Μέσα σε μερικές συζητησούλες, σκεφτήκαμε να δημιουργηθεί ένα τόπικ σαν αυτό, όπως είναι για παράδειγμα σε μερικά περιοδικά... να γράφει δηλαδή ο καθένας κάθε μέρα π.χ. κάτι που είδε γύρω του και του άρεσε, κάτι που είδε και το κατακρίνει.. με σύντομες φράσεις!!
Παρακαλείστε να μην γράφετε εκτενή κείμενα, ώστε να διατηρήσει το ύφος και τη φρεσκάδα του το τόπικ αυτό!
Παράδειγμα:
Παράθεση:
στη ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ: ..... κάτι που είδατε και δεν σας άρεσε, μια αδικία, μια άσχημη συμπεριφορά, κάτι που σας έκανε να γκρινιάξετε από μέσα ή απ'έξω σας, κ.λ.π.
στην ΑΣΠΡΗ ΛΙΣΤΑ: ..... κάτι που είδατε γύρω σας, μια καλή πράξη, μια ωραία ιδέα, μια καλή κίνηση ή σκέψη κ.λ.π.
Έγινε επεξεργασία από τον/την inertia στις Τετ, 21 Μάρ 2018 11:50 pm, 1 φορά
μαυρη λιστα ειδα τον υπουργο παιδιας στην ανατροπη και τρελαθηκα μου επεσαν τα μαλλια μου!!! ειπε οτι αν ο καθηγητης μας βαλει υλη απο δευτερο συγραμμα ειναι παρανομος!!! και ενας καθηγητης μας εξηγησε οτι συγγραμα δεν ειναι αναγκαστικα ενα βιβλιο!!! μπορει να ειναι 2 τομοι ενος συγγραματος!!!! αμαν!!!!
ασπρη λιστα που να βρεις κατι καλο? σπανιζουν!!! οταν βρω θα σου πω.....
ΑΣΠΡΗ ΛΙΣΤΑ: Στις 16/12 είναι η ορκομωσία μου.. Και επίσημα πτυχιούχος λοιπόν!!!
ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του Νήσος Χίος που δε με βολεύουν καθόλου... Λες και ο καημός των Μυτιληνιών και των Χιωτών ήταν να βρεθούν Σύρο και Μύκονο..
ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ: Η ΔΑΠ διοργανώνε πάρτι... ανακύκλωσης. Είπα να πάω κι εγώ τα χαρτιά μου που μαζεύω τόσο καιρό (γιατί η Μυτιλήνη δεν έχει σύστημα ανακύκλωσης) και δεν υπήρχε κανείς. Και χαζό πάρτι και ανύπαρκτη εκτέλεση!
ΑΣΠΡΗ ΛΙΣΤΑ: Η Amazon συνεχίζει να με εκπλήσει με την ευκολία με την οποία επιστρέφει τα χρήματα σου σε περίπτωση απαράδωτης αποστολής ή κάποιου άλλου προβλήματος!
Μαύρη λίστα:Tα μέσα ενημέρωσης έχουν δώσει τεράστια βάση στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και καθημερινά μειώνεται η σημασία των θεμάτων της παιδείας και της οικονομίας στα μάτια του μέσου θεατή.
Άσπρη λίστα: H Κίνα φαίνεται να ενδιαφέρεται σοβαρά για επενδύσεις στην Ελλάδα σε ο,τι αφορά το λιμάνι του Πειραιά αλλά και για την εξαγωγή ελαιολάδου.Αυτό φάνηκε από την τελευταία επίσκεψη του κινέζου προέδρου
ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ:Η φρικιαστική δολοφονία του νεαρού 16χρονου από αστυνομικό, μόλις πριν λίγες ώρες στην Αθήνα (Εξάρχεια)... (αν και οι καταστροφές σε καταστήματα, υλικά αντικείμενα κι άλλα με βρίσκουν αντίθετο)
ΑΣΠΡΗ ΛΙΣΤΑ: (σχετικά με το ίδιο γεγονός) Η εκπληκτική άμεση κινητοποίηση του κόσμου σε πολλές περιοχές της Ελλάδας... Ίσως αυτή η κραυγή διαμαρτυρίας δεν άφησε τις δεκάδες-εκατοντάδες αγανακτισμένες φωνές πολιτών, να μείνουν ήρεμοι στους ...καναπέδες τους...