Τρίτο Πανόραμα Ελληνικού Design
2 + 3 Δεκεμβρίου 2006
Οδός Μεσογείων 151 & τέρμα Σωρού

Το τρίτο Πανόραμα Ελληνικού Design, διοργανώνεται από το διμηνιαίο περιοδικό +design στο πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο Δαϊς (Αθήνα/Μαρούσι) στις 2 & 3 Δεκεμβρίου 2006.
Φέτος εισάγονται ορισμένες σημαντικές καινοτομίες που σίγουρα θα φέρουν μια επιπλέον αίσθηση φρεσκάδας στον ούτως ή άλλως νέο θεσμό.Δημιουργοί από όλες τις εκφάνσεις του χώρου στην Ελλάδα (διαφήμιση, εκδόσεις, διαδίκτυο, εικονογράφηση, πολυμέσα, κ.ο.κ.) συγκεντρώνονται και συζητούν για το πώς λειτουργούν μέσα στην ελληνική πραγματικότητα. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα του Πανοράματος.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο:
http://www.designpanorama.com
από inertia στις Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006 (13:32:19)
ένα ευχαριστώ... προς τους συμμετέχοντες του DesignPanorama2006
Κλείνοντας ένα κύκλο «απανωτών» μηνυμάτων, θεωρώ καθήκον μου να σας ευχαριστήσω όλους για τη συμβολή σας στο συνέδριο «Πανόραμα Design» που πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Δεκέμβρη 2006.
Η κίνηση στην αρχή της ξεκίνησε με ελάχιστες προσδοκίες, αλλά πολύ γρήγορα ο τελικός αριθμός των 72 συμμετοχών (αλλά και αρκετών ακόμη παιδιών που συμμετείχαν στο συνέδριο μεμονωμένα, πέραν των 72) έδειξε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τα δρώμενα στον ευρύτερο χώρο. Ο χαρακτήρας του συνεδρίου, κατά την ταπεινή μου γνώμη ήταν πιο πολύ στραμμένος στο graphic design, έναν χώρο που αγγίζουμε πιστεύω αρκετά και μέσα από το τμήμα μας. Ωστόσο, οι εμπειρίες που αποκομίσαμε όλοι μας όσοι ήμασταν εκεί ήταν –θέλω να πιστεύω- αρκετά ενδιαφέρουσες, τόσο από άποψη παρουσίασης όσο και από άποψη δουλειών.
Έχω την εντύπωση επίσης πως δώσαμε ένα ενεργό παρόν και ως κοινό, καθώς υπήρξαν αρκετά ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος! Παράλληλα, είδαμε από κοντά άλλους ανθρώπους, δουλειές και ποικίλους τρόπους σκέψης.
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Δανάη Γαβρά για την πολύτιμη βοήθειά της γενικά στις προσπάθειες του συντονισμού και την υποστήριξή της στο θέμα των εισιτηρίων του πλοίου, όπου πετύχαμε κι εκεί μια χορηγία για τους 38 ενδιαφερόμενους, με έκπτωση 30% επί της τιμής του εισιτηρίου και open την επιστροφή μας, για να μπορεί ελεύθερα ο καθένας να επιστρέψει όποτε επιθυμούσε.
Σας ευχαριστώ επίσης για την υπομονή σας και την κατανόησή σας απέναντι στο άγχος μου, καθώς ήταν η πρώτη φορά που γινόταν κάτι τέτοιο από μέρους μου. Το ότι όλα πήγαν καλά εξαφάνισε κάθε ίχνος προσωπικής κούρασης και εύχομαι στο μέλλον να υπάρξουν από τους φοιτητές κι άλλες πρωτοβουλίες για γενικότερες κινήσεις. Είναι χρήσιμο να ενημερώνει ο ένας τον άλλο γύρω από ενδιαφέροντα πράγματα αλλά και να παίρνουμε πρωτοβουλίες και μόνοι μας. Ο καθένας μας είναι φορέας του ίδιου του τμήματός μας και αξίζει πιστεύω να κάνουμε όμορφα πράγματα!
Τέλος, να εκφράσω και τα συγχαρητήριά μου στα 2 παιδιά του τμήματός μας που κέρδισαν δώρα μέσα από τις mini κληρώσεις που έγιναν στο τέλος του συνεδρίου!
Εύχομαι καλές σπουδές και καλή δύναμη σε όλους μας!
Με εκτίμηση,
Γιάννης Αποστολόπουλος