Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα. Πριν ξεκινήσω απλά να αναφέρω ότι είμαι δυσλεκτικός και γράφω μέσω κειμενογράφου, για να αποφύγω τα πολλά ορθογραφικά αλλά μπορεί να ξεφύγουν μερικά εκφραστικά.
Είμαι ανάμεσα στο περιβάλλον και τμήμα θάλασσας. Ο χαρακτήρας μου, αυτό που πραγματικά γουστάρω τόσο πολύ είναι η έρευνα, ο ερευνητής είναι στο αίμα μου. Ταυτόχρονα είμαι και μικρό-φωτογράφος, ασχολούμαι με τον μικρόκοσμο.
Στα μαθηματικά έχω ταλέντο, αρκεί να διδαχτώ σωστά από τον καθηγητή. Συνήθως δεν χάνω παραδώσεις μαθημάτων, γιατί από εκεί μαθαίνω και αντλώ την γνώση μου περισσότερο! Έχω ένα μικρό (έως μεγάλο) πρόβλημα στην φυσική, διότι είναι μαθηματικά με γράμματα αντί αριθμούς και τα κάνω μαντάρα.
Πέρα από φωτογραφία έχω και πτυχίο πλοιάρχων από ναυτικό λύκειο (ισότιμα με τον ΑΕΝ). Η κάθε άποψη και συμβουλή θα με βοηθούσε να αποφασίσω σε πιο από τα δυο να επιλέξω.
Από άποψη επαγγελματικών δικαιωμάτων η θάλασσα φαίνετε πιο πλούσιο στα πράγματα που μπορείς να κάνεις? Σε σχέση πάντα με την έρευνα.
edit:
Ξέχασα να συμπληρώσω ότι γεννήθηκα και ζω στην Μυτιλήνη. Να είστε καλά.
Κατά τη γνώμη μου, καλύτερα να δεις το πρόγραμμα σπουδών για να δεις πιο σου αρέσει περισσότερο.
Από επαγγελματικές προοπτικές, σαφώς το τμήμα επιστημών της θάλασσας δίνει πάρα πολλές, καθώς με την ΑΟΖ τα 3/4 της επιφάνειας της Ελλάδας θα βρίσκονται κάτω από την τη θάλασσα:
Είμαι σε επικοινωνία με καθηγητές βιολογίας, κτλ (οι οποίοι αραιά και που, πληρούν διάφορες εργασίες στα τμήματα περιβάλλον και θάλασσα, αναπληρωτές στα λύκεια). Έχω και ένα φιλαράκι από Θάλασσα.
Οι καθηγητές λένε ότι το περιβάλλον είναι πιο εξελίξιμο και διευρυμένο, με ενα μεταπτυχιακό μπαίνω σε οποιοδήποτε κλάδο ακόμη και ωκεανογραφία. Και τα δυο τμήματα έχουν έρευνα, εαν αυτό επιθυμώ ως ενασχόληση και στην παρούσα φάση είναι λιγο δυσκολότερο να βρεις εργασία στην Ελλάδα απο το τμήμα θάλασσας. Επειδή ειναι πιο περιορισμένο στο στοιχείο του(?). Επίσης ακούω τα καλύτερα λόγια για τους καθηγητές και προσωπικό του περιβάλλοντος.
Το περιβάλλον το έχω ήδη, αλλά το πάγωσα για ένα έτος ετσι ώστε να μην εχω πάσο η προσμετρηθεί στο σύνολο τον σπουδών μου και ξεκινώ από το Σεπτέμβρη . Απλά μου έβαλαν τον ενδοιασμό για την Θάλασσα λόγο οτι είναι πιο πολύ πρωτογενής τομέας/ερευνα απο οτι το περιβάλλον και ότι το περιβάλλον δεν είναι τόσο πολύ σε επίπεδο ερευνητικό, γιαυτο και το ψάχνω.
Απλα ήθελα και την άποψη απο παιδιά που ήδη βιώνουν και ανακαλύπτουν τον τομέα τους, να μοιραστούν της άποψη τους.
Ο φίλος που εχω και είναι απόφοιτος θάλασσας εδω και αρκετά χρόνια, μου είπε οτι η θάλασσα είναι πιο διευρυμένο από το περιβάλλον, αλλά όσους γνωρίζει απο θάλασσα, κανείς δεν κατάφερε να πιάσει δουλειά στο στοιχείο του. Επίσης επειδή είμαι και μικρο-φωτογράφος + θεατρο (μικρόκοσμος) είχα τελείωση και ιδιωτική σχολή φωτογραφίας παλιά, απο την μια χρησιμεύει πάρα πολύ στην θάλασσα αλλά και στο περιβάλλον. Μπορώ να σας δώσω και γκαλερί εαν θέλετε να δείτε φωτογραφίες.
Στην παρούσα φάση είμαι με το ένα πόδι στην θάλασσα και το άλλο στο περιβάλλον. Όμως με βοηθούν καθηγητές και αυτές της ημέρες θα εχω επικοινωνία με περιβαλλοντολόγους αλλά και θάλασσα να μιλήσουμε και να με κατευθύνουν. Με ενδιαφέρει πολύ η έρευνα και η εξέλιξη.
Φοβάμαι την δυσλεξία μου λόγο οτι έχω πρόβλημα με την φυσική. Ένα από τα κατά μέσα στην διάγνωση μου είναι η αποκωδικοποίηση και επειδή η φυσική είναι μαθηματικά με αλφαβητικούς τύπους και οχι αριθμούς που ειναι εύκολο για εμένα, κάπου τα χάνω. Εαν οι καθηγητές δεν είναι πολυ συνεργάσιμοι, μπορεί να εχω πρόβλημα. Τα υπερ μου ειναι μαθηματικα, υπερ-προφορικος, υπερ-φαντασια.
Πόσο θα ήθελα να ειχα την δυνατότητα να τα κάνω sandwich αυτα τα δυο τμήματα, αλλά στην Ελλάδα...