Στην «ανταπόκριση», γράφει ο Κωνσταντίνος Λυχναρόπουλος
Κατά καιρούς σε έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο είτε σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, ακούμε μικρά ή μεγαλύτερα νέα που μας αφήνουν πολλές φορές... άφωνους! Μικρά κι απίστευτα τέτοια νέα έρχονται για να μας διασκεδάσουν, αλλά και να μας ...ενημερώσουν! Για να μην λέτε πως δεν τα γνωρίζετε, διαβάστε παρακάτω μερικές «ανταποκρίσεις» μας!
Τα διαζύγια βλάπτουν ΣΟΒΑΡΑ το... περιβάλλον!
Ο γερουσιαστής Στιβ Φιλντινγκ δήλωσε ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας που εξετάζει θέματα περιβάλλοντος στην Καμπέρα της Αυστραλίας ότι το διαζύγιο επιδεινώνει τις κλιματικές αλλαγές .

Όταν χωρίζουν τα ζευγάρια, χρειάζονται περισσότερο χώρο, άρα περισσότερα δωμάτια, περισσότερο ηλεκτρισμό και περισσότερο νερό. Ένας τέτοιος “τρόπος ζωής ανεπαρκτών πηγών” υπογραμμίζει ότι θα ήταν καλύτερο για τον πλανήτη αν τα ζευγάρια παρέμεναν παντρεμένα, είπε ο ίδιος.
Στη διάρκεια της ακρόασης ο γερουσιαστής ανέγνωσε αποσπάσματα από την Αμερικάνικη έκθεση, η οποία στηρίζει την άποψή του. Ο Φιλντινγκ, ο οποίος ηγείται του κόμματος “Πρώτα η οικογένεια”, μεγάλωσε σε μια οικογένεια 16 παιδιών και είναι παντρεμένος επί 22 χρόνια, αναφέρει η ιστοσελίδα του.
πηγή: ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, τεύχος 124
Ακριβέ μου μύκητα!

Μπορεί κάποιοι να πεινάνε και να υποφέρουν στον μάταιο τούτο κόσμο, αλλά αυτό δεν εμποδίζει κάποιους άλλους από το να δίνουν έως και 200.000$ για ένα μανιτάρι!
Αυτό είναι το ποσό που έδωσε ιδιοκτήτης καζίνο από το Χόνγκ Κόνγκ για να αγοράσει σε δημοπρασία μια τρούφα που ζύγιζε πάνω από ένα κιλό. Συνήθως οι τρούφες δεν ξεπερνούν τα 200-300 γραμμάρια και δεν καλλιεργούνται, γι'αυτό είναι σπάνιες και ακριβές.
Ο ζάμπλουτος πολίτης από το Χόνγκ Κόνγκ, Στάνλεϊ Χιου έχει αδυναμία στις τρούφες, αφού πάλι μέσω δημοπρασίας αγόρασε το 2008 μια τρούφα 1,5 κιλών, τη μεγαλύτερη που έχει βρεθεί εδώ και 50 χρόνια.
πηγή: BIO-News, τεύχος 67
Οικολογικό Στόλισμα!
Όσοι στολίσατε φέτος το σπίτι σας με ότι πιο αθώο και οικολογικό κυκλοφορεί στην αγορά και νιώθετε περήφανοι γι'αυτό, τότε ίσως θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και πιο αγνά υλικά, που δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε για το στόλισμά σας.

Οι εργαζόμενοι σε ζωολογικό κήπο του Ιλινόις έχουν μάλλον τα πρωτεία, κατασκευάζοντας στολίδια από περιττώματα των τάρανδων που φιλοξενούνται σε αυτόν.
Τα συγκεκριμένα περιττώματα ξεραίνωνται αρχικά, καθαρίζεται η επιφάνειά τους και βάφονται ή τυλίγονται σε χρυσόσκονη. Το κάθε στολίδι “από 100% οικολογικό υλικό” φέρει ετικέτα γνησιότητας και κοστίζει 5$. Τολμηρό, αν μη τι άλλο!!
πηγή: BIO-News, τεύχος 67



