Καρλοβασι-Σαμος-Μηχανικων Πληροφοριακων...

τμ. Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων

Συγγραφέας Καρλοβασι-Σαμος-Μηχανικων Πληροφοριακων...

Τρι, 09 Σεπ 2008 2:08 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

King_Of_Cats
Γκουρού
Γκουρού

May 01, 2007
503
Τόπος: Larnaca, Cyprus

Ενα αξιοπρεπες PC θα κοστισει λιγο παραπανω απο 1000 ευρο. Δηλαδη, οσο και ενα laptop. Τωρα η διαφορα τους και ολογος που προτιμω τους σταθερους ειναι πως μπορεις να τους αναβαθμησεις, και αν παρεις καλα εξαρτηματα μπορουν να σου μεινουν για μια ζωη!!! (βλεπε ηχεια, οθονες, κουτι πληκτρολογιο και ποντικι)
Αν εχετε ενα συγκεκριμενο ποσο που θελετε να επενδυσετε σε υπολογιστη, πειτε μου να σας κανω τις καλυτερες δυνατες επιλογες.

Π.χ ενα πακετο μεχρι 1200 ευρο με intel CPU, Asus components

ΚΟΥΤΙΑ - CASES (PER.806513) COOLERMASTER RC-534 CENTURION 534 PLUS SILVER 55.96 €

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ (PER.806616) COOLERMASTER RS-520 REALPOWER M520 520W 57.90 €

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU (PER.558252) INTEL CORE 2 DUO E8500 3.16 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX 153.00 €

ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (PER.522642) ASUS P5QC 121.00 €

ΜΝΗΜΗ RAM (PER.555303) OCZ OCZ3F13334GK 4GB (2X2GB) PC-10666 1333MHZ HIGH PERFORMANCE FATAL1TY EDITION DUAL CHANNEL KIT 199.00 €

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ (PER.301632) SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST3500320AS 500GB SATA2 56.50 € (2X HDD = €113.00)

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ (PER.575131) LOGITECH 920-000339 DESKTOP WAVE BLACK GR 35.00 €

ΠΟΝΤΙΚΙΑ (PER.570216) LOGITECH 931638 MX400 PERFORMANCE LASER MOUSE 21.00 €

ΗΧΕΙΑ (PER.802493) TRUST SP-6210 5.1 SURROUND SPEAKER SET 39.98 €

WEB CAMERAS (PER.602170) LOGITECH 960-000226 QUICKCAM E2500 16.20 €

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ (PER.513323) ASUS EAH3870/HTDI 512MB PCI-E RETAIL 125.95 €

ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ (PER.911011) ASUS TRITON 77 25.97 €

DVD RECORDER (PER.330076) ASUS DRW-2014L1T LIGHTSCRIBE SATA BLACK SILVER RETAIL 25.89 €

ΟΘΟΝΗ (PER.168176) SAMSUNG 940BW 19'' WIDE SILVER 159.00 €

ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ (PER.450133) HP DESKJET F2180 48.00 €

Αξία προϊόντων: 1196.85 €

Ο υπολογιστης ειναι jet. Αν θελει καποιος να κανει επενδυσει λιγα περισσοτερα μπορει να αλλαξει τον επεξεργαστη, και τα περιφεριακα.
Αλλα σαν παεκτο ειναι απλα παρα παρα πολυ καλο.
Το συνιστω μεχρι τα 1200 ευρο το οποιο θα σας κρατησει για αρκετο καιρο μεχρι να το βαρεθειτε (ε, περιπου 4 χρονια)
Εχει απο ολα μεσα. Μεχρι και web camera και πολυμηχανημα.

Τρι, 09 Σεπ 2008 3:06 pm

sirah90
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Sep 06, 2008
5

Αν βάλουμε xp αντί για vista δεν είναι προτιμότερο? Τα vista είναι προβληματικά. Στη σχολή τι Windows έχει? Question

Τρι, 09 Σεπ 2008 4:40 pm

smart5212
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Sep 04, 2008
19

king πολυ καλη δουλεια.Ευχαριστουμε.
Και γω ειχα στο νου μου πανω κατω κατι τετοιο,μονο που ελεγα να βαλω επεξεργαστη της Intel τετραπηρυνο.

Τρι, 09 Σεπ 2008 5:39 pm

King_Of_Cats
Γκουρού
Γκουρού

May 01, 2007
503

Οτι λειτουργικο συστημα και να προτιμησετε, δεν υπαρχει προβλημα, φτανει να ειναι 64-bit. Ναι, τα vista ειναι καπως προβληματικα, αλλα με 4GB RAM @1333MHz FSB, δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα. Α, μην αγορασετε Windows αφου δικαιουστε απο την σχολη απο συμφωνια της Microsoft. Oι τετραπυρηνοι επεξεργαστες ειναι λιγο πιο αργοι χρονισμενοι σε σχεση με τους διπυρηνους. Εγω επελεξα αυτον για να ριξω τη τιμη του συγκεκριμενου πακετου. Αν επιλεξεις τετραπυρηνο επεξεργαστη, απλα κοιταξε να ειναι απο 1333MHz και πανω το FSB του.

Τρι, 09 Σεπ 2008 6:05 pm

smart5212
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Sep 04, 2008
19

king εισαι αρχοντας.σ ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.μια απορια μονο.Δεν καταλαβα τι ειπες για τα windows...Να μην αγωρασουμε δηλαδη λογισμικο γιατι θα παρουμε απτην σχολη.?

Τρι, 09 Σεπ 2008 6:13 pm

King_Of_Cats
Γκουρού
Γκουρού

May 01, 2007
503

Thanx φιλε
ΝΑΙ Free Legal Windows! Smile
αλλα οχι στις αρχες. θα πρεπει πρωτα να δημιουργησετε e-mail account απο την σχολη. Και μετα εχεις απειρα δικαιωματα απο την MSDN Library
( Micro Soft Digital Network Library) αν δεν κανω λαθος. Δηλαδη εχεις δικαιωμα να κατεβαζεις τσαμπα προγραμματα και λειτουργικα συστματα της Microsoft.

Τρι, 09 Σεπ 2008 6:31 pm

mystery_orange
Γκουρού
Γκουρού

Apr 25, 2006
609

Από τι στιγμή που θα διαλέξεις να έχεις 4 giga ram το 64bit λειτουργικό είναι μονόδρομος καθώς δεν το όριο των 32 bit είναι γύρω στα 3.5 giga (αν δεν βαριέσαι κάνε 2 εις την 32αρα bytes για να δεις Poke Tounge )

Δε συνιστώ σε καμιά περίπτωση να βάλεις Vista.Απο οτι κατάλαβα θες να παίζεις και παιχνίδια οπότε προτίμησε τα XP με Service Pack 3. Tα Vista δεν σου δίνουν κάτι ιδιαίτερα καινούργιο και είναι εμφανώς πιο βαρύ λειτουργικό.

Πρόσοχε όμως.Τα 64 bit δεν είναι και τόσο περίπατος.Καταρχήν οι περισσότερες εφαρμογές είναι ακόμα σε 32 bit και δεν θα κάνουν χρήση του επεξεργαστή σου.Το σύστημα σου θα μπορεί να τρέχει 32bitες εφαρμογές μέσω ενός simulation που κάνει αλλά έτσι το πρόγραμμα νομίζει οτι τρέχει στα 32 bit και δεν κερδίζεις τίποτα.Oι εφαρμογές που είναι σχεδιασμένες για 64 bit λέγονται native αλλά είναι ελάχιστες.Για αποσυμπιεστικό για παράδειγμα το μόνο αποσυμπιεστικό που βρήκα native ήταν το 7zip το οποίο όπως δεν εμφάνιζε και τόσο επαναστατική διαφορά(κατά τα άλλα είναι ένα φοβερό πρόγραμμα να εξηγούμαστε που πιάνει απίθανα ratio).

Για παιχνίδια 64 bit όυτε λόγως.Mετρημένα στα δάχτυλα του χεριού με ποιο γνωστά το Half-life 2,και το UT 2004 (το 2007 νομίζω βγήκε μόνο για 32 bit).

Επίσης παλιό harware δε θα αναγνωρίζεται.Α ναι τα 64bit ΧP έχουν ελλειπέστατη υποστήριξη.Τα ΧP 64 bit βασίζονται στα Windows server 2003 και μπορείς να εφαρμόσεις τα δικά τους update πάνω στα XP αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ προσωπικά.

Τώρα που το ξανακοιτάζω το post είναι λίγο μπερδεμένο Sad οπότε θα τα πω με πιο απλές επιλογές

a) Vista 64 bit:Αριστη υποστήριξη ,θα έχεις όλη τη RAM αλλά είναι λίγο πιο βαρύ.Τι λίγο δηλαδή τέλωσπάντων.Οχι πως ένα καινούργιο pc θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα.Παίζει όμως να βρεις μπελάδες με διάφορες εφαρμογές.Λόγω μεγάλης ram τα έβαλα στον καινούργιο μου υπολογιστή και μπορώ να σου πω οτι Nero ,Winamp ,Avg antivirus ,Google earth,firefox και τα παιχνίδια Mass Effect και Crysis έπαιξαν περίφιμα Smile .Σε βαριά παιχνίδια παίζει να δεις λίγο διαφορά όμως με τα XP.

a) XP 64 bit:Tα είχα δοκιμάσει για λίγο.Θεωριτικά είναι η καλύτερη λύση και θα τα κρατούσα αλλά δεν αναγνώριζε τον εκτυπωτή μου και την κάμερα.Μπορείς να κάνεις και update μέσω του server 2003 αλλά προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει.Πάντως το οτι βασίζονται στο server 2003 είναι πολύ συν γιατί έχεις στα χέρια σου ένα στιβαρό λειτουργικό.

a) XP 32 bit:Παλιά καλή λύση.Το μόνο ελάττωμα είναι οτι χάνεις λίγο Ram αλλά το κερδίζεις στο οτι έχεις ένα λειτουργικό που "δουλέυεται" 7 χρόνια και είναι πολύ ελαφρύ για τα σημερινά δεδομένα οπότε παίζει να βγεις κερδισμένος.Αυτά έχω τώρα στον παλιό(ο εκτυπωτής και η κάμερα είχαν μουλαρώσει στα 64).

Βέβαια αν δεν βαριέσαι η καλύττερη λύση είναι να τα δοκιμάσεις όλα και να βγάλεις μόνος σου συμπέρασμα Poke Tounge .Πρωτοετείς είστε και δε χρωστάτε μαθήματα σιγά.Big Ups

Τρι, 09 Σεπ 2008 6:37 pm

King_Of_Cats
Γκουρού
Γκουρού

May 01, 2007
503

Ρε Mystery, πλακα μου κανεις? Αν το παιδι θελει παιχνιδια και του συνιστας XP, τοτε ισως εχεις ξεχασει ενα πολυ σημαντικο κομματακι. DirectX 10!!!!! Που υποστηριζεται μονο απο Vista (δυστυχως)
Αρα φιλε, ειναι μονοδρομος για σενα τα vista 64 bit.
Emulators etc etc, θα βρεις. Και πιστεψε με, ολα τα προγραμματ/παιχνιδια σε ενα χρονο θα ειναι ολα 64-bit.

Τρι, 09 Σεπ 2008 7:15 pm

mystery_orange
Γκουρού
Γκουρού

Apr 25, 2006
609

Το directx 10 δεν παρουσιάζει την παραμικρή διαφορά στην απεικόνιση παιχνιδιών.To έχω δοκιμάσει και μόνος μου αλλά δείτε και αυτά.

http://www.gamespot.com/features/6182140/index.html

http://www.firingsquad.com/hardware/bioshock_directx10_perf.../page4.asp

Η μόνη διαφορά ουσιαστική του directx 10 με τα προηγούμενα είναι το unified shader model καθώς έχει τα pixel και vertex shader 4.0 ενώ το 9 έχει τα 3.0.

ShadersIdea

Τα γραφικά σας έχουν 3 ειδών shaders για να δημιουργηθούν από τη κάρτα γραφικών και καθένα έχει διαφορετικό επεξεργαστή ας πούμε.Αυτά είναι τα

-Pixel shader
-Geometry shader
-Vertex shader

Δεν χρειάζονται όμως την ίδια δουλειά ανά πάσα στιγμή!Δηλαδή μπορεί ο "σταθμός" του geometry να έχει υπερφωρτωθεί ενώ το ο "σταθμός" vertex να κάθεται.Θεωριτικά η λύση σε αυτό είναι το unified shader .Tα shaders πια έχουν κοινό πακέτο εντολών και μπορούν να αναγνωρίζονται από κάθε "σταθμό" της κάρτας.Δηλαδή όλοι μπορούν να κάνουν όλα και η δουλειά είναι ισόποσα μοιρασμένη.Αυτός είναι και ο λόγος που παλιότερες κάρτες δεν "τρέχουν" το directx 10.

Στην πράξη όμως αυτό είναι μια σχετικά ειδική περίπτωση και σπάνια θα δεις όντως διαφορά.Σε κάθε περίπτωση οποιοδήποτε κέρδος έχεις από αυτό ισοπεδώνεται από το οτι έχεις Vista να τρέχουν από πίσω.Καλά έχει καινούργιο api σίγουτα αλλά εκτός και αν σκοπεύεις να κάνεις 3d gaming προγραμματισμό δεεεεεν θα σας χρειαστεί.

http://www.istartedsomething.com/20060817/directx10-fabulous/

Υπάρχει και αυτή η περιβόητη εικόνα αλλά οτι βρήκα στο youtube μυστηριωδώς ήταν κατώτερο.Θέλω να το δοκιμάσω και εγώ πρώτα και θα σας πω.Πάντως σε ΟΛΑ τα άλλα τα παιχνίδια διαφορά γιοκ.Γνώμη μου είναι άστο καλύτερα αλλά επιμένω:Το καλύτερο είναι να κάνεις δκιμές μόνος σου.

Τώρα για λειτουργικό έχεις το MSDNA της σχολής δίνει μόνο XP 32bit.Καλά έτσι και αλλιώς το να βρεις πειρατικά είναι απίστευτα έυκολα και να κάνουν τα update.

Α ναι και για τον υπολογιστή θα συμφωνήσω σε όλα εκτός από την κάρτα γραφικών.Η HD3870 είναι καλή αλλά σε ένα χρόνο θα τα έχει "φτύσει".Με 100 ευρώ πάνω παίρνεις την ΗD4870.Προτείνω να "πετάξετε" τον έναν σκληρό δίσκο.Ουσιαστικά τέτοιοι υπολογιστές είναι για ΚΑΙ για παιχνίδια και είναι κρίμα σύστημα 1000 ευρώ να πέφτει τόσο πίσω λόγω κάρτας.Οσο για τις επιδόσεις αρκεί να σου πω οτι για να κοντράρεις την δική μου (GX2 9800) θες 2 τέτοιες ενώ η 4870 την νικάει και μόνη της Sad .Να και η απόδειξη:

http://tecknu.blogspot.com/2008/07/ati-radeon-hd-4870-vs-ge...0-gx2.html

Ειλικρινά δε ξέρω τι έγινε μόλις σε 3 μήνες που την πήρα την δική μου αλλά τώρα τα είδα αυτά και δεν τα πίστευα(king την πήρε ο παππούς και τώρα με κοροιδεύει! Sad Sad Scared ).

Είναι και η DDR5 που κάνει την διαφορά.Οσο για τα Vista βάλτα για να μην παιδεύεσαι με τα update.Σε καινούργιο Pc έτσι και αλλιώς δε θα νιώσεις.

Έγινε επεξεργασία από τον/την mystery_orange στις Τρι, 09 Σεπ 2008 7:23 pm, 2 φορές συνολικά

Τρι, 09 Σεπ 2008 7:15 pm

Adalon
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Sep 04, 2008
28

Στο συστημα που προτεινεις θα διαφωνισω σε καποια πραγματα king of cats.

Με 10-20ευρω παραπανω απο την αξια της παλιας 3870 μπορει καποιος να αγορασει την πολυ καλυτερη 4850 η οποια μαλλον αποτελει και την καλυτερη καρτα γραφικων της εποχης απο αποψη αποδοσης/τιμης.

Επισης οι μνημες DDR3 που προτεινεις ειναι ασυμφορες οικονομικα και ειναι λιγο μονο καλυτερες απο τις DDR2.Με 200ευρω παιρνεις 4GB DDR3 υψηλων timings,οταν μπορεις με 160 ευρω να αγορασεις 8(!)GB DDR2 800Mhz με πολυ χαμηλοτερα και καλυτερα timings που πιστευω θα ειναι αρκετα για 2+ χρονια μεχρι να πεσουν οι τιμες των DDR3 σε λογικες τιμες.

Οποτε εξοικονομωντας χρηματα απο τις μνημες και αγοραζοντας πιο φτηνα ηχεια και keyboard/mouse, μπορει καποιος να δωσει περισσοτερα χρηματα για την αγορα ενος καλυτερου τετραπυρηνου επεξεργαστη (πχ Q6600 ή Q9300) και οθονης 22 ιντσων ή αν ειναι 19 ιντσων να μην ειναι Wide.

Οσο για τα Vista εξαρταται τι συστημα εχει κανεις.Το DirectX10 μου μυριζει ψιλο-αποτυχια για να ειμαι ειλικρινης μιας και ελαχιστες εταιρεις το υποστηριζουν ενω ηδη ετοιμαζεται DirectX11 ! Θα δουμε τι θα γινει στο μελλον Smile

ps. κατι πηρε το αυτι μου οτι ηρθε καινουργιος γειτονας πρωτοετης συμφοιτητης απο τη ροδο.. tourtopolemos

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Καρλοβασι Αεροδρομιο 6/4 Aegean 8 και...

από geo7
Συζήτηση: ΣΑΜΟΣ Απαντήσεις: 5

Κυρ, 18 Μάρ 2012 1:48 pm Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics