Είναι εύκολη σχολή το Παιδαγωγικό Ρόδου??

   
   

 Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

 
Συγγραφέας Είναι εύκολη σχολή το Παιδαγωγικό Ρόδου??
 
       
Σαβ, 08 Μάρ 2014 7:15 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


dimitsos
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Mar 08, 2014
8


Καλησπέρα σας.

Είμαι 24 ετών και μετά από 4 χρόνια παραμονής στη σχολή του χημικού Αθήνας, αποφάσισα να πάρω διαγραφή. Ο λόγος είναι ότι δε μου άρεσε καθόλου τελικά το τμήμα και οι καθηγητές ήταν μερικώς έως παντελώς αδιάφοροι. Έτσι, μετά από τόσα χρόνια, αποφάσισα να ξαναδώσω πανελλαδικές για να περάσω σε ένα άλλο τμήμα, έτσι ώστε να μπορέσω να σπουδάσω κάτι.

Αποφάσισα να μπω στο τμήμα του Παιδαγωγικού Ρόδου.
Παρότι μπήκα στο site της σχολής, μου έχουν μείνει μερικές απορίες.

Θα ήθελα, αν έχετε φυσικά κι εσείς χρόνο και προθυμία, να μου απαντήσετε σε μερικές κρίσιμες για μένα ερωτήσεις:

1.Είναι εύκολο το τμήμα του παιδαγωγικού Ρόδου?? Πώς είναι τα μαθήματα?? Εύκολα?? Δύσκολα?? Μαθηματικά?? Φυσική??
2.Πώς είναι οι καθηγητές εκεί μέσα?? Γιατί στο χημικό ήταν τελείως για τα πανηγύρια.
3.Έχει καταργηθεί η πτυχιακή εργασία στη σχολή σας ή απλά είναι προαιρετική??
4.Πιστεύετε ότι αξίζει να ξαναδώσω πανελλήνιες για να γίνω δάσκαλος?? Βλέπετε, παρότι ήμουν από θετική κατεύθυνση, στα φιλολογικά ήμουν πάντα πολύ καλός και ειδικά στη γραμματική των αρχαίων, αλλά και στην έκθεση. Μήπως θα ήταν καλύτερο να πάω να σπουδάσω σε ένα κολλέγιο παιδαγωγικά??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δημήτρης Παπαδημητρίου

     
 
       
Σαβ, 08 Μάρ 2014 9:33 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


alexandrine
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Mar 08, 2014
6


Καλησπέρα ! Εμένα προσωπικά η σχολή μου φάνηκε εύκολη, τελείωσα με άριστα , πήρα και κάτι υποτροφίες , έκανα και το μεταπτυχιακό για τις νέες τεχνολογίες εκεί. Βέβαια παρακολουθούσα ΟΛΑ τα μαθήματα και ακολουθούσα κατα γράμμα ό,τι μου έλεγαν οι διδάσκοντες. Στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ έπεσαν θέματα που είχαμε διδαχθεί (κάτι που για εμένα δείχνει επαγγελματισμό από μέρους των καθηγητων) επίσης σε ό,τι σεμινάριο κάνω ακούω όσα μας είχαν πει πρώτα στη σχολή (από τη διδακτική των φυσικών επιστημών με βάση τις προϋπάρχουσες αντιλήψεις μέχρι τη διδακτική της γλώσσας βασιμμενη σε κειμενικά είδη αλλα και θέματα όπως η διδασκαλία του Ολοκαυτώματος στο κομμάτι της ιστορίας). Πραγματικά νιώθω ότι στο συγκεκριμένο τμήμα υπάρχει μια ισορροπία δεν ζητάνε τα παράλογα που ακούω σε άλλα παιδαγωγικά και παράλληλα δεν κάνουν υποχωρήσεις σε αυτά που είναι υποχρεωτικό να γνωρίζεις. Αυτά βέβαια πριν από 7 χρόνια που τελείωσα το μεταπτυχιακό. Τώρα δεν ξέρω πως μπορεί να έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Γνώμη μου : να το επιλέξεις, αν πραγματικά θέλεις να γίνεις δάσκαλος.

     
 
       
Σαβ, 08 Μάρ 2014 9:35 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


alexandrine
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Mar 08, 2014
6


Μπορείς να διαλέξεις ή πτυχιακή εργασία ή 4 επιλεγόμενα μαθήματα (τουλάχιστον αυτό ίσχυε σε εμάς , από όσο θυμάμαι).

     
 
       
Κυρ, 09 Μάρ 2014 4:16 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


dimitsos
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Mar 08, 2014
8


Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!!
Πολύ βοηθητικά όλα αυτά!! Smile

Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως, είναι αν είναι εύκολη σχολή για να τη βγάλεις μέσα σε 4 χρόνια.

Είναι όντως εύκολη σχολή?? Γιατί στο χημικό Αθήνας, έφτυνα αίμα για να περάσω ένα μάθημα... Sad

Συγνώμη που επιμένω, αλλά είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για μένα... Sad

     
 
       
Κυρ, 09 Μάρ 2014 7:09 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5084


dimitsos έγραψε:
Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως, είναι αν είναι εύκολη σχολή για να τη βγάλεις μέσα σε 4 χρόνια.

Είναι όντως εύκολη σχολή?? Γιατί στο χημικό Αθήνας, έφτυνα αίμα για να περάσω ένα μάθημα... Sad

Χωρίς να παρεξηγηθώ αλλά ούτε και να φέρω κάποιον σε δύσκολη θέση (προφανώς το βάζω ως "κουβέντα να γίνεται"), συμμεριζόμενος και την ανησυχία του φίλτατου dimitsos, ωστόσο το αν κάτι είναι "εύκολο" ή "δύσκολο" είναι ίσως πολύ υποκειμενικό. Σαφώς βάσει της εμπειρίας και των πτυχιούχων διαμορφώνεται μια αίσθηση του αν είναι μια σχολή εύκολη ή δύσκολη από πλευράς προγράμματος σπουδών, αλλά, παίρνω μια ενδιαφέρουσα φράση που ανέφερε πιο πάνω ο/η φίλος/φίλη alexandrine:
alexandrine έγραψε:
Γνώμη μου : να το επιλέξεις, αν πραγματικά θέλεις να γίνεις δάσκαλος.


Ίσως εκεί εστιάζεται όλο το "ζουμί" κάθε σχολής και κατ'επέκταση με όποια απασχόληση θέλουμε ως άνθρωποι/λειτουργοί/επαγγελματίες επιλέγουμε στη ζωή μας. Πρέπει να θέλεις/αγαπάς κάτι και να το επιλέξεις ενσυνείδητα. Το "εύκολο" τί σημαίνει άραγε;

Έστω μια μικρή αυθαίρετη προσέγγιση: Αν κάποιος είναι αδύναμος σε Μαθηματικά ή Φυσικές Επιστήμες και μπει σε μια τεχνολογική ή πολυτεχνική σχολή, θα τα βρει σκούρα, ίσως και να απογοητευθεί. Όμως και αυτό ακόμη αποτελεί μια γενίκευση. Η "στατιστική" της δυσκολίας/ευκολίας, εξαρτάται και από το επίπεδο γνώσεων (ή συνέπειας) των ίδιων των φοιτητών. Το εκάστοτε τμήμα βάζει έναν πύχη συγκεκριμένο για τις απαιτήσεις, και οι φοιτητές προβλέπεται να είναι συνήθως εντός των πλαισίων αυτού. Αν ως γνώσεις είναι πιο αδύναμοι (ή αδιάφοροι, ακόμη χειρότερα), τότε μπορεί σε ένα σύνολο αυτών να δημιουργηθεί μια εντύπωση πως είναι "απαιτητική", "δύσκολη", "παλούκι" κλπ. Αλλά το ζήτημα είναι αν σου αρέσει το αντικείμενο. Τα Προγράμματα Σπουδών, συνήθως είναι σχεδιασμένα ώστε όλοι να μπορούν να ανταπεξέλθουν αν είναι συνεπείς φοιτητές, μέσα στα προβλεπόμενα έτη φοίτησης. Μη διστάζετε να κάνετε ερωτήσεις ή αν έχετε απορίες, να δινετε το παρόν μέσα στο μάθημα. Θα λυθούν όλες, αν υπάρχει εμπιστοσύνη.

Όλα όμως έχουν τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις τους, σίγουρο αυτό..

Ίσως αν σε ενδιαφέρει ο χώρος της εκπαίδευσης (που επιζητά και αρκετή υπομονή και επιμονή, ιδίως γιατί έχεις να κάνεις και με παιδιά μικρών ηλικιών) να είναι μια καλή επιλογή, αλλά τί θα σε ενδιέφερε περισσότερο εσένα, φίλε μας dimitsos;

Α, μιας και το βρήκα εύκαιρο: εδώ υπάρχει μια λίστα με τα μαθήματα του Προπτυχιακού: http://www.pre.aegean.gr/ViewCourses.aspx - Είναι κάποια που ίσως νιώθεις πως σε ελκύουν ως γνωστικά πεδία γενικά; (με κλικ στο κάθε μάθημα, μπορείς να δεις την πιο αναλυτική περιγραφή του)


Καλή δύναμη και επιτυχία στην αναζήτησή σου.
Μην πτοείσαι, απλώς σκέψου βαθιά τί επιθυμείς!! Smile Big Ups

     
 
       
Κυρ, 09 Μάρ 2014 9:12 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


dimitsos
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Mar 08, 2014
8


Φίλη Inertia, σε ευχαριστώ πολύ για την παρατήρησή σου.

Συγνώμην και για την προσφώνηση αλλά αφενώς προσωπικά δε σε γνωρίζω και αφετέρου ήμουν του 16 στην Έκθεση.

Πρέπει όμως να σου πω ότι από την Α'λυκείου ήθελα να γίνω δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο, αλλά στην πορεία ήμουν πολύ καλός στις θετικές επιστήμες στο λύκειο κι έτσι έκανα το μεγάλο λάθος να δηλώσω πρώτη επιλογή το Χημικό Αθήνας, στο οποίο μάλιστα πέρασα και ενδέκατος. Confused

Θα ήθελα, αν έχετε φυσικά χρόνο και προθυμία, να διαβάσετε το μήνυμά μου γιατί πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα που προέκυψε στη ζωή μου.

Συγχωρέστε με για τον τρόπο που χρησιμοποιώ τη γραμματική και το συντακτικό, αλλά δεν είμαι παρά ένας απλός απόφοιτος γενικού λυκείου.

Πριν από 6 χρόνια, έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις, αρίστευσα με 18.069 μόρια, βαθμό απολυτηρίου 19,3 και κατόπιν, πέρασα 11ος στο χημικό Αθηνών. Σας παραπέμπω στα αρχεία του Υπουργείου Παιδείας. Τελικά όμως, η σχολή δεν ήταν έτσι όπως την περίμενα και μετά από 4 χρόνια παραμονής στη σχολή, αναγκάστηκα να πάρω διαγραφή.


Πιστέψτε με, τελικά η σχολή μου ήταν εντελώς για τα πανηγήρια. Αδιάφοροι και προκλητικοί ''καθηγητές'' σε όλους και σε όλα, δύσκολα μαθήματα ακόμη και με πολύ μεθοδικό διάβασμα όπως το δικό μου, αποτυχημένες εξεταστικές με διαλυμένα εργαστήρια της δεκάρας και φοιτητές που βασανίζονταν επί χρόνια να περάσουν σχεδόν τα μισά μαθήματα, αχανές περιβάλλον, διάδρομοι σαν δημόσια ουρητήρια, πολυπληθή αμφιθέατρα, αυστηρός τρόπος βαθμολόγησης, αναγκαστική εγγραφή σε πανεπιστημιακά φροντιστήρια από μερικούς σπουδαστές, χάσιμο πολύτιμου ελεύθερου χρόνου και αρκετών χρημάτων, κομματικές αφίσες πεταμένες από την είσοδο έως τις μέσα αίθουσες, μέχρι και στο ανσασέρ, εξασθενημένη μεταδοτικότητα των εν λόγω ''καθηγητών'', υποχρεωτικές παρουσίες σχεδόν σε όλα τα μαθήματα... Θέλετε κι άλλα?? Sad


Στο μακρινό και κοντινό παρελθόν μου, συνέβησαν πολλά και-θα μπορούσα να σας πω ακόμα-τραγικά γεγονότα στη ζωή μου. Ίσως, διαβάζοντας το μήνυμα, να θεωρήσετε ότι λίγο πολύ όλοι μας τα έχουμε περάσει αυτά. Όμως, πιστέψτε με, χτυπήθηκα πολύ άσχημα ψυχολογικά, πράγμα το οποίο μού προκάλεσε κατάθλιψη και διάφορες ψυχώσεις.

Έστειλα διάφορα απειλητικά μηνύματα, βρίζοντας και απειλώντας τους καθηγητές του λυκείου και του πανεπιστημίου, ζητώντας εκδίκηση για όλα αυτά που μου έκαναν όλα αυτά τα χρόνια. Το αποτέλεσμα ήταν να κινδυνέψει ακόμα περισσότερο η ήδη κλονισμένη υγεία μου και να κινδυνέψω ο ίδιος να καταλήξω έγκλειστος και απομονωμένος, ακόμα και σε κάποιο νοσοκομείο.

Φυσικά, έδειξα μεταμέλεια και μετάνιωσα πικρά για όλα αυτά που έκανα, αλλά αυτή η τεράστια αδικία που υπέστην ήταν αυτή που με κατέτρωγε και με έκανε να φτάσω ως εδώ.

Σε 3 χρόνια λήγει η αναβολή στράτευσης λόγω σπουδών.
Ο πατέρας μου με σοβαρά προβλήματα υγείας και η μητέρα μου άνεργη 20 χρόνια και όλοι μας ζούμε με μία πενιχρή και πολύ μικρή σύνταξη του πατέρα μου.

Δεν είμαι ούτε ψυχασθενής ούτε τρελός. Το μόνο που θέλω είναι να ζω μαζί με τους γονείς μου, μέχρις ότου κάνω τη δική μου οικογένεια και να ζω ευτυχισμένα. Πιστέψτε με, είμαι σε μία φάση όπου είμαι έτοιμος να κάνω κακό στον εαυτό μου και να βάλω ένα τέλος σε αυτό το φρικτό μαρτύριο όπου ζω.

Είμαι άνεργος, δεν μπορώ να βρω ούτε μία αξιοπρεπή δουλειά και έχω απελπιστεί έντελως από την ίδια μου τη ζωή.

Μπορεί να νομίζετε ότι δεν αξίζει να ασχολείστε με τα ψυχολογικά προβλήματα του κάθε κομπλεξικού και ανύπαρκτου κακομοίρη, σαν κι εμένα. Από την άλλη, έχετε και τα δικά σας προβλήματα. Ίσως και να έχετε δίκιο... Εδώ που κατάντησα, είναι φυσικό και σίγουρο ότι θα θεωρηθώ ως ένα ποταπό και τιποτένιο ανθρωπάκι, που δεν έχει καμία θέση σ'αυτόν τον κόσμο.

Συγχωρέστε που το μήνυμά μου ήταν κάπως άσυντακτο και φλου, αλλά ειλικρινά, δεν ξέρω τι άλλο να γράψω και πού αλλού να απευθυνθώ...

Εσείς μπορεί να νομίζατε ότι απλά βαριόμουν, δε διάβαζα και γι'αυτό μου φάνηκαν τα πάντα δύσκολα και τα παράτησα. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα.

Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω για μία ακόμη φορά.
Είναι εύκολη σχολή το παιδαγωγικό Ρόδου??

Μέχρι στιγμής, πήγα και παρακολούθησα τα μαθήματα του αντίστοιχου παιδαγωγικού στην Αθήνα και μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές, είναι πολύ εύκολο το τμήμα, καθώς τα θέματα που πέφτουν στις εξεταστικές είναι πολύ βατά και οι καθηγητές πολύ συνεργάσιμοι. Smile

Επειδή λοιπόν πιστεύω ότι δεν πιάνω τα μόρια για Αθήνα, είπα να ρωτήσω εσάς, καθότι είναι πιο πιθανό να περάσω στο δικό σας τμήμα, παρά στην Αθήνα.

Το ξέρω ότι είναι υποκειμένικο. Θέλω όμως μία στοιχειώδη γνώμη και άποψη για το παιδαγωγικό της Ρόδου.

Είναι όντως τόσο εύκολη σχολή όσο με πληροφορούν?? Μπορεί κάποιος με κανονικό διάβασμα να το τελειώσει σε 4 χρόνια, έστω και με τη βάση?? Sad

     
 
       
Κυρ, 09 Μάρ 2014 11:12 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


efh
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Mar 09, 2014
1


Το παιδαγωγικό Ρόδου δεν είναι δύσκολο τμήμα για μένα προσωπικά. Όπως σε όλα τα τμήματα υπάρχουν και τα καλά υπάρχουν και τα άσχημα. οι καθηγητές είναι συνεργάσιμοι κάποιοι αλλά και κάποιοι αδιάφοροι. Όσον αφορά τα μαθήματα είναι 4-5 που είναι λίγο δύσκολα αλλά και αυτά παλεύονται ( μαθηματικά είναι αρκετά περίεργος ο καθηγητής, ιστορίας και εκπαιδευτική πολιτική θέλουν καλό και πολύ διάβασμα αλλά αν διαβάσεις περνάς, επίσης περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι λίγο απαιτητική με θέματα παγίδας και η παιδαγωγική των μέσων. Γενικά είναι καλό τμήμα , εύκολο να το βγάλεις στα 4 χρόνια με καλή προσπάθεια. Όσον αφορά τη φυσική είναι εύκολη, ο καθηγητής είναι πολύ συνεργάσιμος και καλός. θεωρητικά αν περάσεις τα μαθήματα που είναι δύσκολα είναι σαν να έχεις πολύ καλές βάσεις για να τελειώσεις στα 4 χρόνια. Τα μαθηματικά είναι τα πιο απαιτητικά απ όλα για μένα προσωπικά. η πτυχιακή είναι προαιρετική για εμάς και γίνεται στο 4ο έτος αν θέλεις. Για τους καθηγητές υπάρχουν απ' όλα. Υπάρχουν οι αδιάφοροι που τους περνάς παν' εύκολα, υπάρχουν οι απαιτητικοί αλλά αξίζει να τα μάθεις όλα αυτά(ιστορία), υπάρχουν οι στριφνοί και περίεργοι που κάνεις αμάν για να περάσεις(μαθηματικά προαπαιτούμενο) και υπάρχουν και οι φυσιολογικοί. Ευτυχώς αυτούς που κάνεις αμάν για να περάσεις είναι ελάχιστοι εφόσον διαβάσεις γιατί είναι σχολή με διάβασμα. Γενικά πάνω κάτω αυτά ισχύουν στη σχολή μας. Υπάρχουν μαθήματα που είναι προαπαιτούμενα για να πας σε πρακτικές αλλά είναι το παιδαγωγικό που έχει και τα περισσότερα μαθήματα για να πάρεις πτυχίο(περίπου 70 μαθήματα νομίζω μαζί με πρακτικές) σε αντίθεση με άλλα παιδαγωγικά που έχουν λιγότερα.Έγινε επεξεργασία από τον/την efh στις Κυρ, 09 Μάρ 2014 11:53 pm, 1 φορά
     
 
       
Κυρ, 09 Μάρ 2014 11:36 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5084


efh καλωσόρισες στην κοινότητα!
Παρακαλούμε θερμά μην γράφετε με κεφαλαία γράμματα. Στο γραπτό -διαδικτυακό- λόγο αυτό υποδηλώνει πως "φωνάζω, ουρλιάζω" σαν να υπερθεματίζεις/υπερτονίζεις κάθε λέξη..

ΟΚ, διορθώθηκε τώρα, χαλαρά.

     
 
       
Κυρ, 09 Μάρ 2014 11:45 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5084


dimitsos έγραψε:
Συγνώμην και για την προσφώνηση αλλά αφενώς προσωπικά δε σε γνωρίζω και αφετέρου ήμουν του 16 στην Έκθεση.

Πρέπει όμως να σου πω ότι από την Α'λυκείου ήθελα να γίνω δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο, αλλά στην πορεία ήμουν πολύ καλός στις θετικές επιστήμες στο λύκειο κι έτσι έκανα το μεγάλο λάθος να δηλώσω πρώτη επιλογή το Χημικό Αθήνας, στο οποίο μάλιστα πέρασα και ενδέκατος. Confused

Είναι όντως τόσο εύκολη σχολή όσο με πληροφορούν?? Μπορεί κάποιος με κανονικό διάβασμα να το τελειώσει σε 4 χρόνια, έστω και με τη βάση?? Sad

dimitsos μην αγχώνεσαι φίλε μας, κανένα πρόβλημα (αν και είμαι αγοράκι).
Δεν χρειάζεται να έχει κανείς τον σούπερ υπεροχότατο λόγο, άλλωστε με την ίδια την κουβέντα και γράφοντας και στο φόρουμ, μια χαρά επίσης βοηθιόμαστε και στο ..γράφειν!

Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις, είναι απολύτως ανθρώπινα και δεν χρειάζεται ούτε να στενοχωριέσαι ούτε να σε αποθαρρύνει! Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε παρόμοιες καταστάσεις, και μάλιστα, φαίνεται πως δεν ήσουν και πολύ τυχερός, αλλά είναι μες στη ζωή όλα αυτά, το θέμα είναι να τα ξεπερνάμε και να κάνουμε κάτι που να μας αρέσει. Αυτό ήταν και το κύριο σημείο που ήθελα να επισημάνω πριν!

Και εφόσον λες πως σου άρεσε και αγαπάς πολύ το αντικείμενο, εύχομαι τα καλύτερα όποιο χώρο και να επιλέξεις! Smile

Θα είχε λέτε (μιας και φαίνεται να αναπτύσσεται μια ενδιαφέρουσα κουβέντα), να ρίξει ο καθένας/καθεμιά την εμπειρία του σχετικά με τα βασικά αντικείμενα των μαθημάτων; Επειδή έρχεται και καιρός Πανελληνίων σύντομα, θα μπορούσε με μια αφορμή της εδώ συζήτησης, να αποτελούσε ένα χρήσιμο "οδηγό" για τυχόν νέα παιδιά-υποψηφίους που μπορεί τυχόν να πέσουν σε αυτήν;

Τί θα λέγατε; Νομίζω δεν απέχει από το κύριο θέμα που ξεκίνησε, και ίσως δώσει και μια πιο ποιοτική απόδοση της δυσκολίας ή ευκολίας του Προγράμματος Σπουδών!

Ό,τι αγαπάτε! Smile Και πάλι θερμά να καλωσορίσουμε και τους νέους μας συνομιλητές στην κοινότητα!
kyma-oleole

     
 
       
Δευ, 10 Μάρ 2014 2:45 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


aggcost
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Sep 02, 2013
46


ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ_Δελτίο Τύπου (8 Οκτ 2013 12:32)
«Η ελλιπής μέριμνα του ΥΠΑΙΘ για τις βασικές του υποχρεώσεις επί των μαθημάτων των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών θέτει σε κίνδυνο το ακαδ.εξάμηνο»

Για τα παιδαγωγικά τμήματα

https://forum.aegean.gr/viewtopic.php?f=28&t=13544

Spoiler:
Παράθεση:
Δεν αποσπάστηκαν (ακόμα) εκπαιδευτικοί για τη σύνδεση με τα Σχολεία, που είναι απολύτως απαραίτητοι κατά την υλοποίηση των μαθημάτων Πρακτικής Άσκησης στα Παιδαγωγικά Τμήματα της χώρας (βλ. ανακοινώσεις Συνόδου Προέδρων Παιδαγωγικών Τμημάτων), με αποτέλεσμα όλα τα συναφή μαθήματα να μην έχουν ακόμα ξεκινήσει. Να σημειωθεί ότι η αδυναμία πραγματοποίησης της Πρακτικής Άσκησης υποβαθμίζει την ποιότητα της εκπαίδευσης στα Παιδαγωγικά Τμήματα και την επάρκεια του αυριανού εκπαιδευτικού.

Οι συνέπειες της πρακτικής του ΥΠΑΙΘ στα ανωτέρω θέματα (παρά τις επιστολές πολλών Πανεπιστημίων προς την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και τις πολλαπλές ανακοινώσεις της Συνόδου Πρυτάνεων) είναι πολύ σοβαρές τόσο για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και για τους φοιτητές/τριες και τις οικογένειές τους, δεδομένου ότι εν μέσω οξείας οικονομικής κρίσης, οι
φοιτητές/τριες κινδυνεύουν άμεσα να αναγκαστούν να παρατείνουν τις σπουδές τους κατά ένα έτος, λόγω μη ενεργοποίησης σημαντικού αριθμού υποχρεωτικών μαθημάτων των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.
Κατά συνέπεια για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των Πανεπιστημίων, κάνουμε εκ νέου έκκληση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να σεβαστεί τουλάχιστον τις βασικές ανάγκες των φοιτητών/τριών, και να επιτρέψει να υλοποιηθούν πλήρως τα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών, ενεργώντας κατεπειγόντως για τα ακόλουθα:

α. Τον διορισμό (ονομαστική έκδοση ΦΕΚ) των μελών ΔΕΠ που έχουν προβλεφθεί.
β. Την έκδοση της ΠΥΣ και ΚΥΑ για το Έκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό.
γ. Την έγκριση της μεταφοράς του απαιτούμενου ποσού από το ταμειακό υπόλοιπο προηγούμενων οικονομικών ετών, καθώς και την καταβολή χρηματοδότησης στον ανάλογο κωδικό, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανάληψη υποχρέωσης για το Έκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό.
δ. Την απόσπαση εκπαιδευτικών για την υλοποίηση των μαθημάτων Πρακτικής Άσκησης στα Παιδαγωγικά Τμήματα.

http://www.auth.gr/news/anouncements/16436Για τη φοιτητική μέριμνα (εφημερίδα Ροδιακή, 25-1-2014 11:37)

http://www.rodiaki.gr/article.php?id=270354&catid=5&maincatid=1

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολή της ταινίας ''Όλα είναι δρόμο...

Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Τετ, 03 Απρ 2019 10:45 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ζητείται σπίτι στην πόλη της Ρόδου γι...

από bubble_bee
Συζήτηση: Αγγελίες - Προσφορές Απαντήσεις: 0

Τρι, 13 Ιούν 2017 1:38 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις προβολή της ταινίας ''Love actually''...

από maximos
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Παρ, 09 Δεκ 2016 1:45 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Φοιτητικές εστίες ρόδου - 2016

από berserk
Συζήτηση: ΡΟΔΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά Απαντήσεις: 4

Σαβ, 27 Αύγ 2016 1:45 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις (ΡΟΔΟΣ) Ενοικιάζεται Γκαρσονιέρα στο ...

Συζήτηση: Αγγελίες - Προσφορές Απαντήσεις: 0

Τρι, 20 Οκτ 2015 6:40 am Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics