ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα

Συγγραφέας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Κυρ, 24 Αύγ 2008 7:14 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

zero_tolerance
Έμπειρος
Έμπειρος

Mar 20, 2005
349

Δεν ξέρω αν το έχει συνειδητοποιήσει κανείς. Εγώ πάντως δε θέλω. Λίγο το σκέφτομαι και νιώθω απόγνωση. Παθαίνω κατάθλιψη. Μου φαίνεται αδιανόητο. Είναι όμως ρεαλιστικά λογικό.

Την ξευτίλα την ξέρουμε εδώ και χρόνια. "Ολυμπιακό Πνεύμα" βουτηγμένο στο χρήμα (μιλάμε για μακροβούτια), αμύθητα ποσά καταναλώνονται στο όνομα το αθλητισμού ενώ η Νότια Αμερική, η Αφρική και η μισή Ασία ζούν στη φτώχια, "εύ αγωνίζεσθε" με ντόπα, αναβολικά και λοιπά συμπληρώματα διατροφής που παραμορφώνουν τα ευαίσθητο πρόσωπο των αθλητριών σε κάτι που μοιάζει περισσότερο με άσχημο άνδρα και κάνουν τα γενετικά όργανα των αρσιβαριστών να μοιάζουν με κουκούτσια αντιστρόφως ανάλογα με το στήθος τους που θυμίζει.. Πάμελα. Φαντασμαγορικές τελετές έναρξης και λήξης, χολιγουντιανής παραγωγής, υπερθέαμα με το κουτάλι. Χρυσό, ασημένιο και χάλκινο.

Τι ωραία που είναι όλα αυτά ε;

Και όμως έχει και άλλο.

Απο την αρχαιότητα σε κάθε διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων υπήρχε η πασίγνωστη "Ολυμπιακή εκεχειρία". Σταματούσε ο κάθε πόλεμος προς τιμήν του αθλητισμού και του πολιτισμού. Ακόμα και ο ανώμαλος Χίτλερ σεβάστηκε την εκεχειρία (ή τουλάχιστον έτσι φάνηκε).

Παρακολούθησες στο βάθος κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του Πεκίνου τις σημαίες του κόσμου τη μια δίπλα απο την άλλη. Σήμερα τους αθλητές απο όλες τις χώρες μια αγκαλιά στην τελετή λήξης. "One world One dream" ήταν το σλόγκαν του Πεκίνου και αυτό έπρεπε να δείξουν στις τηλεοράσεις.

Συνειδητοποίησες πως στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 ξεκίνησε πόλεμος μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας;

Το ξέρεις πως περισσότεροι απο 2000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατα τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων?

Μπορεί να το χωρέσει το μυαλό σου;

Και φυσικά μην ξεχνάμε τα ανοιχτά μέτοπα, σε Ιράκ, Παλαιστίνη και τα πόσα άλλα σε Ιράν, Αφγανισταν.....

Απο την πολιτιστική βδομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου... όπου πολιτισμός για τους διοργανωτές σημαίνει κάθε βράδυ και σε άλλο κλαμπ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου των 2000 νεκρών.

Μην το γελάς ΚΑΘΟΛΟΥ! Σκέψου!

Εδώ δε σεβόμαστε τους εαυτούς μας, θα μας σεβαστούν αυτοί που μας εξουσιάζουν;

Δε μας έχει μείνει τίποτα αληθινό.

Και η ζωή εδώ συνεχίζεται κανονικά. Μέχρι να μας πάρει και μας η μπάλα. ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ! Ούτε και απο την Ελλάδα... τη "μητέρα" των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα μπορούσε ώς ένδειξη απέχθειας, απογοήτευσης, ντροπής, αίσχους (όπως θέλεις πες το) να αποσύρει τους αθλητές της απο τους Ολυμπιακούς. Τουλάχιστον θα κέρδιζε τη συμπάθεια όλου του πλανήτη... Κρίμα που δεν το έκανε, ε? Πώς να το κάνει ρε! Βρίσκεται στην πρώτη θέση του κόσμου με ντοπαρισμένους αθλητές!!! Με ποιά μούτρα θα βγεί και θα μιλήσει για πολιτισμό;;;

Αλλά η ζωή συνεχίζεται... τραβάει την ανηφόρα. σκ**ά στα μούτρα μας! Ζωή είναι αυτή;;;; Ο καθένας για την πάρτη του; Δεν έχει μείνει τίποτα που να μην έχουν βιάσει και σκοτώσει τα αφεντικά. ΤΙΠΟΤΑ! Σου έχουν βιάσει την ψυχή και έχουν σκοτώσει την ανθρωπιά σου, αλλά εσύ είσαι ευτυχισμένος, γιατί έχεις την τηλεόραση σου, το τρέντι μπλουζάκι σου, τα τσιγάρα σου, το παγωτό σου, τα φράγκα σου. ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!! Βλάκα. Σκύψε το κεφάλι... όχι μην κοιτάξεις ψηλά! Σε βλέπουν. Απο το πολύ "σκύψε" όμως γνωστό και ως "τι με νιάζουν εμένα όλα αυτά έχω τα δικά μου προβλήματα να σκέφτομαι" συνήθισε το μυαλό σου. Και κόλλησες σε μια μιζέρια που μόνο το σφινάκι στο κλαμπάκι, ή η καινούρια βλαμμένη γκόμενα που σε κοίταξε ή το καινούριο ταγεράκι (κτλ) που αγόρασες ή ο θόρυβος που κάνει το μηχανάκι σου σε κάνουν να ξεχνιέσαι.

Άλλωστε ποιος εισαι εσύ για να τα αλλάξεις όλα αυτά; Αυτό δε λές;
Ε λοιπόν να που συμφωνούμε! Εκεί θέλω να καταλήξω. Είσαι ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ! Μπορεί να νομίζεις πως τα έχεις όλα αλλά ξέρεις κάτι; Για να τα αποκτήσεις όλα αυτά έχασες το πιο πολύτιμο πράγμα... το να είσαι άνθρωπος μεταξύ ανθρώπων.

Επειδή με συνεπήραν οι σκέψεις μου... για ενημέρωση επι της αναθέρμανσης του "Σοβιετικου εμφυλίου" διάβασε τα δυο παρακάτω που βρήκα. Δεν ξέρω αν οι πηγές τους είναι αξιόπιστες μα αυτά βρήκα.

http://www.athina984.gr/node/14724

http://www.daynews.gr/?type=1&cat=88&id=96472

Μην ξεχνάς πως η Αμερική είναι αυτή που κλασικά έχει βάλει το χέρι της και σε αυτόν τον πόλεμο... Η Ρωσία είναι "παραδοσιακή" αντίζηλος των ΗΠΑ εξού και τεράστια επίδειξη δύναμης που έκανε τη βδομάδα που μας πέρασε. Αυτό που θέλει η Αμερική είναι να έχει συμμάχους όσο πιο κοντά γίνεται στη Ρωσία...

Να και ένα ωραίο κοματάκι με ωραίο κλιπάκι: http://www.youtube.com/watch?v=Ca6ERTxUCGw

Συγνώμη για το ύφος μου σε ορισμένα σημεία αλλά δεν είμαι καλά.
Επίσης έγραψα σε πρώτο πρόσωπο για φανταζόμουν εσένα και τον κάθε εσένα που διαβάζεις αυτό μου το πόστ απέναντι μου και ήθελα να ξέρω πως θα με ακούσεις μέχρι να τελειώσω... ξέρω πως πολλοί δε θα διαβάσουν μέχρι εδω και αυτό δεν ήθελα ούτε να το σκέφτομαι.

Δευ, 25 Αύγ 2008 5:24 pm

astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Nov 11, 2007
143

Θα έπρεπε να νιώθουμε ένα τίποτα επειδή δεν μπορούμε να αλλάξουμε όλα αυτά = πόλεμο στο Καύκασο, nuclear proliferation στο Ιράν, τρομοκρατικές επιθέσεις του Hamas στην Παλαιστίνη, κτλ...?Η επειδή δεν μπορούμε να σώσουμε το ολυμπιακό πνεύμα?

Κοίτα το σκέφτηκα να πάω στο Κρεμνλίνο να τους πω την άποψή μου για τον πόλεμο και για τα στρατηγικά λάθη που έχει κάνει η Ρωσία στην Γεωργία...αλλά δεν νομίζω ότι ο Medvev και ο Putin θα με ακούνε.

Καταλαβαίνω σε ποια φάση βρίσκεσαι αλλά ξύπνα!Ο κόσμος δεν νοιάζεται για τα διεθνή και ούτε για την εξωτερική πολιτική!
Πολύ καλά κάνεις και ενημερώνεσαι (και αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για την Γεωργία θα σου συμβουλέψω τα top on line περιοδικά για διεθνή πολιτική Wink..αλλά μην περιμένεις να αλλάξεις όλα αυτά τόσο εύκολα, γιατί θα απογοητευτείς πολύ!

Δευ, 25 Αύγ 2008 9:43 pm

mystery_orange
Γκουρού
Γκουρού

Apr 25, 2006
609

Σοβαρά το σκεφτόσουν να πας στο Κρεμλίνο?!?!?!

Αν είναι έρχομαι και εγώ.Θα με χρειαστείς.

Κοίτά zero η εποχή που ζούμε είναι αυτή του καναπέ.Δυστυχώς ο άλλος δεεεε σηκώνεται να κάνει αγώνες.Ισως πρώτα πρέπει να διαλυθούν τελείως οι δομές του σήμερα για να ξεκινήσει κάτι καινούργιο αύριο.

Kαι το τραγουδάκι ήταν καλό Smile

Τρι, 26 Αύγ 2008 12:38 am

astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Nov 11, 2007
143

mystery_orange έγραψε:
Σοβαρά το σκεφτόσουν να πας στο Κρεμλίνο?!?!?!

Αν είναι έρχομαι και εγώ.Θα με χρειαστείς.

Πρέπει να κλείσουμε ραντεβού όμως για να πάμε.
Εσύ πότε είσαι διαθέσιμος?

Μια συμβουλή μόνο: κομμένα τα μούσια και τα μαλλιά. Κάνε αποτρίχωση αν μπορείς, και βγάλε και τα φρύδια σου.
Γιατί εκεί όσα λιγότερα έχεις απάνω σου τόσο καλύτερο.
Πριν μπούμε μέσα θα μας ψάξει το FSB - πρακτικά το ίδιο πράγμα με το KGB μόνο που άλλαξε όνομα. Και ξέρεις ότι αυτοί οι Ρώσοι δεν αστειεύονται...είναι ζόρικες οι καταστάσεις!! Laugh

Φυσικά κάνω πλάκα έτσι?Να μη νομίζει κανείς ότι είμαι τόσο τρελή που σκέφτομαι πραγματικά να πάω στο Κρεμλίνο!!

Τρι, 26 Αύγ 2008 9:05 am

mystery_orange
Γκουρού
Γκουρού

Apr 25, 2006
609

Να... κάνω... αποτρίχωση???

Να... βγάλω... τα φρύδια μου??

Γιατί?

Τι πάει να πει όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο?

Τρι, 26 Αύγ 2008 4:17 pm

Cubilone
Έμπειρος
Έμπειρος

Jan 17, 2008
304

Συμφωνώ μαζί σου zero. Αλλά δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο το να κάνεις κάτι εκτός απο το να αντιδράς προσωπικά και να εύχεσαι ότι κάποιος θα σε ακολουθήσει. Μπορεί εμείς να διαλέγουμε να μην σκύβουμε το κεφάλι και να αντιδράμε αλλά το μόνο που καταφέρνουμε είναι οι πολλοί να μας δείχνουν με το δάχτυλο. Όμως... Οι πολλοί είναι αυτοί που ζητοκραυγάζουν για όλα τα παραπάνω, αυτοί που δεν βλέπουν τι γίνεται. Άρα τι καταφέρνουμε;

Και απο την άλλη Στέλιο, πάντα, η Ιστορία διδάσκει ότι για να άλλαξουν οι δομές του σήμερα απαιτείται ένας μεγάλος πόλεμος. Λες οι δομές του αύριο να θυμίζουν κάτι απο Fallout; Δεν λέω, μπορεί η ζώη σε ένα υπόγειο πυρηνικό καταφύγιο να είναι ενδιαφέρουσα. Γνωριμίες, αδρεναλίνη, έντονη αίσθηση της επιβίωσης!

Όπως είχε πει και ένας κινέζος μετανάστης στην Αθήνα: "Αν η Κίνα είχε δώσει τα χρήματα που ξόδεψε για τους Ολυμπιακούς στον λαό, κανείς μας δεν θα είχε αναγκαστεί να αφήσει την χώρα..."

Τρι, 26 Αύγ 2008 9:38 pm

zero_tolerance
Έμπειρος
Έμπειρος

Mar 20, 2005
349

Παράθεση:
Καταλαβαίνω σε ποια φάση βρίσκεσαι αλλά ξύπνα!Ο κόσμος δεν νοιάζεται για τα διεθνή και ούτε για την εξωτερική πολιτική!

Παράθεση:
Κοίτά zero η εποχή που ζούμε είναι αυτή του καναπέ.Δυστυχώς ο άλλος δεεεε σηκώνεται να κάνει αγώνες.

Συγχαρητήρια. Σε ένα πανεπιστημιακό φόρουμ που αν μη τι άλλο θεωρείται πολιτιστικο, σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά όλον τον πλανήτη, το μέλλον του, το μέλλον μας, εδώ που θα έπρεπε να υπάρχει τροφή για σχόλια και προβληματισμούς, εδώ που θα έπρεπε το μυαλό να σκέφτεται, διαβάζω αποστομωτικά και απαξιωτικά επιχειρήματα όπως τα απο πάνω. Δε σας ζήτησα να μου πείτε τι κάνει ο κόσμος. Το ξέρω πολύ καλά. Γι'αυτό ασχολούμαι και στηρίζω εμπρακτα το my. Την άποψή σας ζήτησα και τους προβληματισμούς σας μα έλαβα ειρωνία.

Πάντως οφείλω να το παραδεχτώ. Καταπληκτική λογική παιδιά. Μπράβο. Ο κόσμος δε νοιάζεται για διεθνή θέματα ούτε και σηκώνεται απο τον καναπέ για αγώνες. Εσείς; Το ίδιο και άγιος ο θεός ε;

astrud δε θα είσαι "τίποτα" αν δεν αλλάξεις τον κόσμο. Τίποτα θα είσαι αν δεν προσπαθήσεις να αλλάξεις τουλάχιστον τους ανθρώπους γύρο σου. Τίποτα θα είσαι αν γίνεις άνθρωπος του καναπέ. Η εξέλιξη δε θα σου αξίζει.

Cubilone μην απογοητεύεσαι ρε. Στην τελική αποτέλεσμα ίσως και να μη δούμε ποτέ. Λογικά θα μας πάρει και μας οι μπάλα, μαζί με τους ανθρώπους του καναπέ... απλά εμείς κάτι κάναμε. Και αυτό προσωπικά για μένα σημαίνει πολλά. Αξιοπρέπεια.

Τετ, 27 Αύγ 2008 4:30 am

astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Nov 11, 2007
143

Παράθεση:
astrud δε θα είσαι "τίποτα" αν δεν αλλάξεις τον κόσμο. Τίποτα θα είσαι αν δεν προσπαθήσεις να αλλάξεις τουλάχιστον τους ανθρώπους γύρο σου. Τίποτα θα είσαι αν γίνεις άνθρωπος του καναπέ. Η εξέλιξη δε θα σου αξίζει.

Ναι, Zero, θα προσπαθήσω να αλλάξω τους ανθρώπους γύρω μου. Thanx for the advice.

Ακριβώς επειδή αυτό είναι ένα πανεπιστημιακό forum, θα έπρεπε να αποφύγουμε τέτοιες κενές γενικολογίες και clichès.

Τα Ελληνικά μου δεν είναι καλά και το παραδέχομαι. Κάνω πολλά και χοντρά λάθη, και πολλές φορές δεν είμαι κατανοητή.
Ο Zero όμως δεν αντιμετωπίζει τις ίδιες δυσκολίες που αντιμετωπίζω εγώ όταν γράφει ένα κείμενο. Γι' αυτό αν θέλει να ξεκινήσουμε μια εποικοδομητική συζήτηση πάνω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα πρέπει να μας εξηγήσει με διαύγεια και ακρίβεια πιο είναι το 'point' του και που θέλει να καταλήξει.

Παράθεση:
Αλλά η ζωή συνεχίζεται... τραβάει την ανηφόρα. σκ**ά στα μούτρα μας! Ζωή είναι αυτή;;;; Ο καθένας για την πάρτη του; Δεν έχει μείνει τίποτα που να μην έχουν βιάσει και σκοτώσει τα αφεντικά. ΤΙΠΟΤΑ! Σου έχουν βιάσει την ψυχή και έχουν σκοτώσει την ανθρωπιά σου, αλλά εσύ είσαι ευτυχισμένος, γιατί έχεις την τηλεόραση σου, το τρέντι μπλουζάκι σου, τα τσιγάρα σου, το παγωτό σου, τα φράγκα σου. ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!! Βλάκα. Σκύψε το κεφάλι... όχι μην κοιτάξεις ψηλά! Σε βλέπουν. Απο το πολύ "σκύψε" όμως γνωστό και ως "τι με νιάζουν εμένα όλα αυτά έχω τα δικά μου προβλήματα να σκέφτομαι" συνήθισε το μυαλό σου. Και κόλλησες σε μια μιζέρια που μόνο το σφινάκι στο κλαμπάκι, ή η καινούρια βλαμμένη γκόμενα που σε κοίταξε ή το καινούριο ταγεράκι (κτλ) που αγόρασες ή ο θόρυβος που κάνει το μηχανάκι σου σε κάνουν να ξεχνιέσαι.

Άλλωστε ποιος εισαι εσύ για να τα αλλάξεις όλα αυτά; Αυτό δε λές;
Ε λοιπόν να που συμφωνούμε! Εκεί θέλω να καταλήξω. Είσαι ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ! Μπορεί να νομίζεις πως τα έχεις όλα αλλά ξέρεις κάτι; Για να τα αποκτήσεις όλα αυτά έχασες το πιο πολύτιμο πράγμα... το να είσαι άνθρωπος μεταξύ ανθρώπων.

Είμαι βαθυά συγκινημένη.
Αναρωτιέμαι τι επιχειρήματα περιμένεις από μένα λέγοντάς μου ότι οι άνθρωποι είναι επιφανειακοί και αδιάφοροι.
Θα έπρεπε να τους κάνω εγώ να ενδιαφέρονται και να νοιάζονται για τα προβλήματα του πλανήτη? Θα έπρεπε δηλαδή να ευαισθητοποιήσω τον κάγκουρα και τον φλόρο στα διεθνή θέματα?
Αυτή πιστεύεις ότι είναι η λύση?
Σοβαρά πιστεύεις ότι η βλαμμένη γκόμενα που το μόνο που την απασχολεί είναι το τι χρώμα θα βάψει τα νύχια της και τι τσάντα θα αγοράσει αν armani η versace, θα καταλάβει ποτέ τι κρύβεται πίσω από τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας?

Εγώ λέω ότι η λύση βρίσκεται αλλού.
Η λύση είναι η εξέλιξη της διπλωματίας, βασισμένη στο πολιτικό διάλογο μεταξύ των κρατών.
Είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των διεθνών θεσμών και οργανώσεων. Αν υπήρχε αυτό, τώρα δεν θα είχαμε ακόμα ένα κυπριακό πρόβλημα, και ούτε ένα πόλεμο στον Καύκασο.
Η λύση είναι η διεθνής δικαιοσύνη. Γιατί ο Karadzic, και ο κάθε δολοφόνος πρέπει να τιμωρείται.
Επίσης η λύση είναι οι ατομικές δράσεις που μπορούν να έχουν επίδραση, αλλά στο public opinion μόνο.Δεν μπορείς εσύ με τις διαμαρτυρίες σου να σταματήσεις ένα πόλεμο. Μπορείς όμως να καλέσεις την προσοχή της Διεθνούς Κοινότητας στα εθνικά σου θέματα. Γιατί νομίζεις ότι οι Θιβετανοι κάνανε τόση φασαρία κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και πριν?
Γιατί νομίζεις ότι τώρα συζητιέται πολύ η υπόθεση της γενοκτονίας στο Darfur?Γιατί η Κίνα είναι μια από τις χώρες που χρηματοδοτούν την κυβέρνηση του Al-Bashir. Άλλος τρελός δολοφόνος που όχι απλά δεν θα έπρεπε να είναι Πρόεδρος του Sudan, θα έπρεπε να είναι κλειδομένος μέσα σε ένα τρελοκομείο με πολύ καλούς ψυχίατρους.

Και αν έχεις και αρ#####α και θες να συμβάλεις σοβαρά θα δουλεύεις σε ένα NGO που προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα των πολέμων στην Αφρική.
Γιατί όλοι είμαστε καλοί στη Θεωρία, αλλά στη πράξη...

Και πριν ανοίξεις το στόμα σου και πεις χαζομάρες για την Astrud ότι μπορεί να γίνει άνθρωπος του καναπέ, θα σε παρακαλούσα να το σκεφτείς καλά.

Τετ, 27 Αύγ 2008 2:37 pm

zero_tolerance
Έμπειρος
Έμπειρος

Mar 20, 2005
349

Φέξε μου και γλύστρισα.

Εσύ για ποιο λόγο θίχτηκες και άρχισες τους χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μου; Σε πείραξε κάτι; Προφανώς όταν τα έγραφες αυτά θα ξέχασες την παροιμία με τη μύγα. Δεν είναι κακό να βάφεις τα νύχια σου πάντως, να το ξέρεις.

Το ύφος και οι χαρακτηρισμοί για τους οποίους ζήτησα συγνώμη στο τέλος του ποστ μου είναι γενικοί. Δεν κάνω προσωπική επίθεση σε κανέναν απλά κρίνω τα επιχειρήματα και τις απόψεις τους.

Πάμε ειδικά τώρα.

Γράφεις:
Παράθεση:
Ναι, Zero, θα προσπαθήσω να αλλάξω τους ανθρώπους γύρω μου. Thanx for the advice.
Ακριβώς επειδή αυτό είναι ένα πανεπιστημιακό forum, θα έπρεπε να αποφύγουμε τέτοιες κενές γενικολογίες και clichès.

Κενές γενικολογίες και cliches; Το θέμα είναι συγκεκριμένο. Ξεκίνησε πόλεμος τη στιγμή που ξεκινούσαν οι Ολυμπιακοί αγώνες. Το να συζητήσεις πάνω σε αυτό, τουλάχιστον με τα μέλη του φόρουμ είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις. Δεν το έκανες πριν και τώρα κάνεις ακριβώς το αντίθετο. Cliche? Πάρτο πίσω.

Στη συνέχεια κατακρίνεις με έντονη δόση ειρωνείας ένα κομμάτι του κειμένου μου για το οποίο παραδέχτηκα απο την αρχή πως ξέφυγα και πως με συνεπήραν οι σκέψεις μου και για αυτό το λόγο όπως και για το ύφος μου εξηγήθηκα και ζήτησα συγνώμη.
Πόσο έξυπνο λοιπόν ήταν αυτό που έγραψες;

Γράφεις:
Παράθεση:

Και στη συνέχεια:
Παράθεση:
Θα έπρεπε δηλαδή να ευαισθητοποιήσω τον κάγκουρα και τον φλώρο στα διεθνή θέματα?

Αυτούς τους ανθρώπους έχεις γύρω σου εσύ; Αυτούς έχεις επιλέξει; Δυστυχώς θα το αφήσω ασχολίαστο. Συγνώμη αλλά οι δικοί μου οι φίλοι και οι άνθρωποι με τους οποίους συζητώ δεν είναι ούτε φλώροι ούτε κάγκουρες.

Λες:
Παράθεση:
Αναρωτιέμαι τι επιχειρήματα περιμένεις από μένα λέγοντάς μου ότι οι άνθρωποι είναι επιφανειακοί και αδιάφοροι.

Απαντάς μόνη σου στον εαυτό σου:
Παράθεση:
Σοβαρά πιστεύεις ότι η βλαμμένη γκόμενα που το μόνο που την απασχολεί είναι το τι χρώμα θα βάψει τα νύχια της και τι τσάντα θα αγοράσει αν armani η versace, θα καταλάβει ποτέ τι κρύβεται πίσω από τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας?

Look Round

Ας περάσουμε τώρα σε κάτι ουσιώδες.

Προτείνεις:
Παράθεση:
Εγώ λέω ότι η λύση βρίσκεται αλλού.
Η λύση είναι η εξέλιξη της διπλωματίας, βασισμένη στο πολιτικό διάλογο μεταξύ των κρατών.
Είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των διεθνών θεσμών και οργανώσεων. Αν υπήρχε αυτό, τώρα δεν θα είχαμε ακόμα ένα κυπριακό πρόβλημα, και ούτε ένα πόλεμο στον Καύκασο.
Η λύση είναι η διεθνής δικαιοσύνη.

Γκουχ γκουχ. Οκ, ναι δε λέω ωραία λύση είναι. Πιστεύεις πως υπάρχει μια στο 1.000.000.000.000.000.000.000.000 πιθανότητα να ισχύσει ποτέ κάτι τέτοιο;
Για ουτοπία μου κάνει η λύση στην οποία στηρίζεις τις ελπίδες σου. Σε μια τέτοια συζήτηση πιο πιθανό μου φαίνεται να υπάρξει η κοινωνική οργάνωση της αναρχίας (δεν είμαι αναρχικός) παρά ο σεβασμός στο κοινωνικό δίκαιο από τα αφεντικά.

Γράφεις:
Παράθεση:
Επίσης η λύση είναι οι ατομικές δράσεις που μπορούν να έχουν επίδραση, αλλά στο public opinion μόνο.Δεν μπορείς εσύ με τις διαμαρτυρίες σου να σταματήσεις ένα πόλεμο. Μπορείς όμως να καλέσεις την προσοχή της Διεθνούς Κοινότητας στα εθνικά σου θέματα.

Οπ! Να και κάτι που συμφωνούμε. Πιστεύεις πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό αν δεν υπάρχουν τα ερεθίσματα προκειμένου να διαμορφωθεί μια σχετικά κοινή γνώμη; Αυτό ακριβώς εννοώ λέγοντας "να αλλάξουμε τους ανθρώπους γύρο μας". Wink

Και στο τέλος μου τα χαλάς.

Παράθεση:
Και αν έχεις και αρ#####α και θες να συμβάλεις σοβαρά θα δουλεύεις σε ένα NGO που προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα των πολέμων στην Αφρική.

Έπεσες στην παγίδα σου. Αρχικά προσπάθησες να με κάνεις να αισθανθώ ένοχος για τα γραφόμενα μου σε ένα "πανεπιστημιακό φόρουμ" κρίνοντας το ύφος και τους χαρακτηρισμούς μου. Μα στο τέλος μιλάς για τα @ρχίδι@ μου. Μπράβο σου, ωραία ανατροφή... Να πω πως γνωριζόμασταν πάει στο καλό.

Επίσης να σε ενημερώσω όσο πιο ευγενικά μπορώ πως κανένας ..... (στις τελίτσες βάλε ότι μπινελίκι γουστάρεις) δεν έχει το δικαίωμα να με κρίνει εκ τους ασφαλούς. Μπήκες εσύ στο NGO για να μου κάνεις υποδείξεις; Μπες και έλα πες μου οτι θες.

Γράφεις:
Παράθεση:
Γιατί όλοι είμαστε καλοί στη Θεωρία, αλλά στη πράξη...

Μίλα για τον εαυτό σου και για αυτούς που ξέρεις. Εμένα δε με ξέρεις. Ούτε τη δράση μου, ούτε και το κοινωνικό μου έργο.

Και φτάνουμε στον επίλογό σου... Πού φυσικά είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Παράθεση:
Και πριν ανοίξεις το στόμα σου και πεις χαζομάρες για την Astrud ότι μπορεί να γίνει άνθρωπος του καναπέ, θα σε παρακαλούσα να το σκεφτείς καλά.

Κατ'αρχας να σε ενημερώσω πως δε σε ξέρω. Δε μπορώ να ξέρω αν είσαι καναπεδολάτρια ή καναπεδομάχος. Δεν ξέρω αν θα γίνεις. Να σου πω απλά πως για μένα ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι στο μέλλον έγω τι θα είμαι. Επίσης δεν ξέρω σε τι φάση βρίσκεσαι, πως είναι η ψυχολογία σου (προφανώς λόγο εξεταστικής ή διάφορων άλλων προβλημάτων που καθ'ένας μας έχει) και γύρισες ένα τόπικ που μιλάει για τους Ολυμπιακούς αγώνες σε μια προσωπική μου επίθεση. Ήταν λάθος σου. Ξέρω πώς άλλα μπορεί να εννοείς και άλλα να καταλαβαίνει ο αναγνώστης σου από τα γραφόμενά σου. Σε δικαιολογώ.

Κλείνοντας, για να κάνω και γω μια πλακίτσα... το γεγονός οτι μιλάς για το πρόσωπό σου σε τρίτο ενικό μου θυμίζει κάτι απο Γκόλουμ. Μου αρέσει πάντως η εκτόξευση της απειλής σου με τον χαρακτηρισμό στο τέλος για το "πριν ανοίξω το στόμα μου" γιατί με παρακαλείς κιόλας. Οκ δε θα το ανοίξω. Poke Tounge
Κατα τα άλλα απειλές και σία... ξέρεις που τα γράφω. Wink

Για μια ακόμη φορά, ζητώ συγνώμη απο τα μέλη του φόρουμ μας. Βγήκαμε εκτός θέματος, αλλά αισθάνθηκα την ανάγκη να απαντήσω σε μερικά πραγματάκια.

astrud αν εισαι Μυτιλήνη κερνάω μπύρα.

http://www.youtube.com/watch?v=jGaIaSJa630

Τετ, 27 Αύγ 2008 3:39 pm

mystery_orange
Γκουρού
Γκουρού

Apr 25, 2006
609

Πραγματικά είναι μια από αυτές τις μέρες που σηκώνεσαι από το κρεβάτι και λες "Γαμώτο γιατί δεν ήπια καφέ πρώτα?"

Παράθεση:
Πάντως οφείλω να το παραδεχτώ. Καταπληκτική λογική παιδιά. Μπράβο. Ο κόσμος δε νοιάζεται για διεθνή θέματα ούτε και σηκώνεται απο τον καναπέ για αγώνες. Εσείς; Το ίδιο και άγιος ο θεός ε

Δηλαδή εσύ τι έκανες?

Απλά σου έγραψα τι πραγματικά πιστεύω.Ευχαριστώ πολύ από "επαναστάτες" τον τελευταίο καιρό plenty.Θες προβληματισμό?Τι απέγινε η επαναστατικότητα στο σήμερα?ΑΥΤΟ είναι για μένα προβληματισμός.Το να βρίζω τους κακούς Ρώσσους για μένα είναι έυκολο ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΞΩ.

Το να κάτσω όμως να δω γιατί κανείς δε κουνάει ρούμπι είναι ζόρι.

Ποτέ δεν ισχυρίστηκα οτι είμαι επαναστάτης.Αγωνιστής τουλάχιστον.Οτι προβληματίζομαι προβληματίζομαι.Αλλά δε τρέχω και πάνω κάτω ιδιαίτερα.Το λέω.

Πήγα και στη Μυτιλήνη για σπάσιμο συγκλήτου και είδα τον αναρχικό χώρο.Απογοητεύτικα.Πήγα και στο δίημερο τις Κνε να δω τι κάνουν και οι κόκκινοι.Και εκεί απογοήτευση.Πήγα και στις καταλήψεις.Μόνος μου ήμουνα και καθόμουνα παρέα με τι καθαρίστριες.Αμα κάθεσαι σε ένα κτήριο μόνος σου μετά και οι καθαρίστριες φαίνονται καλή παρέα.Και δε ξέραν και τη γλώσσα καλά φαντάσου.

Αυτή είναι ρε η επαναστατικότητα?Να τη βράσω.Οκ λες τον καημό σου και κατανοητό μπράβο μου έχουμε και ανυσηχίες αλλά δε μου λες και κάτι που δεν ακούω 7 χρόνια τώρα.Τι να κάνω να συγκινηθώ?Αυτά που λες τα έχω ξανακούσει 1.000.000 φορές.

Θες να αρχίσω και εγώ να λέω "ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΖΗΤΩ Η ΕΙΡΗΝΗ" και "ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ" και για τα "ΔΙΚΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ"?Να το κάνω αμα θέλεις και να σου φέρω και εικόνες και με περιστέρια και οτι τραβάει η ψυχή σου.Αλλά για μένα νόημα δεν έχει.

Η μόνη φορά που πραγματικά ένιωσα οτι έκανα κάτι ήταν όταν στις προηγούμενες καταλήψεις πηγα μόνος μου με κάτι παιδιά τι στήσαμε έξω από ένα λύκειο και ενημερώναμε τα παιδιά τι γίνεται στα πανεπιστήμια.Και μετά πιάναμε και τα μαγαζιά και τους λέγαμε "δεν είμαστε αλήτες τα ιδιωτικά δε θέλουμε".

Αλλά δε κοροιδεύω τον εαυτό μου και να νομίζω οτι έκανα και κάτι το σημαντικό.Ναι ρε απογοητευμένος είμαι.Γιατί οι περισσότεροι αναρχικοί που ξέρω εξαντλούνται στο να κάνουν μπάχαλο,και οι περισσότεροι κνίτες που ξέρω λένε συνθήματα για την μακρόνησο.

Κάτι δε πάει καλά.

editΔιάβολε δε διάβασα την απάντηση σου είχα ξεχάσει να πατήσω το post.Πάμε λοιπόν.

Παράθεση:
και γύρισες ένα τόπικ που μιλάει για τους Ολυμπιακούς αγώνες σε μια προσωπική μου επίθεση. Ήταν λάθος σου

Σοβαρέψου.Εσύ ξεκίνησες.

Παράθεση:
Μίλα για τον εαυτό σου και για αυτούς που ξέρεις. Εμένα δε με ξέρεις. Ούτε τη δράση μου, ούτε και το κοινωνικό μου έργο.

Ε στάσου ρε φίλε τη μια να πούμε μας βγάζεις σκάρτους που δε κάνουμε τίποτα και την άλλη όταν σε ρωτάμε εσύ τι κάνεις γίνεσαι βαρύ πεπόνι.Ντάξει δε σε ξέρουμε σωστό και δεν αντιλέγω.Αλλά μιας και δε σε ξέρουμε πες μας και μας να καταλάβουμε.Δηλαδή κάπου δε μας τα λες και εσύ καλά.

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Απογνωση

Συζήτηση: Ψυχολογία - Ανθρώπινες Σχέσεις Απαντήσεις: 7

Τρι, 28 Δεκ 2010 3:01 pm Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics