις. Τωρα, πριν μια βδομαδα που ηρθαμε Μυτιληνη, την επισκεφθηκαμε και ειδαμε οτι ειναι πολυ εξυπηρετικη. Ισως μπορεσει να σε στειλει αυτη σε καποιον αρμοδιο.

Παντως, κατα την προσωπικη μου αποψη, αυτο που εχει μεγαλυτερη σημασια ειναι οχι "σε ποιο ετος"θα πας, αλλα "που θα πας". Ξεκινα να ψαχνεις ποια πανεπιστημια ειναι αυτα που ανταποκρινονται στις επιθυμιες σου, να μαζευεις υλικο να εχεις να δειξεις ωστε να σε δεχτουν. Αν τα κανεις αυτα θα δεις οτι θα εχεις φτασει στο ετος που σιγουρα θα μπορεις να πας erasmus!

Α, astrud, οταν ελεγες στην Κιρκη οτι μπορεισ να βοηθησεις για Ιταλια, τι εννοουσες?Γιατι εγω ενδιαφερομαι πολυ για Ιταλια. Ειχα αρχισει και μαθηματα Ιταλικων, ωσ ενα εφοδιο παραπανω βασικα.

Δευ, 24 Μάρ 2008 3:08 am

astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Nov 11, 2007
143

Ciao cara estella, mi fa piacere che qualcuno sia interessato all'Italia...

Εννοούσα ότι μπορώ να βοηθήσω αν έχετε απορίες σχετικά με το ιταλικό πανεπιστήμιο, η με ο, τι άλλο αφορά το erasmus στην Ιταλία...Εγώ κάνω ειδικότητα διεθνείς σχέσεις (πολιτικές επιστήμες) στην Φλωρεντία, και πήρα το bachelor στην Bologna..οπότε μπορώ να σας πω καλύτερα γι'αυτές τις δυο πόλεις.
Τώρα δεν ξέρω το αντικείμενό σου η με ποιά πανεπιστήμια έχει υπογράψει σύμβαση η σχολή σου στην Ελλάδα.Πάντως αν χρειαστείς κάτι...sarò felice di aiutarti!

giulia

Δευ, 24 Μάρ 2008 3:36 am

Hipisa
Έμπειρος
Έμπειρος

Sep 23, 2007
268

ciao cara astrud, anche Io θα ήθελα να κάνω erasmus στην Ιταλία για αυτό και μαζί με την estella αρχίσαμε μαθήματα ιταλικών πέρσι αλλά προς μεγάλη μου απογοήτευση δεν βρήκα να συνεργαζόμαστε με κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα που να σχετίζεται με design. Από όσο ξέρω η Ιταλία είναι καταξιωμένη σε αυτόν τον τομέα. Ελπίζω αφού δεν μπορώ να κάνω erasmus στην Ιταλία να μπορέσω να κάνω μεταπτυχιακό. έχω ακούσει τα καλύτερα για το Μιλάνο. Δεν ξέρω τι γνωρίζεις πάνω σε αυτόν τον τομέα.

Υ.Γ. αισθάνομαι πολύ υπερήφανη που καταλαβαίνω πλήρως τι γράφεις αλλά και πολύ απογοητευμένη που δεν μπορώ να σου απαντήσω στην ίδια γλώσσα.

molti baci,

Δευ, 24 Μάρ 2008 7:33 pm

estella
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Dec 04, 2007
51

Firenze..La citta del Rinascimento con le superbe gallerie, come galleria degli Uffizi. L'hai visto?
A momento tu sei all'Italia? (Scusa mi si fare errore).Sono molto felice parlare con alcuno chi conosce italiano!
Δεν εχω παει ποτε στην Ιταλια, την εχω γνωρισει μονο μεσα απο βιβλια και ντοκιμαντερ..Εκλεισα δουλεια για το καλοκαιρι, ευελπιστωντας να μπορεσω να μαζεψω λεφτα και να παω καποια στιγμη... Μεχρι ποτε θα εισαι Ιταλια?

Δευ, 24 Μάρ 2008 10:33 pm

astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Nov 11, 2007
143

hipisa, είχα έναν φίλο που σπούδαζε design στο Πολυτεχνείο του Milano (facoltà del design...www.design.polimi.it). Επίσης είναι πολύ γνωστό το istituto europeo di design. Υποψιάζομαι όμως ότι θα έχει μεγάλο κόστο..βασικά θέλει λίγο ψάξιμο γιατί οι σχολές σε αυτόν τον τομέα είναι πάρα πολλές...αλλά κάτι θα βρεις, δεν υπάρχει περίπτωση!και θα μάθεις κ ιταλικά..μην απογοητεύεσαι!!

estella...firenze è una città splendida, e un pò mi dispiace che tra poco la dovrò lasciare...infatti tra qualche mese finirò la specializzazione. Credo comunque che almeno fino a settembre sarò in Italia.

Baci

Τετ, 26 Μάρ 2008 6:33 pm

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

astrud έγραψε:
hipisa, είχα έναν φίλο που σπούδαζε design στο Πολυτεχνείο του Milano (facoltà del design...www.design.polimi.it).
Γεια σου αγαπητή φίλη astrud από τα νερά του Αιγαίου!! Σε ευχαριστούμε πολυ κατ'αρχήν για το "διεθνές" στοιχείο που δίνεις στο φορουμ εδώ, είναι όμορφο συναίσθημα να συνομιλείς με κάποιον που βρίσκεται εξωτερικό! Smile (με τα ιταλικά δεν σκαμπάζω και πολύ, αλλά διαβάζω με χαρά την κουβεντούλα σας)

Έλεγα να κάνω μια μικρή παρεμβασούλα, μιας και το τμήμα design του Politecnico di Milano το είχαμε μεταξύ άλλων επισκευθεί στην πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη στο εξωτερικό που διοργάνωσε το τμήμα μας το 2003 (είχαμε επισκευφθεί Μιλάνο και Τορίνο, με μια ολιγόωρη στάση Βενετία, μιας και εκεί αποβιβαστήκαμε όταν ήρθαμε από Ελλάδα)...

Μερικές φωτο από το Bovisa Campus, όπου και βρίσκεται το τμήμα του design...

...αναμνήσεις.. Blush Roll Eyes

Τετ, 26 Μάρ 2008 9:06 pm

Hipisa
Έμπειρος
Έμπειρος

Sep 23, 2007
268

οι φωτογραφίες από τις υποδομές είναι για να κλαίμε εμείς τα ελληνάκια?

Τρι, 06 Μάϊ 2008 8:39 pm

astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Nov 11, 2007
143

Μα γιατί να κλαίνε τα ελληνάκια;;;;Δεν μας τις δίνουν τζάμπα τις υποδομές...και ούτε μας χαρίζουν βιβλία!!...άρα ποιός να κλαίει περισσότερο;

Σ'ευχαριστώ inertia για τα καλά σου λόγια!!Τελικά πως περάσατε στο Μιλάνο;
χαιρετίσματα και ελπίζω να γνωριστούμε από κοντά αυτό το καλοκαίρι!

Smile

Τρι, 06 Μάϊ 2008 11:11 pm

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

astrud έγραψε:
Τελικά πως περάσατε στο Μιλάνο;
χαιρετίσματα και ελπίζω να γνωριστούμε από κοντά αυτό το καλοκαίρι!
Smile
Γεια σου και πάλι αγαπητή! Περάσαμε υ-π-έ-ρ-ο-χ-α! Ήταν κ η πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματός μου που συμμετείχα, ήμουν 2ο έτος τότε! Ανεπανάληπτη εμπειρία! Ήταν λίγο μουντή πόλη το Μιλάνο το ομολογώ, το Τορίνο (επισκεφθήκαμε 3 βασικά πόλεις, Βενετία, Μιλάνο και Τορίνο) με τα υπέροχα πάρκα και τους ανοιχτούς χώρους... απλώς.. το ερωτευτήκαμε!!! χιχι! Laugh

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ | Νέο πρόγρ...

από Bio-Tech
Συζήτηση: Εργασιακά - Επαγγελματικά Θέματα Απαντήσεις: 0

Τετ, 09 Νοέ 2022 6:55 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ERASMUS LIMOGES

από tess
Συζήτηση: Erasmus - Ανταλλαγή Φοιτητών Απαντήσεις: 0

Τετ, 17 Μάρ 2021 11:23 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Εφαρμογές της Γενετικής στην Διατροφή...

από Bio-Tech
Συζήτηση: Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές Απαντήσεις: 0

Κυρ, 10 Ιαν 2021 4:54 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ» | Νέο πρόγραμμα ...

από Bio-Tech
Συζήτηση: Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές Απαντήσεις: 0

Παρ, 11 Δεκ 2020 3:11 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Οδηγός ERASMUS+ (ERASMUS+ Guide)

από inertia
Συζήτηση: Erasmus - Ανταλλαγή Φοιτητών Απαντήσεις: 0

Παρ, 19 Ιούλ 2019 11:13 am Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics