Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Erasmus με πανεπιστήμιο που δεν έχει συμφωνία με το τμήμα μου |
|
|
Erasmus - Ανταλλαγή Φοιτητών |
| Συγγραφέας |
Erasmus με πανεπιστήμιο που δεν έχει συμφωνία με το τμήμα μου |
| |
|

Axter
Ψαρούκλα

Jun 24, 2013
3
|
|
Γεια σας, θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικά με το Erasmus.
Καταρχήν το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι το πανεπιστήμιο στο οποίο θέλω να πάω για Erasmus δεν είναι ανάμεσα σ’ αυτά που συνεργάζεται το τμήμα μου.
Θα ήθελα να μάθω τι θα μπορούσα να κάνω για συνάψει συμφωνία το τμήμα μου με το εκεί πανεπιστήμιο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
|
|
|
|
| |
|
|
|
Αυτό δυστυχώς δεν εξαρτάται απο εσένα. Οι διμερής συμφωνίες έχουν ήδη γίνει στην αρχή της χρονιάς ή/και αρκετά χρόνια πριν.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δεις ποια πανεπιστήμια έχει κάνει συμφωνία και να επιλέξεις το δεύτερο καλύτερο σε αυτό που θέλεις. Όπως και να 'χει όμως, ΖΗΣΕ ΤΟ ERASMUS!
|
|
|
|
| |
|
|
|
Δεν κανονίζεις εσύ τις συμφωνίες μεταξύ Πανεπιστημίων. Οπότε απλά επιλέγεις ένα Πανεπιστήμιο από τη λίστα των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων.
|
|
|
|
| |
|

Axter
Ψαρούκλα

Jun 24, 2013
3
|
|
Ναι αλλά αν το τμήμα μου κάνει τώρα συμφωνία θα μπορώ να πάω σε 2 χρόνια σωστά;
Εκτός αυτού, ξέρω ότι γίνεται να γίνουν νέες συμφωνίες, ρωτάω αν ξέρει κάποιος τα βήματα και τη διαδικασία ή σε ποιον πρέπει να απευθυνθώ.
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
Axter καλώς μας όρισες στην κοινότητα!
Axter έγραψε:
Ναι αλλά αν το τμήμα μου κάνει τώρα συμφωνία θα μπορώ να πάω σε 2 χρόνια σωστά;
Εκτός αυτού, ξέρω ότι γίνεται να γίνουν νέες συμφωνίες, ρωτάω αν ξέρει κάποιος τα βήματα και τη διαδικασία ή σε ποιον πρέπει να απευθυνθώ. |
Χμ, ίσως ένα καλό ξεκίνημα (αν μιλάμε πάντα για το Αιγαίο) είναι το Γραφείο για το Erasmus, υπάρχει και η σχετική σελίδα εδώ: http://erasmus.aegean.gr
Τώρα, ίσως τα παιδιά πιο πάνω, ή άλλοι που να έχουν αξιοποιήσει το Πρόγραμμα, να μπορούν να σε κατατοπίσουν λίγο περισσότερο. Πέραν του γραφείου που είναι το κέντρικό Κτίριο Διοίκησης στη Μυτιλήνη, υπάρχουν σε κάθε νησί (Πανεπιστημιακή Μονάδα) κάποιο προσωπικό (συνήθως Καθηγητές / ΔΕΠ) που επίσης μπορούν να κατατοπίσουν, έχοντας αναλάβει σε επίπεδο Τμήματος ή Σχολής κατά τόπους σε συνεργασία-επικοινωνία με το κεντρικό Γραφείο το ρόλο της επαρκούς ενημέρωσης για τα θέματα του Προγράμματος. Λογικά εκείνοι είναι κι οι κύριοι αρμόδιοι για να 'τρέξουν' και όποια διαδικασία συμφωνίας...
Ίσως τα παιδιά λοιπόν, που έχουν πάει Erasmus να μπορούν επίσης να σε κατατοπίσουν πιο συγκεκριμένα σε ετούτο...
|
|
|
|
| |
|
|
|
Το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο σκέφτεσαι. Συνήθως οι διμερής συμφωνίες γίνονται με τρόπο τέτοιο που οι φοιτητές δεν έχουν καμία ανάμειξη σε αυτές. Συνήθως υπάρχουν καθηγητές που έχουν δουλέψει/διδάξει σε κάποια απο αυτά και έχουν βοηθήσει ή βοηθούν στην συμφωνία. Δυστυχώς δεν περνάει απο το χέρι σου και τόσο πολύ.
Παρ' όλα αυτά όπως είπε ο Inertia, απευθύνσου στο το γραφείο Erasmus.
|
|
|
|
| |
|

Axter
Ψαρούκλα

Jun 24, 2013
3
|
|
Ευχαριστώ πολύ όπως και να 'χει.
Θα δω τι μπορώ να κάνω, είμαι αισιόδοξος πάντως
|
|
|
|
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών
|
|
Δεν είναι βέβαιο ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να γίνει συμφωνία. Μπορείς αν το κυνηγήσεις, αν "πιέσεις" κάπως προς αυτήν την κατεύθυνση.
Τι εννοώ: Συζήτα το με τους καθηγητές σου, ακόμα και με συμφοιτητές σου, σε κάθε ευκαιρία. Υπάρχουν ορισμένα κριτήρια που καθορίζουν τις συνεργασίες. Μάθε τα, ρώτα, επιχειρηματολόγησε για αυτό που θέλεις να πετύχεις. Γενικώς συζήτα το. Θέσε το ακόμα και ως θέμα στη συνέλευση.
Στο κάτω κάτω πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά άμεσα τους φοιτητές και την εκπαιδευτική διαδικασία και είναι απόλυτα λογικό να έχουν λόγο πάνω σ' αυτό. Πολύ περισσότερο απ' ότι για άλλα, άσχετα θέματα, για τα οποία συνήθως βγάζουν ψηφίσματα οι φοιτητικοί σύλλογοι.
|
|
|
|
| |
|

nikolis
Μικρό Μολύβι

Aug 30, 2011
30
Τόπος: Μυτιληνη
|
|
Γεια σας και απο μενα.. Θα ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματα και αν ηξερε καποιος που εχει κανει erasmus να μου δωσει μια απαντηση.. Μπορω σε οποιο ετος θελω να κανω το προγραμμα ή σε καποιο συγκεκριμενο ετος ή σε ποιιο ετος θα ηταν καλητερο (θα παω στο 3ο τωρα)..(??) Ακομα χρειαζετε καποιο ελαχιστο οριο μαθηματων να εχω περασει απο την σχολη ..?
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |