Windows Vista...-> Windows 7

 
  
 
   

 Υπολογιστής, Πληροφορική, Internet

 
Συγγραφέας Windows Vista...-> Windows 7
 
       
Τρι, 07 Απρ 2009 11:32 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


joanna19
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Sep 08, 2008
5
Τόπος: χαλκίδα


Μετά την αποτυχημένη έκδοση των windows Vista, o Bill G.,επιστρέφει με την έκδοση Windows 7... Αρχικά είχε προβλεφθεί να κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο του 2010, μετά, όμως, από την αποτυχία των windows vista,αποφάσισαν τον Σεπτέμβρη του 2009 να τα κυκλοφορήσουν...

πολλά άτομα παραπονέθηκαν για την λειτουργία των Vista και την συμπεριφορά τους, μεταξύ αυτών και εγώ... Δεν έχω μείνει ικανοποιημένη από τα vista,τα windows xp πάρα πολύ καλύτερα...αναμένω με μεγάλη υπομονή τα καινούρια windows, μπας και δούμε ένα καλύτερο μέλλον!!

     
 
       
Τετ, 08 Απρ 2009 2:01 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


icsd08063
Γκουρού
Γκουρού


Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική


joanna19 έγραψε:
Μετά την αποτυχημένη έκδοση των windows Vista, o Bill G.,επιστρέφει με την έκδοση Windows 7... Αρχικά είχε προβλεφθεί να κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο του 2010, μετά, όμως, από την αποτυχία των windows vista,αποφάσισαν τον Σεπτέμβρη του 2009 να τα κυκλοφορήσουν...

πολλά άτομα παραπονέθηκαν για την λειτουργία των Vista και την συμπεριφορά τους, μεταξύ αυτών και εγώ... Δεν έχω μείνει ικανοποιημένη από τα vista,τα windows xp πάρα πολύ καλύτερα...αναμένω με μεγάλη υπομονή τα καινούρια windows, μπας και δούμε ένα καλύτερο μέλλον!!Αρχικά θα διαφωνήσω σε πολλά σημεία με τα λεγόμενα σου...

joanna19 έγραψε:
Μετά την αποτυχημένη έκδοση των windows Vista,

πολλά άτομα παραπονέθηκαν για την λειτουργία των Vista και την συμπεριφορά τους


Κατά την δική μου άποψη, τα Windows Vista είναι απλά υπέροχα...
Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι...

Με την έλευση των Vista, ανέβηκαν κατακόρυφα οι απαιτήσεις των υπολογιστικών συστημάτων σε επίπεδο hardware...
Θα έχεις παρατηρήσει φαντάζομαι ότι ένα παλιότερο μηχάνημα δεν "σήκωνε" τα Vista...
Αυτό συμβαίνει διότι η σωστή λειτουργία του λειτουργικού συστήματος Windows Vista απαιτουσε την ύπαρξη ενός πολύ καλού υπολογιστή (αρκετά μεγάλη μνήμη RAM, ένας δυνατός επεξεργαστής κτλ....). Κατά συνέπεια λοιπόν, παλίοτεροι υπολογιστές δυσκολεύονταν πολύ να φορτώσουν τα Vista.


joanna19 έγραψε:
windows xp πάρα πολύ καλύτερα...

Συγκρίνεις δύο εντελώς ανόμοια πράγματα...
Και να εξηγήσω...

Windows XP ---> 3 Service Packs
Windows Vista ---> 1 Service Pack (αναμένουμε σε λίγο καιρό την επίσημη πρώτη του 2ου)

Πως είναι δυνατόν λοιπόν ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο κουβαλάει στις πλάτες του 3 Service Pack, να ανταγωνιστεί ένα άλλο που έχει μόλις 1?


Χμ... Μπορώ να συνεχίσω με πολλές γραμμές ακόμη και να αναφέρω πλήθος άλλων στοιχείων που κάνουν τα Vista όχι "αποτυχημένη έκδοση", αλλά ιδιαίτερη έκδοση (κατά την γνώμη μου πάντα)... Δεν νομίζω όμως ότι έχει ιδιαίτερο νόημα...

Με την επίσημη έκδοση των Windows 7, οι άνθρωποι της Microsoft ξαναέριξαν τις απιτήσεις του hardware σε επίπεδα XP...Για αυτό άλλωστε είναι και πολύ πιο γρήγορα από Vista...

Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα Vista είναι ένα πολύ δυνατό λειτουργικό σύστημα που θα γίνει ακόμη πιο δυνατό με το Service Pack 2.
Έπειτα, δεν νομίζω ότι όσοι τρέχουν Vista σε σχετικά νέους υπολογιστές έχουν και πολλά προβλήματα... Στο δικό μου laptop πάντως, ελάχιστα παράπονα έχω να καταλογίσω στα Vista...


<<< b e a UTIFUL!!! >>>

     
 
       
Τετ, 08 Απρ 2009 3:08 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


joanna19
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Sep 08, 2008
5
Τόπος: χαλκίδα


δεν ξέρω εάν έχεις παρατηρήσει, ότι τα windows vista δεν σηκώνουν πολλά προγράμματα... π.χ. τα προγράμματα του παν/μιου δεν τα σηκώνει ολα... όπως και παιχνίδια...επειδή ασχολούμαι πολύ με τους η/υ,δεν διαφωνώ σε όλα αυτά που λες,είναι άποψη σου... απλά κατά την γνώμη μου τα vista για εμένα δεν είναι και τα καλύτερα...

έτυχε και δοκίμασα ένα παιχνίδι to motocross madness 2 και δεν το έπαιζε λόγω του dirext9.0c,επειδή τα vista δεν υποστηρίζουν κάποια αρχεία .dll

     
 
       
Παρ, 01 Μάϊ 2009 10:09 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


dissenter
Γκουρού
Γκουρού


Dec 31, 2008
1071
Τόπος: Θεσσαλονίκη


Εγώ πάλι θα συμφωνήσω με τον kotsos_licious. Πριν κάτι μήνες είχα Windows XP και τα άλλαξα σε Windows Vista Ultimate. Να πώ την αλήθεια δεν είχα κάποιο πρόβλημα συμβατικότητας με προγράμματα (μέχρι τώρα τουλάχιστον) και είδα μεγάλη διαφορά στο θέμα ταχύτητας. Γενικά δεν έχω και πολύ καλό PC αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Για το θέμα συμβατικότητας θα προσθέσω μόνο ότι έχουν αρχίσει πλέον όλες οι εταιρίες software να βγάζουν τα προγράμματά τους με δυνατότητα υποστήριξης από Windows Vista.Έγινε επεξεργασία από τον/την dissenter στις Κυρ, 16 Αύγ 2009 3:43 pm, 2 φορές συνολικά
     
 
       
Τρι, 05 Μάϊ 2009 8:21 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Argonaut
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Dec 16, 2007
199


Έτυχε να τρέξω τελευταία τα Windows 7 σε έναν υπολογιστή. Πιστεύω πως θα χρειαστεί και κάποιο ανάλογο χρονικό διάστημα με αναβαθμισμένα hardware για να τρέχουν ικανοποιητικά.

     
 
       
Σαβ, 15 Αύγ 2009 8:31 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


Ένα πολύ καλό άρθρο-ανασκόπηση ενός φοιτητή (αποφοίτου) για την εξέλιξη του λειτουργικού συστήματος της MicroS.

Windows 7: Ένας μακρύς δρόμος προς την τελειότητα...(?!)

finrond έγραψε:
[...]Τί αλλάζει, λοιπόν, με τα Windows 7;

Οι φανατικοί χρήστες των Windows οπωσδήποτε θα αποκτήσουν μία αξιόλογη έκδοση του αγαπημένου τους λειτουργικού, που, από ότι φαίνεται, ήρθε για να μείνει αρκετό καιρό στα συστήματά τους και να δημιουργήσει παρόμοιες συγκινήσεις με τα Windows XP.

Η δυνατότητα να τρέχει τόσο σε μεγάλα συστήματα όσο και σε netbooks είναι ένα ακόμα καλοδεχούμενο χαρακτηριστικό, παρέχοντας μία ομοιογένεια στα συστήματα που έχει ένας Windows χρήστης με παραπάνω από έναν υπολογιστή.

Το λειτουργικό είναι σύγχρονο, παρέχει αρκετές ευκολίες στον χρήστη -για παράδειγμα, αν δεν υπάρχει ένας driver δίνεται αυτόματα το URL του κατασκευαστή- έχει επιλύσει τα προβλήματα του UAC που έκαναν τη ζωή δύσκολη στους χρήστες των Vista, δεν έχει παράλογες απαιτήσεις σε hardware και αξιοποιεί τα σύγχρονα πολυπύρηνα συστήματα καλύτερα από ποτέ (καλύτερα ακόμα και από το Linux) και όλα αυτά σ' ένα αρκετά εντυπωσιακό πακέτο, με όλα τα εφέ και την γκλαμουριά που εισήχθει από τα Vista.

Εδώ όμως τελειώνουν οι "καινοτομίες".

Δεν γίνεται πουθενά λόγος για τους ιούς και τα malwares.
Το νέο λειτουργικό της Microsoft έχει την ίδια ανάγκη για antvirus/antimalware με τους προκατόχους του. Η φιλοσοφία της Microsoft για μη ενσωμάτωση της Secure by Design αρχιτεκτονικής διέπει και αυτή την έκδοση των Windows.

Η παραθυρική λογική και η "σκοποβολή" με το mouse παραμένει, αφού το Powershell δεν είναι και τόσο power τελικά. Άλλωστε, τόσο κόπο έκανε η Microsoft να κάνει τους χρήστες της να ξεχάσουν το πληκτρολόγιο και να κάνουν τα πάντα με το ποντίκι -συχνά στον 20πλάσιο χρόνο από ότι αν το κάναν με το πληκτρολόγιο- πώς να ξαναγυρίσουν πλέον σε αυτό;

Το κόστος επίσης, παραμένει ένα μεγάλο ζήτημα.
Η τιμή των Windows 7 ανακοινώθηκε υψηλότερη σε σχέση με αυτή των XP και Vista, κάτι που σε συνδυασμό με την αγορά ενός καλού και πλήρους Antivirus ανεβάζει το κόστος πολύ ψηλά, ειδικά όταν μιλάμε για netbooks. Το ίδιο το antivirus, που είναι απαραίτητο σχεδόν σε όλες τις εγκαταστάσεις Windows επιβαρύνει θέλοντας και μη το σύστημα, κάτι που επίσης είναι σχεδόν απαγορευτικό για τα netbooks.

Σε γενικές γραμμές τα Windows 7 αναμένονται να είναι μία πάρα πολύ καλή έκδοση Windows, η οποία όμως κουβαλάει όλα τα αρνητικά στοιχεία που διέπουν όλα τα λειτουργικά συστήματα Microsoft Windows μέχρι στιγμής.

Το σίγουρο είναι ότι τα Windows 7 αναμένεται να φέρουν μία ευχάριστη αύρα στην αγορά.

Οι χρήστες των Windows θα αποκτήσουν ένα λειτουργικό με το οποίο θα μπορούν να δηλώσουν ικανοποιημένοι, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υιοθετήσουν στις εγκαταστάσεις τους ένα αρκετά σύγχρονο λειτουργικό, αποχαιρετώντας τα γερασμένα XP που έχουν ήδη κλείσει 7 ολόκληρα χρόνια και οι εταιρίες πληροφορικής θα δουν την αγορά να αναθερμαίνεται.

Από την άλλη μεριά, ο κόσμος του Linux και των Mac θα συνεχίσει την πορεία του ανενόχλητος, αφού επί της ουσίας για αυτούς δεν αλλάζει τίποτα.
Κανένα δεδομένο δεν ανατρέπεται, τα Mac συνεχίζουν να διατηρούν το μερίδιό τους στην αγορά και το Linux να διαβλέπει μία λαμπρή ευκαιρία ανόδου της δημοτικότητάς του κυρίως μέσω της αναδυόμενης αγοράς των netbooks.

Όλα καλά και όλοι ευχαριστημένοι, λοιπόν, παρότι η χαρά για τους Windows χρήστες άργησε 2 ολόκληρα χρόνια! Τα όσα γράφονται σε αυτές τις γραμμές μένει να επιβεβαιωθούν από την ίδια την εξέλιξη των πραγμάτων μέσα στο φθινόπωρο.


     
 
       
Δευ, 17 Αύγ 2009 12:10 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού


May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών


Δε σκοπεύω να τα αγοράσω αυτή τη φορά. Θα τα αγόραζα αν τα έδιναν με μια γενναία έκπτωση στους κατόχους vista ως αποζημίωση για το σκουπίδι που μας πούλησαν. Αλλά αφού δεν το κάνουν και πρέπει να τα ξαναγοράσω, δε θα τους κάνω τη χάρη.

     
 
       
Πεμ, 15 Οκτ 2009 9:24 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


xaderfi
Γκουρού
Γκουρού


Jul 09, 2007
565


Σε λίγες μέρες "υποδεχόμαστε" τη νέα έκδοση των Windows..

Παράθεση:
Ρίχνουν στο τραπέζι το... επτά το καλό

Μπορεί ακόμη να μην έχει ολοκληρωθεί, αλλά ήδη θεωρείται ότι είναι το καλύτερο λανσάρισμα προϊόντος που έχει κάνει η Microsoft. Και επίσης το προϊόν που χρειαζόταν περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο ο αμερικανικός κολοσσός προκειμένου να διατηρήσει τα υψηλότατα μερίδια αγοράς στον χώρο των λειτουργικών συστημάτων για προσωπικούς υπολογιστές.

Τα Windows 7 είναι πλέον προ των επίσημων πυλών και των βιτρινών των καταστημάτων, καθώς η ημερομηνία διάθεσης είναι η 22η Οκτωβρίου (στις 31 Οκτωβρίου η ελληνική έκδοση) και η αίσθηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι πως θα ανταποκριθούν πλήρως στις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν.

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται από αρκετούς χρήστες είναι αν αξίζει τον κόπο η αναβάθμιση από τα Windows Vista στα Windows 7.

Είτε είστε από εκείνους που απογοητεύτηκαν και μπερδεύτηκαν με τον τρόπο που λειτουργούσαν τα Windows Vista, είτε ανήκετε σε εκείνους που δεν είχαν πρόβλημα με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα, η νέα έκδοση των Windows προσφέρει μία πολύ καλύτερη εμπειρία στον χρήστη. Οι μικρές βελτιώσεις σε διάφορα σημεία του λειτουργικού συστήματος εξυπηρετούν συγκεκριμένες λειτουργίες και βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία.

Πλεονεκτήματα
Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αναλυτές στο εξωτερικό υποστηρίζουν ότι τα Windows 7 θα μπορούσαν να είναι απλώς ένα service pack (δηλαδή, μία σημαντική αναβάθμιση) των Windows Vista. Και συνεχίζουν εκτιμώντας ότι η Microsoft για λόγους μάρκετινγκ και με δεδομένη την κακή υποδοχή που είχαν τα Windows Vista, προτίμησε να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο.

Σε γενικές γραμμές, τα Windows 7 δείχνουν να είναι αρκετά πιο γρήγορα σε σχέση με τον προκάτοχό τους, ακόμη και σε υπολογιστές διετίας. Αυτό είναι και ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματά του, καθώς η αναβάθμιση στα Windows 7 δεν σημαίνει απαραιτήτως και αγορά νέου υπολογιστή. Πάντως, προτείνεται να «τρέξετε» το Windows 7 Upgrade Advisor για να ελέγξετε αν ο υπολογιστής σας αντέχει το νέο λειτουργικό σύστημα.

Χωρις προβλημα η ανα- βαθμιση απο τα vista
Η αναβάθμιση είναι σχετικά εύκολη και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Είναι εντυπωσιακό ότι ο υπογράφων δεν χρειάστηκε να κάνει καμία αλλαγή στα προγράμματα που χρησιμοποιούσε στα Vista, ενώ δεν υπήρξε και κανένα πρόβλημα με τα αποθηκευμένα δεδομένα του. Κάτι μάλλον σπάνιο για αναβάθμιση λειτουργικού συστήματος της Micro­soft.

Δωρεάν αναβάθμιση
Πολλοί κατασκευαστές υπολογιστών αναμένεται να προσφέρουν δωρεάν αναβαθμίσεις στα Windows 7, ενώ πολλά από τα καινούρ­­για συστήματα -αν όχι όλα- που θα διατίθενται από τις αρχές Νοεμβρίου θα έχουν προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Πότε έρχονται
Στις 22 Οκτωβρίου θα βρίσκονται στις προθήκες των καταστημάτων τα Windows 7, ενώ στις 31 Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμη και η ελληνική έκδοση.

Οι 3 εκδόσεις των νέων Windows 7
Η βασική έκδοση είναι η Home Premium, που προσφέρει, μεταξύ άλλων, βελτιωμένη πλοήγηση και ένα νέο σύστημα πρόσβασης σε εφαρμογές και αρχεία. Η τιμή διάθεσης θα είναι 124,99 ευρώ για αναβάθμιση από τα Vista και 204,99 ευρώ για την κανονική.

Στην έκδοση Professional προσφέρεται επιπλέον η δυνατότητα λειτουργίας σε XP mode, για όσους θέλουν να θυμηθούν τα Windows XP ή έχουν εφαρμογές που τρέχουν στη συγκεκριμένη έκδοση των Windows, καθώς και καλύτερη πρόσβαση στα εταιρικά δίκτυα. Η αναβάθμιση από τα Vista κοστίζει 299,99 ευρώ και η κανονική 319,99 ευρώ.

Η κορυφαία έκδοση είναι η Ultimate, που προσφέρει περισσότερες λειτουργίες όσον αφορά την προστασία των δεδομένων από απώλειες ή κλοπές, αλλά και τη δυνατότητα λειτουργίας σε πολλαπλές γλώσσες. Η έκδοση αναβάθμισης κοστίζει 309,99 ευρώ και η κανονική 334,99 ευρώ.


Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11429&subid=2&pubid=6908908

     
 
       
Σαβ, 24 Οκτ 2009 9:00 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Supersonic
Γκουρού
Γκουρού


Aug 29, 2009
541


Παίδες μεταξύ Vista και 7, ψηφίζω 7 .
Πιστεύω ότι τα vista δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα project, ένα "πείραμα" ας πούμε,το οποίο προετοίμασε τα 7.
Ακόμα και αν δεν ισχύει η παραπάνω άποψη τα λάθη που έγιναν στα Vista δεν επαναλήφθηκαν στα 7. Είναι πιο σταθερό και πιο ελαφρί λειτουργικό. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να κρίνει μόνος του.

     
 
       
Κυρ, 25 Οκτ 2009 5:09 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


King_Of_Cats
Γκουρού
Γκουρού


May 01, 2007
503
Τόπος: Larnaca, CyprusΜεχρι και ο Linus Torvalds προτεινει 7... Αυτο ειναι σαν να εχει ερθει η δευτερα παρουσια/αρμαγεδων στον κοσμο των υπολογιστων... Surprised

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


 
  
 


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις How-to | Mixxx: Οδηγός εγκατάστασης (...

Συζήτηση: HowTo, Tutorials, Οδηγίες, Συμβουλές Απαντήσεις: 6

Τετ, 23 Οκτ 2013 10:32 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Windows 8 - εντυπώσεις, σχόλια, σκέψε...

από e3iswsi
Συζήτηση: Υπολογιστής, Πληροφορική, Internet Απαντήσεις: 8

Πεμ, 07 Φεβ 2013 9:56 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Windows Live Messenger Portable

από e3iswsi
Συζήτηση: Το Χρονοντούλαπο Απαντήσεις: 10

Τετ, 12 Αύγ 2009 2:14 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Σημείωση ] Συμβουλές-Tips: Windows Update, αργός...

Συζήτηση: Υπολογιστής, Πληροφορική, Internet Απαντήσεις: 19

Παρ, 16 Μάϊ 2008 2:19 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Linux ή Windows?

από JohNie
Συζήτηση: Υπολογιστής, Πληροφορική, Internet Απαντήσεις: 19

Δευ, 25 Φεβ 2008 12:17 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics