Σεμινάριο-Workshop Χρήσης Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου & χρήσιμες υπηρεσίες για έρευνα

   
   

 ΡΟΔΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά

 
Συγγραφέας Σεμινάριο-Workshop Χρήσης Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου & χρήσιμες υπηρεσίες για έρευνα
 
       
Τετ, 27 Φεβ 2013 4:41 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
4938


Παράθεση:
Σεμινάριο-Workshop Χρήσης Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου & χρήσιμες υπηρεσίες για έρευνα και μελέτη

Η εκδήλωση αποτελεί μια πρωτοβουλία φοιτητών και μελών της ομάδας MyAegean (και κοινότητας του my.aegean.gr) για διάχυση εμπειρίας σε χρήσιμες τακτικές και χρήσης των βασικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου (π.χ. VPN σύνδεση, χρήση και επίδειξη σύνθετων λειτουργιών της υπηρεσίας Email του ιδρύματος, παροχές του ΕΔΕΤ όπως το "ΠΙΘΟΣ" και το "ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ" και βελτιωμένες τεχνικές συναρτήσει των αναγκών των σπουδών). Υπηρεσίες όπως οι παραπάνω, προσφέρουν εξαιρετικά προνόμια σε φοιτητές και προσωπικό των ελληνικών ιδρυμάτων, όπως πρόσβαση σε online βιβλιοθήκες, δωρεάν λογισμικό, διαδικτυακό αποθηκευτικό χώρο, αλλά και πρακτικές συμβουλές για την τακτοποίηση της ροής πληροφόρησης για κάθε πιθανό θέμα ή ζήτημα.

Η εκδήλωση θα γίνει υπό τη μορφή μινι-σεμιναρίου / εργαστηρίου, με επί τόπου επίδειξη και παράλληλη συζήτηση, απευθυνόμενη σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο, ανοιχτή προς όλους.


ΑΦΙΣΑ:

DOWNLOAD εδώ: http://j.mp/13mgypd (1.96mb)
ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ:

- Το laptop σας
- Απορίες σας γύρω από αναζήτηση πηγών και χρήση του email του Πανεπιστημίου και όχι μόνο!
- Το κέφι σας, για κάτι υπέροχο!


ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ:

- free WiFi στον χώρο για τους σκοπούς της εκδήλωσης
- εκτενείς ρυθμίσεις/customization θα εξηγηθούν βήμα-βήμα
- απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για τα laptops
- χρήσιμες πληροοφορίες, για υποβοήθηση μαθημάτων και έρευνας
- μια πρωτότυπη εμπειρία "σεμιναρίου/εργαστηρίου", πρώτη φορά στη Ρόδο


ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ:

- φέρτε νερά/χυμούς/σνακς


Σημαντικό: ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ! Wink

(η εκδήλωση χτίζεται αποκεντρωμένα, με τη συνεισφορά όλων!)
Έγινε επεξεργασία από τον/την inertia στις Πεμ, 28 Δεκ 2017 6:32 am, 2 φορές συνολικά
     
 
       
Σαβ, 02 Μάρ 2013 1:33 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
4938


Η πρώτη μας 'διαφάνεια'/slide της παρουσίασης, και συνάμα εξώφυλλο του ειδικού booklet που ετοιμάστηκε, ως "βιβλιαράκι" για τις παρουσιάσεις του workshop! Smile

Παράθεση:


ΑΦΙΣΑ DOWNLOAD: http://j.mp/13mgypd (1.96mb)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: http://my.aegean.gr/web/ftopicp-30161.html#30161
Έγινε επεξεργασία από τον/την inertia στις Πεμ, 28 Δεκ 2017 5:48 am, 1 φορά
     
 
       
Δευ, 04 Μάρ 2013 1:01 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
4938


...και η φουλ παρουσίαση (που δόθηκε και σαν booklet στους παρευρισκόμενους) για το Σεμινάριο/Workshop μας!

Smile

[ σετ: http://www.slideshare.net/MyAegean/workshop-16916078 ]
! PLUS !

Τα αρχεία των παρουσιάσεων (μέχρι στιγμής) του workshop θα τα βρίσκετε στον ειδικό φάκελο μέσω του "ΠΙΘΟΣ" που δείξαμε κιόλας, ενδεικτικά:

Big Ups my.aegean.gr/pithos/files/pub/Media/workshop-rhodes-2013/

     
 
       
Σαβ, 09 Μάρ 2013 1:44 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
4938


Σύντομα, Δελτίο Τύπου!

Αναμείνατε νεότερα... Smile

Spoiler:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περί της εκδήλωσης: «Σεμινάριο-Workshop Χρήσης Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου & χρήσιμες υπηρεσίες για έρευνα και μελέτη» που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο την 02/03/2013


     
 
       
Τρι, 12 Μάρ 2013 12:59 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
4938


ΦΩΤΟΟΟΟ! Smile

Έγινε επεξεργασία από τον/την inertia στις Πεμ, 28 Δεκ 2017 6:21 am, 3 φορές συνολικά
     
 
       
Τρι, 12 Μάρ 2013 2:25 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
4938


και Δελτίο Τύπου:

download:


Παράθεση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απολογισμός εκδήλωσης: «Σεμινάριο-Workshop Χρήσης Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου & χρήσιμες υπηρεσίες για έρευνα και μελέτη» που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο την 02/03/2013
Φοιτητική ομάδα - πρωτοβουλία MyAegean & διαδικτυακή πύλη my.aegean.gr


_______

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο (κτήριο «Κλεόβουλος») εκδήλωση της φοιτητικής ομάδας ΅MyAegeanΆ.
Ήταν ένα ανοιχτό σεμινάριο απευθυνόμενο σε φοιτητές/φοιτήτριες και κάθε ενδιαφερόμενο/-η του ιδρύματος, σχετικά με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εργαλεία που προσφέρονται με την ιδιότητα του μέλους της πανεπιστημιακής μας οικογένειας.

Η εκδήλωση αποτέλεσε εξ ολοκλήρου πρωτοβουλία φοιτητών/-τριών της ομάδας ΅MyAegeanΆ και μελών της διαδικτυακής κοινότητας-πύλης του my.aegean.gr, τόσο στη διοργάνωση όσο και στην όλη επιμέλεια αυτής.

Η εκδήλωση ανακοινώθηκε αρχικά στο χώρο συζητήσεων (forum) της κοινότητας του my.aegean.gr και ανα-κοινοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικών ανακοινώσεων εντός και εκτός του ιδρύματος (emails, ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.). Επιπλέον ενημέρωση προσφέρθηκε και με την ανάρτηση ενημερωτικών αφισών σε χώρους του πανεπιστημίου, παρόλο που παρατηρήθηκαν δυστυχή φαινόμενα αναιτιολόγητης αφαίρεσης μερικών από αυτές, λίγες ημέρες πριν από την εκδήλωση.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν συμμετοχική, όπου συμφοιτητές/-τριές μας, μαζί με την παρουσία τους ενεργά στο workshop, συνόδευσαν προσφέροντας νερά, μπισκότα, βραστήρα και καφέ, για όσους το επιθυμούσαν, δημιουργώντας έτσι ακόμη πιο φιλικό κλίμα. Είναι πολύ ευχάριστο ότι το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων και συμμετεχόντων του εργαστηρίου (workshop) διατηρήθηκε ακμαίο καθΆ όλη τη διάρκεια πραγματοποίησής του, από τις 17:30 ως τις 22:45 του σαββατιάτικου εκείνου απογεύματος, με ένα κύριο διάλειμμα κατά τις ώρες λειτουργίας της λέσχης του πανεπιστημίου για όσους ήθελαν να δειπνίσουν.


Για την πληροφόρηση και όσων δεν μπόρεσαν να είναι παρόντες/-ούσες, παραθέτουμε ορισμένες διευκρινίσεις, υπό τη μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων, καθώς και παραπομπές προς σχετικούς συνδέσμους και υλικό.


Γιατί μια τέτοια εκδήλωση;

Ως φοιτητές και ενεργά μέλη σε μια πανεπιστημιακή οικογένεια, πολλές φορές έχουμε βρεθεί στην ανάγκη να διαχειριστούμε έναν όγκο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με αυξημένες απαιτήσεις οργάνωσής της, καθώς και την επιτακτικότητα της αναζήτησης κατάλληλων πηγών για ερευνητικές εργασίες στο πλαίσιο μαθημάτων.
Μέσα από συζητήσεις μεταξύ φοιτητών της Πανεπιστημιακής Μονάδας Ρόδου, διακρίναμε μια ιδιόμορφη κατάσταση: αρκετά μικρή αξιοποίηση των βασικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ιδρύματος (πανεπιστημιακού email, αναζήτηση πληροφοριών σε έγκυρες βιβλιογραφικές πηγές, υπηρεσίες ΕΔΕΤ) και στροφή σε έμμεσους τρόπους ή μέσα, που μπορεί να ενισχύουν καταστάσεις περισπασμού ή και παραπληροφόρησης, υπό κάποιες συνθήκες.
Με τη συνεχή ζύμωση συζητήσεων και το μοίρασμα εμπειριών μεταξύ των μελών της κοινότητας του my.aegean.gr σε δια-τμηματικό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια, έχει συλλεχθεί μια εξαιρετικά πολύτιμη μορφή εμπειρίας που θελήσαμε να τη μοιραστούμε μέσω ενός σετ σεμιναρίων/εργαστηρίων, με τη συμβολή όσων περισσότερων γίνεται (φοιτητών, μεταπτυχιακών, αποφοίτων, καθηγητών, διοικητικών υπαλλήλων κ.λ.π.).


Ήταν απαραίτητο να έχω τεχνικές γνώσεις για να παρακολουθήσω και να συμμετάσχω;

Καθόλου! Η δόμηση της γνώσης και οι πληροφορίες που μοιραστήκαμε, ήταν και είναι με τέτοιο τρόπο χτισμένες, ώστε να μπορεί και ο πιο «αρχάριος» να τις παρακολουθήσει.
Στόχος είναι η ουσιαστική εκμάθηση – θα λέγαμε καλύτερα: «εμπειρική συν-δημιουργία» – γύρω από απλά, καθημερινά ζητήματα, που βοηθούν όχι μόνο κατά τη διάρκεια των σπουδών μας, αλλά και ευρύτερα στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τη ροή και αξιοποίηση της πληροφορίας και των μέσων με τα οποία την προσεγγίζουμε. Σημειώνουμε δε, πως δεν υπάρχει «ιεραρχία» στον τρόπο παρουσίασης, και είτε πρόκειται για προπτυχιακό φοιτητή, είτε για άλλης ιδιότητας μέλος της πανεπιστημιακής μας οικογένειας, στόχος είναι να μάθουμε πράγματα, δίνοντας ο καθένας τη δική του εμπειρία. Συνεπώς, εδώ δεν υπάρχει άμεσα η έννοια του «ειδικού» για κάποιο θέμα.


Γιατί δεν υπήρχε «Βεβαίωση Παρακολούθησης», όπως συνηθίζεται σε άλλα σεμινάρια;

Ο τύπος και η φυσιογνωμία αυτού του εγχειρήματος είναι, στη βάση του, να προσφέρει μια πρακτική εμπειρική γνώση σε κάθε παρευρισκόμενο. Μέσα στη γενική φιλοσοφία της ομάδας του MyAegean άλλωστε, δεν είναι να προσφέρονται «δωράκια» κινήτρων για μια στείρα σειρά από εκτυπωμένες συστοιχίες γραμμάτων. Η λογική του να δίνονται «Βεβαιώσεις Παρακολούθησης» έχει νόημα (κατά τη γνώμη μας) μόνο αν πρόκειται για έναν αναγνωρισμένο φορέα που το διοργανώνει, π.χ. σε κάποιο Συνέδριο ή Ημερίδα του ίδιου του Πανεπιστημίου και όχι σε κάθε ομιλία ή συζήτηση που έχει ενδεχομένως στόχο να αναδείξει και να μοιραστεί θέματα με κάποια αφορμή.
Η εκδήλωσή μας στηρίχθηκε σε αρχές συμμετοχικής προσφοράς από φοιτητές για φοιτητές, με οργανωτική δομή υψηλών κριτηρίων (παροχή ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο, μέριμνα για απρόσκοπτη παροχή ηλεκτροδότησης για τους φορητούς υπολογιστές, αναλυτική υποβοήθηση σε κάθε συμμετέχοντα και συμμετέχουσα κ.α.) παρά τις μπόλικες δυσκολίες ή την έλλειψη χρόνου και πόρων. Συνεπώς, όσοι κατάφεραν να είναι παρόντες (είτε όσοι μπορέσουν να είναι, σε κάποια επόμενη στο μέλλον) εκτιμούμε πως κέρδισαν επί της ουσίας, και αυτό είναι που μετράει για όλους μας: η ανοιχτή γνώση και ευκαιρίες για εκγύμναση του νου, δίχως στεγανά ή «δωράκια». Το κύριο θέμα της εκδήλωσης άλλωστε, καλύπτεται από ήδη αναρτημένες τεκμηριωμένες οδηγίες χρήσης και αυτό που προσφέρεται εδώ είναι μια πιο άμεση, βιωματική παρουσίασή τους.


Δυστυχώς, δεν κατάφερα να παρευρεθώ στην εκδήλωση. Θα υπάρξει άλλη ευκαιρία στο εγγύς μέλλον;

Σίγουρα. Το ενδιαφέρον φάνηκε να είναι εξαιρετικά αυξημένο, διαπίστωση που προκύπτει από ένα ευρύ πλαίσιο συζητήσεων εντός και εκτός της παρούσας εκδήλωσης.
Το σημαντικό για όλους μας, εκτιμούμε, είναι η ουσιαστική διαμοίραση τυχόν «καλών πρακτικών» και ευελιξίας υποδομών, ιδίως όσες έχουν χτιστεί με περισσό κόπο και ενέργεια, για όλους μας. Υπηρεσίες και δυνατότητες, όπως η χρήση των πανεπιστημιακών μας emails ως μια μοναδική και «αυτονόητη» οδό για επικοινωνία με τους καθηγητές μας στα πλαίσια μαθημάτων, για ενημέρωση επί των σπουδών μας αλλά και ζητήματα της πανεπιστημιακής μας ζωής, είναι κάτι που έχει ανεκτίμητη αξία. Συνάμα, υπηρεσίες όπως η δωρεάν πρόσβαση σε online βιβλιοθήκες και ερευνητικές πηγές ή η παροχή προγραμμάτων και υπηρεσιών, όλα στηριζόμενα στην πανεπιστημιακή μας ιδιότητα, είναι παροχές που είναι τώρα αυτονόητες και απολύτως αναγκαίες, παρόλο που ίσως για αρκετό κόσμο δεν είναι ακόμη γνώριμες και οικείες.:: πηγές – τεκμηρίωση

Πηγές υλικού & παρουσιάσεων:

Μπορείτε να βρείτε ενδεικτικές φωτογραφίες καθώς και το σύνολο της παρουσίασης/εντύπου που αξιοποιήθηκαν μέσω των συνδέσμων:
Πηγές πληροφοριών (Συζητήσεις κοινότητας – Forum του my.aegean.gr):
Πηγές πληροφοριών (ΥΠΕ & ΕΔΕΤ):

Ενδεικτικές ανάγκες/κόστος για τη διοργάνωση (κατΆ εκτίμηση):

- ετοιμασία γραφιστικών μακετών & υλικού (αφίσες, έντυπο, παρουσιάσεις) εξ ολοκλήρου σχεδιασμός & επιμέλεια από μέλη της φοιτητικής ομάδας MyAegean
- εκτυπώσεις αφισών (10 έγχρωμες Α3 εκτυπώσεις): 10¤
- εκτυπώσεις/φωτοτυπίες εντύπων & συρραφή (100 α/μ Α4 εκτυπώσεις): 12¤
- φωτοτυπίες εντός πανεπιστημίου (όμοια 50 α/μ Α4 εκτυπώσεις)
- έξτρα έξοδα για αγορές-προσφορά καφέ, ποτήρια μιας χρήσης, χαρτοπετσέτες, μπουκάλια νερού:: ευχαριστίες

Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών) στη Ρόδο και τους ανθρώπους της Τεχνικής Υπηρεσίας και Υπηρεσίας Πληροφορικής & Επικοινωνιών για την διεκπεραίωση των απαραίτητων βημάτων σε υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό που απαιτήθηκε όπως και τη διάθεση υλικών πόρων για τις απαιτήσεις της εκδήλωσής μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνεισέφεραν με τις γνώσεις και την εμπειρία, είτε ήταν φυσικά παρόντες είτε είχαν προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά τους και εξΆ αποστάσεως, ιδίως μέλη της κοινότητας του my.aegean.gr όπου προθυμοποιήθηκαν να συμμετάσχουν εμπλουτίζοντας την ίδια την πύλη και τις συζητήσεις με πληροφορίες και αναλυτικές οδηγίες και τεκμηρίωση προς κάθε ενδιαφερόμενο. Τα περισσότερα από αυτά αποτέλεσαν τον κορμό και «μαγιά» για το σεμινάριο-workshop αυτό.

Ευχαριστούμε θερμά για την έμπρακτη προσφορά συμφοιτητών και συμφοιτητριών μας και την πρωτοβουλία να έχουμε στη διάθεσή μας ροφήματα, πολύπριζα και εξτρά υλικοτεχνικό εξοπλισμό, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη και πλήρως επιτυχημένη ροή της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους/τις συμμετέχοντες/-σες και παρευρισκόμενους/-νες για την εμπιστοσύνη τους και ιδίως για την υπομονή και επιμονή τους, να είμαστε μαζί όλες αυτές τις ώρες._______


2013 – Φοιτητική Ομάδα/Πρωτοβουλία MyAegean
Το υλικό παρέχεται με άδεια χρήσης Creative Commons (BY-SA) εκτός απΆόπου αναφέρεται διαφορετικά. Λοιπά σήματα ή οπτικές συνθέσεις, παραχωρούνται για μή κερδοσκοπικούς, εκπαιδευτικούς σκοπούς, με δικαιώματα κατοχυρωμένα.

edit:

Η ανακοίνωση έχει αναρτηθεί και εδώ:
https://forum.aegean.gr/viewtopic.php?f=101&t=12378

     
 
       
Πεμ, 28 Δεκ 2017 6:49 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
4938


Για διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων,
τα αρχεία των 2 κυρίως παρουσιάσεων, σε μορφή PDF μπορείτε να τα βρείτε/ανακτήσετε απευθείας από τους παρακάτω συνδέσμους:

Παράθεση:Πλήρης έγχρωμη εκδοχή του booklet-φυλλαδίου:


myaegean-UniServicesEtc_vF-ORIG_COLOR-FULL-PAGE.pdf
[~57 MB]Ασπρόμαυρη (κλίμακα του γκρι, προσιτή για φωτοτυπίες) εκδοχή του booklet-φυλλαδίου:


myaegean-UniServicesEtc_vF_GREY.pdf
[~17 MB]Παρουσίαση για την υπηρεσία "ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ" του ΕΔΕΤ:


myaegean-UniServicesEtc_ANAFANDON_presentation.pdf
[~0.93 MB]= ΕΠΙΣΗΣ =


¶λμπουμ/Λεύκωμα με φωτό & αρχεία:

http://my.aegean.gr/gallery/myAegean/Events/Rhodes-02mar2013/Επίσης, στο Αποθετήριο ΠΙΘΟΣ της κοινότητας MyAegean:

http://pithos.myaegean.gr/Media/workshop-rhodes-2013/Roll Eyes

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [Presentation & Workshop] Princip...

από johnmast
Συζήτηση: [ΣΑΜΟΣ] Swifters Απαντήσεις: 0

Παρ, 13 Οκτ 2017 1:23 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις τΟΔΙΤ: πρωτοετείς στο νέο τμήμα του Π...

από inertia
Συζήτηση: τμ. Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού Απαντήσεις: 0

Σαβ, 01 Ιούλ 2017 8:18 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις AIESEC Πανεπιστημίου Αιγαίου - Εθελον...

Συζήτηση: AIESEC Απαντήσεις: 0

Παρ, 21 Απρ 2017 7:37 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις μινι έρευνα και πηγές/πληροφόρηση περ...

από inertia
Συζήτηση: ΠαΔίΠαΦΡα (intra-forum) Απαντήσεις: 0

Δευ, 20 Μάρ 2017 1:28 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις SPSS Σεμινάριο στη Σάμο - Aegean IEEE...

Συζήτηση: IEEE Απαντήσεις: 0

Παρ, 18 Νοέ 2016 6:03 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics