Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Καίγεται και η Πελοπόννησος... τι άλλο θα μείνει; |
|
|
Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα |
| Συγγραφέας |
Καίγεται και η Πελοπόννησος... τι άλλο θα μείνει; |
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
Κάηκε η Πάρνηθα, κάηκε η Εύβοια, καίγεται και η Πελοπόννησος... μαζί και με ανθρώπους.. Ως πότε πια? Τι θα μείνει για τα παιδιά μας?
Βλέπω περιοχές που έχω περάσει υπέροχες στιγμές, καταπράσινα δάση, υπέροχη και μαγευτική ομορφιά του τοπίου, η Πελοπόννησος... ένα από τους σημαντικότερους και μεγαλύτερους πνεύμονες οξυγόνου της Ελλάδας σβήνει και χάνεται.. Πικρία, αγανάκτηση και ένα μεγάλο "γιατί". Γιατί να είμαστε τόσο αυτοκαταστροφικοί, αδηφάγα όντα, κανίβαλοι του ίδιου μας του είδους?...
Ξεκινώ αυτό το θέμα για να γράψουν κι άλλοι σχόλια, αλλά και όσοι έχουν νέα και ανταποκρίσεις από τις αντίστοιχες περιοχές τους (ξέρω πως άμεσα ή έμμεσα έχουμε κάποια σχέση με τις πανέμορφες αυτές περιοχές)..
Και ας μου επιτραπεί να παραθέσω μια φράση που έχω δει γραμμένη σε ένα βιβλίο που εκπονήθηκε από το Γυμνάσιο-Λύκειο Κρεστένων Ν. Ηλίας, τον Μάιο του 1988 ("Αναφορά στο άμεσο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον - Μελέτη Φυσική, Γεωλογική, Βιολογική, Χημική, Μυθολογική, Ιστορική, Λαογραφική"):
Παράθεση:
Όσο οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι θερμές και διαυγείς,
όσο υπάρχει μια συναισθηματική ρύπανση στο κοινωνικό περιβάλλον μας,
όσο υπάρχει το παράλογο που ρυπαίνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο,
όσο θα ρυπαίνεται το ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον εξαιτίας της αδιαφορίας και ασυνειδησίας όλων μας,
όσο δεν εφαρμόζονται τα απαραίτητα μέτρα και όσο λείπει ο ουσιαστικός έλεγχος και η φροντίδα από τη μεριά της Πολιτείας,
ο Διογένης θα συνεχίζει να περιφέρεται με το φανάρι... |
μια διαχρονική ίσως φράση.. τι ειρωνεία, 20 χρόνια πριν...
Υ.Γ: δεν θέλω να φανώ γραφικός, αλλά πολύ φοβάμαι πως σε λίγα χρονάκια πολύ πιθανόν να δούμε κτιριακά συγκροτήματα και ξενοδοχεία(ρες) σε πολλές από τις περιοχές αυτές.. Μακάρι να διαψευσθώ..
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
παραθέτω 2 φωτογραφίες που έβγαλα χθες το μεσημέρι προς απόγευμα από το Πόρτο Ράφτι, στην Ανατολική Αττική. Ο ουρανός για ένα διάστημα ήταν σκοτεινός, με ένα κιτρινωπό χρώμα να βλέπεις τα πάντα γύρω σου... Περίεργο θέαμα και συναίσθημα, αλλά δε συγκρίνεται καθόλου φαντάζομαι με τις σκηνές φρίκης της Πελοποννήσου...
Πέρασαν 2 κύματα καπνού (που έμειναν αρκετή ώρα, κρύβοντας τον ήλιο σχετικά), τα οποία όπως ακούσαμε έπειτα, προέρχονταν από τις φωτιές της Εύβοιας κι όχι από τις κοντινές φωτιές που είχαν ξεσπάσει σε Καλύβια-Λαγονήσι (Πέτα)...
Ας ευχηθούμε όλοι μας να πάνε όλα καλά και να μη χαθεί άλλη από την μοναδική ομορφιά της Ελλάδας μας, χλωρίδα και πανίδα!
|
|
|
|
| |
|

danny
Γκουρού

Nov 04, 2005
514
Τόπος: Αθηνα
|
|
Λυπάμαι που θα το πω αλλά ο καπνός που βλέπεις από το πόρτο ράφτι δεν είναι άλλος από αυτόν της πυρκαγιάς στην εύβοια.
Επίσης θα πω ότι το ίδιο μέρος είχε ξαναπιάσει φωτιά πριν από μόλις τρεις βδομάδες, απλά τώρα είναι πιο ισχυρή. ακόμα είμαι στην δυσάρεστη θέση να αναφέρω ότι όλη η περιοχή που καίει μπορεί να μην είναι δάσος αλλα είναι κατάμεστη από μικρά χωριά τα οποία κατοικούνται τον χειμώνα και τώρα πάει προς το μαρμάρι, το παραδίσι και μετά την Καρυστο που είναι οι πιο νότιοι οικισμοί άρα καίγεται όλη η νότια εύβοια. εμένα καίγεται το εξοχικό μου αλλά τι να λέμε εδώ αλλονών παιδιών που είναι εδώ για να διαβάσουν για τις εξετάσεις καίγεται το σπίτι τους στην Ζαχάρω, στην Αρκαδία και καθωνται σε αναμμένα κάρβουνα. ελπίζω να παν τα πράγματα όσο το δυνατών καλύτερα αλλά και πάλι το μέλλον είναι εξαιρετικά δισείωνο
|
|
|
|
| |
|
|
|
...Εγώ δεν μπορώ να το θέσω τόσο φιλοσοφικά το ζήτημα γιατί ο εκνευρισμός με βγάζει εκτός ορίων... Μένω Καλαμάτα και μακάρι να μπορούσα να επισυνάψω τι αναπνέουμε τις τελευταιές μέρες!!!Ουσιαστικός κίνδυνος για την πόλη δεν υπήρξε, παρά τα όσα υπόθηκαν στα κανάλια, αλλά η ατμόσφαιρα τις τελευταίες μέρες είναι ανατριχιαστική...Η θάλασσα έχει γεμίσει στάχτες, η αναπνοή γίνεται μετα βίας, επικρατεί μια ζέστη που καίει το πρόσωπο, ενώ ουρανό ή ήλιο έχουμε να δούμε 4 μέρες! Δεν μπορώ καν να φανταστώ πως αισθάνονται οι άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίες τους, πόσο μάλλον δικούς τους ανθρώπους!!!
Όλες μου οι παιδικές αναμνήσεις βρίσκονται διασκορπισμένες στα μέρη που κάηκαν ή καίγονται, αλλά δεν μπορώ να μελαγχολίσω ή να φανταστώ την εικόνα τους πριν και μετά για περισσότερο από δευτερόλεπτα γιατί με τη μία ξεπετιέται η φρίκη στα πρόσωπα των ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί...Μια κυρία τσίριζε στο τηλέφωνο κάποιου σταθμού ότι θα καούν σαν τα ποντίκια...Δε νομίζω ότι αυτό το συναίσθημα θα το ξεχάσει ποτέ...
Και τότε είναι που βγαίνει η οργή...Από την αρχή είπα ότι δεν θα αφήσω τα κανάλια να με βάλουν στο τριπάκι της κριτικής για πράγματα που δεν γνωρίζω...Δεν ξέρω τι σχεδιασμό μπορεί να έχουν στο μυαλό τους, δεν ξέρω πόσα αεροπλάνα και ελικόπτερα έχουμε ούτε πότε μπορούν να πετάξουν, δεν ξέρω πως διαχειρίζεσαι μία τέτοια καταστροφή και κατά πόσο μπορεί κάποιος να τη διαχειριστεί...Ξέρω όμως ότι είναι ρεζίλι να μας έρχονται στις θωρακισμένες μερσεντές τους όλο συμπόνια, ξέρω ότι είναι αδιανόητο να ανακοινώνουν ότι θα δώσουν 6000 ευρώ σε κάθε οικογένεια θανόντος, ξέρω ότι είναι θράσος με τόσα θύματα να λες ότι η χώρα δεν εχει τα λεφτά να είναι τόσο προετοιμασμένη όσο ήταν το καλοκαίρι του 2003 και του 2004 όταν προστατεύανε τους Ολυμπιακούς και επίσης ξέρω 4 παιδιά που ανήκουν στην πυροσβεστική και κάνουν διακοπές ενώ ο μπαμπάς μου χθες ήταν από τις 9 το πρωί ως τις 10 σήμερα το πρωί για να βοηθήσει ως εθελοντής στον Ταϋγετο...
Υ.Γ. Δεν ξέρω αν ακούσατε τη συζήτηση, αλλά ναι...Ο Λαμπρόπουλος που δίεταξε το στρατό να τρέξει στη φωτιά της Καλαμάτας, ενώ δεν είπε τπτ για την Ηλεία και τις άλλες περιοχές όπου καίγονται άνθρωποι, εκλέγεται ως βουλευτής Μεσσηνίας...Κανένα άλλο σχόλιο για την ώρα...
|
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
| |
|

danny
Γκουρού

Nov 04, 2005
514
Τόπος: Αθηνα
|
|
Καλά η ξευτίλα τους έχει φτάσει τα άκρα και εμείς θα τους ψηφίσουμε για μια ακόμα φορά σαν τα ζώα.
εμένα πάλι μου αρέσει το παιχνίδι τις πάσας τον ευθυνών που δεν μπορώ παρά να γελάω με τα πιο ακραία και εξωφρενικά. Πάντως έχω ακούσει από πολλούς για την πολιτική σκοπιμότητα των πυρκαγιών.
|
|
|
|
| |
|
|
|
Μέχρι και για ένα διαφορετικό είδος τρομοκρατίας μιλάνε (!!!)...Δεν μπορώ να διανοηθώ ρε παιδιά ότι μπορεί να δολοφονούν και να καταστρέφουν τόσο κόσμο για πολιτικούς λόγους...ή ακόμα και για οικονομικούς...Μιλάμε για άρρωστους ανθρώπους!!Δεν γίνεται να καταμετρώνται τόσοι νεκροί και να εξακολουθούν να μπαίνουν φωτιές...!!!Ψάχνουμε να βρούμε μάλλον ένα ανώτερο κακό πολύ καλά οργανωμένο για να πουμε ότι δεν έχουμε ευθύνη...Μήπως ήταν εξωγήινοι;!
Ξημέρωσε και ο ουρανός μου φαίνεται ότι έχει περισσότερη κάπνα από χθες το βράδυ...Εύχομαι να είναι ιδέα μου...Παρεπιπτόντως, αυτή τη στιγμή καίνε δύο φωτιές στον Ταϋγετο...Μία στην Αλαγονία και μια που κατευθύνεται προς Σπάρτη...Η δεύτερη είναι στο δήμο Αβίας και πάει προς Μεσσηνιακή Μάνη (για όσους ξέρουν υπάρχει φόβος να απειληθεί το δάσος της Βασιλικής!!!)...
Σήμερα το μεγάλο το πρόβλημα θα είναι στην Εύβοια και ας ευχηθούμε ότι τουλάχιστον δεν θα καεί η βιομηχανική ζώνη γιατί τότε μάλλον θα κλαίμε πόλύ περισσότερα!!!
|
|
|
|
| |
|
|
|
Το καλύτερο παιδες το είδα σε μια φωτό στο νετ...
ένας τυπάς έχει τυπώσει μπλουζάκι που γράφει :
Ψήφο σε κανέναν π**στη, μπο***έλο τα κάνω και μόνος μου...
Καλά κουράγια μας
@Gaidoura: θα σε πάρω τηλ το απογευματάκι να μάθω νέα!φιλιά
|
|
|
|
| |
|
|
|
Ένα μπλουζάκι που τα λέει όλα!!!
Τελικά έκανα λάθος το πρωί...Ήταν η έντονη υγρασία που έκανε την κάπνα πολύ πιο έντονη...Σήμερα τα πράγματα στην Καλαμάτα είναι ασύγκριτα καλύτερα...Ο ήλιος είναι κίτρινος και η ατμόσφαιρα πολύ καθαρότερη, αλλά συνεχώς πετάνε ελικόπτερα προς τον Ταϋγετο...Δυστυχώς σήμερα δεν κατάφερα να μάθω τπτ νεότερο για τις φωτιές, εκτός των όσων λέγονται στην τηλεόραση...Αλήθεια, αυτό με τον συλληφθέντα που είπε ότι τον πληρώσανε για να βάλει φωτιά στην Φλώρινα το ακούσατε;...
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|