Συνένωση πανεπιστημίων/τμημάτων και κατάργηση άλλων

 
  
 
   

 Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Θεσμικό-Νομικό Πλαίσιο

 
Συγγραφέας Συνένωση πανεπιστημίων/τμημάτων και κατάργηση άλλων
 
       
Κυρ, 13 Ιαν 2013 4:51 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Συγχωνεύσεις ομοειδών τμημάτων
    Τα χαρτιά του ανοίγει το υπουργείο Παιδείας στα μέσα της επόμενης εβδομάδας ως προς το σχέδιο «Αθηνά», το οποίο αφορά στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, σχολών, ΤΕΙ και πανεπιστημίων. Πιθανότατα την Τετάρτη ή την Πέμπτη, θα δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα εφαρμοστεί από την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014 και άρα όσες αλλαγές προκριθούν θα αποτυπωθούν στο μηχανογραφικό δελτιών των υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι θέσεις που θα διαθέτουν φέτος οι υποψήφιοι δε θα ξεπεράσουν τις 75.000, όταν πέρυσι είχαν δοθεί πάνω από 80.000.

    Ειδικότερα, ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει πολλές συγχωνεύσεις τμημάτων υπό το πρίσμα της δημιουργίας ισχυρών σχολών, αξιοποιώντας το υπάρχον προσωπικό που σήμερα είναι λιγοστό (ακόμη και 2, 3, 4 διδάσκοντες) σε διάσπαρτα τμήματα.

    Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση των τμημάτων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ κατά περίπου 100 από τα 500 σήμερα και σε απάλειψη από τον ακαδημαϊκό χάρτη περίπου 10 ιδρυμάτων από τα 40 σήμερα. Αντίθετα, ελάχιστες πόλεις θα μείνουν χωρίς τμήματα πανεπιστημίου ή σχολή.

    Ως προς τα πανεπιστήμια, ιδρύματα που δεν έχουν αποκτήσει έως τώρα ακαδημαϊκή οντότητα θα καταργηθούν. Τα φώτα στρέφονται, αρχικά, στα Πανεπιστήμια Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας, με συνολικά πέντε τμήματα (3 και 2 αντίστοιχα) τα οποία θα μεταφερθούν σε γειτονικά ιδρύματα (στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Πόλεις που θα «απολέσουν» το ΑΕΙ τους (π.χ. θα καταργηθεί το Παν. Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία και ένα τμήμα) όμως μπορεί να δουν τον αριθμό των τμημάτων που εδρεύουν σε αυτές να αυξάνεται στο πλαίσιο της δημιουργίας ισχυρής σχολής (με τρία τμήματα), η οποία θα ανήκει στο «νέο» ΑΕΙ (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).

    Στα ΤΕΙ:

    - Θα μείνουν ως έχουν τα τμήματα του Τεχνολογικών Εφαρμογών (Ηλεκτρονικής, Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας, Αυτοματισμού), όπως και τα τμήματα επιστημών υγείας (λογοθεραπεία, φυσικοθεραπεία κ.λπ.).

    - Τα 18 τμήματα διαφόρων αντικειμένων πληροφορικής, που υπάρχουν σήμερα, θα συγχωνευθούν σε τμήματα μηχανικών πληροφορικής (με εξειδικεύσεις).

    - Στα τμήματα Επιστημών Υγείας και του Γεωτεχνολογικού τομέα θα γίνουν σημαντικές συγχωνεύσεις. Κρίνεται ότι υπάρχουν πολλά διάσπαρτα τμήματα συναφούς αντικειμένου, με λίγους διδάσκοντες και λίγους φοιτητές το καθένα.

    - Μεγάλες ανακατατάξεις θα υπάρξουν και στα τμήματα με οικονομικό αντικείμενο. Ουσιαστικά, μετά τις συγχωνεύσεις εξειδικευμένων τμημάτων (π.χ. Εμπορίας και Διαφήμισης, Διεθνούς Εμπορίου κ.ά.) θα προκύψουν δύο ειδών σχολές: Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών.

    Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη οι αρχές δύο περιφερειακών πανεπιστημίων έχουν συμφωνήσει με τις αρχές των ΤΕΙ να συγχωνευθούν.


    Spoiler:
    Με ποια κριτήρια θα γίνουν οι ενοποιήσεις

    Θα συνυπολογιστούν, μεταξύ άλλων, το μέγεθος των Ιδρυμάτων, η αναλογία φοιτητών/διδασκόντων, η διασπορά των τμημάτων ανά ΑΕΙ - ΤΕΙ κ.ά. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, ένα από τα βασικότερα κριτήρια που θα ληφθεί υπόψη είναι κατά πόσο σχετίζονται τα γνωστικά αντικείμενα των τμημάτων με τις αναπτυξιακές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

    Το συγκεκριμένο κριτήριο αφορά κυρίως σχολές της Περιφέρειας, οι οποίες θα σηκώσουν το... βάρος των συγχωνεύσεων κατά 80%.

    Ακόμη, το υπουργείο Παιδείας θα βασιστεί σε μελέτες που έχουν γίνει σχετικά με την απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας και την ελκυστικότητα των γνωστικών αντικειμένων. Ως εκ τούτου, τμήματα τα οποία συγκεντρώνουν ελάχιστες πρώτες προτιμήσεις, και επιπροσθέτως δεν καλύπτονται όλες οι θέσεις εισακτέων, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας του υπουργείου για τα υπό συγχώνευση τμήματα.

    Αυτό θα είναι ένα πρώτο ξεκαθάρισμα στον «χάρτη» της ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ το δεύτερο «κύμα» αναμένεται να έρθει το καλοκαίρι, οπότε και θα επανέλθει η βάση του 10 ως προαπαιτούμενο για την εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.

    Κατά τα λοιπά, για τις επικείμενες συγχωνεύσεις τμημάτων θα συνυπολογιστούν και τα εξής κριτήρια:

    - Η ερευνητική δραστηριότητα και η διεθνής αναγνώριση των Ιδρυμάτων. Υπάρχουν αρκετά τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ με σπουδαίο ερευνητικό έργο και διακρίσεις αριστείας. Είναι δεδομένο ότι ανεξαρτήτως της βαθμολογίας που απαιτούν για την εισαγωγή φοιτητών, δεν πρόκειται να συγχωνευθούν.

    - Κατά πόσον οι εγκαταστάσεις των Ιδρυμάτων (αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες, εργαστήρια κ.λπ.) επαρκούν για το σύνολο των φοιτητών. Το υπουργείο υποστηρίζει ότι τμήματα τα οποία δε διαθέτουν επαρκείς υποδομές θα πρέπει να συγχωνευθούν με άλλα που έχουν ομοειδές γνωστικό αντικείμενο.

Άρα μάλλον η "μεταρρύθμιση" σε πρώτη φάση στοχεύει κυρίως στη συνένωση τμημάτων στα περιφερειακά ΤΕΙ ή στην ενσωμάτωσή τους στα πανεπιστήμια (πχ. ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ΤΕΙ Ηπείρου, ΤΕΙ Καλαμάτας, ΤΕΙ Πάτρας, ΤΕΙ Λαμίας, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας).
Κάποιες προτάσεις περιλαμβάνουν και πανεπιστήμια, για παράδειγμα ενσωμάτωση στο ΑΠΘ και στο Ιωαννίνων ορισμένων τμημάτων των πανεπιστημίων Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας, αντίστοιχα.

     
 
       
Δευ, 14 Ιαν 2013 6:02 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Προτάσεις του Συμβουλίου του Π.Θ. για το Σχέδιο «Αθηνά»

    Το Συμβούλιο του Ιδρύματος στην 5η συνεδρίασή του της 8 Ιανουαρίου 2013, ενημερώθηκε για τη συνάντηση των πρυτανικών αρχών του ΠΘ με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά».
    Στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη, τις σχετικές συζητήσεις της Συγκλήτου, την ανοιχτή συνεδρίαση προέδρων κοσμητόρων και μελών του συμβουλίου στις 16-11-2012, τις προτάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των τμημάτων και τα σχετικά δημοσιεύματα στον τοπικό και Αθηναϊκό τύπο, κατέληξε ομόφωνα στις παρακάτω προτάσεις.


    (Υποψηφιότητες για τη θέση του Πρύτανη του Π.Θ.)


     
 
       
Δευ, 21 Ιαν 2013 1:00 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


«Πώς σας φαίνεται να ενοποιήσουμε το πανεπιστήμιό σας με το Ιόνιο;»

Laugh Laugh

    Επικίνδυνοι ακροβατισμοί (20/01/2013 21:43)
    Η όλη διαδικασία, πέρα από πρόχειρη, είναι και επικίνδυνη.
    Δεν είναι δυνατόν να συγχωνεύονται τμήματα χωρίς να ελεγχθεί το επίπεδό τους. Έστω ότι υπάρχουν δύο τμήματα, Α και Β, με σχετικά αντικείμενα. Το Α είναι ένα τμήμα αριστείας και το Β είναι ένα τμήμα μετριοτήτων. Υπό κανονικές συνθήκες, οι πανεπιστημιακοί του Β δεν θα έβλεπαν ούτε με κυάλια θέση στο τμήμα Α. Με τη συγχώνευση όμως, όχι μόνο θα μπουν σε ένα καλύτερο τμήμα, αλλά το Α κινδυνεύει να αλωθεί, αν οι πανεπιστημιακοί του Β αποκτήσουν την πλειοψηφία στο Α.
    Γιάννης - πανεπιστημιακός


Η κάθε πλευρά κλεισμένη στον μικρόκοσμό της, μην εκχωρήσουν το ελάχιστο από τα προνόμιά τους - νέα διάκριση σε τμήματα "αριστείας"/τμήματα "μετριοτήτων"… Rolling Eyes

Όμως Πανεπιστήμιο Κρήτης - Αιγαίου δεν είναι άσχημη ιδέα, και ενισχύεται από το γεγονός ότι υπάρχουν αντιστοιχίες μεταξύ όλων των σχολών εφόσον δούμε το πανεπιστήμιο και το πολυτεχνείο Κρήτης ως ενιαία οντότητα ~20 τμημάτων. Είχε γίνει μία προσπάθεια για κάποιας μορφής συνεργασίας με τα ιδρύματα της Κρήτης (Συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του Αιγαίου), το 2007, ίσως τώρα είναι ευκαιρία για ουσιαστικές δράσεις.

Σχολές και Τμήματα: Πανεπιστήμιο Κρήτης / Πολυτεχνείο Κρήτης

Spoiler:
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 2:09 μμ έγραψε:
Από: Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου
Αποστολή: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 2:09 μμ
Προς: Aegean Global List
Θέμα: Δημοσίευμα της εφημερίδας "Τo Bήμα της Κυριακής"


Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας,

Σας προωθούμε δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής (20/01/2013) με τίτλο “Σφάζονται στην ποδιά της «Αθηνάς»”, προς ενημέρωσή σας:

https://forum.aegean.gr/viewtopic.php?f=28&t=11912

Συναδελφικά,

Πάρις Τσάρτας

Καθηγητής Πάρις Τσάρτας
Πρύτανης
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Κτήριο Διοίκησης
Λόφος Πανεπιστημίου
81100 Μυτιλήνη
τηλ.: 22510-36011, fax: 22510-36019
e-mail: rector__aegean.gr

Professor Paris Tsartas
Rector
University of the Aegean
Administration Building
University Hill
GR 81100 Mytilene, Lesvos Greece
tel: (+30)22510-36011, fax: (+30)22510-36019
e-mail: rector__aegean.gr


     
 
       
Τετ, 30 Ιαν 2013 6:21 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Στη δημοσιότητα την Πέμπτη το σχέδιο «Αθηνά»
    Συνέντευξη Τύπου για την αναμόρφωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας

    Ο υπουργός Παιδείας πρόκειται να δώσει το μεσημέρι της Πέμπτης στη δημοσιότητα το σχέδιο «Αθηνά» για αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Το σχέδιο, μετά την ανακοίνωσή του, θα αποσταλεί στην Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) και σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και θα τεθεί σε τελικό στάδιο διαβούλευσης για χρονικό διάστημα 45 ημερών.

    Παράλληλα και όπως όλα δείχνουν με τις συγχωνεύσεις τμημάτων στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, φέτος θα έχουμε μείωση στον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, ανάλογα βέβαια και με την μείωση των τμημάτων της που τελικά θα ανακοινωθούν. Εν τω μεταξύ, δεν επανέρχεται επί του παρόντος η «βάση του 10» για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, καθώς στο θέμα αυτό δεν έχει υπάρξει απόλυτη συμφωνία στα κόμματα της συγκυβέρνησης.

    Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας ολοκληρώνει τις επαφές του υπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης. Οι συγχωνεύσεις των ΑΕΙ θα «περάσουν» με Προεδρικό Διάταγμα και όχι με νόμο στη Βουλή. «Πρόθεσή μου είναι να ζητήσω Ειδική Συνεδρίαση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις για την αναδιάρθρωση των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, κατά τη διάρκεια συνάντησης.

    Οι πρυτάνεις δήλωσαν ότι μόλις δημοσιοποιηθεί το σχέδιο θα συνεδριάσουν εκτάκτως στο Λαύριο.

    Σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τονίζουν ότι είναι αναγκαίες οι αλλαγές και η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη, καθώς τα τελευταία χρόνια ιδρύθηκαν και λειτουργούσαν τμήματα χωρίς ουσιαστική μελέτη.

    Αναφέρθηκαν πάντως σε προτάσεις που έχουν ακουστεί, όπως η συνένωση Πανεπιστημίων, ή ακόμη και Πανεπιστημίων με ΤΕΙ.

    Ειδικότερα, επιφυλάξεις για το εγχείρημα διατύπωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, τονίζοντας ότι το γαλλικό μοντέλο δεν είναι εύκολο να εφαρμοσθεί σε μεγάλο αριθμό Ιδρυμάτων στην Ελλάδα, καθώς για να επιτύχει προϋποθέτει όλες οι σχολές να βρίσκονται στην ίδια πόλη και όχι χιλιόμετρα μακριά.


    - «Ομοσπονδοποίηση» για πανεπιστήμια και ΤΕΙ


Κρατική Επιχορήγηση (οικονομικό έτος 2013)

Spoiler:
Παράθεση:
Πανεπιστήμια
    Με το ποσό των 124.700.000,00 ευρώ, θα επιχορηγηθούν τα Πανεπιστήμια της χώρας για το οικονομικό έτος 2013, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας.
    Το ποσό αυτό επιμερίζεται στα Ιδρύματα ως ακολούθως:


    1. Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών — 17.500.000 €.
    2. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης — 21.200.000 €.
    3. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο — 6.000.000 €.
    4. Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών — 4.000.000 €.
    5. Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών — 2.000.000 €.
    6. Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών — 1.200.000 €.
    7. Πάντειο Πανεπ/μιο Κοιν/κών & Πολιτικών Επιστημών — 3.000.000 €.
    8. Πανεπιστήμιο Πειραιά — 3.500.000 €.
    9. Πανεπιστήμιο Μακεδονίας — 2.500.000 €.
    10. Πανεπιστήμιο Πατρών — 9.000.000 €.
    11. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων — 6.000.000 €.
    12. Πανεπιστήμιο Κρήτης — 6.000.000 €.
    13. Πανεπιστήμιο Αιγαίου — 6.000.000 €.
    14. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας — 6.000.000 €.
    15. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης — 10.000.000 €.
    16. Πολυτεχνείο Κρήτης — 2.150.000 €.
    17. Ιόνιο Πανεπιστήμιο — 2.000.000 €.
    18. Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο — 1.400.000 €.
    19. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου — 2.500.000 €.
    20. Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας — 1.500.000 €.
    21. Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας — 500.000 €.
    22. Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας — 1.000.000 €.
    23. Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο — 1.500.000 €.
    24. Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας — 300.000 €.

    25. Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο — 3.450.000 €.
    26. Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο — 4.500.000 €.

    Β. Η καταβολή της επιχορήγησης θα γίνει τμηματικά εντός των ορίων διάθεσης της πίστωσης όπως αυτά προσδιορίζονται κάθε φορά με τα οριζόμενα ποσοστά διάθεσης στις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου.

• TEI

    Καθορίστηκε με απόφαση του υπουργού Παιδείας το ύψος της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης οικ. έτους 2013, των Τ.Ε.Ι. της χώρας για λειτουργικές δαπάνες, δαπάνες μισθοδοσίας έκτακτου διδακτικού προσωπικού και δαπάνες σίτισης.
    Το ποσό αυτό επιμερίζεται στα Ιδρύματα ως ακολούθως:


    ΤΕΙ — Λειτουργικές Δαπάνες — Μισθοδοσία εκτ. διδ. Προσωπικού — Σίτιση

      ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ — 6.200.000 — 2.950.000 — 2.300.000
      ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ — 4.550.000 — 2.060.000 — 1.860.000
      ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ — 3.600.000 — 1.090.000 — 1.485.000
      ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ — 3.330.000 — 1.480.000 — 1.370.000
      ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ — 3.130.000 — 1.330.000 — 1.420.000
      ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ — 3.180.000 — 1.330.000 — 1.450.000
      ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ — 1.260.000 — 750.000 — 1.200.000
      ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ — 1.170.000 — 540.000 — 1.000.000
      ΤΕΙ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ — 3.360.000 — 1.090.000 — 2.395.000
      ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ — 1.540.000 — 970.000 — 1.000.000
      ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ — 1.700.000 — 610.000 — 1.090.000
      ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ — 1.030.000 — 610.000 — 765.000
      ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ — 1.150.000 — 670.000 — 935.000
      ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ — 1.550.000 — 1.030.000 — 960.000
      ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ — 1.230.000 — 610.000 — 800.000
      ΑΣΠΑΙΤΕ — 0 — 0 — 470.000

      ΣΥΝΟΛΑ: 37.980.000 __ 17.120.000 __ 20.500.000


    Η καταβολή της επιχορήγησης θα γίνει τμηματικά εντός των ορίων διάθεσης της πίστωσης όπως αυτά προσδιορίζονται κάθε φορά με τα οριζόμενα στις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών ποσοστά διάθεσης.


(*) Συνάντηση πρυτανείας Πολ. Κρήτης με την ηγεσία του υπουργείου

Spoiler:
28/12/2012 έγραψε:
Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης συναντήθηκε σήμερα με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με κύριο θέμα το σχέδιο Αθηνά. Η Πρυτανεία δήλωσε στον Υπουργό ότι τα αντικείμενα του Πολυτεχνείου δεν έχουν ιδιαίτερες συγγένειες που να δικαιολογούν τη δημιουργία σχολών.

Για το Γενικό Τμήμα ετέθη θέμα διάλυσής του και η Πρυτανεία πρότεινε εναλλακτικά να μετεξελιχθεί σε Τμήμα υποδοχής φοιτητών. Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά και ζήτησε εντός μιας εβδομάδας συγκεκριμένη πρόταση. Η Πρυτανεία θα πραγματοποιήσει επείγουσες επαφές κυρίως με το Γενικό Τμήμα και θα ενημερώσει την κοινότητα για τις εξελίξεις. Ο Υπουργός έλαβε υπ' όψιν του τις θέσεις μας και δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί δημόσια στις 10 Ιανουαρίου πάνω στο συνολικό σχέδιο Αθηνά.


     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


 
  
 


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΡΟΔΟΣ: 2ο Συνέδριο «EduTopia» προπτυχ...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Παρ, 10 Μάϊ 2019 4:32 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Αποτελέσματα εκλογών Τμημάτων Παν. Αι...

από sgep
Συζήτηση: Το Χρονοντούλαπο Απαντήσεις: 1

Τετ, 19 Δεκ 2012 2:53 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [Χίος] Δημιουργία Θεατρικής Ομάδας - ...

από sevi_chios
Συζήτηση: ΧΙΟΣ - Φοιτητικές Ομάδες Απαντήσεις: 11

Πεμ, 08 Νοέ 2012 9:36 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Διαδικτυακή Παρουσία Ελληνικών Πανεπι...

από sgep
Συζήτηση: Παιδεία & Εκπαιδευτικά γενικά θέματα Απαντήσεις: 3

Τετ, 29 Αύγ 2012 11:55 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Iδρυτικά Φ.Ε.Κ. Τμημάτων και Σχολών

από slide
Συζήτηση: Idea Pool - Ιδέες, Προτάσεις, mini-Projects Απαντήσεις: 1

Παρ, 22 Ιούλ 2011 7:35 am Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics