Τι εστι Δεξια σημερα και ποιους εκφραζει..?

Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα

Συγγραφέας Τι εστι Δεξια σημερα και ποιους εκφραζει..?

Τετ, 03 Δεκ 2008 12:04 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Nov 11, 2007
143

Δεν περίμενα να απαντήσει κανείς στο ερώτημα του distefo.
Δεν καταλαβαίνω, είναι ανάγκη να αποδείξουμε την αξία της Δημοκρατίας σε σχέση με τη μοναρχία, την αριστοκρατία και τη δικτατορία σε ένα Πανεπιστήμιο? Μπορεί να υπάρχει διάλογος με έναν cretino (με συγχωρείτε αλλά δεν βρίσκω άλλη λέξη για να αποκαλέσω τον άνθρωπο) που θεωρεί ότι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν καλύτερη από τη Δημοκρατία που υπάρχει σήμερα? Εσύ Dali_doc θα ασχολιόσουν με έναν φοιτητή που σου λέει ότι η μαγεία είναι πιο αποτελεσματική από τη ιατρική? Είμαστε σε ένα Πανεπιστήμιο και μου φαίνεται γελοίο να σχολιάσουμε τόσο προφανή πράγματα.

Ένας άνθρωπος που θεωρεί ότι το πρόβλημα με τους Ιταλούς του μεσοπολέμου ήταν η εθνότητά τους δεν αξίζει τον σεβασμό μου. Δεν υπάρχει καμία κοινή βάση για συζήτηση με έναν ρατσιστή.
Και θα ήθελα να σας ρωτήσω: εάν ένας Ιταλός έλεγε ότι οι Έλληνες ήταν εχθροί της Ιταλίας εξαιτίας της εθνότητάς τους, εσείς πως θα αντιδράσατε? Θα θέλατε να κάνετε πολιτική συζήτηση με αυτόν τον Ιταλό?
Πιστεύω ότι τα posts του distefo είναι ντροπιαστικά, απαράδεκτα και πρέπει να διαγραφτούν από αυτόν τον χώρο. Ναι ακριβώς zero tolerance με τέτοια άτομα.
Ο τύπος δεν αντιλαμβάνεται το πόσο τραγικά είναι αυτά που γράφει, αλλά εσείς King και doc είστε πανέξυπνοι και το καταλαβαίνετε πολύ καλά. Άρα τι νόημα έχει να γράψετε όλα αυτά για να εξηγήσετε στον άνθρωπο πράγματα που θα έπρεπε να ξέρει από το δημοτικό.

Ο τύπος μπορεί να λέει ο, τι θέλει για το Φασιστικό Κόμμα. Προφανώς σήμερα οι φασίστες δεν είναι οι υποστηρικτές του fascio, διότι αυτό δεν υπάρχει πια. Οι φασίστες είναι οι ξενόφοβοι, οι εθνικιστές που λένε ότι είναι σωστό να αγαπάς τη πατρίδα σου και να πολεμάς γι αυτή όπως και να έχει. Είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν εχθρούς τους ξένους λαούς. Είναι αυτοί που κατηγορούν τη Δημοκρατία επειδή αποτελεί εξέλιξη, ‘κατάκτηση’ σε σχέση με το παρελθόν. Σκεφτείτε ότι σήμερα σε μη δημοκρατικά καθεστώτα όπου ισχύει ο νόμος sharia, πραγματοποιείται ακόμα ο λιθοβολισμός, όπως γινόταν στο μεσαίωνα στη Ευρώπη. Και παρόλα αυτά, υπάρχουν άτομα που απορούν πως τα δημοκρατικά πολιτεύματα μπορεί να είναι καλύτερα. Εγώ όταν διάβασα το τελευταίο post του distefo κυριολεκτικά έπεσα από τη καρέκλα από το σοκ. Ελπίζω να μην αφήσετε τον άνθρωπο να εκφράσει ξανά τις αηδίες του σε αυτόν τον χώρο.

Ο φασισμός είναι αντισυνταγματικός, και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση μια δημοκρατική κοινωνία να τον σεβαστεί. Το ίδιο ισχύει για τον αντισημιτισμό, και για όποια άλλη ιδεολογία δεν είναι συμβατή με τις αξίες της Δημοκρατίας.
Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε, κι όχι να πάμε πίσω στους Μονάρχες και στον Παλαιολόγο. Έλεος.

Τετ, 03 Δεκ 2008 12:48 pm

astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Nov 11, 2007
143

distefo έγραψε:
Δεν πεινούσε ο λαός όπου υπήρχε μοναρχία. Αυτοί που πεινούσαν ήταν οι κατακτημένοι. Αυτοί οι δούλοι που λες. Μα εγώ δεν είμαι κατά τις δουλείας. Εγώ θέλω μια "Εθνική Αυτοκρατορία". Μία Αυτοκρατορία δηλαδή που θα ισχύουν και οι κανόνες του Εθνικου Κράτους, θα μου πεις "αυτα είναι αντίθετα". Όχι όπως το ενοώ, θέλω μία αυτοκρατορία στην οποία όλοι οι Έλληνες θα είναι πλούσιοι και όλοι οι υπολοιποι τις αυτοκρατορίας δούλοι στους Έλληνες. Εσείς θέλετε ισότητα στον κόσμο και να είμαστε δηλαδή όλοι μεσσαίοι. Εγώ θέλω να είναι όλοι οι Έλληνες πλούσιοι και ούτε που με νοιάζει για τους άλλους. Μάλλον με νοιάζει γιατί πάνω σε αυτούς θα στηριχτεί ο πλούτος των Ελλήνων.[...]

Tα περι ισότητας είναι για τους ηλιθίους. Όντας εξυπνότερος από καποιον άλλον και πλουσιότερος, αυτομάτως πρέπει να έχω περισσότερα δικαιώματα, διότι αλλιώς είναι να πεθάνει ένας αλήτης που το μόνο που κάνει είναι φασαρίες στο γήπεδο και στα 25 του δεν έχει κάνει τίποτα στην ζωή του, και αλλιώς να πεθάνει π.χ. ο Ζουράρις.
Σε ένα σύστημα τέτοιο το οποίο έχει και στην διάθεσή του χιλιάδες δούλους μπορούν να γίνουν όσα έργα έγιναν στην Ελλάδα σε 100 χρόνια, σε λιγότερα από 10 χρόνια. Οποιος θέλει το έθνος του να κυριαρχήσει και να φτάσει στην κορυφή, έχει στρατιωτικό-αριστοκρατικο πολίτευμα για να δουλεύουν όλα πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά.

Πρέπει ίσως να τα πείτε λίγο με τον anemos που είναι ψυχίατρος (κ είναι και πολύ καλός στη δουλειά του)...

distefo έγραψε:

Κάποιος μίλησε για κάτι Κύπριους και είπε ότι άρχισαν να τα παίρνουν. ;;;;; Για ποιον λόγο; Εγώ είμαι υπέρ της Κύπρου και δεν θέλω καμιά συμφωνία με τους Τούρκους. Πιστέψτε με εάν μπορούσα αύριο κιόλας θα έστελνα στρατό για να ελευθερώσει τα Κατεχόμενα από τα σκυλιά. Αντιθέτα με πολλούς οι οποίοι προσπαθούν να "λύσουν το θέμα διπλωματικά" καταθέτοντας στεφάνια στον Κεμαλ κάνοντας ατέλειωτες συζητήσεις. Ο περίφημος Στρατός Των 300 Χιλιάδων του Πλαστήρα, έγινε μέσα σε 3-4 μήνες! Σε μία εποχή που μόλις βγήκαμε από τον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο, οι κυβερνύσεις ανεβοκατέβαιναν κάθε μισό χρόνο, είχαμε χάσει την υποστήριξη της ΑΝΤΑΤ και το κυριότερο χάσαμε στην Μ.Ασία. Και τώρα με όλα αυτά τα μέσα δεν μπορούμε να φτοιάξουμε έναν αξιόλογο Στρατό να πάμε να ελευθερώσουμε την Κύπρο και την Β.Ήπειρο. (Δεν μιλάω για Παράλια και Πόλη γιατί θα ανοίξει καινούργια συζήτη)Εξάλου αυτοί ψήφισαν τον Προδότη τον Χριστόφια. Όχι εγώ.

Όποιος δεν θέλει να κυριαρχήσει το έθνος του και το θέλει ίσα με τα άλλα σε μεσσαία κατάσταση και όχι στην κορυφή είναι αδιάφορος, λιποτάκτης και προδότης και δεν αξίζει να βλέπει το φως του Ήλιου.

Μακάρι να υπήρχε τρόπος για να ελευθερωθεί η Ελλάδα από σκυλιά σαν κι εσένα.
Τέλος, δεν αντέχω άλλο. Απλά κάντε ένα μπλοκ στον βλάκα. Είναι επικίνδυνος.

Τετ, 03 Δεκ 2008 6:35 pm

distefo
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Sep 01, 2008
98

Βέβαια, κάντε μπλοκ αυτόν που δεν προδίδει τους προγόνους του και τον όρκο "ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΟΥΣ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ 'ΝΑΙ". Μπράβο σου προδότη! Προτιμάς ένα Πολιτικό Σύστημα από την ίδια σου την πατρίδα. Ντροπή σου, ντροπή στους ομοίους σου, τρέχετε για την ελευθερία του Θιβέτ αλλά αν κάποιος μιλήσει για την ελευθερία της Βορείου Ηπείρου είναι εθνικιστης. Προτιμάω εθνικιστής, ρατσιστής, βλάκας, όλα αυτά μαζί παρά να είμαι προδότης! Πάνω από όλα είμαι Έλλην. Εσείς λέτε πατρίδα μας όλη η γή! Τα ίδια θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και ο Εφιάλτης για την προδοσία του. Συνεχίζεις να μην σχολιάζεις τα επιχειρήματά μου αλλά να απλά να με προσβάλεις, πες μου ένα ένα που κάνω λάθος και γιατί για να με φέρεις και στον ίσιο δρόμο αφού τα ξέρεις καλύτερα.

Πεμ, 04 Δεκ 2008 1:00 am

astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Nov 11, 2007
143

Τόσο καιρό δεν το έχεις καταλάβει ότι Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ? Εγώ είμαι από την ΙΤΑΛΙΑ!!!ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ (=ΟΙ ΞΕΝΟΙ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!!ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ!!ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ!

ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΒΡΩΜΟΙΤΑΛΙΔΑ (=ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ) ΑΡΙΣΤΕΡΗ (=ΠΡΟΔΟΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΛΗ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΩ ΤΗΝ - ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ – ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ!ΕΙΜΑΙ ΚΟΡΗ ΕΝΟΣ ΠΡΩΝ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ GRAMSCI, ΤΟΝ TOGLIATTI ΚΑΙ ΤΟΝ BERLINGUER! ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ!ΑΓΑΠΑΩ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΔΗΜΟΣ+ΚΡΑΤΟΣ)!ΕΙΜΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΡΙΑ!ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΟΗΕ, ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ!
ΕΓΩ ΑΝ ΕΡΘΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΔΟΥΛΗ ΚΑΝΕΝΟΣ!!!ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΚΛΕΨΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΣΕΝΑ!ΝΑΙ ΜΙΑ ΒΡΩΜΟ-ΞΕΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ!!!ΒΑΛΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΡΕΖΙΛΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ!

Πεμ, 04 Δεκ 2008 1:27 am

Dali_Doc
Γκουρού
Γκουρού

Mar 31, 2006
913

Θερμή παράκληση: Μετά τον εκτροχιασμό της συζήτησης θα επιθυμούσα να γυρίσουμε στο θέμα. Πιστεύω πως ο King που το έθεσε, καθώς και οι υπόλοιποι που το παρακολουθούμε περιμένουμε κάποιον σχολιασμό σχετικά με το τι εστί Δεξιά τελικά...

Ζητώ συγγνώμη αν και ο ίδιος ξέφυγα αναλύοντας άσχετα ζητήματα περί ιστορίας, πολιτικά συστήματα και περί Δημοκρατίας. Ίσως δεν έπρεπε να πλατιάσω τόσο.
Όσον αφορά τις παραπάνω αναφορές μου θεωρώ το θέμα λήξαν δεν προτίθεμαι να παραθέσω άλλη επιχειρηματολογία. Εύχομαι να συνεχιστεί το θέμα "on-topic"...
Kαλή συνέχεια! Smile

Πεμ, 04 Δεκ 2008 2:22 am

distefo
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Sep 01, 2008
98

astrud έγραψε:
Τόσο καιρό δεν το έχεις καταλάβει ότι Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ? Εγώ είμαι από την ΙΤΑΛΙΑ!!!ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ (=ΟΙ ΞΕΝΟΙ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!!ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ!!ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ!

ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΒΡΩΜΟΙΤΑΛΙΔΑ (=ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ) ΑΡΙΣΤΕΡΗ (=ΠΡΟΔΟΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΛΗ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΩ ΤΗΝ - ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ – ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ!ΕΙΜΑΙ ΚΟΡΗ ΕΝΟΣ ΠΡΩΝ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ GRAMSCI, ΤΟΝ TOGLIATTI ΚΑΙ ΤΟΝ BERLINGUER! ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ!ΑΓΑΠΑΩ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΔΗΜΟΣ+ΚΡΑΤΟΣ)!ΕΙΜΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΡΙΑ!ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΟΗΕ, ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ!
ΕΓΩ ΑΝ ΕΡΘΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΔΟΥΛΗ ΚΑΝΕΝΟΣ!!!ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΚΛΕΨΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΣΕΝΑ!ΝΑΙ ΜΙΑ ΒΡΩΜΟ-ΞΕΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ!!!ΒΑΛΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΡΕΖΙΛΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ!

Χαχαχαχαχα, θαυμάζεις τον Α.Παπανδρέου!!! Τον άνθρωπο που πήρε έναν λαό με πατριδα-θρησκεια-οικογενεια και τον μετετρεψε σε αναρχικους και προδότες. Αυτόν που έκλεψε 650 δισεκατομύρια από το Ελληνικό Κράτος! Αυτόν που διέλυσε την αστυνομια επιτρέποντας στους αστυνομικους να εργαζονται στον τόπο τους, με αποτέλεσμα να μην γράφουν κανένα γιατί όλοι είναι γνωστοί τους!! Που έδωσε αναπηρικές συντάξεις σε αυτούς που δεν ήταν ανάπηροι! Που έδωσε συντάξεις για την αντίσταση σε αυτούς που δεν πολέμησαν! Που έκανε αυτή τη χώρα, χώρα δημοσίων υπαλήλων, που το κόμμα του πρόδωσε τα Ίμια. Αυτόν υποστηρίζεις!!! Και εξάλου αν δεν είσαι Ελληνίδα τι χώνεσαι στην συζήτηση; Εγώ μιλάω για την Πατρίδα μου. Εσυ δεν έχεις πατρίδα για να μιλήσεις για αυτήν. Πρόδωσες την πατρίδα σου; Ντροπή σου. Και μην προσπαθείς να κάνεις και άλλους να προδώσουν τις δικές τους πατρίδες. Και προτιμάω να γελούν μαζί μου οι προδότες, παρά να γίνω και εγώ ένας.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ
ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ
ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ ΠΑΤΡΙΣ
ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ
ΚΑΙ ΑΓΙΟΤΕΡΟΝ

Πεμ, 04 Δεκ 2008 3:46 am

Dali_Doc
Γκουρού
Γκουρού

Mar 31, 2006
913

Επειδή δε βλέπω να το γυρίζουμε το θέμα "on-topic" θα επιχειρήσω μέσα από την τροπή που έχει πάρει ο διάλογος να το φέρω στο αρχικό ζήτημα.

Λοιπόν, αγαπητέ Distefo επίτρεψε μου χάριν της συζητήσης να θεωρήσω αυθαίρετα οτι παρατάσσεσαι στη δεξιά πλευρά.Αν έχεις αντιρρήσεις να το συζητήσουμε, δεν είμαι απόλυτος και ούτε μου αρέσει το μάντρωμα και η κατηγοριοποίηση.

Αν θεωρήσουμε οτι οι απόψεις που εκφράζεις είναι δεξιές με μια τάση προς φιλοβασιλικές, θέλω να σου θέσω ένα θέμα το οποίο θα φέρει και τη συζήτηση στον τίτλο της.

Πριν μιλούσες για εκλεκτούς, ηλιθίους, ανίκανους και ότι δε διαφωνείς με το καθεστώς της δουλείας αν δεν κάνω λάθος. Αργότερα μιλάς για Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια. Πάντα είχα στο νου μου, λοιπόν, πως συμβιβάζεται η πίστη στη χριστιανική διδασκαλία (όταν λες θρησκεία υποθέτω πως δε μιλάς για Βουδισμό κλπ) με την αποδοχή της καταπίεσης του συνανθρώπου όπως είναι η κατάσταση στη δουλεία. Επίσης γιατί ο ανίκανος, ανάπηρος και ηλίθιος να μην έχουν το δικαίωμα να ζήσουν μια καλή ζωή;

Λες οτι είσαι έλλην...γνωρίζεις τι θα πεί έλλην; Πιστεύεις οτι έχει να κάνει με φυλή; Και όλο αυτό το εθνολογικό πως εντάσσεται πιστεύεις στη Δεξια ιδεολογία γενικότερα; (ακόμα κι αν δε θέλεις να λέγεσαι δεξιός θα ήθελα να το σχολιάσεις χάριν της συζήτησης)

Πεμ, 04 Δεκ 2008 8:17 am

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

Θα παρακαλέσουμε, μετά και την παρέμβαση του Dali_Doc, να χαμηλώσουν λίγο οι τόνοι στην κουβέντα, ώστε να μπορούμε να παραμείνουμε στο αρχικό θέμα συζήτησης. Οι διαφωνίες είναι καλές, αλλά όταν προσβάλουν την προσωπικότητα του άλλου, τότε δεν είναι ευπρόσδεκτες. Μετριάστε όλοι οι συνομιλητές το πάθος σας και ας μείνουμε στον αρχικό προβληματισμό-συζήτηση του θέματος.

Είναι μια παράκληση, θεωρώ πως θα γίνει σεβαστό...

Φιλικά!

Πεμ, 04 Δεκ 2008 8:51 am

astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Nov 11, 2007
143

Μα εννοείται ότι έχει να κάνει με φυλή!Όταν μιλάει για 'εθνότητες και όχι ιδεολογίες' σε τι νομίζεις ότι αναφέρεται? Δεν το έχεις καταλάβει ακόμη ότι είναι ρατσιστής?
Doc συγγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω τη 'πολιτική' σου τώρα. Σου λέει ένας φοιτητής ότι είναι υπέρ της δουλείας και ότι δεν έχουμε όλοι τα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα κ εσύ ακόμα θέλεις να συζητήσεις μαζί του! Γιατί τόση διπλωματία, κατανόηση και σεβασμό?Νομίζεις ότι θα καταλήξουμε ποτέ σε κάποιο συμπέρασμα? Έχουμε αναλύσει πολλά και ενδιαφέροντα θέματα σε αυτό το φόρουμ κ ήμουν πάντα ανοιχτή σε διαλόγο μου φαίνεται. Σε αυτή τη περίπτωση ΟΧΙ! Έχω πολλά να πω για το τι σημαίνει δεξιά, αλλά δεν θα συνεχίσω τη κουβέντα εαν ο distefo δεν ζητάει πρώτα συγγνώμη γι αυτό που είπε για τους Ιταλούς, για τις εθνότητες, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τους προδότες!
By the way η προδοσία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά που λέει ο distefo. Ο προδότης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, αλλά είναι αυτός που "αποπειράται να αποστερήσει με οποιοδήποτε τρόπο το Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αυτόν που ασκεί την προεδρική εξουσία από την εξουσία που έχουν κατά το Σύνταγμα; όποιος αποπειράται με σωματική βία ή με απειλές σωματικής βίας: α) να παρεμποδίσει κάποιον απ’ αυτούς από την άσκηση της συνταγματικής εξουσίας του ή να τον εξαναγκάσει να επιχειρήσει πράξη που απορρέει από αυτή την εξουσία και β) να ΜΕΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.!!!!!!
Προδότης είναι "όποιος: α) επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ που στηρίζεται στη ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού. β) επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαπράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή τον Πρωθυπουργό από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα ή να τους εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή. γ) ασκεί ή άσκησε την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος κατέλαβε με τους τρόπους και με τα μέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό.
[αρθ. 134 Ποινικού Κώδικα]

ΑΡΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!ΠΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ!!!

Πεμ, 04 Δεκ 2008 9:42 am

distefo
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Sep 01, 2008
98

Dali_Doc έγραψε:
Επειδή δε βλέπω να το γυρίζουμε το θέμα "on-topic" θα επιχειρήσω μέσα από την τροπή που έχει πάρει ο διάλογος να το φέρω στο αρχικό ζήτημα.

Λοιπόν, αγαπητέ Distefo επίτρεψε μου χάριν της συζητήσης να θεωρήσω αυθαίρετα οτι παρατάσσεσαι στη δεξιά πλευρά.Αν έχεις αντιρρήσεις να το συζητήσουμε, δεν είμαι απόλυτος και ούτε μου αρέσει το μάντρωμα και η κατηγοριοποίηση.

Αν θεωρήσουμε οτι οι απόψεις που εκφράζεις είναι δεξιές με μια τάση προς φιλοβασιλικές, θέλω να σου θέσω ένα θέμα το οποίο θα φέρει και τη συζήτηση στον τίτλο της.

Πριν μιλούσες για εκλεκτούς, ηλιθίους, ανίκανους και ότι δε διαφωνείς με το καθεστώς της δουλείας αν δεν κάνω λάθος. Αργότερα μιλάς για Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια. Πάντα είχα στο νου μου, λοιπόν, πως συμβιβάζεται η πίστη στη χριστιανική διδασκαλία (όταν λες θρησκεία υποθέτω πως δε μιλάς για Βουδισμό κλπ) με την αποδοχή της καταπίεσης του συνανθρώπου όπως είναι η κατάσταση στη δουλεία. Επίσης γιατί ο ανίκανος, ανάπηρος και ηλίθιος να μην έχουν το δικαίωμα να ζήσουν μια καλή ζωή;

Λες οτι είσαι έλλην...γνωρίζεις τι θα πεί έλλην; Πιστεύεις οτι έχει να κάνει με φυλή; Και όλο αυτό το εθνολογικό πως εντάσσεται πιστεύεις στη Δεξια ιδεολογία γενικότερα; (ακόμα κι αν δε θέλεις να λέγεσαι δεξιός θα ήθελα να το σχολιάσεις χάριν της συζήτησης)

Με αποκαλέίς δεξιό, ή μάλλον αποκαλείς τις ιδέες μου δεξιές. Δεν θα διαφωνησω για την κατηγοροιοποίηση που έκανες αλλά με το όνομα που της έδωσες. Αποκαλείτε δεξιούς αυτους που είναι υπέρ της πατρίδος, της θρησκείας, της οικογένειας, των αρχών του στρατού και του νόμου. Και οι στρατηγοί του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν όλα αυτά. Είπε κανείς ότι είναι δεξιοί; Είπε κανείς ότι ο Μέγας Ναπολέων ήταν δεξιός; Για να γυρίσω και στο θέμο που είναι "Τι εστί η δεξιά". Το είπα και παλιότερα. Τους όρους δεξιός, αριστερός, διεθνιστής, ιμπεριαλιστής κτλ τις έβγαλαν οι αυτοαποκαλούμενοι "αριστεροί". Δεν είπε ποτέ ο Ιούλιος Καίσαρας είμαι δεξιός. Και μέχρι τον 20ο αιώνα, όποιος δεν αγαπούσε την πατρίδα του δεν ήταν ούτε "πάνω απο όλα άνθρωπος" ούτε διεθνιστής αλλά προδότης. Όποιος δεν πήγαινε στον στρατό, είτε στην θητεία είτε στον πόλεμο δεν ήταν ούτε "αντιμιλιταριστής" ούτε "ειρηνιστής" ήταν λιποτάκτης. Με αυτόν τον διαχωρισμό, αριστερός-δεξιός, ουσιαστικά υποστηρίζουμε το ότι να αγαπάς την πατρίδα σου είναι ιδεολογία. Πράγμα το οποίο είναι λάθος. Όπως δεν κάνει να απατάς την γυναίκα σου, όπως δεν κάνει να παρατάς τα παιδιά σου, όπως δεν είναι σωστό να κλέβεις, έτσι είναι και το να μην αγαπάς την πατρίδα σου. Μερικά πράγματα είναι "σωστά" και κάποια άλλα "λάθος". Με την άλλη λογική θα μπορούσε ο Εφιάλτης να επικαλεστεί τον διεθνισμό για να δικαιολογήσει τις πράξεις του. Όπως και όσοι την ώρα που έμπαινε ο στρατός στα παράλια πήγαν και κρύφτικαν για να μην πολεμήσουν, αυτοί θα μπορούσαν να πουν ότι είναι "αντιμιλιταριστές" και "αντιιμπεριαλιστές". Δεν δέχομαι ότι αυτά που αποκαλείτε "δεξιά" είναι ιδεολογία. Γιαυτό δεν δέχομαι και τον όρο δεξιά ούτε αριστερά. Δεν μπορεί κάποιος που δεν αγαπάει την πατρίδα του, όποια και αν είναι αυτή, να δικαιολογηθεί. Δεν υπάρχει δικαιολογία στο χειρότερο έγκλημα, την προδοσία.
Μπορεί βέβαια εσείς να ενοείτε ως "δεξιά" τις κυβερνώντες παρατάξεις από το 44 μέχρι το 81. Δεν είπα ότι είμαι οπαδός τους, ούτε όμως και αντίθετός τους. Συμφωνώ με πολλά και διαφωνώ με άλλα. Στο θέμα του κομμουνισμού όμως δεν συμφωνώ με τίποτα, εκτός από την στρατιωτική κοινωνιά και ισχύ της ΕΣΣΔ.
Τώρα για το θέμα της θρησκείας. Είμαι υπέρ της θρησκείας είπα, όχι του Χριστιανισμού. Είμαι υπέρ του να πιστεύουμε σε κάποια θρησκεία, οποιαδήποτε και αν είναι αυτή. Εγώ πάντος είμαι Ολυμπιστής και παρακαλώ εάν σχολιάσει κάποιος να το κάνει κόσμια, διότι πολλοί ανώριμοι το βλέπουν περίεργο.

Υ.Γ.Ζητώ συγνώμη που πήγε αλλού η συζήτηση, διότι εγώ το ξεκίνησα. Ζητώ συγνώμη από τον King και από όποιον μπήκε και περίμενε να διαβάσει σχετικά με τον τίτλο αλλά είδε ένα τελείως διαφορετικό θέμα. Ελπίζω αυτή τη φορά όλοι να σχολιάζουν κώσμια και με επιχειρήματα και όχι απλά να απορίπτουν όλα τα λεγόμενα του αντιθέτου τους χωρίς να αναφέρουν που κάνει λάθος. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να κάνεις τον άλλον να καταλάβει τα λάθη του, εαν του δείξεις ποια είναι και ποια είναι τα σωστα. Με το να βρίζουμε ο ένας τον άλλον, απλά υποβαθμίσουμε το επίπεδο της συζήτησης και ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε φοιτητές, όλοι μας, άλλος σε λίγο καιρό άλλος σε λίγα χρόνια, θα γίνουμε επιστήμονες.

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Σημερα στις 18:00 εχουμε μαθημα πιλατες!

Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Ομάδα Yoga Απαντήσεις: 0

Τρι, 27 Ιαν 2015 9:19 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις το μαθημα για σημερα ακυρωνεται

Τρι, 02 Δεκ 2014 10:46 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Τι θα κανουμε σημερα στο μαθημα;

Σαβ, 26 Οκτ 2013 2:14 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Τι εστι Αριστερα σημερα, και ποιους ε...

από Dali_Doc
Συζήτηση: Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα Απαντήσεις: 20

Δευ, 13 Νοέ 2006 2:25 pm Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics