Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Τι εστι Δεξια σημερα και ποιους εκφραζει..? |
|
|
Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα |
| Συγγραφέας |
Τι εστι Δεξια σημερα και ποιους εκφραζει..? |
| |
|

Legend-x
Γκουρού

Aug 26, 2008
895
Τόπος: Ρόδος
|
|
Εγώ δεν θεωρώ ότι η δεξιά πλέον υποστηρίζει τους όρους πατρίς θρησκεία οικογένεια είτε αριστερά πεις είτε δεξιά πεις το ίδιο πράγμα είναι. Επίσης αναφέρθηκε σε προηγούμενο post από τον Distefo ότι ο Α. Παπανδρέου δεν ήταν καλός πολιτικός σε πληροφορώ φίλε ότι ο Α. Παπανδρέου ήταν ίσως ο καλύτερος πολιτικός της σύγχρονης Ελλάδας.(Προσωπική μου άποψη)
Ας μιλήσουμε όμως για την δεξιά στα πανεπιστήμια. Που όταν κάνει ορισμένους λανθασμένους χειρισμούς η κυβέρνηση συγκεκριμένα στο χώρο της παιδείας δεν βγαίνει να πει η Δ.Α.Π ότι έχουν άδικο γιατί σου λέει ο άλλος δηλώνω νεοδημοκράτης και θα πάω κόντρα στην κυβέρνηση ?Όχι βέβαια. Γι'αυτο αυτή η χώρα δεν θα πάει μπροστά αν συνεχίσουμε με τα ίδια μυαλά. Δηλαδή να ακλουθούμε πιστά το κόμμα που υποστηρίζουμε και να λέμε πως ότι κάνει είναι σωστό.
|
|
|
|
| |
|

astrud
Μεγάλο μολύβι

Nov 11, 2007
143
|
|
Πως είναι δυνατόν να είσαι υπέρ του νόμου από τη στιγμή που οι απόψεις σου παραβιάζουν το Σύνταγμα και τον Ποινικό Κώδικα??
Η Ρωμαική Αυτοκρατορία (το δυτικό του τμήμα εννοώ) έπεσε το 476 μ.Χ. με τον Romulus Augustus!! Τι σχέση έχουν οι Αρχαίοι Ρωμαίοι, ο Ιούλιος Καίσαρας ή ο Μεγαλέξανδρος με τους σημερινούς δεξιούς?Δεν γίνεται αυτή η σύγκριση το καταλαβαίνεις ή όχι?
Πως είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι οι ειρινηστές είναι λιποτάκτες?Σε ποιόν πλανήτη ζεις?
Τέλος πάντως εγώ θα παρατήσω τη συζήτηση επειδή έχω και ένα διαγωνισμό στη Ρώμη και πρέπει να φύγω (θα χαρείς πολύ εσύ distefo το ξέρω).
Καλή συνέχεια
Ciao
|
|
|
|
| |
|

astrud
Μεγάλο μολύβι

Nov 11, 2007
143
|
|
Legend-x έγραψε:
Επίσης αναφέρθηκε σε προηγούμενο post από τον Distefo ότι ο Α. Παπανδρέου δεν ήταν καλός πολιτικός σε πληροφορώ φίλε ότι ο Α. Παπανδρέου ήταν ίσως ο καλύτερος πολιτικός της σύγχρονης Ελλάδας.(Προσωπική μου άποψη) |
GRANDE Legend-x!!!!!ΠΕΣ ΤΑ!!!
|
|
|
|
| |
|
|
|
Δε μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι, αλλά πολλές φορές η επανάληψη βοηθάει. Είχα πει κάποια στιγμή πως οι τίτλοι Δεξιά-Αριστερά έχουν ιστορική βάση από την εποχή της Γαλλικής εθνοσυνέλευσης κατά την προεργασία της επανάστασης του 1789. Στις Αριστερές θέσεις έτυχε να καθίσουν οι τάξεις των εργατών, αγροτών, χειρωνακτών και γενικά οι εργατιά και τα κατώτερα εισοδήματα. Στις Δεξιές θέσεις κάθονταν οι γεωκτήμονες, έμποροι, τραπεζίτες και γενικότερα τα μεγάλα εισοδήματα. Παρατηρούμε οτι εξ'αρχής αυτοί οι προσδιορισμοί είχαν οικονομική διάσταση και καμία σχέση με προσδιορισμό εθνολογικό ή θρησκευτικό. Τα συμφέροντα αυτών των ας πούμε "τάξεων" διαμορφώθηκαν αργότερα. Όμως εδώ θέλω να τονίσω πως υπάρχει ιστορικός λόγος, λοιπόν για τις τοποθετήσεις αυτές...Και μέχρι σήμερα όλοι χρησιμοποιούν αυτούς του χαρακτηρισμούς καλώς ή κακώς. Πιστεύω βέβαια πως με τον καιρό έχει ατονίσει η σημασία που δίνει ο κόσμος σε τέτοιες κατηγοριοποιήσεις. Στο εξωτερικό δε, υπάρχει πλήρης αδιαφορία στους χαρακτηρισμούς πλέον,ή το ενδιαφέρον είναι σχεδόν ανύπαρκτο.
Στην Ελλάδα όμως, υπάρχει ο ιστορικός απόηχος πολλών γεγονότων από το χώρο της πολιτικής και συντηρείται εδώ και χρόνια μια άτυπη μάχη μεταξύ κάποιων ιδεολογιών...
Προς Distefo: Δεν υπάρχει πρόβλημα να αναλύεις τις απόψεις σου όπως κι αν ακούγονται σε μερικούς. Καλό όμως θα ήταν όπως κι εσένα δε σου αρέσει να σε χαρακτηρίζουν, να μην επιτίθεσαι κι εσύ με τη σειρά σου. Πιστεύω πως η αναφορά σου σε ιταλούς ήταν ατυχής, εύχομαι να μη συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο, γιατί όντως ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση σε αυτό το φόρουμ.
Προς Astrud: Κατανοώ πως εκνευρίζεσαι να διαβάζεις κάτι που σε προσβάλλει, αλλά δεν είναι σωστό να ανταποδίδεις με άσχημους χαρακτηρισμούς,στην τελική δεν κερδίζει κανείς κάτι από τις αλληλοκατηγορίες.Δε συμφωνώ με πολλά από αυτά που έχει αναφέρει ο Distefo και λυπάμαι που σε κάποια σημεία σε έθιξε κιόλας, πιστεύω πως δεν ήταν προσωπική η επίθεση, απλά η αντίδραση του ήταν προς κάποιον υποτιθέμενο έλληνα που ο ίδιος αποκαλεί "προδότη"...
|
|
|
|
| |
|

Legend-x
Γκουρού

Aug 26, 2008
895
Τόπος: Ρόδος
|
|
Λοιπόν αφού η συζήτηση ξεφεύγει λίγο και πολλοί από μας έχουμε εκνευριστεί με αυτά που διαβάσαμε προτείνω να κλίσει το topic ή να πέσει στο τραπέζι μια άλλη πρόταση για να σταματήσει ο όλος τσακωμός.
|
|
|
|
| |
|
|
|
Διαβάζοντας από την αρχή ερώτημα έχει καλυφθεί, προσωπικά έχω βγάλει τα συμπεράσμά του σχετικά με το τ πιστεύει ο καθένας και τι απόψεις υπάρχουν...Τώρα να κλειδώσει το θέμα δεν είναι καλό, ίσως υπάρχουν πολλά ακόμα να πούμε...
|
|
|
|
| |
|

distefo
Μεγάλο μολύβι

Sep 01, 2008
98
|
|
Dali_Doc έγραψε:
Προς Distefo: Δεν υπάρχει πρόβλημα να αναλύεις τις απόψεις σου όπως κι αν ακούγονται σε μερικούς. Καλό όμως θα ήταν όπως κι εσένα δε σου αρέσει να σε χαρακτηρίζουν, να μην επιτίθεσαι κι εσύ με τη σειρά σου. Πιστεύω πως η αναφορά σου σε ιταλούς ήταν ατυχής, εύχομαι να μη συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο, γιατί όντως ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση σε αυτό το φόρουμ. |
Πιστεύω ότι εμπρόκειτο περί παρεξηγήσεως. Δεν εβρισα ποτέ τους Ιταλούς. Ο μόνος λαός που εβρισα ήταν οι Τούρκοι που τους αποκάλεσα "σκυλια". Παρακαλώ πείτε μου που πιστεύετε ότι έβρισα τους Ιταλούς για να λυθεί η παρεξήγηση.
|
|
|
|
| |
|
|
|
Με τους Ιταλούς απλά αφέθηκαν να εννοηθούν κάποια πράγματα εναντίον τους σε ό,τι αφορά τον πόλεμο του '40. Δεν πιστεύω οτι τους έβρισες ευθέως. Αυτό με τους Τούρκους πάλι είναι λίγο ρατσιστικό όσο και να αισθανόμαστε άσχημα για αυτά που μας έχουν κάνει. Ίσως κι ο ίδιος να πω κάτι πολλές φορές γιαυτούς δε σε κρίνω γιατί κι εγώ μπορώ να το κάνω αλλά σε ένα φόρουμ ομάδας πανεπιστημίου καλό είναι να μην τα γράφουμε αυτά..Δε θέλουμε να περάσουμε την εικόνα του ρατσιστή γιατί είναι άδικο, και θέλω να πιστεύω πως κι εσύ δεν είσαι ρατσιστής...
|
|
|
|
| |
|

astrud
Μεγάλο μολύβι

Nov 11, 2007
143
|
|
Dali_Doc έγραψε:
Προς Distefo: Δεν υπάρχει πρόβλημα να αναλύεις τις απόψεις σου όπως κι αν ακούγονται σε μερικούς. Καλό όμως θα ήταν όπως κι εσένα δε σου αρέσει να σε χαρακτηρίζουν, να μην επιτίθεσαι κι εσύ με τη σειρά σου. Πιστεύω πως η αναφορά σου σε ιταλούς ήταν ατυχής, εύχομαι να μη συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο, γιατί όντως ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση σε αυτό το φόρουμ.
Προς Astrud: Κατανοώ πως εκνευρίζεσαι να διαβάζεις κάτι που σε προσβάλλει, αλλά δεν είναι σωστό να ανταποδίδεις με άσχημους χαρακτηρισμούς,στην τελική δεν κερδίζει κανείς κάτι από τις αλληλοκατηγορίες.Δε συμφωνώ με πολλά από αυτά που έχει αναφέρει ο Distefo και λυπάμαι που σε κάποια σημεία σε έθιξε κιόλας, πιστεύω πως δεν ήταν προσωπική η επίθεση, απλά η αντίδραση του ήταν προς κάποιον υποτιθέμενο έλληνα που ο ίδιος αποκαλεί "προδότη"... |
Κοίτα να δεις οι θεωρήσεις του distefo είναι τελείως απαράδεκτες. Το παιδί μιλάει για ΔΟΥΛΟΥΣ, ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ, ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Εσύ τώρα θεωρείς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να αναλύει τις απόψεις του, αρκεί να μην επιτίθεται σε άλλους. Ok καταλαβαίνω ότι λειτουργείς διπλωματικά, και θέλεις απλά να σταματήσει ο τσακωμός…αλλά χριστέ μου εδώ μιλάμε για ακραία βαρβαρότητα και ηλιθιότητα! Οι απόψεις του δεν είναι σεβαστές, δεν υπάρχει καμία απολύτως επιχειρηματολογία που να τις δικαιολογήσει! Γιατί θεωρείτε ότι είναι σωστό να χαμηλώσουμε τους τόνους? Δεν έχει σημασία το τι θα κερδίσουμε, έτσι κι αλλιώς ο διάλογος με τέτοια άτομα δεν χρησιμεύει σε τίποτα.
Εγώ πάντως δεν μετανιώνω καθόλου για τους άσχημους χαρακτηρισμούς. Θεωρώ ότι έπρεπε να είχε γίνει χαμός στο φόρουμ, να τον είχατε βρίσει όλοι γι’ αυτά που έγραψε!
distefo έγραψε:
Δεν μπορεί κάποιος που δεν αγαπάει την πατρίδα του, όποια και αν είναι αυτή, να δικαιολογηθεί. Δεν υπάρχει δικαιολογία στο χειρότερο έγκλημα, την προδοσία. |
ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑ ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΝΟΜΙΚΑ Η ‘ΠΡΟΔΟΣΙΑ’.ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ. ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΕΣΥ!!!
Όσον αφορά τους Ιταλούς: doc εννοείται ότι η επίθεση δεν ήταν προσωπική. Αφού δεν το είχε καταλάβει στην αρχή ότι είμαι Ιταλίδα!
Εγώ ήθελα να πω ότι η Ιταλική κατοχή στην Ελλάδα προφανώς είχε να κάνει με τις ιδεολογίες και με τον φασισμό. Νομίζετε ότι εάν στην Ιταλία υπήρχε δημοκρατική κυβέρνηση τότε, οι Ιταλοί θα εισέβαλαν ποτέ στην Ελλάδα? Ο, τι κάνανε το κάνανε επειδή έτσι τους ανάγκασε ο Mussolini, όχι επειδή θέλανε να κατακτήσουν κανέναν ξένο λαό, ή επειδή θεωρούσαν τους Έλληνες εχθρούς εξαιτίας της εθνότητάς τους.
Μη νομίζετε ότι είμαστε και περήφανοι για τον πόνο που προκαλέσαμε στους Έλληνες κατά τη διάρκεια του B Παγκοσμιου Πολέμου. Ο φασισμός είναι μια από τις πιο ντροπιαστικές σελίδες της Ιστορίας μας.
P.S.: Κοιτάξτε εγώ φταίω για τον τσακωμό που γίνεται κάθε φορά σε πολιτικές συζητήσεις. Δε νομίζω ότι η σύγκρουση μεταξύ μας οφείλεται σε παρεξηγήσεις, ή εσφαλμένες αντιλήψεις. Το θέμα είναι η διάσταση νοοτροπίας, τρόπου σκέψης και forma mentis που υπάρχει μεταξύ μας. Το λάθος που κάνω είναι ότι προσπαθώ κάθε φορά να επιβάλλω τις θέσεις μου. Εσείς έχετε τη νοοτροπία σας ως Έλληνες, και εγώ ως Ιταλίδα δεν έχω δικαίωμα να σας κατηγορώ επειδή απλά σκέφτεστε αλλιώς. Ομολογώ απλά ότι λειτουργώ με τελείως διαφορετικό τρόπο από τον δικό σας σε πολλά θέματα, και αυτό συνήθως εμποδίζει την επικοινωνία.
|
|
|
|
| |
|

tzorvas
Γκουρού

Sep 15, 2008
621
Τόπος: Dark Side
|