Φοιτητικές εκλογές

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Θεσμικό-Νομικό Πλαίσιο

Συγγραφέας Φοιτητικές εκλογές

Τετ, 06 Μάϊ 2009 5:38 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

slide
Γκουρού
Γκουρού

Nov 04, 2008
772

| OFFTOPIC |

Κοίτα, παρά τις καλές προθέσεις που ίσως έχεις ο ρόλος του "ειρηνοποιού" (σε εισαγωγικά γιατί μπορεί να μην τον επιθυμείς) είναι ιδιαιτέρως άχαρος.
Πολύ συχνά, μάλιστα, το μόνο που κατορθώνει όποιος τον αναλαμβάνει είναι να δημιουργήσει περισσότερες αντιθέσεις από όσες εξομαλύνει.

Λοιπόν, μερικά σημεία στο μήνυμά σου:

Παράθεση:
Θα ήθελα να κάνω μια ακόμη 'παρέμβαση' στην 'ροή' της συζήτησης, μιας και δεν πρόφτασα να διαβάσω όλα τα κείμενα που προηγήθηκαν λόγω έλλειψης χρόνου και απ'όσο παρατηρώ γράφτηκαν ούκ ολίγα...

..Τότε πώς θα κάνεις παρέμβαση - πώς θα είσαι σίγουρος ότι δε σου ξέφυγε κάτι σημαντικό, εξαιτίας της έλλειψης χρόνου, όπως εξηγείς?

Κατανοητή η δικαιολογία -όλοι πιεζόμαστε- αλλά ακατανόητη η βιασύνη σου να παρέμβεις. Confused

Παράθεση:
[...]Ανταλλαγή απόψεων να γίνεται, με επιχειρήματα, με θέσεις, με αντι-θέσεις, όχι επί προσωπικού!!

Γιατί αυτή η εμμονή να επιτίθεστε επί προσωπικού επιπέδου στον άλλο?
Γιατί να καταφεύγουμε σε "μονοπάτια" συγκινησιακής φόρτισης, με το να προσβάλει ένας την προσωπικότητα του άλλου, και κατά συνέπεια η όλη ροή και συζήτηση να εκφυλίζεται, να καταστρέφεται, να ρημάζει?

Γιατί τρωγόμαστε με τα ρούχα μας, αντί να μείνουμε στην ουσία και σε μια σταθερή πορεία συζήτησης, προκειμένου, -αν θέλουν- να συνεισφέρουν κι άλλοι, ή να τους δοθεί τουλάχιστον μια ευκαιρία να το πράξουν?
Δε θέλω προς θεού να "κατεβάσω" το επίπεδο ή την "ιντελεκτουέλ" αν θέλετε, υφή της συζήτησης, αλλά θεωρώ πως η προσβολή της προσωπικότητας του άλλου -και αφορά ΟΛΟΥΣ αυτό- είναι το κύριο και βασικό "αγκάθι", με συνέπεια να μην υπάρχει μια εποικοδομητική κουβέντα...

Εδώ γράφεις πολλά, τα οποία φυσικά δέχονται πολλή συζήτηση.

Καταρχάς, ο κόσμος δεν είναι "τέλειος", επομένως ούτε οι διάλογοι που λαμβάνουν χώρα σε αυτόν θα είναι ποτέ "τέλειοι"· στο έχω ξαναπεί, δεν είναι πανάκεια η διαλακτικότητα, κάποιες φορές πρέπει να "υπερασπιστείς" τον εαυτό σου και τότε θα χρησιμοποιήσεις όποιο μέσο κρίνεις κατάλληλο και αναγκαίο, από άποψη αναλογικότητας πάντα.

Μετά από αυτή τη γενικολογία να μιλήσω πιο συγκεκριμένα και να απαντήσω ότι η συζήτηση ήταν και παραμένει ανοιχτή σε όλους.

Αν οι υπόλοιποι προτιμούν να παίζουν κρεμάλα ή να μιλούν για το ποδόσφαιρο ή να δημοσιεύουν μουσική ή ό,τι άλλο, δεν μπορεί κανείς να τους υποχρεώσει να συνεισφέρουν σ' ένα θέμα στο οποίο οι ίδιοι νιώθουν ότι δεν τους αφορά.
Ο ίδιος αναφέρθηκες στο παρόμοιο topic και είναι σίγουρο πως σ' εκείνο ο αριθμός και η έκταση των απαντήσεων επιτρέπουν πιο εύκολη και σίγουρη εξαγωγή συμπερασμάτων για το σχετικό ενδιαφέρον των μελών - και είμαι σίγουρος πως ξέρεις καλύτερα από εμένα τη θεματολογία -αλλά και τη δημοφιλία, μη ξεχνάμε αυτήν την παράμετρο- των threads που ανοίγουν στο forum.

Άρα, ας μην υπερβάλουμε - άλλοι είναι οι λόγοι που δεν υπάρχει συμμετοχή σε αυτό το θέμα, όχι η "ποιότητα" και η "ένταση" της συζήτησης.

Τώρα, μερικές προσωπικές εκτιμήσεις:

__ Από την εμπειρία μου, είναι πολύ εύκολο "να ξεφύγει" μία συζήτηση σ' ένα forum.

Επίσης, όμως, εμπειρικά είμαι σε θέση να κρίνω ότι η συγκεκριμένη συζήτηση δεν έχει ξεφύγει - δεν έχουν υπάρξει προσβολές επί του προσωπικού, χυδαίες εκφράσεις, spamming/trolling και όλα αυτά τα ..."ωραία".

Οπότε, δεν υπάρχει ανάγκη moderation - ακόμα.

__ Τώρα, στο θέμα της προσωπικής αντιπαράθεσης..
..αυτό είναι μία τεράστια γκρίζα ζώνη, αν θέλεις την άποψή μου.

Προφανώς, κατά την ανταλλαγή επιχειρημάτων, είναι αποδεκτή η "επίθεση" στη λογική του άλλου - δε θα οριζόταν διάλογος χωρίς το δίπολο Θέση-Αντίθεση.
Προκειμένου να φτάσει ο διάλογος στο σημείο της Σύνθεσης -το οποίο από όσο καταλαβαίνω επιθυμείς- πρέπει να περάσουν οι συνομιλητές πολλές φορές από το παραπάνω δίπολο.

Αυτό δημιουργεί τριβές, δε γίνεται διαφορετικά· το καταλαβαίνει κάποιος πολύ εύκολα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι "υπερήφανοι" για τις γνώσεις τους και τη λογική τους· και περισσότερο από όσο πρέπει, σε πολλές περιπτώσεις.
Αν αυτά τίθονται ύπο αμφισβήτηση ξανά και ξανά -το δίπολο, που λέγαμε- τότε μοιραία αρχίζει και η φθορά - της υπομονής, της ψυχραιμίας, ακόμη και της ευγένειας.

Χρειάζεται πολλή εξάσκηση για να μάθεις να αποστασιοποιείσαι από μία συζήτηση ουσιαστική, στην οποία εκθέτεις τη συλλογιστική σου και δεν ανταλλάσεις απλώς εμπειρίες.

Πιστεύω ότι την έχω -την εξάσκηση, εννοώ- και το ίδιο πιθανότατα συμβαίνει και για τον Dali_Doc.

Πάλι, δε χρειάζεται να πανικοβαλόμαστε, "δε φέρνουν όλα τα σύννεφα βροχή".

__ Τέλος, το θέμα της Σύνθεσης απόψεων.

Αυτό δεν είναι το ζητούμενο, για εσένα?
..Για εμένα δεν είναι. Smile

Και αυτό δεν είναι ούτε αρνητισμός ούτε υπερηφάνεια ούτε διάθεση αντισυμβατικότητας.
Απλώς, θεωρώ απίστευτα καταπιεστικό το να πρέπει πάντοτε να βρίσκεις "κοινά σημεία", σε κάθε θέμα, με κάθε συνομιλητή - τον θεωρώ πολιτικάντικο τρόπο σκέψης, γιατί μόνο όσοι δεν έχουν υστεροβουλία δεν μπορούν να φανταστούν "ζευγάρια" απόψεων που δεν "ταιριάζουν".

Δε λέω να μην προσπαθείς να συνεννοηθείς με τους άλλους.
Όμως κάποια πράγματα απλώς είναι αντίθετα στον κόσμο και I think it's high time we all saw that.

..Και κάποιοι άνθρωποι που τα στηρίζουν αυτά καμιά φορά συναντιώνται.
Τί πρέπει να γίνει?
Το "συμφωνούμε ότι διαφωνούμε" δεν έχει καμία αξία αν δεν έχει προηγηθεί μία εμπεριστατωμένη συζήτηση, διότι διαφορετικά θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε "ελιτιστικά": θα αρχίσουμε να "αποκόπτουμε" και να "περιθωριοποιούμε" όποιον έχει αντίθετη άποψη.
Δεν έχει σημασία αν γίνεται ευγενικά, "με το γάντι" - θα το ξαναγράψω, μπορείς να μιλήσεις με μεγάλη αγένεια και περιφρόνηση παραμένοντας ωστόσο απολύτως ευγενικός.

__ Συμπερασματικά, ΔΕΝ πιστεύω στους "εύκολους" διαλόγους
- γιατί, από προσωπική εμπερία, κρίνω ότι είτε δε θα είναι πολύ ουσιαστικοί είτε δε θα είναι πολύ αληθινοί.

Αυτά από εμένα.
Take care and try not to worry so much.

υγ. Καλά, το βλέπω το θέμα να εξελίσσεται σε "ελεύθερο"..κάτι όχι απαραιτήτως κακό, αν το σκεφτεί κανείς. Cool

Τετ, 06 Μάϊ 2009 8:56 am

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

Αγαπητέ/αγαπητή Slide,

Σέβομαι τη θέση σου και τις απόψεις σου, σχετικά με την απάντηση που δίνεις στην παράκληση-παρέμβασή μου.

Τα κριτήρια που θέτεις για τη λέξη "ειρηνοποιός" είναι προσωπικά, όπως και η οπτική σου με την οποία την ερμηνεύεις... Σεβαστό κάτι τέτοιο, όμως διατηρώ το δικαίωμα να μην το συμμερίζομαι και να το θεωρώ ως σωστό.

Η θέση μου είναι σταθερή και "i'm really taking care a lot of things", δεν θα ήθελα να μπω στη λογική να κάνω διαλεκτική και να συζητώ γιατί το ένα και γιατί το άλλο(για όλα), ένιωσα την ανάγκη να πω κάτι και το έκανα, όπως και γενικά. Θα σε παρακαλέσω όμως θερμά κι εσένα ή όποια/όποιον άλλο ομοίως, να αποδεχθείς κι εσύ την θέση μου (όπως και του καθενός μας σε ένα χώρο συζήτησης), γιατί σε αντίθεση με κάποιον άλλο, ορισμένοι έχουμε κάποιους ρόλους και αναλαμβάνουμε μια φροντίδα σε ορισμένα πράγματα, δεν γίνεται κάθε στιγμή να "δυναμιτίζουμε" κάποιες αρχές που έχουμε όλοι ενδεχομένως προσυμφωνήσει. Να τις σκεφτούμε ναι, να τις αλλάξουμε ή να τις βελτιώσουμε επίσης δεκτό, αλλά στο σωστό μέρος και χρόνο, αυτό είναι το βασικό.

Επειδή όμως μιλούμε για "topic", άρα όσο "ελεύθερος και 'χύμα'" ο λόγος-ροή της κουβέντας, δεν γίνεται να υπάρχει για τα πάντα μια συζήτηση, σε ένα συγκεκριμένο topic. Αλλιώς δεν μιλούμε για forum-topics, αλλά ίσως για ένα chat, ή μια "περι-παντος-θεματος-κι-επιστητού" κουβέντα, η οποία μπορεί να πηδά από το ένα θέμα στο άλλο "γιατί μπορούμε"... Μιλώ για σεβασμό της προσωπικότητας του συνομιλητή, και το λέω γιατί διακρίνω κάτι τέτοιο να 'ξεφεύγει' από τα όρια. Και ίσως δεν είμαι ο μόνος, αλλά εν πάσει περιπτώσει δεν θεωρώ πως υπάρχει λόγος να επιχειρηματολογώ ή να αιτιολογώ γιατί έγραψα την απάντηση-παρέμβασή μου αυτή, προς θεού!

Δεν διαφωνώ μαζί σου, αλλά ούτε βλέπω τα θέματα ως "'εύκολους' διαλόγους" ή "'δύσκολους' διαλόγους". Καλό είναι να δίνουμε την ευκαιρία για συμμετοχή σε όλους και να μην υπάρχει μια τάση 'σνομπισμού' προς τις πράξεις (ή τις μη πράξεις) τρίτων. Δεν θεωρώ πως η Κρεμάλα είναι λιγότερο 'χρήσιμη' ως θέμα, αν την δω λίγο μακρο-σκοπικά ως συλλογική πράξη/συζήτηση, και νομίζω πως δεν μπορούμε να προβαίνουμε έτσι αυθαίρετα σε 'διακρίσεις' topics, συζητήσεων, ανθρώπων.

Αυτά, σε παρακαλώ για μια φορά προσπάθησε να κατανοήσεις αυτό που θέλω να πω, from my point of view, πριν μου απευθύνεις προσωπικά το λόγο και πριν σπεύσεις να συγκρουστείς ή να καταρρίψεις κάθε θέση-επιχείρημά (ή γενικά ίσως και σε κάθε συνομιλητή σου) αν θες. Δεν νομίζω πως έκανα κάτι αντίστοιχο εγώ, σε τέτοιο βαθμό.

Δεν θα επεκταθώ άλλο σε αυτό το ζήτημα, αν δεν υπάρχει κάτι άλλο να συνεισφέρουμε στην κουβέντα, μάλλον το θέμα θα 'ολοκληρωθεί'-κλείσει εδώ...

Φιλικά.

Τετ, 06 Μάϊ 2009 10:30 am

slide
Γκουρού
Γκουρού

Nov 04, 2008
772

| OFFTOPIC |

Ναι, συμφωνώ πως δεν μπορούν όλα να συζητηθούν σ' ένα θέμα, άλλωστε προσωπικά σου χρωστώ και μία απάντηση ( στη συζήτηση περί ομάδων για άρθρα κτλ. )

Μια επεξήγηση μόνο, γιατί μάλλον δε γίνομαι κατανοητός:

Παράθεση:
1. Δεν διαφωνώ μαζί σου, αλλά ούτε βλέπω τα θέματα ως "'εύκολους' διαλόγους" ή "'δύσκολους' διαλόγους".

2. Καλό είναι να δίνουμε την ευκαιρία για συμμετοχή σε όλους και να μην υπάρχει μια τάση 'σνομπισμού' προς τις πράξεις -ή τις μη πράξεις- τρίτων.
Δε θεωρώ πως η "Κρεμάλα" είναι λιγότερο 'χρήσιμη' ως θέμα -αν την δω λίγο μακροσκοπικά ως συλλογική πράξη/συζήτηση- και νομίζω πως δεν μπορούμε να προβαίνουμε έτσι αυθαίρετα σε 'διακρίσεις' topics, συζητήσεων, ανθρώπων.

__ Στο 1ο κομμμάτι:

Όταν χρησιμοποίησα τη φράση εύκολους διαλόγους ΔΕΝ αναφερόμουν στη θεματολογία των topic, όπως αντιλαμβάνεται κάποιος πολύ εύκολα αν διαβάσει τη ροή του αμέσως προηγούμενου post μου.

Επομένως, βρίσκομαι μπροστά σ' άλλη μία "βιαστική" (ίσως?) απάντηση που αλλοιώνει αυτά που έγραψα και με φέρνει σε θέση "απολογούμενου".

__ Στο 2ο κομμάτι:
ΠΟΤΕ δε μίλησα ή δεν υπονόησα τίποτα για χρησιμότητα ή μη των θεματικών ενοτήτων - αντιθέτως, εσύ είσαι που το αναφέρεις και ΚΡΙΝΕΙΣ (με όποιο κριτήριο, δεν έχει σημασία).

Την "Κρεμάλα", και τα "Ποιήματα" και τα "Νέα" και όποιο άλλο θέμα μπορεί να το βλέπει ο καθένας όπως θέλει -μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα- και να βγάλει όποια συμπεράσματα θέλει.
Εμένα όμως ποτέ δε με ενδιέφερε αυτό.

Σε παρακαλώ να διαβάσεις τα 100+ post μου, για να διαπιστώσεις αν ισχύει αυτό το "ποτέ" που γράφω τώρα, με τόση άνεση· νομίζω πως όντως ισχύει.

Το μόνο που έχω παρατηρήσει -και υπάρχει μία λεπτή διάκριση ανάμεσα στην παρατήρηση μίας κατάστασης και στην κριτική αυτής· λεπτή, αλλά όχι τόσο λεπτή ώστε να είναι αδύνατη η διαφοροποίηση των δύο- είναι πως υπάρχει ένα αυξημένο ενδιαφέρον για συγκεκριμένα θέματα και ένα μειωμένο για κάποια άλλα.
Αυτό μόνο, δεν έκανα καμία σύγκριση ή άλλη συσχέτιση στις δύο αυτές παρατηρήσεις.

Αν θέλεις και πιο άμεση -και τελική, ελπίζω- απάντηση, ποσώς με ενδιαφέρει με τί επιλέγει να ασχοληθεί ο καθένας, αρκεί να υπάρχει μία ειλικρίνεια σε αυτό και να μη θεωρείται μία προσωπική αντίληψη ως δεδομένο.

Παράθεση:
Αυτά, σε παρακαλώ, για μια φορά προσπάθησε να κατανοήσεις αυτό που θέλω να πω, from my point of view, πριν μου απευθύνεις προσωπικά το λόγο και πριν σπεύσεις να συγκρουστείς ή να καταρρίψεις κάθε θέση-επιχείρημά (ή γενικά ίσως και σε κάθε συνομιλητή σου) αν θες.
Δεν νομίζω πως έκανα κάτι αντίστοιχο εγώ, σε τέτοιο βαθμό.

Με κάθε σεβασμό, ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ το "point of view" σου τη στιγμή που στηρίζεται σε ανακριβή στοιχεία - ιδίως αν αυτά τα στοιχεία αναφέρονται σε δικές μου συμπεριφορές.

Πoιος ο λόγος να ασχοληθώ με κάτι που έχει λανθασμένη αφετηρία?

Επίσης, δε με ενδιαφέρει το τί πιστεύεις ή το πώς συμπεριφέρεσαι σε μία συζήτηση καθώς είμαι ενήλικος άνθρωπος και θα ήταν λάθος να επηρεάζομαι από ατεκμηρίωτες προσωπικές απόψεις
- τουλάχιστον όχι "σε τέτοιον βαθμό", ακριβώς όπως το έγραψες. Neutral

...Δεύτερο offtopic, ελπίζω να μη χρειαστεί να κάνω και 2ο.
Αλλά, αν είναι αναγκαίο, δε νομίζω πως θα χρειαστεί και πολύ σκέψη.

Θεωρώ πως κανένας δεν πρέπει να ανέχεται στρεβλώσεις -έστω και ακούσιες, δεν είναι η σκοπιμότητα το ζήτημα- στον λόγο του, ιδιαιτέρως τον γραπτό.
Οι στρεβλώσεις είναι εκείνες δημιουργούν τις άπειρες παρεξηγήσεις, τις ανούσιες τριβές και που εντέλει εγκλωβίζουν κάθε συζήτηση σε ένα κύκλο διευκρινήσεων και επισημάνσεων και παρεμβάσεων και πάλι-από-την-αρχή.

Δεν είδα μέχρι τώρα κάποιον διάλογο με όρους πολεμικούς αλλά καταχρηστικά θα δανειστώ τον όρο "άμυνα" για να περιγράψω τη θέση μου στην παραπάνω περίπτωση - ας μην εξετάζουμε, λοιπόν, το Αποτέλεσμα ανεξάρτητα από το Αίτιο.

Τετ, 06 Μάϊ 2009 11:02 am

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

Σ'ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σου, θα τις έχω υπόψιν και θα συνεκτιμήσω όσα περισσότερα μπορώ.

Ελπίζω κι εσύ ομοίως να κινείσαι και εύχομαι πάντοτε κι εσύ να μην πράττεις "βιαστικές" απαντήσεις στα θέματα που επιθυμείς, όπως πιστεύεις και θεωρείς πως κάνω εγώ...

Καλή σου ημέρα κι εύχομαι προς όλους σύνεση και πάντα υγιή νου να έχουμε...

Τρι, 12 Μάϊ 2009 11:25 am

Argonaut
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Dec 16, 2007
199

Aποχή ρε! Πολυφωνία και αηδίες...Όποιος πιστεύει πως αυτό είναι η Δημοκρατία ας πάει να ψηφίσει...(Δημοκρατία και στα μούτρα σας!)
Και έχω κάτι να πω σε όλους που "κάιγονται" για τη Δημοκρατία: Μπεεε μπεεεε! Poke Tounge

Πάρτε και ένα Νικόλα έτσι να σας βρίσκεται:

Τετ, 13 Μάϊ 2009 8:46 am

Legend-x
Γκουρού
Γκουρού

Aug 26, 2008
895
Τόπος: Ρόδος

Έφτασε η μέρα των φοιτητικών εκλογών τέρμα τα ψέματα ότι κανανε οι παρατάξεις κανανε όσους ψήξανε να τους ψηφίσουν ψήξανε. Πάντως το καλό με τα νησιά ή τουλάχιστον με τη Σάμο είναι ότι δεν υπάρχει αυτή η πώρωση και ο φανατισμός που υπάρχει σε μεγάλες πόλεις επικρατεί γενικά μια ποιο χαλαρή κατάσταση χωρίς μεγάλες εντάσεις θα έλεγα.
Καλή επιτυχία σε κάθε υποψήφιο και σε κάθε παράταξη και τι να πω ας κερδίσει ο καλύτερος

Πεμ, 14 Μάϊ 2009 7:24 am

slide
Γκουρού
Γκουρού

Nov 04, 2008
772

Δεν υπάρχει καλύτερος, αυτό είναι που δεν καταλαβαίνετε πολλοί.
Mπράβο Argonaut, αν και διαφωνώ με την αποχή! Big Ups

Προσπαθώ να βρω συγκεντρωτικά αποτελέσματα αλλά μάλλον είναι νωρίς ακόμα, "ξαποσταίνουν τα παλικάρια" από τον πολύμηνο αγώνα τους. Laugh

Συνήθως η "Κόκκινη" ανακοινώνει online αποτελέσματα για όλα τα ιδρύματα και επειδή αυτοί είναι εντελώς "κολλημένοι" σε κάτι τέτοια τους εμπιστεύομαι, συνήθως έχουν την καλύτερη προσέγγιση - δεν είναι τυχαίο ότι πάγια θέση τους είναι η επαναλειτουργία της ΕΦΕΕ, έχουν τον συγκεντρωτισμό στο αίμα τους. Razz

Ορίστε, το αύριο της ελληνικής δημοκρατίας και πολιτικής:
Σουβλάκια, κακόγουστη μουσική, εκδρομούλες σε μαγευτικά νησιά, κεράσματα σε club και ούτε καν κοινά αποτελέσματα στην ψηφοφορία.

Όλα χάλια, τελικά. Neutral

Παρ, 15 Μάϊ 2009 7:05 pm

Legend-x
Γκουρού
Γκουρού

Aug 26, 2008
895
Τόπος: Ρόδος

Στη Σάμο για να δώσουμε την τελική κατάταξη στις εκλογές θα μπορούσαμε να πούμε ότι επαληθεύονται οι ανακοινώσεις των εφημερίδων που θέλουν πρώτη τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πράγματι αυτό επαληθεύτηκε καθώς από τα 3 συνολικά τμήματα τα 2 <<ανήκουν>> στην ΔΑΠ συγκεκριμένα το μαθηματικό και το τμήμα στατιστικής και το ένα τμήμα που έκανε τη διαφορά ευτυχώς θα έλεγα, είναι το τμήμα μηχανικών πληροφοριακών κ΄ επικοινωνιακών συστηµάτων όπου ευτυχώς ξαναλέω βγήκαν οι ανεξάρτητοι. Αυτά σε γενικές γραμμές από τα αποτελέσματα των εκλογών.

Σαβ, 16 Μάϊ 2009 8:28 am

King_Of_Cats
Γκουρού
Γκουρού

May 01, 2007
503
Τόπος: Larnaca, Cyprus

Συγχαρητηρια στο τμημα των Μηχανικων ΠΕΣ που παραμενει Ανεξαρτητο Smile . Πρεπει να τονισουμε το γεγονος οτι στο μαθηματικο η ΔΑΠ πηρε τις εκλογες με μια ψηφο διαφορα απο τους Ανεξαρτητους. (77-78 συγκεκριμενα). Του χρονου ευελπιστω να ανατραπει το status αυτο και να γινουν ολα τα τμηματα Ανεξαρτητα οπως ηταν παλαιοτερα, οποου ολα δουλευαν αρμονικα, ηταν πιο ενεργες οι φοιτητικες ομαδες, γενικοτερα οι φοιτιτικοι συλλογοι δουλευαν ορθα και ΔΕΝ γινονταν ολα για τις παραταξεις και μονο. Η ΚΟΜΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ στο Πανεπιστημιο ειναι οτι χειροτερο!!!

Ευχαριστουμε τον κοσμο που μας υποστηριξε... Θα κανουμε οτι καλυτερο μπορουμε και τωρα που εχουμε και καμποσο νεο αιμα ελπιζω τα πραγματα να βελτιωθουν.

Σαβ, 16 Μάϊ 2009 1:09 pm

slide
Γκουρού
Γκουρού

Nov 04, 2008
772

Συγκεντρωτικά Αποτελέσματα 2009

Smile Όπως σας είπα, Κόκκινη = Εγγύηση
Mέχρι και menu επιλογών έφτιαξάν, μπράβο στα παιδιά Xeirokrotima Wink

Όσο για το προκείμενο, μία από τα ίδια - μη δίνετε σημασία στο υφάκι των ΔΑΑΣΠιτών, που, όπως και σε κάθε τομέα της Ελλάδας είναι 1η-2η δύναμη.

Στα ακαδημαϊκα ιδρύματα η εξουσία -αν θέλετε να το πούμε έτσι- είναι στις Γενικές Συνελεύσεις και αυτοί σπανίως τα καταφέρνουν καλά εκεί.

Το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι φοιτητές/σπουδαστές δεν έχουν καταλάβει ότι πρέπει να προσπαθούν να συμμετέχουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις του φοιτητικού συλλόγου - ή τουλάχιστον να προσπαθούν να παρίστανται σε αυτές! - και έτσι κυριαρχούν πάλι οι παραταξιακοί, συνήθως είτε η ΠΚΣ και οι EAAK (προσοχή στο άρθρο, δεν είναι τα ΕΑΑΚ ) είτε διάφοροι "τοπικοί".

Μία "συμβουλή" προς τα νέα παιδιά ( 1ο έως 3ο έτος ):
Stand up and speak up for yourselves.
Mη βαριέστε και μην αδιαφορείτε γιατί τότε θα δείτε πράγματα εξωφρενικά να συμβαίνουν, αλλά θα είναι πολύ αργά για να αντιδράσετε.

Mία "ευχή" προς τους παραταξιακούς ( ανεξαρτήτως "παρεούλας" και έτους ):
Ευχαριστούμε για τη διασκέδαση που προσφέρετε σε αφθονία
- και του χρόνου πάλι, σε νέα επίπεδα γελοιότητας!

Θα έβαζα και μερικά χαρακτηριστικά video για να δείτε τα χάλια τους -όλων, ανεξαιρέτως- αλλά άσε καλύτερα, να μην τα θυμόμαστε.. Neutral

υγ. Πάντως, να κάνω ένα σχόλιο για το αποτέλεσμα στο Μαθηματικο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μιας και αναφέρθηκε συγκεκριμένα:

77 + 40 + 4 > 78

Βασική αριθμητική - και βασική λογική· η ΔΑΠ-άρα είναι δύναμη στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και βλέπετε σε τί κατάσταση είναι αυτά.

Αν σας αρέσει αυτή, έχει καλώς.
Αλλιώς, ξεκολλήστε και ξεκουνηθείτε.

Kαλά, από τους ΠΚΣ-ίτες έχω πάψει προ πολλού να περιμένω πρόοδο στον τομέα των συνεργασιών με άλλους ( οι "τσίχλες" στους εγκεφάλους δεν αφαιρούνται χειρουργικώς ), αλλά πραγματικά θα ήθελα να ήξερα εκείνοι οι 4 ( τέσσερις ) που ψήφισαν λευκό, τί ακριβώς σκεφτόντουσαν..

..Μάλλον το πόσο ανώτεροι ηθικά είναι καθότι δε στηρίζουν καμία παράταξη.

A-ha, that's right! Xeirokrotima

Λοιπόν, ως επίλογο, ας διατυπώσουμε ένα βασικό θεώρημα στις περισσότερες ψηφοφορίες:

Λευκό = Λευκή επιταγή στον 1ο .

( η απόδειξη αφήνεται ως άσκηση )

Πόρισμα_1: Δεν υπάρχουν "ανώδυνες" επιλογές στη ζωή.

Πορισμα_2: Grow up, εγωκεντρικά ατομάκια.

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Φοιτητικές εστίες ρόδου - 2016

από berserk
Συζήτηση: ΡΟΔΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά Απαντήσεις: 4

Σαβ, 27 Αύγ 2016 1:45 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Εθνικές εκλογές 2015 και πρόγραμμα εξ...

από inertia
Συζήτηση: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα Απαντήσεις: 0

Τετ, 21 Ιαν 2015 11:13 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις εθελοντές φοιτητές για φοιτητικά proj...

από diti
Συζήτηση: Idea Pool - Ιδέες, Προτάσεις, mini-Projects Απαντήσεις: 13

Παρ, 05 Απρ 2013 12:40 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Εκδήλωση Αλληλεγγύης από Φοιτητικές Ο...

από sgep
Συζήτηση: ΣΑΜΟΣ - Φοιτητικές Ομάδες Απαντήσεις: 0

Παρ, 01 Μάρ 2013 9:51 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ροδος! Φοιτητικές δραστηριότητες........

από kamari
Συζήτηση: ΡΟΔΟΣ - Φοιτητικές Ομάδες Απαντήσεις: 1

Πεμ, 08 Νοέ 2012 3:59 pm Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics