Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Eurovision 2009: Ποιο τραγούδι θα προτιμούσατε; |
|
|
Τηλεόραση, Θέατρο, Cinema, Μουσική |
| ΠΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ EYROVISION |
| ναι |
|
0% |
[ 0 ] |
| THIS IS OUR NIGHT |
|
0% |
[ 0 ] |
| οχι |
|
50% |
[ 1 ] |
| RIGHT ON TIME |
|
50% |
[ 1 ] |
| OUT OF CONTROL |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Σύνολο Ψήφων : 2 |
|
| Συγγραφέας |
Eurovision 2009: Ποιο τραγούδι θα προτιμούσατε; |
| |
|
|
|
τα φετινα τραγουδια για τον διαγωνισμο της eurovision, η οποια θα γινει στην Μοσχα ειναι τα εξης και επιλεγονται απο κοινο και επιτροπη στις 18 μαρτιου:
Out of control
Συνθέτης: Δημήτρης Κοντόπουλος
Στιχουργός: Αλεξάνδρα Ζάκκα
Ερμηνευτής: Σάκης Ρουβας
Right on time
Στιχουργοί : Craig Porteils και
Cameron Giles-Webb
Ερμηνευτής: Σάκης Ρουβάς
This is our night
Στιχουργοί : Craig Porteils και
Cameron Giles-Webb
Ερμηνευτής: Σάκης Ρουβάς
|
|
|
|
| |
|

dissenter
Γκουρού

Dec 31, 2008
1071
Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
|
Aυτή τη στιγμή Star,Alter,Αlpha,Mega και Ant1, κάνουν τα αδύνατα δυνατά, ώστε ο κόσμος να ξεχάσει τα καθημερινά του προβλήματα και να χαλάσει φαιά ουσία, πάνω σε έναν πραγματικά ανύπαρκτο πολιτισμό και μηδενικής ηχητικής αξίας songs for the masses... Κατά τη γνώμη μου πάντα, εαν κάποιοι αυτό το ονομάζουν διασκέδαση και ψυχαγωγία τότε ας μην απορούμε για την κατάντια μας... Και αυτό που με τρομάζει ακόμη πιο πολύ είναι η αποδοχή του κόσμου σε τέτοιου είδους θέματα και θεάματα διότι όταν κάνεις δόγμα ένα "καρναβάλι" τότε οι πιστοί του θα είναι
οι χειρότεροι εγκεφαλικά καρνάβαλοι... Οπότε, εγώ προσωπικά λέω ΟΧΙ στην Eurovision...(γι' αυτό και ψήφησα το "όχι"  ) Εσείς;
|
|
|
|
| |
|
|
|
εφτιαξα το θεμα να ελαφρυνω το κλιμα... εχουμε προβληματα αλλα δεν πρεπει να ειμαστε τοσο σοβαροι!! μπορουμε να χαλαρωσουμε και να γραψουμε και λιγο διαφορετικα πραγματα μεσα στο site! δειτε το σαν αναλαφρη νοτα!!!
|
|
|
|
| |
|

slide
Γκουρού

Nov 04, 2008
772
|
|
Με κάθε σεβασμό, δε νομίζω ότι αυτό που λείπει από το site είναι οι "ανάλαφρες νότες".
Δεν υποστηρίζω ούτε τη σοβαροφάνεια ούτε τη ψυχαναγκαστική ενασχόληση με τα "σοβαρά", λες και όλο το βάρος του κόσμου πέφτει στους ώμους μας - αλλά το συγκεκριμένο επιχείρημα μ' έκανε να χαμογελάσω.
Προσωπικά, κρατάω τη δημοσκόπηση του in.gr, στον Πολιτισμό, όπου σε ποσοστό 56% περίπου (αναξιόπιστο δείγμα 3.740 ανθρώπων - πρακτικά μπορείς να ψηφίσεις όσες φορές θέλεις ) οι έλληνες πολίτες που έχουν πρόσβαση στο internet απαντούν ότι δεν τους απασχολεί η Eurovision.
Δίκιο έχουν - από το 2001 με την καλή θέση των Antique βρήκαμε θέμα να ασχολούμαστε κάθε άνοιξη, με τα πολλά βγήκε η Παπαρίζου το 2005, ήμασταν διοργανωτές με τη συμμετοχή της απόλυτης-ελληνίδας-σταρ την επόμενη χρονιά - νισάφι πια!
Δε βλέπετε πως μόνο οι τριτοκλασάτες χώρες, σε θέματα μουσικής και όχι μόνο, ασχολούνται με αυτόν τον ξεπερασμένο διαγωνισμό?
Ας ξεπεράσουμε λίγο το κόμπλεξ να ανάγουμε το κάθε θέμα σε ζήτημα "εθνικού" ενδιαφέροντος.
|
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
Βρε παιδιά, δεν ήθελα να πω κάτι αρχικά.. αλλά διακρίνω έναν αρνητισμό... Κατ'αρχήν να ξεκαθαρίσω πως κι εγώ δεν συμφωνώ με το θεσμό της Eurovision, όχι γιατί μπορεί να έγινε με κίνητρα αγαθά αρχικά, που να βοηθήσουν ενδεχομένως ταλέντα και τραγουδιστές ή ένας τρόπος να μοιραστεί κάθε χώρα (ίσως) τον πολιτισμό της μέσα από το τραγούδι της, αλλά για τον ενδεχομένως εκφυλισμό που έχει πάρει στην πορεία ως τώρα... Ωστόσο, ίσως θα είχε ενδιαφέρον να γινόταν μια μορφή κουβέντας, κι ας μην είναι και για τον Sakis ή τα τραγούδια του...
Διέκρινα απλώς μια μικρή μορφή αφορισμού "με την πρώτη ματιά", γεγονός που με λυπεί, ως προς το θέμα του συνομιλείν... Δεν νομίζω (προσωπική καθαρά άποψη) πως η fraoulitsa είχε πρόθεση να "ρίξει στάχτη στα μάτια" μας προβάλλοντας το εν λόγω θέμα, φαντάζομαι άνοιξε για τον απλό λόγο, να γίνει μιας μορφής συζήτηση, όποια κι αν είναι αυτή...
Αλλά νιώθω άσχημα αν αμέσως "γειώνουμε" κάθε topic έτσι... Απόψεις ανταλλάζουμε, δεν νομίζω έθιξε κάποιον... Ελπίζω να μην κάνω λάθος.. αλλά ακόμη κι αν κάνω, δεχθείτε το σαν έκφανση της ανθρώπινης φύσης μου (όπως φαντάζομαι όλοι μας)...
Υ.Γ: Αν θέλετε, θα μπορούσαμε να προβληματιστούμε π.χ. σαν εξέλιξη κουβέντας, για το ζήτημα πολλών "πολιτιστικών" θεσμών που για γνωστούς ή άγνωστους λόγους, μπορεί να "δηλητηριάζονται" στην πορεία, κι αν μπορούμε να σταθούμε απέναντι στην κατάσταση αυτή προσπαθώντας έστω να δοκιμάσουμε να την βελτιώσουμε ή έστω, να την "γειάνουμε"... τι λέτε?
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
By the way, διαβάζοντας και της/του slide το κείμενο.. προέκυψε κάτι ενδιαφέρον, κι επανέρχομαι για να δούμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι περισσότερο στην κουβέντα μας:
slide έγραψε:
Προσωπικά, κρατάω τη δημοσκόπηση του in.gr, στον Πολιτισμό, όπου σε ποσοστό 56% περίπου (αναξιόπιστο δείγμα 3.740 ανθρώπων - πρακτικά μπορείς να ψηφίσεις όσες φορές θέλεις ) οι έλληνες πολίτες που έχουν πρόσβαση στο internet απαντούν ότι δεν τους απασχολεί η Eurovision. |
Πρώτη "λαβή" για προβληματισμό (thnx Slide!): Θεωρείται από πολλούς πως όσοι βρίσκονται και ασχολούνται με το internet (και δεν εννοώ μόνο όσοι παίζουν WoW) έχουν ένα επιπλέον "στρώμα" κριτικής δραστηριότητας, ανάγνωσης και σκέψης.. Μέσω του πλουραλισμού του www, πιστεύετε πως μπορεί να αποτελέσει έναν μοχλό ανάπτυξης της ανθρώπινης αντίληψής μας; Και αν επικεντρωθούμε στα ελληνικά δεδομένα, μπορεί να δημιουργήσει (σίγουρα όχι μόνο του, απλώς εννοώ, αν ενταχθεί ως 'εργαλείο', μαζί με άλλα) σε μια αλλαγή εν μέρει της νοοτροπίας μας, ώστε να πάμε κάπου, προς μια άλλη ενδεχομένως κατεύθυνση;
καθώς και ένας ακόμη προβληματισμός-σχολιασμός:
slide έγραψε:
Ας ξεπεράσουμε λίγο το κόμπλεξ να ανάγουμε το κάθε θέμα σε ζήτημα "εθνικού" ενδιαφέροντος. |
Η αλήθεια είναι πως πολλά πράγματα "βγαίνουν" στη φόρα και γίνονται κάποιου είδους trend, ώστε να μας πιάσει ένα ντελίριο όλους ομαδικά (πολλούς τελοσπάντων), ένας ενθουσιασμός αν θέλετε, για κάτι περαστικό και που γρήγορα περνάει και ξεχνιέται... Δεν ξέρω αν είναι κάποιο "γονίδιο του [νεο]Έλληνα" αυτό ή όχι... Δηλαδή με το EURO2004 βγήκαμε στους δρόμους, φωνάξαμε, δώσαμε ό,τι μπορούσε, βγήκαν μπρελοκάκια, αυτοκόλλητα, κουκλάκια με τους ποδοσφαιριστές μας, μετά? Το ποδόσφαιρο ως άθλημα κέρδισε? Απέκτησε οπαδούς, φίλαθλους? Αγάπησε όλος αυτός ο κόσμος το ποδόσφαιρο και τις προεκτάσεις του? Ή απλώς μας άρεσε να "είμαστε πρώτοι", ως "πρωταθλητές Ευρώπης" και να τονώσουμε έτσι τον [ανύπαρκτο ίσως] εγωισμό μας? Eurovision ξανά. Χαμόγελα, προσδοκίες, χειραψίες (φανερές και αφανείς), υποσχέσεις... όραμα? το όραμα ποιο είναι? Να φανούμε πρώτοι, να αναλάβουμε το κόστος (ξανά) της διοργάνωσης? Να στραγγιστούμε κι άλλο ο καθένας μας ως πολίτης? Κάποιοι δεν έχουν χρήματα να πάρουν ένα ψωμί ή ένα γάλα να πιουν. Και δεν είναι μακριά μας, είναι δίπλα μας. Μπορεί να είμαστε αύριο εμείς. Τα φώτα και τα λούσα θα σώσουν κάτι? Μπορεί ναι, γιατί μπορεί κάποιοι να κινούνται πίσω από αυτά... Μπορεί να ρέουν κεφάλαια και να "διαφημίζεται" η χώρα, για να ωφεληθεί ίσως ο τουρισμός...
Ίσως να χρειάζεται και η Eurovision τελικά... Αλλά το ερώτημα παραμένει νομίζω: Η "εφήμερη" δράση του "παυσίπονου" που ακούει στο εν λόγω όνομα, αρκεί, για να ωφελήσει μακροπρόθεσμα έναν πολλαπλώς άρρωστο "οργανισμό", (βλ. Ελλάδα, ως κοινωνικό σύνολο)...?
|
|
|
|
| |
|
|
|
Sorry, αλλά το θέμα της eurovision εδώ μου θυμίζει κάτι από καλλιστεία! Όλες μα όλες οι κοπέλες που παίρνουν μέρος, έχουν μεγαλώσει με γαλλικά, πιάνο και ιππασία!! Έλεος πια...
Συμφωνώ με αυτό που λέει ο inertia σχετικά με "γονίδιο του [νεο]Έλληνα", ίσως κάποιοι να το έχουν. Και εγώ μαζί, το βράδυ της Eurovision θα κάτσω με πατατάκια μπροστά από την τηλεόραση και θα παρακολουθήσω το διαγωνισμό. Και αν πάρουμε και καλή θέση, θα πω και "μπράβο"! Δε με απασχολεί σα θεσμός, αλλά θα τη δω έστω και για να γελάσω... Αυτό σημαίνει ότι ξεχνάω ή δε με νοιάζουν τα καθημερινά προβλήματα?
By the way fraoulitsa, τη μέρα παρουσίασης των τραγουδιών κοιμόμουν, αλλά μου τα έδειξε μετά η αδελφή μου στο διαδίκτυο. Δε μου άρεσε κάποιο ιδιαίτερα, μέτρια τα βρήκα... Μάλλον το 1ο ή το 2ο. Αλλά εγώ υποστηρίζω το Σάκη, όχι το τραγούδι του...
|
|
|
|
| |
|

dissenter
Γκουρού

Dec 31, 2008
1071
Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
|
fraoulitsa έγραψε:
εφτιαξα το θεμα να ελαφρυνω το κλιμα... εχουμε προβληματα αλλα δεν πρεπει να ειμαστε τοσο σοβαροι!! μπορουμε να χαλαρωσουμε και να γραψουμε και λιγο διαφορετικα πραγματα μεσα στο site! δειτε το σαν αναλαφρη νοτα!!! |
Κατ' αρχάς θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη γιατί σας πήρα απ' τα μούτρα που λένε από την πρώτη στιγμή. Δεν θέλω να γίνω σαν τις κυράτσες που βγαίνουν στους δρόμους και φωνάζουν, απλά ήθελα να πω την άποψή μου για το όλο θέμα "Eurovision". Μπορεί να σας φάνηκε λίγο απότομο αλλά δεν το πήγαινα εκεί... Σ' αυτό το σημείο συμφωνώ απολύτως με τον inertia και θα πώ ότι, από τη στιγμή που η μισή Ελλάδα και παραπάνω δεν έχει τα απαραίτητα για να ζήσει και η κοινωνία μας πάει κατά διαόλου, εμείς καθόμαστε και αγχωνόμαστε για το ποιό τραγούδι θα τραγουδήσει ο Sakis και για το αν θα βγούμε 1οι ή 2οι ή 3οι σε έναν διαγωνισμό που και πρώτος να βγεις πάλι η χώρα σου θα την πληρώσει καθώς η επόμενη Eurovision θα γίνει εκεί... Σκέτη κοροϊδία... (κατά τη γνώμη μου πάντα...) Τέλος, θα ήθελα να πω ότι όλα τα τραγούδια και όλα τα είδη αυτών είναι δεκτά και σεβαστά, απλώς προσωπικά εμένα δεν με συγκινούν τα συγκεκριμένα...
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
| Θεματική Ενότητα |
Πληροφορίες |
Δημοσιεύθηκε |
 |
Κινηματογραφικές "Cine-Ματιές&qu...
|
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Κινηματογραφικές «Cine-Ματιές» |
Απαντήσεις: 0
Τρι, 21 Φεβ 2023 1:54 pm  |
 |
Δείτε το τραγούδι των φοιτητών για τη...
|
Συζήτηση: Τηλεόραση, Θέατρο, Cinema, Μουσική |
Δευ, 04 Μάρ 2013 10:06 pm  |
 |
6ο Πανόραμα Design 2009 από το περιοδ...
|
Συζήτηση: Design, Φωτογραφία, Χειροτεχνίες, Ζωγραφική |
Τετ, 02 Δεκ 2009 12:33 pm  |
 |
[SOS]Μυτιλήνη: 82 φοιτητές άστεγοι! [...
|
Συζήτηση: ΛΕΣΒΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά |
Απαντήσεις: 58
Πεμ, 01 Οκτ 2009 11:37 am  |
 |
Έκθεση Φωτογραφίας Γιάννη Μπαριτάκη 2...
|
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ |
Τετ, 16 Σεπ 2009 7:40 am  |
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |