Ανακοινώσεις Συλλόγου Διδασκόντων και προσωπικού

   
   

 Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα

 
Συγγραφέας Ανακοινώσεις Συλλόγου Διδασκόντων και προσωπικού
 
       
Τετ, 13 Απρ 2011 10:17 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


12.04.2011 έγραψε:
Ανακοίνωση ΚΣ ΣΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου για απεργία στις 14 Απριλίου

Ύστερα από ένα χρόνο εφαρμογής των πολιτικών του περιβόητου Μνημονίου η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με συνθήκη κοινωνικής ερήμωσης: εκτίναξη της ανεργίας, συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος, αναίρεση συλλογικών δικαιωμάτων, προοπτική εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Σε αυτό το τοπίο η δημόσια ανώτατη εκπαίδευση βρίσκεται κυριολεκτικά στο στόχαστρο, αντιμετωπίζει μια χωρίς προηγούμενο επίθεση.
Ένα πρωτοφανές κύμα περικοπών οδηγεί νομοτελειακά στην αδυναμία λειτουργίας των πανεπιστημίων

. Όλες οι νέες προκηρύξεις ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και διοικητικού προσωπικού έχουν παγώσει.
. Οι διορισμοί των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ καθυστερούν προκλητικά.
Στο πλαίσιο του περιβόητου κανόνα «1 έρχεται, 5 φεύγουν» υπολογίζεται ότι οι διορισμοί σε εκκρεμότητα θα γίνουν αρκετά χρόνια μετά από τώρα.
. Οι εξελίξεις μελών ΔΕΠ έχουν παγώσει.
. Το Υπουργείο Παιδείας βάζει νέα προσκόμματα στη συγκρότηση των εκλεκτορικών σωμάτων, καθώς απαιτεί, ιδίως στα μη αυτοδύναμα τμήματα, να συμμετέχουν υποχρεωτικά εκλέκτορες από το εξωτερικό.
. Τα Πανεπιστήμια έχουν ήδη υποστεί περικοπή στους τακτικούς προϋπολογισμούς κατά 30% και έρχεται νέο κύμα περικοπών την επόμενη χρονιά.
. Οι πιστώσεις για διδάσκοντες 407 περικόπηκαν κατά 16%, με νέα ανάλογη μείωση στην επόμενη χρονιά που θα προστεθεί στις περικοπές που ούτως ή άλλως προέβλεπαν οι τετραετείς προϋπολογισμοί.
. Η εφαρμογή του ΠΔ 113, με τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί, ουσιαστικά οδηγεί σε ένα ιδιότυπο καθεστώς γραφειοκρατικής «στάσης πληρωμών» ή εναλλακτικά στην ανάληψη σημαντικού μέρος των εξόδων για μετακινήσεις, συνεδριάσεις κλπ. -και όχι μόνο- από τους εργαζόμενους.
. Η κατάργηση του B' τόμου στη διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων έρχεται να υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα των σπουδών.

Ουσιαστικά, την επόμενη χρονιά, εάν δεν αντιδράσουμε, θα έχουμε δεκάδες απολύσεις διδασκόντων 407/80, σημαντικές αναγκαστικές περικοπές μαθημάτων και υποβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών, δυσμενέστερες συνθήκες διδασκαλίας, βέβαια προβλήματα υποδομών (συνωστισμός σε λιγότερα κτίρια, περιορισμοί στη θέρμανση, αδυναμία κάλυψης των αναγκών σε αναλώσιμα) και το καθεστώς που αντιμετωπίσαμε φέτος: να συνιστούμε στους φοιτητές να μοιραστούν μεταξύ τους βιβλία για να καλύψουν τη βιβλιογραφία!

Σε αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα έρχονται να προστεθούν:

1. Η προοπτική ψήφισης του νέου νόμου για τα ΑΕΙ.
Τα «συμβούλια διοίκησης» θα καταργήσουν την αυτοδιοίκηση των πανεπιστημίων και θα εισάγουν και επίσημα τους μάνατζερ στην ανώτατη εκπαίδευση. Τα αποτελέσματα τους σε άλλους οργανισμούς είναι εμφανή στην κατάσταση των οικονομικών τους και των εργασιακών τους και αναρωτιέται κανείς τι σκοπό εξυπηρετούν εκτός από τη δημιουργία μιας υψηλά αμειβόμενης κάστας χωρίς “συναισθηματικούς” ενδοιασμούς για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των ιδρυμάτων.
Η μετάβαση από το Τμήμα στη Σχολή θα υποβαθμίσει τα Τμήματα και μετατρέποντάς τα σε θα αποδιαρθρώσει τα πτυχία, ενώ το «προπαρασκευαστικό έτος», αν ισχύσει, θα μετατρέψει τα πρώτα έτη σε ένα ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο.
Οι αλλαγές στα προγράμματα σπουδών στην κατεύθυνση των λιγότερων μαθημάτων θα υποβαθμίσουν σπουδές και πτυχία. Η μετατροπή των λεκτόρων σε συμβασιούχους χωρίς προοπτική εξέλιξης θα γενικεύσει την εργασιακή ανασφάλεια. Η κατάθεση του λεγόμενου "πορίσματος" του ΕΣΥΠ, μίας περίληψης μόνο των διαφορετικών απόψεων όσων συμμετέχουν στην επιτροπή, που αναπαράγει τα βασικά σημεία του «Σχεδίου Διαβούλευσης», είναι το πρώτο βήμα για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

2. Η κατάθεση τον Ιούνιο του ειδικού μισθολογίου για τους πανεπιστημιακούς, το οποίο πιθανότατα θα επιβαρύνει με επιπλέον περικοπές τους ήδη μειωμένους μισθούς μας.
Επιπλέον, φαίνεται ότι όλο και περισσότερο θα πηγαίνουμε σε ένα μοντέλο ατομικής διαπραγμάτευσης στο επίπεδο των ΑΕΙ.

3. O πανεπιστημιακός «Καλλικράτης».
Εξαγγέλλει συγχωνεύσεις ΑΕΙ και την κατάργηση δεκάδων πανεπιστημιακών Τμημάτων και ΑΕΙ.

Σε αυτήν τη λίστα προγραφών το δικό μας πανεπιστήμιο είναι ιδιαίτερα ψηλά:
Ακόμη και αν δεν καταργηθούμε ως αυτοτελές ΑΕΙ πολλά από τα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου «στοχοποιούνται» για κατάργηση
.

Ο κυνισμός και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης φαίνεται στο πώς αντιμετωπίζει τις διεκδικήσεις και τις θέσεις των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας:
«Τα Πανεπιστήμια έχουν πολύ λίπος για να κάψουν», δήλωσε ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, δικαιολογώντας τις περικοπές.
«Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δε σέβεται τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα του φορολογούμενου», υποστήριξε ο υφυπουργός Πανάρετος.

Βροχή τα δακρυγόνα και τα γκλομπ ενάντια στους πανεπιστημιακούς, τους φοιτητές και τους εργαζομένους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 23/2.
Βροχή τα χημικά στους φοιτητές μας στη Σύρο στις 21/03.

Πρέπει όλες και όλοι να καταλάβουμε ότι με αυτήν την πολιτική δεν υπάρχει περιθώριο ούτε ελιγμών ούτε συμβιβασμών.

Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την ακαδημαϊκή και εργασιακή μας αξιοπρέπεια, εάν δε θέλουμε να εργαζόμαστε σε υποβαθμισμένα και ιδιωτικοποιημένα εκπαιδευτήρια, εάν δε θέλουμε την ιστορία του Πανεπιστημίου Αιγαίου να έρθει στο τέλος της με τον άδοξο τρόπο της συρρίκνωσης, συγχώνευσης ή απορρόφησης, πρέπει τώρα να αγωνιστούμε. Η ιστορία του πανεπιστημιακού κινήματος έχει δείξει ότι δεν υπάρχουν ανίκητες πολιτικές!

Σε αυτόν μας τον αγώνα, για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης, δεν είμαστε μόνοι μας.
Μαζί μας είναι οι φοιτήτριες και οι φοιτητές μας, που αντιμετωπίζονται ως μία «χαμένη γενιά» και ως «αναλώσιμο υλικό». Μαζί μας μπορεί να είναι το σύνολο των εργαζομένων μέσα στο Πανεπιστήμιο.
Μαζί μας θα είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί, που και αυτοί αντιπαλεύουν το σχολείο των περικοπών, των συγχωνεύσεων και της αγοράς. Αλλά και συνολικά όλες οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι που επιμένουν να θεωρούν ότι η Παιδεία, η Υγεία, η Ασφάλιση πρέπει να παραμείνουν δημόσια αγαθά και όχι εμπορεύματα και επιμένουν να διεκδικούν μια δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση σύμφωνη με τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.

Στη βάση των παραπάνω αποφασίζουμε:

_ Απεργία την Πέμπτη 14 Απριλίου.

_ Την πρώτη εβδομάδα μετά το Πάσχα συναντήσεις στους τόπους λειτουργίας του πανεπιστημίου με σκοπό τη συζήτηση με συναδέλφους για την προετοιμασία και τον συντονισμό με τα άλλα τμήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας και τους άλλους συλλόγους, για να προχωρήσουμε σε επαναλαμβανόμενες απεργίες για τη διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων.

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ
Έγινε επεξεργασία από τον/την sgep στις Δευ, 12 Νοέ 2012 1:11 pm, 1 φορά
     
 
       
Πεμ, 30 Ιούν 2011 12:57 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Ανακοίνωση, 30.06.2011 έγραψε:
Ψήφισμα
  της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σχετικά με την κατάσταση στην Ανώτατη Εκπαίδευση και ιδιαίτερα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Ρόδος, 22 Ιουνίου 2011

Στη 2η τακτική Συνεδρία της 8ης Δεκεμβρίου 2010, η Γενική Συνέλευση του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. είχε καταλήξει, ανάμεσα σε άλλα, ότι με το «Κειμένου Διαβούλευσης για την Ανώτατη Εκπαίδευση» που προώθησε η κυβέρνηση εισάγεται η λογική «της αγοράς» μέσα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, καταλύεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοδιοίκησή του, και δημιουργείται ένα κλίμα ανασφάλειας άγχους και ομηρίας λόγω των αλλαγών που αφορούν στο διδακτικό προσωπικό.

Από τότε, και παρά τις ομόθυμες αντιδράσεις όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας (Σύγκλητοι, Σχολές, Τμήματα, Σύλλογοι διδασκόντων, φοιτητών και διοικητικών) και παρά την πληθώρα κατατιθεμένων απόψεων περί του «δέον γενέσθαι» στην Ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση (χαρακτηριστικό παράδειγμα το «Κείμενο προτάσεων για τον Νόμο Πλαίσιο των Α.Ε.Ι» το οποίο ψηφίστηκε στη Σύγκλητο του Π. Αιγαίου στις 2/12/2010), το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Υπ.Δ.Β.Μ.Θ.), όχι μόνο δεν έλαβε καθόλου υπόψη τις αντιδράσεις, αλλά προχώρησε σε συγκεκριμένες ενέργειες που υποσκάπτουν το δημόσιο, αυτοδιοικούμενο, οικονομικά βιώσιμο και ακαδημαϊκό Πανεπιστήμιο, και το συκοφαντούν ανερυθρίαστα.

Στον αγώνα ωστόσο για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν περισσεύει κανείς. Διδάσκοντες/ουσες, φοιτήτριες/φοιτητές και το σύνολο των εργαζομένων μέσα στο πανεπιστήμιο, πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά.

Πρέπει και οι ακαδημαϊκές διοικήσεις των πανεπιστημίων -πριν την κατάργησή τους που ετοιμάζει η κυβέρνηση- να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Πιο συγκεκριμένα:
  • Θεωρούμε ότι οι Γ.Σ. των Τμημάτων και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι αναγκαίο να μη δέχεται στην πράξη τις αντιδραστικές αλλαγές, να αρνηθεί να συμμορφωθεί στις περικοπές και να εκφράσει έμπρακτα τη διαμαρτυρία της, προχωρώντας ακόμα και σε αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος, αν συνεχιστεί η τακτική αυτή του Υπουργείου.
  Πιστεύουμε ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου πρέπει να ζητήσει από το ΥΠΔΒΜΘ ξεκάθαρη, δημόσια και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δέσμευση του τελευταίου για την έναρξη διαλόγου εκ του μηδενός με όλα τα ιδρύματα για τα μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν την Ανώτατη Εκπαίδευση.

  • Ζητούμε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου να διαβουλευθεί με τη Νομική της Υπηρεσία και, σε συνεργασία και με άλλα πανεπιστήμια, να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά του ΥΠΔΒΜΘ για μια σειρά από αστικά και ποινικά αδικήματα, τουλάχιστον στην περίπτωση του μη διορισμού εκλεγμένων μελών ΔΕΠ.

  • Ζητούμε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου να προετοιμάσει «Εβδομάδα Ενημέρωσης για την υπεράσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου», στο διάστημα 27 Ιουνίου-1 Ιουλίου, σε συντονισμό με τα τμήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας και συλλόγους διδασκόντων, φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων.
  Σε αυτές τις εκδηλώσεις πρέπει να απαιτηθεί από τους τοπικούς φορείς και κόμματα να παρευρεθούν και να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τις εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, και ιδιαίτερα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.


     
 
       
Τρι, 30 Αύγ 2011 9:34 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Ανακοίνωση, 29.08.2011 έγραψε:
Ανακοίνωση ΚΣ Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου


Σχετικά με τις δραματικές περικοπές πιστώσεων για συμβασιούχους διδάσκοντες (ΠΔ 407/80)

Το νέο Πανεπιστήμιο που ευαγγελίζεται ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή είναι πραγματικότητα! Πρώτο δείγμα των καταστροφικών αλλαγών, που επιδιώκεται να επιβληθεί στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο με το νέο Νόμο είναι η ανακοίνωση για τρομακτικές περικοπές πιστώσεων για συμβασιούχους διδάσκοντες 407/80 στα Πανεπιστήμια.

Μετά από τη περικοπή των προϋπολογισμών των ΑΕΙ κατά 50%, τις περικοπές των αποδοχών των μελών ΔΕΠ αλλά και του συνόλου των εργαζομένων στα ΑΕΙ και τις υπερβολικές καθυστερήσεις διορισμού εκλεγμένων μελών ΔΕΠ ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, στις 23 Αυγούστου, τρομακτικές περικοπές πιστώσεων για συμβασιούχους διδάσκοντες 407/80 στα Πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, ενώ πέρσι δόθηκαν τουλάχιστον 555 πιστώσεις 12μηνης διάρκειας, φέτος ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν μόλις 250 πιστώσεις 9μηνης διάρκειας. Αυτό σημαίνει μείωση πιστώσεων κατά 65%!

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στη λειτουργία των Πανεπιστημίων και οδηγεί στην ανεργία πολλούς νέους, δυναμικούς επιστήμονες. Η εξέλιξη αυτή θα σημαίνει κι ανυπέρβλητες δυσχέρειες στην ομαλή παροχή του εκπαιδευτικού έργου, καθώς μάλιστα οι συνάδελφοι αυτοί δεν μπορούν να αντικατασταθούν από μέλη ΔΕΠ λόγω των πρωτοφανών καθυστερήσεων στον διορισμό μελών ΔΕΠ.

Με τις διαθέσιμες πιστώσεις πάνω από τους μισούς από τους συμβασιούχους διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα απολυθούν μετά από πολυετή απασχόληση και προσφορά, εκπαιδευτική και ερευνητική, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Όσοι λίγοι συνεχίσουν θα υποβιβαστούν σε ένα υποαμειβόμενο επιστημονικό προσωπικό: παρά τα κατά τεκμήριο υψηλά επιστημονικά προσόντα τους θα χρειαστεί είτε να επιδοτούν οι ίδιοι τη θέση εργασίας τους είτε να διαβιώνουν σε μη αξιοπρεπές επίπεδο.

Ο Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου έχει τονίσει επανειλημμένα (βλ. αποφάσεις, 10/01/2011 & 25/01/2011) ότι η περικοπή του αριθμού των συμβάσεων που αφορούν τις θέσεις διδασκόντων με βάση το ΠΔ407/80 θα υπονομεύσει καίρια τη λειτουργία των Τμημάτων και το επίπεδο των σπουδών των φοιτητών μας, διότι θα οδηγήσει σε περικοπή των διδασκόμενων μαθημάτων, ενώ, αν προκριθεί η λύση της περικοπής των αμοιβών για να υπάρξει ο ίδιος αριθμός συμβάσεων και διδασκομένων μαθημάτων, θα ακυρωθεί κάθε έννοια εργασιακής και ακαδημαϊκής αξιοπρέπειας.

Είναι σαφές ότι για άλλη μια φορά είμαστε αντιμέτωποι με μια στάση της κυβέρνησης που οδηγεί σε απαξίωση, ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιό μας, το οποίο, εξαιτίας του μη διορισμού εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, στηρίζει ουσιαστικά τη λειτουργία του σε συναδέλφους διδάσκοντες του ΠΔ407/80.

Η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις (περικοπές πιστώσεων λειτουργικών δαπανών, φοιτητικής μέριμνας, ερευνητικών προγραμμάτων, δημοσίων επενδύσεων, προσλήψεων, νέος νόμος) που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις διακηρύξεις της για αναβάθμιση της τριτοβάθμιας παιδείας και με τις δεσμεύσεις των τετραετών προγραμματισμών απέναντι στα πανεπιστήμια, οδηγώντας τα σε υπολειτουργία και σε υποβάθμιση του παρεχόμενου έργου.

Το Κ.Σ. του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου απαιτεί από την κυβέρνηση:
  • τον άμεσο διορισμό όλων των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου όλα τα τμήματα του έχουν λιγότερα από 25 μέλη ΔΕΠ,
  • την εναρμόνιση του ρυθμού μείωσης των πιστώσεων του Π.Δ. 407/80 με το ρυθμό διορισμών νέων μελών ΔΕΠ.
  • την πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων μελών ΔΕΠ των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου ώστε να εξασφαλισθεί η διδασκαλία των μαθημάτων των προγραμμάτων σπουδών τους και την κατάργηση του θεσμού του συμβασιούχου καθηγητή για να καλύπτει διαρκείς διδακτικές ανάγκες στο Πανεπιστήμιο
Ζητάμε από την Πρυτανεία και τη Σύγκλητο να διεκδικήσουν τον αριθμό πιστώσεων που έχει δεσμευθεί η Πολιτεία μέσω του 4ετούς προγραμματισμού ότι θα εγκρίνει για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με βάση τον οποίο, άλλωστε, τα Τμήματα προγραμμάτισαν τη διδασκαλία των μαθημάτων των προγραμμάτων σπουδών τους.

Προχωράμε σε συντονισμό με τους υπόλοιπους συλλόγους περιφερειακών πανεπιστημίων ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους για την παροχή του απαραίτητου επιπέδου εκπαιδευτικού έργου και η εργασιακή αξιοπρέπεια των συμβασιούχων διδασκόντων.

Θεωρούμε ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου πρέπει να αντιταχθεί στις αποφάσεις ουσιαστικής διάλυσης των περιφερειακών ιδρυμάτων που υλοποιεί η κυβέρνηση και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ όπως η κατανομή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου πιστώσεων διδασκόντων ΠΔ 407 και οι νέοι διορισμοί να μην υπολείπονται του αριθμού των διδασκόντων του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους.

Σε περίπτωση που το αίτημα δεν έχει ικανοποιηθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα, και συγκεκριμένα πριν την έναρξη του ακαδημαϊκού εξαμήνου, ζητάμε από την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου να εκφράσει έμπρακτα τη διαμαρτυρία της προχωρώντας σε αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος.

Το ΚΣ Συλλόγου ΔΕΠ
Πανεπιστημίου Αιγαίου


     
 
       
Πεμ, 08 Σεπ 2011 7:56 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Ανακοίνωση, 08.09.2011 έγραψε:
Απόφαση ΚΣ Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

Συμμετέχουμε Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα και στα νησιά που εδρεύει το Πανεπιστήμιο Αιγαίο, κηρύσσοντας ταυτόχρονα συμβολική απεργία την ημέρα εκείνη.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου.


Το υπόλοιπο προσωπικό:

Ανακοίνωση, 07.09.2011 έγραψε:
Σύλλογος Ε.Τ.Ε.Π

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ε.Τ.Ε.Π Πανεπιστημίου Αιγαίου αποφάσισε την προκήρυξη τρίωρης (3ωρης) στάσης εργασίας για την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011 και από ώρα 12:00 έως 15:00.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη στάση εργασίας καθώς και στα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια ανά νησί.

Στη Μυτιλήνη το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει την Πέμπτη 8/9/2011 από το χώρο των Κεντρικών Λυκείων και ώρα 12:00.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου


Ανακοίνωση, 07.09.2011 έγραψε:
Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την προκήρυξη δίωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη 8/9/2011, από 12:00 έως 14:00.


     
 
       
Δευ, 12 Σεπ 2011 8:11 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Ας μπει και εδώ η ανακοίνωση:

10.09.2011 έγραψε:
Απόφαση ΚΣ Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου


Απεργία στις 14 και 15 Σεπτέμβρη

Το ΚΣ του ΣΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου λαμβάνοντας υπόψη τη συζήτηση, τις ψηφοφορίες και παρεμβάσεις των συναδέλφων/ισσών κατά την διάρκεια των μαζικότερων συνελεύσεων και συναντήσεων, των τελευταίων χρόνων, που έλαβαν χώρα ταυτόχρονα στους τόπους λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στις 8 Σεπτέμβρη σε Αθήνα, Μυτιλήνη, Σάμο και Ρόδο (σύνολο 78 συνάδελφοι/ισσες), τις εκτιμήσεις τους σχετικά με τον νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την μείωση των πιστώσεων για διδάσκοντες 407, εκτιμά ότι:

O νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση (4009/2011) αποτελεί νόμο κατεδάφισης της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αφού
  • Αναιρεί το δημοκρατικό και αυτοδιοίκητο χαρακτήρα των πανεπιστημίων και καθαιρεί εκλεγμένα συλλογικά όργανα.
  • Ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση και το κλείσιμο πολλών πανεπιστημιακών τμημάτων και ολόκληρων ιδρυμάτων.
  • Εισάγει αγοραίες, αδιαφανείς και αυταρχικές μορφές διοίκησης.
  • Διαλύει τα πτυχία και την επαγγελματική προοπτική των αποφοίτων.
  • Καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο.
  • Υποβαθμίζει ριζικά την εργασιακή και ακαδημαϊκή κατάσταση των πανεπιστημιακών δασκάλων

Mε την ανακοινωθείσα μείωση των πιστώσεων για διδάσκοντες ΠΔ 40/80 κατά 65% πολλές δεκάδες από εμάς θα αντιμετωπίσουμε την προοπτική της απόλυσης, ύστερα από πολλά χρόνια ερευνητικής και εκπαιδευτικής προσφοράς, και το πανεπιστήμιο θα βρεθεί αντιμέτωπο με την αδυναμία πολλών τμημάτων να ολοκληρώσουν τα προγράμματα σπουδών τους.

Δεδομένου ότι οι Γενικές Συνελεύσεις επιβεβαίωσαν το διεκδικητικό πλαίσιο με βάση το οποίο ο Σύλλογος θα αγωνιστεί, αυτό είναι αναγκαίο να περιλαμβάνει:
  • την υπεράσπιση των νόμιμων και δημοκρατικά εκλεγμένων συλλογικών οργάνων διοίκησης των Πανεπιστημίων και την αντίσταση στην κατάλυση τους
  • τον αγώνα για την ανατροπή και την κατάργησή του
  • τη διεκδίκηση της άμεσης κάλυψης των αναγκών των Πανεπιστημίων σε δαπάνες και προσωπικό με τον άμεσο διορισμό όλων των εκλεγμένων συναδέλφων, την χορήγηση άμεσα όλων των πιστώσεων 407/80 που χρειάζονται τα τμήματα για να λειτουργήσουν.

Στη βάση των παραπάνω το ΚΣ Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου αποφασίζει:

Την κήρυξη 48ωρης απεργίας στις 14-15 Σεπτέμβρη, ως πρώτο βήμα σε έναν κλιμακούμενο απεργιακό αγώνα διαρκείας, που θα αποφασιστεί με νέα γενική συνέλευση.
Απεργία για εμάς σημαίνει αποχή από τα διδακτικά καθήκοντα αλλά και ταυτόχρονα πανεπιστήμια ανοιχτά, με εκδηλώσεις, συζητήσεις, σεμινάρια, μαζί με τους φοιτητές και όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Τη συμμετοχή στην συνάντηση συλλόγων ΔΕΠ που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η πρότασή μας εκεί είναι ο συντονισμός των συλλόγων για απεργιακό αγώνα διαρκείας.

Την επικοινωνία με ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς των φοιτητριών και φοιτητών μας στην οποία να αναλύονται οι συνέπειες που θα έχει στις σπουδές ο νέος νόμος και οι λόγοι της κινητοποίησης μας.

Την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνη μας στα εκλεγμένα συλλογικά δημοκρατικά όργανα των πανεπιστημίων.

Να ζητήσει από όσες και όσους συναδέλφους προσκληθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Νέου Νόμου να στελεχώσουν την «πενταμελή επιτροπή» να αρνηθούν, σεβόμενες/οι την ιδιότητα του πανεπιστημιακού δασκάλου και με την πρόνοια της αυτόματης παραίτησης (άρθ. 76, §1ε) που ακόμα και ο Νόμος προβλέπει.
Για το σκοπό αυτό θα συνταχθεί ειδικό κείμενο έκκλησης, για να συγκεντρωθούν υπογραφές μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Να καλέσει τις Πρυτανικές αρχές να μην προχωρήσουν στις διαπιστωτικές πράξεις για την συγκρότηση των επιτροπών, αρνούμενες έτσι έμπρακτα να συναινέσουν στην κατάλυση του δημοκρατικού και αυτοδιοίκητου χαρακτήρα των πανεπιστημίων.
Σε περίπτωση που το Υπουργείο προχωρήσει στο να συγκροτήσει αυτό τις επιτροπές να γίνουν όλες οι αναγκαίες κινήσεις νομικής αμφισβήτησης των πράξεων αυτών.

Να προχωρήσει σε νέα Γενική Συνέλευση σε όλες τις πόλεις που λειτουργεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην έδρα του Συλλόγου (Αθήνα) στις 16 Σεπτεμβρίου ώστε να επανεκτιμήσει τα δεδομένα.


     
 
       
Τρι, 13 Σεπ 2011 7:17 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


13.09.2011 έγραψε:
Ανακοίνωση των διδασκουσών και διδασκόντων με βάση το ΠΔ 407/80 του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να περικόψει κατά 65% τις πιστώσεις για συμβασιούχους διδάσκοντες με βάση το ΠΔ 407/80 σημαίνει ότι δεκάδες από εμάς, ύστερα από πολλά χρόνια εκπαιδευτικής και ερευνητικής εργασίας και προσφοράς στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, θα βρεθούμε άνεργες και άνεργοι.

Επιπλέον, αν επιβεβαιωθεί ότι οι συμβασιούχοι διδάσκοντες θα έχουν πλέον 9μηνες και όχι 12μηνες συμβάσεις, οι λίγοι συμβασιούχοι διδάσκοντες που θα απομείνουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη σοβαρή επιδείνωση της εργασιακής τους σχέσης που θα έχει συνέπειες και για την ποιότητα του διδακτικού έργου στα πανεπιστήμια.

Πολλοί από τους συμβασιούχους διδάσκοντες είναι εκλεγμένα μέλη ΔΕΠ που περιμένουν διορισμό. Η άρνηση του Υπουργείου να διορίσει το σύνολο των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ και η παράταση της αδιοριστίας, σε συνδυασμό με τη δραματική μείωση των πιστώσεων για συμβασιούχους διδάσκοντες, θα έχει ως συνέπεια πολλά τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου να μην μπορέσουν να προσφέρουν μεγάλο μέρος των προγραμμάτων σπουδών τους.

Την ίδια στιγμή, ο νέος νόμος-πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση καταλύει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της, αναιρεί το αυτοδιοίκητο και τις συμμετοχικές διαδικασίες, διαλύει τα πτυχία, καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο και ανοίγει το δρόμο για το κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων και διατηρεί την επισφαλή εργασία μέσα από το θεσμό των «εντεταλμένων διδασκαλίας».

Οι απολύσεις μας και γενικότερα η στάση του Υπουργείου απέναντί μας σχετίζεται με τη γενικότερη στάση της κυβέρνησης και την επιβολή μιας εξοντωτικής πολιτικής λιτότητας και περικοπών, στο πλαίσιο και της συμμόρφωσης στις προσταγές της Τρόικα.

Όλοι αυτοί αδιαφορούν πλήρως για τη ζωή και το μέλλον των νέων αυτής της χώρας και συνολικά όσων παίρνουν στην πλάτη τους το κόστος της κρίσης.
Αντίθετα, εμείς ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι θέλουμε να προσφέρουμε στη νεολαία όχι μόνο γνώσεις αλλά και κριτική σκέψη παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίσαμε, γιΆ αυτό και θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο μας εμποδίζοντας τη διάλυση του πανεπιστημίου.

Καλούμε όλες κι όλους τους συναδέλφους να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε να μην περάσουν οι απολύσεις. Στηρίξαμε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τώρα έχουμε ανάγκη, περισσότερο παρά ποτέ, την αλληλεγγύη των συναδέλφων.

Οι πρυτανικές αρχές και τα όργανα διοίκησης θα πρέπει όχι μόνο να απαιτήσουν να δοθούν όλες οι πιστώσεις αλλά και να αρνηθούν να γίνουν συνδιαχειριστές στις μαζικές απολύσεις συμβασιούχων διδασκόντων.
Σε ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που στηρίχτηκε σε συμβασιούχους διδάσκοντες για πολλά χρόνια και όπου η μεγάλη πλειοψηφία των διδασκόντων έχει χρόνια εργασίας με βάση το ΠΔ 407/80, δεν αρμόζει η συμμόρφωση με την εργασιακή και ακαδημαϊκή απαξίωση της πλειοψηφίας των σημερινών διδασκόντων με βάση το ΠΔ 407/80.

Θέλουμε να τονίσουμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ενώ η Υπουργός Παιδείας με δηλώσεις στον τύπο χρησιμοποιεί την ολοκλήρωση 13 εβδομάδων διδασκαλίας ως φόβητρο για τους φοιτητές που κινητοποιούνται, το υπουργείο δεν έχει ακόμα αποσαφηνίσει τον ακριβή αριθμό των πιστώσεων με βάση το ΠΔ 407/80 ανά ίδρυμα, ούτε τις έχει χορηγήσει στα Πανεπιστήμια, ενώ τα μαθήματα πρέπει να αρχίσουν κανονικά στις αρχές Οκτώβρη.

Μετά από την αδυναμία να στείλει εγκαίρως βιβλία στα σχολεία, αυτό είναι άλλο ένα δείγμα της διοικητικής ανεπάρκειας του Υπουργείου Παιδείας που το εκθέτει και αναιρεί τη ρητορική της Υπουργού περί προάσπισης της ποιότητας στην Παιδεία.

Αυτή η προκλητική έλλειψη σεβασμού προς εμάς και το έργο μας, έρχεται να επιδεινώσει τα προβλήματα που δημιουργούσε η καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών μας, που συνήθως ξεκινούσε το Δεκέμβρη, για διδακτικό έργο που είχε ξεκινήσει από την αρχή του εξαμήνου.

Φέτος, η προοπτική των τεράστιων περικοπών στις δημόσιες δαπάνες και οι αλλαγές στους όρους διαχείρισης των δαπανών απειλούν να οδηγήσουν σε ένα ακόμη χειρότερο ενδεχόμενο: να υπάρξουν αναθέσεις διδασκαλίας χωρίς τις απαραίτητες πιστώσεις και συμβάσεις, με συνέπεια να υπάρξουν φαινόμενα απλήρωτης εργασίας.

Ήδη αυτό αποτυπώνεται στο ενδεχόμενο για πρώτη φορά οι ανανεώσεις συμβάσεων να μην συμπεριλάβουν το Σεπτέμβρη.

Δηλώνουμε ότι δε δεχόμαστε να συναινέσουμε σε αυτό τον εξευτελισμό καθώς:
  • Με τη συρρίκνωση των οικογενειακών μας προϋπολογισμών δεν έχουμε την «πολυτέλεια» που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαμε τα προηγούμενα χρόνια να χρηματοδοτούμε την εργασία μας (μετακινήσεις, νοίκια κ.λπ.) μέχρι να υπογράψουμε σύμβαση και να αρχίσουμε να πληρωνόμαστε, ούτε βέβαια μπορούμε να προσφέρουμε απλήρωτη εργασία

  • Μέσα στη γενική ρευστότητα της κατάστασης, δεν είναι βέβαιο ότι οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν: βλέπουμε σε όλους τους τομείς οι αποφάσεις να αλλάζουν και οι δεσμεύσεις υπουργείων να ανατρέπονται καθημερινά, κάνοντας ορατό τον κίνδυνο να μας ανακοινωθεί, αφού διδάξουμε το εξάμηνο ότι τελικά δεν υπάρχουν πιστώσεις

  • Στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα έχουμε τη στήριξη των πρυτανικών αρχών και της διοίκησης του πανεπιστημίου, κρίνοντας από τον τρόπο με τον οποίο μας ανακοινώθηκε πρόσφατα η λήξη των συμβάσεων μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, γνώμη μας είναι ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν τα μαθήματα που διδάσκουμε χωρίς να υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες πιστώσεις και κατά συνέπεια να μπορούν να υπογραφούν οι συμβάσεις.

Ζητάμε από τις Πρυτανικές Αρχές και τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου:
  Να δημοσιοποιήσουν τον αριθμό των μαθημάτων που διδάσκονται σε κάθε τμήμα από συμβασιούχους διδάσκοντες και δε θα μπορέσουν να προσφερθούν, αν δεν δοθούν τώρα όλες οι αναγκαίες πιστώσεις από το Υπουργείο Παιδείας

  Να προωθήσουν αυτό τον αριθμό στο Υπουργείο Παιδείας με το αίτημα να δοθούν όλες οι απαιτούμενες πιστώσεις το αργότερο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, επισημαίνοντας τις επιπτώσεις για την ομαλή διεξαγωγή του διδακτικού έργου του Πανεπιστημίου, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι αρνούνται να συναινέσουν στη συρρίκνωση και αποδιάρθρωση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του Πανεπιστημίου Αιγαίου

  Να κοινοποιήσουν τα παραπάνω σε ολόκληρη την κοινότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στον ημερήσιο τύπο, εξηγώντας το τεράστιο εκπαιδευτικό έλλειμμα που θα δημιουργηθεί

  Να υιοθετήσουν την αυτονόητη θέση ότι για λόγους εργασιακής και ακαδημαϊκής αξιοπρέπειας δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε να διδάσκουμε χωρίς να υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις και κατά συνέπεια η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων.

Ζητάμε από το Σύλλογό μας να απευθυνθεί τόσο στο Υπουργείο Παιδείας, όσο και στη διοίκηση του Πανεπιστημίου, υιοθετώντας τα παραπάνω αιτήματα.

Καλούμε τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας να στηρίξουν τον αγώνα μας ενάντια στις απολύσεις και τις περικοπές, γιατί είναι αγώνας για το δικαίωμά τους να πάρουν ολοκληρωμένη πανεπιστημιακή μόρφωση.

Τέλος, για να μην επαναληφθούν περιστατικά όπως ο προσβλητικός τρόπος που η Διοίκηση του Πανεπιστημίου χειρίστηκε πρόσφατα τη λήξη των συμβάσεών μας, με την ψυχρή αναγγελία της απόλυσης και της αναγκαστικής προσφυγής μας στο επίδομα ανεργίας, ζητάμε να υπάρχει άμεση και συστηματική ενημέρωση από τη μεριά των Πρυτανικών Αρχών για όλες τις εξελίξεις που μας αφορούν.

Απέναντι στη ζοφερή πραγματικότητα που διαγράφεται για το μέλλον της δημόσιας πανεπιστημιακής παιδείας στη χώρα μας, η δύναμή μας είναι ο αγώνας, η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα.

Πρέπει όλες κι όλοι μας να συμβάλουμε σε έναν αποφασιστικό και νικηφόρο αγώνα. ΓιΆ αυτό και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και τις συλλογικές αποφάσεις των διδασκόντων για κλιμακούμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Οι διδάσκουσες και διδάσκοντες με βάση το ΠΔ 407/80
του Πανεπιστημίου Αιγαίου


     
 
       
Πεμ, 15 Σεπ 2011 5:55 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Μόλις λάβαμε μία ανακοίνωση από τις πρυτανικές αρχές σχετικά με τους συμβασιούχους διδάσκοντες.

15.09.2011 έγραψε:
Μήνυμα Πρυτανικής Αρχής αναφορικά με τους Διδάσκοντες ΠΔ 407/80


Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας,


Με αφορμή την ανακοίνωση των διδασκόντων ΠΔ 407/80 του Πανεπιστημίου Αιγαίου (13/09/2011) που αφορά τις αναμενόμενες περικοπές των πιστώσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου δηλώνει ότι:

Α) Παρά τις επανειλημμένες έντονες προσπάθειες από τον Ιούνιο, μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων η ΠΥΣ που αφορά τις πιστώσεις ΠΔ 407/80, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα των διαθέσιμων πιστώσεων.

Β) Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συντονισμένη με όλες τις Διοικήσεις των υπολοίπων Πανεπιστημίων της χώρας μας, στο πλαίσιο της Συνόδου Πρυτάνεων αλλά και πέρα από αυτήν, έχει λάβει όλες τις πρωτοβουλίες και έχει καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να καταστήσει σαφές στο Υπουργείο Παιδείας ότι τόσο ο άμεσος διορισμός του συνόλου των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ όσο και η εξασφάλιση του συνόλου των αναγκαίων πιστώσεων ΠΔ 407/80 είναι ζητήματα ζωτικής σημασίας για το Ίδρυμά μας.

Επισυνάπτεται ενδεικτικά επιστολή που εστάλη στον Ειδικό Γραμματέα κ. Παπάζογλου αμέσως πριν την τελευταία Σύγκλητο, με την οποία ζητείται η άμεση ικανοποίηση και των δύο σχετικών αιτημάτων.

_ Επιστολή προς Παπάζογλου ανάγκες διορισμών ΔΕΠ_πιστώσεων 407

Γ) Το σύνολο των αναλυτικών στοιχείων που αφορούν τις επιτακτικές ανάγκες όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ομαλή λειτουργία του κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, συμπεριλαμβανομένων των μαθημάτων που πρόκειται να διδαχθούν από διδάσκοντες του ΠΔ 407/80, είναι ήδη διαθέσιμα σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα (έχουν αποσταλεί στους Προέδρους των Τμημάτων από τον Ιούλιο).

Δ) Τα Προγράμματα Σπουδών όλων των Τμημάτων, στα οποία αναφέρονται οι τίτλοι των μαθημάτων καθώς και οι διδάσκοντες, βρίσκονται στο διαδίκτυο, στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Ε) Αναφορικά με το ζήτημα της λήξης των συμβάσεων ΠΔ 407/80 του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους, έχει αποσταλεί στους συναδέλφους συμβασιούχους διευκρινιστικό μήνυμα (στις 06/9/11) από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας.

Υπογραμμίζουμε για μια ακόμα φορά ότι πάγια τακτική του Ιδρύματος ήταν η σύναψη 12μηνων συμβάσεων, οι οποίες έληγαν την 31/8 κάθε έτους και ξεκινούσαν την 01/9 του επόμενου για τις περιπτώσεις ανανέωσης των συμβάσεων αυτών.

Δεδομένης της φημολογούμενης μείωσης της διάρκειας του συνόλου των συμβάσεων σε 9 μήνες, οι διοικητικές υπηρεσίες είχαν την υποχρέωση να ενημερώσουν έγκαιρα τους συναδέλφους συμβασιούχους για τη δυνατότητά τους να δηλώσουν της λήξη της σύμβασής τους στον ΟΑΕΔ, προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους.


Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ιδιαίτερη έμφαση απορρίπτει την ερμηνεία για τον «προσβλητικό τρόπο με τον οποίο η Διοίκηση χειρίστηκε τη λήξη των συμβάσεων» και δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ανέκαθεν πρώτη προτεραιότητα ήταν και παραμένει η διασφάλιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού έργου καθώς και των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού του Ιδρύματος.

Τέτοιες ατυχείς ερμηνείες αδικούν την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους μας σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία τόσο για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου όσο και για όλα τα Ελληνικά Πανεπιστήμια.


Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου


     
 
       
Παρ, 16 Σεπ 2011 7:00 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Kαι λίγο αργότερα ένα μήνυμα αμέριστης …συμπαράστασης.

15.09.2011 έγραψε:
Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους φοιτητές του Ιδρύματος αλλά και τη φοιτητική κοινότητα εν γένει που δυναμικά ορθώνει το ανάστημά της ενάντια στο νέο νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

To Δ.Σ. του Συλλόγου


     
 
       
Τρι, 27 Σεπ 2011 11:50 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


27.09.2011 έγραψε:
Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου
(26 Σεπτέμβρη 2011)


1. Ζητάμε ομόφωνα τον διορισμό των μελών ΔΕΠ που έχουν εκλεγεί και τη χορήγηση των αναγκαίων πιστώσεων συμβασιούχων συναδέλφων που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Εφ' όσον δεν δοθούν οι απαραίτητες πιστώσεις, εξέλιξη που θεμελιώνει αδυναμία λειτουργίας του Ιδρύματος, καλείται η Σύγκλητος να προβεί στην αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος.

2. Με βάση την κοινή θέση όλων των συλλόγων του Πανεπιστημίου Αιγαίου ότι "η απώλεια έστω και μίας θέσης εργασίας οποιουδήποτε κλάδου (διδάσκοντες βάσει του ΠΔ 407/80, διοικητικό προσωπικό με σύμβαση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ) θα οδηγήσει το Ίδρυμα μας σε ουσιαστική αδυναμία συνέχισης παροχής, ως οφείλει έναντι των φοιτητών/τριών και ευρύτερα της κοινωνίας, της ποιότητας σπουδών και υπηρεσιών που σήμερα παρέχει, προκαλώντας την αναστολή λειτουργίας του" αποφασίζουμε ομόφωνα:
  (α) να καλέσουμε τη Σύγκλητο να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος εάν πρόκειται να χαθεί έστω και μια θέση εργασίας και

  (β) να διοργανώσουμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Υπουργείο Παιδείας. Σε αυτή την παράσταση διαμαρτυρίας προσκαλούμε τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς του Πανεπιστημίου, τους φοιτητές. Ειδικότερα ως Σύλλογος ΔΕΠ θέλουμε να διατυπώσουμε την απαίτησή μας να γίνουν τώρα όλοι οι διορισμοί εκλεγμένων μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και να χορηγηθούν όλες οι αναγκαίες πιστώσεις για διδάσκοντες 407/80.

3. Αποφασίζουμε ομόφωνα την συμμετοχή στις πανεργατικές-πανυπαλληλικές απεργίες 5 και 19 Οκτώβρη σε συμπόρευση με τους υπόλοιπους εργαζομένους.

4. Στο πλαίσιο των προηγούμενων αποφάσεων του ΚΣ του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου ενάντια στο νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ενάντια στις περικοπές πιστώσεων και προσωπικού, αποφασίζουμε 5νθήμερη απεργία στις 10-14 Οκτωβρίου.

5. Αποφασίζουμε 5ήμερη αποχή από τα διδακτικά καθήκοντα, συγκεκριμένη εβδομάδα σε συντονισμό με άλλους Συλλόγους ΔΕΠ.


     
 
       
Πεμ, 29 Σεπ 2011 9:44 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


29.09.2011 έγραψε:
Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

Ο Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου πραγματοποιεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 10.00 πμ παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι) για να απαιτήσει:
  να γίνουν τώρα όλοι οι διορισμοί των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου,

  να χορηγηθούν όλες οι αναγκαίες πιστώσεις για συμβασιούχους διδάσκοντες με το ΠΔ 407/80

  και να μην υπάρξει καμία απώλεια θέση εργασίας διοικητικού και τεχνικού προσωπικού.
Στην παράσταση αυτή προσκαλούνται οι πρυτανικές αρχές, οι Σύλλογοι Διοικητικών, ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ, Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και οι φοιτητικοί σύλλογοι του Π. Αιγαίου


     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις radio-LOFOS: Αναρτήσεις-ανακοινώσεις ...

από inertia
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Ραδιοφωνικός Σταθμός «Lofos Radio» Απαντήσεις: 0

Πεμ, 29 Μάρ 2018 12:20 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ψήφισμα Φοιτητικού Συλλόγου Τμήματος ...

από inertia
Συζήτηση: τμ. Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής Απαντήσεις: 0

Τρι, 18 Μάρ 2014 10:19 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ψήφισμα Συγκλήτου αναφορικά με διαθεσ...

από inertia
Συζήτηση: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα Απαντήσεις: 0

Τετ, 04 Σεπ 2013 2:09 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ανακοινώσεις - Συναντήσεις & Πρόσ...

από diti
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Ραδιοφωνικός Σταθμός «Lofos Radio» Απαντήσεις: 5

Πεμ, 11 Απρ 2013 9:38 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ΣΘΕ-Ανακοινώσεις] Εστίες - Σίτιση - ...

από sgep
Συζήτηση: ΣΑΜΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά Απαντήσεις: 20

Τετ, 07 Νοέ 2012 4:04 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics