ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα

Συγγραφέας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Τετ, 27 Αύγ 2008 4:32 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

zero_tolerance
Έμπειρος
Έμπειρος

Mar 20, 2005
349

Κάτι δεν πάει καλά εδω... Δεν ξέρω πως την είδατε εσείς οι δύο και μιλάτε για την πάρτη μου. Ξεκίνησα ένα πολύ σοβαρό θέμα και το μόνο που είδα ήταν μια αδιαφορία την οποία και έκρινα. Δε σου μίλησα επι προσωπικού mystery ούτε και σε σένα astrud. Τι θέλεις τώρα; Να σου πω τι έχω κάνει στη ζωή μου; Ε όχι ρε φίλε. Δε θα το γράψω εδώ. Δε θα κάνω διαφήμιση στον εαυτό μου. Σε καίει να μάθεις; Έλα να τα πούμε απο κοντά.

Παράθεση:
Σοβαρέψου.Εσύ ξεκίνησες.

Αν δε σου άρεσε η κρίση μου δείξε μου με επιχειρήματα πως κάνω λάθος. Όταν κάνεις επίθεση το μόνο που έχεις να δηλώσεις είναι "ένοχος".

Κατά τα άλλα άρτσι μπάτσι και λουλάς.

Θέμα για τους Ολυμπιακούς-αφορμή πολέμου πήγα να ανοίξω και καταλήγουμε αλλού. Αν περίμενες να βρώ εγώ τη λύση και να στην πω είσαι γελασμένος. Αν δε συζητήσουμε σε μια βάση όλοι μαζί δε θα καταφέρουμε τίποτα. Και αυτή τη βάση την προσφέρει το MyAegean. Τώρα αν εσάς δε σας καίει τι γίνεται στον κόσμο γιατί έχετε συνηθίσει, οκ τι να πω.

Αν περίμενες να βρείς έτοιμη "επαναστατικότητα" για να συμμετέχεις είσαι λέθος. Θα τη δημιουργήσεις μόνος σου. Μια σκέψη μπορεί να είναι η αρχή, μια κουβέντα, ένα βλέμμα, ένα συναίσθημα. Απο κει ξεκινάς. Και μετά συνεχίζεις... πρώτα είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου και μετά ψάχνεις να βρεις αυτή τη σιγουριά σε περισσότερο κόσμο. Να ανοιχτείς και να δημιουργήσεις. Αυτή τη σιγουριά εγώ προσωπικά δεν την είδα εδώ. Και αυτό έκρινα ή κατέκρινα. Και όσο για το ύφος μου είναι απόρροια της ψυχολογίας μου. Μπορεί να μην άρεσε ή αρέσει, το σέβομαι αυτό και ζητώ συγνώμη.

Όσο για το

Παράθεση:
Θες να αρχίσω και εγώ να λέω "ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΖΗΤΩ Η ΕΙΡΗΝΗ" και "ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ" και για τα "ΔΙΚΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ"?Να το κάνω αμα θέλεις και να σου φέρω και εικόνες και με περιστέρια και οτι τραβάει η ψυχή σου.Αλλά για μένα νόημα δεν έχει.

Εδω μέσα έχει νόημα. Έχει νόημα το site να είναι επίκαιρο σε θέματα που ζεματάνε. Έχει τεράστιο νόημα να μπαίνει κάποιος για πρώτη φορά εδώ και να βλέπει αφύπνιση συνειδήσεων. Τεράστιο νόημα. Κάπως έτσι επηρεάζεις και τους γύρο σου, τουλάχιστον στον ψηφιακό τομέα που έχει μπει στη ζωή μας και αν μην τι άλλο μας παρέχει (ακόμα) κάποιες δυνατότητες. Και αυτός ήταν ο λόγος που έπρεπε να θιχτεί αυτό το θέμα στο φόρουμ του MyAegean.

Τετ, 27 Αύγ 2008 7:50 pm

astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Nov 11, 2007
143

Ζητώ επειγόντως ενισχύσεις από τα άλλα Αιγαιάκια, γιατί προσωπικά αρχίζω και ζαλίζομαι και νιώθω κούραση, και δεν φταίει μόνο το διάβασμα.
Το φορουμ έχει γίνει τελευταία 'πεδίο μάχης'. Μαζί έχουμε 'πολεμήσει' τον mohda και τον openmind με επιτυχία, τώρα είναι η σειρά του Zero. Χωρίς παρεξήγηση παιδί μου..απλώς χρησιμοποιώ μεταφορες για να εκφράσω μια σκέψη...γιατί νιώθω και εγώ λίγο ποιήτρια! Poke Tounge
Πρέπει όμως να έχουμε υπ'όψιν μας ότι ο Zero δεν είναι ένας τόσο κακός και επικίνδυνος 'εχθρός'.
Πιστεύω πως η αλαζονεία και ο αντισημιτισμός αποτελούν πολύ χειρότερη απειλή γαι τον πολιτισμό του My.

Αν ήμουν Μυτιλήνη, Zero, θα ερχόμουν για μια μπύρα μαζί σου. Με τους άλλους δυο όχι, δεν θα πήγαινα ούτε για μπύρα ούτε για τίποτα άλλο. Μακριά από τέτοια άτομα, αυτό λέω.

Παράθεση:
Δεν είναι κακό να βάφεις τα νύχια σου πάντως, να το ξέρεις.

Καλά εντάξει...αλλά εγώ εννοούσα πως είναι κακό να είσαι γυναίκα και να ασχολείσαι ΜΟΝΟ με πράγματα όπως τα νύχια σου.
Και εγώ φροντίζω το ντυσιμό μου και μου αρέσει να βάζω λίγο μακιγιάζ καμία φορά..γιατί είμαι και εγώ γυναίκα ξέρεις..

Θα σου δώσω να καταλάβεις κάποια πράγματα με πολύ απλό τρόπο, γιατί μου φαίνεται ότι δεν καταλαβαινόμαστε.

1. Όταν ο Mystery γράφει τις συμβουλές του για τα Windows, εγώ βγάζω το καπέλο μου και ακούω. Γιατί οκ ο Mystery δεν είναι καθηγητής και μπορεί να μην τα ξέρει όλα για το αντικείμενό του...αλλά πόσο έχει ασχοληθεί αυτός με την πληροφορική, και πόσο έχω ασχοληθεί εγώ. Από τον Mystery εγω μπορώ να ΜΑΘΑΙΝΩ πολλά που δεν ξέρω.
Τώρα δεν ξέρω πως να στο πω Zero αλλά εγώ έχω διαβάσει κάτι παραπάνω από 2 άρθρα κατεβασμένα από το Google για το νέο Cold War balance of power.
Μακάρι να το είχες καταλάβει αυτό από μόνος σου και να μην με ανάγκαζες να στο πω τόσο ξεκάθαρα, γιατί δεν νιώθω καθόλου άνετα.

2. Γνωρίζω από κοντά κάποια παιδιά του My που ξέρουν ότι είμαι πτυχιούκος στις Διεθνείς Σχέσεις. Αυτό σημαίνει ότι έχω κάποιες 'ευθύνες'. Τι θα πει αυτό?

Άν γράψει κάποιος στο φορουμ ότι το σουβλάκι περιέχει βιταμίνη C, ο Dali doc που είναι γιατρός έχει την ευθύνη και την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να του πει: Κάτσε ρε φίλε, δεν είναι έτσι!Βιταμίνη C περιέχουν εσπεριδοειδές, κίβι κλπ, όχι τα σουβλάκια!!
Επίσης αν άλλος τρελός γράψει ότι το MIT είναι το ίδρυμα Μαγκων Ιαπωνων Ταξιτζήδων η άλλες παρόμοιες βλακίες...ο Mystery, o King και ο κάθε μηχανικός θα σηκωθεί και θα τον κράξει.

Ακραία παραδείγματα..απλώς θέλω να είμαι σίγουρη ότι θα με καταλάβεις.

Παράθεση:
Γκουχ γκουχ. Οκ, ναι δε λέω ωραία λύση είναι. Πιστεύεις πως υπάρχει μια στο 1.000.000.000.000.000.000.000.000 πιθανότητα να ισχύσει ποτέ κάτι τέτοιο;
Για ουτοπία μου κάνει η λύση στην οποία στηρίζεις τις ελπίδες σου. Σε μια τέτοια συζήτηση πιο πιθανό μου φαίνεται να υπάρξει η κοινωνική οργάνωση της αναρχίας (δεν είμαι αναρχικός) παρά ο σεβασμός στο κοινωνικό δίκαιο από τα αφεντικά.

Τώρα εγώ είμαι μια 25χρόνη κοπέλα και δεν είμαι πλέον τόσο 'μικρή': δηλαδή σε λίγο θα αρχίσω να βγάλω τις ρυτίδες μου, και ήδη η καρδιά μου αποδυναμώνεται σιγά σιγά.
ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ!

θα μου πεις εσύ πόσο ουτοπική είναι η διεθνής δικαιοσύνη!!Τα έχεις μελετήσει ποτέ στην ζωή σου αυτά για να έχεις τέτοιες απόψεις???

Παράθεση:
Μου αρέσει πάντως η εκτόξευση της απειλής σου με τον χαρακτηρισμό στο τέλος για το "πριν ανοίξω το στόμα μου" γιατί με παρακαλείς κιόλας. Οκ δε θα το ανοίξω.

Κοίτα να δεις εγώ πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξω το στόμα μου με σένα, αν κατάλαβα καλά τι εννοείς.
Μόνο αν είχες το κορμί του Brad Pitt θα μπορούσα...εκεί οκ και να μου έλεγες ότι γουστάρεις τον berlusconi δεν θα με πείραζε πιστεύω. Poke Tounge

Τετ, 27 Αύγ 2008 9:21 pm

zero_tolerance
Έμπειρος
Έμπειρος

Mar 20, 2005
349

Θα μπορούσα να ασχοληθώ με όλο σου το κείμενο, αλλά πραγματικά βαρέθηκα.

2 πραγματάκια μόνο.

Ο Μystery γράφει τις συμβουλές του για τα Windows διότι είναι ειδικός. Ο dali doc γράφει τις συμβουλές του για ιατρική διότι είναι ειδικός.
Ο King γράφει τις συμβουλές του για τη μηχανική διότι είναι ειδικός.

Εσύ δεσποινίς που είσαι πτυχιούχος στις Διεθνείς Σχέσεις γιατί αναλώνεσαι απο το πρώτο σου πόστ σε ειρωνείες του τύπου:

"Κοίτα το σκέφτηκα να πάω στο Κρεμνλίνο να τους πω την άποψή μου για τον πόλεμο και για τα στρατηγικά λάθη που έχει κάνει η Ρωσία στην Γεωργία...αλλά δεν νομίζω ότι ο Medvev και ο Putin θα με ακούνε"

Ενώ η επιστημονική σου απάντηση επι του θέματος είναι η:

"Καταλαβαίνω σε ποια φάση βρίσκεσαι αλλά ξύπνα!Ο κόσμος δεν νοιάζεται για τα διεθνή και ούτε για την εξωτερική πολιτική!"

Όπως πολύ όμορφα αναφέρεις, τα παραπάνω παιδία φροντίζουν να διδάξουν στους υπόλοιπους κάποια πράγματα που γνωρίζουν περισσότερο.

Και κάτι ακόμα...

Παράθεση:
θα μου πεις εσύ πόσο ουτοπική είναι η διεθνής δικαιοσύνη!!Τα έχεις μελετήσει ποτέ στην ζωή σου αυτά για να έχεις τέτοιες απόψεις???

Ε τώρα τι να σου πω! Πραγματικά με απογοητεύεις. Όχι μόνο δε μας λές αυτά που ξέρεις, πιστεύεις πως δεν πρέπει να μιλάμε κιόλας!!

Μπορεί να μην ξέρω συνθήκες, συμφωνίες, νόμους και κανόνες, αυτό που ξέρω είναι οτι το διεθνές δίκαιο καταργείται σύμφωνα με τα συμφέροντα των ισχυρών. Απο πάντα.

Και εσύ θα έπρεπε να το ξέρεις καλύτερα απο μένα αυτό.

Παράθεση:
Κοίτα να δεις εγώ πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξω το στόμα μου με σένα, αν κατάλαβα καλά τι εννοείς.
Μόνο αν είχες το κορμί του Brad Pitt θα μπορούσα...εκεί οκ και να μου έλεγες ότι γουστάρεις τον berlusconi δεν θα με πείραζε πιστεύω.

Ε?

Έγινε επεξεργασία από τον/την zero_tolerance στις Τετ, 27 Αύγ 2008 9:29 pm, 2 φορές συνολικά

Τετ, 27 Αύγ 2008 9:25 pm

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

Παιδιά, θα ήθελα να κάνω μια ταπεινή παράκληση, ας μην χαλάμε τις καρδιές μας, pLZ! Εδώ είναι ένας χώρος διαλόγου, είναι καλές οι αντιπαραθέσεις, αλλά δεν είναι κρίμα να φτάνουμε σε ακραία σημεία αντιπαράθεσης για λεπτομέρειες που απλώς 'κολλάμε' πάνω τους ενώ χάνουμε την ουσία της συζήτησης;

Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω και τους συνομιλητές και προσωπικά, με κάθε ειλικρίνεια, ομολογώ πως απλώς με λυπεί που βλέπω όλα αυτά τα πράγματα... Ας προσπαθήσουμε να χαμηλώσουμε τους τόνους, να κρατήσουμε την συζήτηση σε ένα ήρεμο κλίμα και παραγωγικό. Δεν είναι κακό να προβληματιζόμαστε, δεν είναι κακό να κατακρίνουμε ή να υποστηρίζουμε μια τάση ή συμπεριφορά, αλλά ας γίνεται αυτό χωρίς να στρεφόμαστε σε προσωπικό επίπεδο! Το θέμα άλλωστε είναι κάτι που αφορά κάποιο γενικότερο και παγκόσμιο προβληματισμό...

Θα ήθελα να επαναφέρω τη συζήτηση, εκφράζοντας ένα νέο ερώτημα:
Το ότι ξέσπασε πόλεμος κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, πιστεύω πως ήταν μια "συγκυρία" (σκόπιμα η λέξη είναι σε εισαγωγικά). Η λεγόμενη "ολυμπιακή εκεχειρία" δείχνει να έχει εκφυλιστεί, όπως και τα ιδεώδη που ο ολυμπισμός πρεσβεύει... Η Κίνα, μια τεράστια και φτωχή (αν ο πλούτος συγκεντρώνεται σε λίγους μάλλον γενικά μιλούμε για φτώχεια για τη χώρα) χώρα με μη δημοκρατικό καθεστώς άλλωστε φιλοξένησε μια τέτοια διοργάνωση, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες...

Τι πιστεύετε εσείς για αυτό; Κι η κίνηση με το Θιβέτ, από όσους έτυχε να το παρακολουθήσουν το ζήτημα λίγο περισσότερο, πόσο αποδοτική άραγε ήταν;

Δείτε την ερώτηση που κάνει ένας Βρετανός δημοσιογράφος στην Δ.Ο.Ε. "αν η Δ.Ο.Ε. νιώθει αμήχανη για την στάση της κινεζικής κυβέρνησης περί ελευθερίας της έκφρασης και του τύπου" και γενικότερα θέματα περιορισμών...

Υ.Γ: Παρακαλώ θερμά ας σταματήσουμε εδώ τις αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο, ας συνεχίσουμε το θέμα, αν θέλουμε, αλλιώς ας παύσουν οι μεταξύ μας κονταρομαχίες!

Τετ, 27 Αύγ 2008 10:05 pm

zero_tolerance
Έμπειρος
Έμπειρος

Mar 20, 2005
349

Φίλε μου, έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν ξαναναφέρομαι επι προσωπικού σε κάποιον. Άλλωστε τα συμπεράσματα μου τα έχω ήδη βγάλει. Ίσως και να ταν δικό μου το φτάξημο στο τέλος. Πραγματικά με ενδιαφέρει να συνεχίσουμε επι του θέματος.

Πεμ, 28 Αύγ 2008 2:42 pm

danny
Γκουρού
Γκουρού

Nov 04, 2005
514
Τόπος: Αθηνα

zero χαίρομαι που σε βρήσκω όπως πάντα συναισθηματικό και ευέξαπτο.
Είναι ωραίο να προβληματίζεσαι (ρητορικό αυτό) αν και πάντα θα κυριαρχεί φοβάμαι το συναίσθημα της απογοήτευσης.
Επίσεις είναι ωραίο το βλέπεις τα πράγματα συναισθηματικά, η λογική μας έχει φάει. Με τόση φρίκη που βλέπουμε και που καταβάση δεν κάνουμε κάτι γιατί είτε δεν μπορούμε είτε δεν το επιδηόκουμε η επόμενη κίνηση είναι να εκλογικεύσουμε τα πάντα και να πούμε "η επεκτατική πολιτική της τάδε χώρας", "η οικονομική πολιτική της άλλης χώρας", "η εθνικηστική πολιτική αυτής της χώρας". Σκατα!

Αλήθεια παίζουν ολυμπιακοί αγόνες? ουτε που το καταλαβα. Βασικά όχι ότι θα αλλάξει τώρα κάτι στην ζωή μου. δουλευω όπως πάντα το βράδι. παιδιά σας περιμένω Χαλαδριανούς

Πεμ, 28 Αύγ 2008 7:29 pm

astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Nov 11, 2007
143

Γιάννη, θαυμάζω την υπομονή σου και σ'ευχαριστώ πολύ για το ποστ σου. Σωστό θα ήταν να σταματήσουμε εδώ τις αντιπαραθέσεις και να προχωρήσουμε. Αλλά προσπάθησε να καταλάβεις και την θέση μου. Άμα ο κάθε άσχετος Zero Tolerance προσπαθεί να μου κάνει πόλεμο απλώς δεν γίνεται, και δεν πρέπει εγώ να χαμηλώσω τους τόνους. Και βασικά εδώ το θέμα δεν είναι μόνο οι αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο. Μιλάμε για κάτι πολύ πιο σοβαρό από αυτό.

Αντιλαμβανόμαστε τι απόψεις εκφράζει αυτός ο άνθρωπος?
Κατ’αρχάς, τι υπονοεί λέγοντας ότι στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ξεκίνησε ένας πόλεμος δεν καταλαβαίνω? ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ? ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ…ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ….ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ?ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΑΥΤΟ…ΤΟ 2008? ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΟΠΩΣ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ? ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΝΩΣΕΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΛΟΓΙΚΗΣ!!ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΗΝ ΥΠOΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΦΡΑΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΘΕΜΑ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ, Η ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΙΒΕΤ, ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΙΑΩΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟ DARFUR ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ?
Και έχει και το θράσος να επιμένει στη θέση του και να λέει ότι ο Στέλιος, ο Δημήτρης και ο Αντώνης είναι ειδικοί και εγώ, η Giulia, δεν είμαι επειδή ειρωνεύομαι! Ακριβώς επειδή είμαι πτυχιούχος δεν μπορώ να πάρω σοβαρά τέτοιες ανούσιες απόψεις.
Απλώς δεν γίνεται να χαμηλώσω τους τόνους μου συγγνώμη. Είναι θέμα αξιοπρέπειας.
Το θράσος έχει όρια!

Γιατί εγώ λέω ότι ο Radovan Karadzic, ο πρώην πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ένας δολοφόνος, ένας από τους μεγαλύτερους εγκληματίες της εποχής μας - υπεύθυνος μεταξύ άλλων για την σφαγή της Srebrenica- , o οποίος κατηγορήθηκε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονίας πρέπει να τιμωρείται, και o Zero Tolerance μου απαντάει ότι η διεθνής ποινική δικαιοσύνη είναι μια ουτοπία! Σε ένα πανεπιστημιακό χώρο πρέπει να περάσει ένα τέτοιο μήνυμα? Ότι η διπλωματία, η δικαιοσύνη και ο πολιτικός διάλογος είναι ουτοπίες?
Τότε τι λύση προτείνει ο Zero Tolerance και ο κάθε Zero Tolerance για να καταλάβω? Use of force? Aggression? Human Rights Violations?
Δεν κολλάω σε ασήμαντες λεπτομέρειες πιστεύω, και ούτε με ενδιαφέρει για τον συγκεκριμένο Zero Tolerance. Εμένα με ενδιαφέρει ότι εμείς οι φοιτητές πρέπει να προωθήσουμε τις αξίες που μας διδάσκει η Ιστορία, η Δημοκρατία και το Διεθνές Δίκαιο.

Και κάτι ακόμα. Όταν εγώ προσπαθώ να αναλύσω με λογική και επιστημονική αντικειμενικότητα το πρόβλημα της ιδιωτικοποίησης της παιδείας στην Ελλάδα, στηρίζοντας τις αποψεις μου στους κανόνες του Κοινοτικού Δικαίου γιατί ένας Έλληνας μετά έρχεται και μου λέει ότι δεν τον νοιάζει για τη Ευρώπη? Πως μπορώ εγώ να εξηγήσω σε αυτόν τον Έλληνα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και το Διεθνές Δίκαιο και η διπλωματία έχουν μεγάλη σημασία για όλους μας?
Ο Zero Tolerance λέει ότι το Διεθνές Δίκαιο καταργείται σύμφωνα με τα συμφέροντα των ισχυρών. Μάλιστα. Όταν ένα κράτος παραβιάζει το jus cogens (= a peremptory norm of international law, for instance a norm including the prohibition on the use of force by the states, the prohibition of genocide, war crimes, crimes against humanity or torture = a norm from which no derogation is permitted – τα γράφω στα Αγγλικά γιατί μου είναι πιο εύκολο), μπορεί να μην υπάρχουν νομικές συνέπειες και αυτό το κράτος να μην τιμωρείται ποτέ, αλλά μπορεί και να υπάρχουν. Προφανώς o Zero Tolerance δεν γνωρίζει για την ύπαρξη του Διεθνους Ποινικού Δικαστηρίου, και ούτε για τα άλλα ποινικά δικαστήρια. Does Zero Tolerance know about international rules obliging States to prosecute international crimes? Does he know about international rules imposing respect for fundamental rights and freedoms? Does he know about the implications for violations of these norms? Does he know how many war criminals have been prosecuted before the International Criminal Courts?
Όχι βέβαια. Δεν έχει την παραμικρή ιδέα. Και όμως δηλώνει το εξής: ‘Πιστεύεις πως υπάρχει μια στο 1.000.000.000.000.000.000.000.000 πιθανότητα να ισχύσει ποτέ κάτι τέτοιο; = η διεθνής δικαιοσύνη’.
Το μόνο που μπορώ να συμβουλέψω σε αυτόν τον άνθρωπο είναι απλά να προσέχει τι θα γράφει στο φόρουμ του πανεπιστημίου στο οποίο σπουδάζει, γιατί δεν ξέρει ποιος μπορεί να τα διαβάσει όλα αυτά.
Προφανώς εδώ κανείς δεν προσπαθεί να αποδείξει ότι το Διεθνές Δίκαιο είναι ‘τέλειο’, και ούτε ότι με τους νόμους και τις συνθήκες μπορούμε να σταματήσουμε τους πολέμους πάντα. Μπορούμε όμως να έχουμε δικαιοσύνη. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον Al Bashir τόσο εύκολα. Μπορούμε όμως να τιμωρήσουμε τα εγκλήματά του, με τη δύναμη των νομων. Τώρα εμένα αυτό δεν μου φαίνεται καθόλου λίγο.
Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την αξία της Δικαιοσύνης και του Διεθνούς Δικαίου, ειδικά σε ένα πανεπιστημιακό χώρο. Δεν χρειάζεται να έχεις μελετήσει νόμους για να καταλάβεις ένα τόσο απλό πράγμα πιστεύω.

Ο καθένας αγωνίζεται όπως νομίζει. Κατ’αρχάς για να αγωνίζεσαι πρέπει πρώτα να γνωρίσεις το what exactly are you fighting against? Γιατί πολλοί άνθρωποι ακούνε μουσικές που κατηγορούν την Αμερικάνικη πολιτική, αλλά μετά όταν τους ρωτάς: εσύ τι κατηγορείς ακριβώς από την πολιτική του Bush δεν ξέρουν να σου απαντήσουνε. Αν δε γνωρίζεις τον εχθρό σου καλά, είναι δύσκολο να τον νικήσεις. Γι’ αυτό καλά θα κάνεις να μην αγωνίζεσαι καθόλου.

Και θα χαρώ πολύ να συζητήσουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά μόνο και μόνο αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.
Να ξεκαθαρίσουμε κάποια βασικά πράγματα πρώτα και μετά να αναλύσουμε το θέμα των παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, για το θέμα του Θιβέτ και για ο, τι άλλο θέλετε. Γιατί εγώ με άτομα που δηλώνουν ότι η διπλωματία και η δικαιοσύνη είναι ουτοπίες χωρίς να ξέρουν τι λένε δεν συζητώ απολύτως τίποτα.

Τελικά θίγομαι ναι, αλλά όχι επειδή ο genius ο Zero Tolerance θεωρεί ότι δεν είμαι ειδική. Για μένα η γνώμη του δεν μετράει. Θίγομαι για άλλους λόγους και ελπίζω να τους εξήγησα καλά.
Και μπορεί εγώ να μην καταλαβαίνω 100% τα Ελληνικά, και να μην εκφράζομαι σωστά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι καμία χαζή Ιταλίδα που δεν αντιλαμβάνεται τι άνθρωποι υπάρχουν γύρω της. Αυτό να το βάλει πολύ καλά στο μυαλό του ο Zero Tolerance.

Πεμ, 28 Αύγ 2008 8:29 pm

zero_tolerance
Έμπειρος
Έμπειρος

Mar 20, 2005
349

Xeirokrotima

Παρ, 29 Αύγ 2008 2:21 am

danny
Γκουρού
Γκουρού

Nov 04, 2005
514
Τόπος: Αθηνα

Astrud και zero tolerance δεν έχει κανένα νόημα η αντιπαράθεση αυτή. Και οι δύο θύξατε ο ένας τον άλλο και δεν θέλω να πάρω το μέρος κανενός ίσωφς γιατί για μένα μπορεί να έχετε και οι δύο δίκιο και άδικο ταυτόχρονα.
Το να καταπατάτε το θέμα της εκεχηρίας ακόμα και το 2008 είναι σοβαρό αλλιώς τι κάθε πτέσμα με ιστορικό πάβει να είναι πτέσμα και να ζητάμε κάτι καλήτερο?
Απο την άλλη το να θήγουμε ιδιότητες και πρωσοπικά τον άλλο σε μία συζήτηση δεν είναι πολισμός.
Και για να μην ξεχνιόμαστε ο καλήτερος από όλους είμαι ΕΓΩ!

και πάμε ξανά στην κουβέντα χωρίς πρωσοπικές διενέξεις

Παρ, 29 Αύγ 2008 6:05 pm

Argonaut
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Dec 16, 2007
199

Eγώ πάλι μόλις είδα τον τίτλο του τόπικ υπέθεσα πως θα αναφερόταν στην απόδοση της ελληνικής αποστολής και τη συλλογή μεταλλίων...Άστα να πάνε

Πέρα από την πλάκα οι Ολυμπιακοί Αγώνες πιστεύω πως πρέπει να αλλάξουν όνομα. Προτείνω να τους βγάλουν Panamerican games and Friends co. inc. ltd και ο,τι άλλο θέλετε ως κατάληξη....

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Απογνωση

Συζήτηση: Ψυχολογία - Ανθρώπινες Σχέσεις Απαντήσεις: 7

Τρι, 28 Δεκ 2010 3:01 pm Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics