Προβληματισμοί για το περιβάλλον...

Περιβάλλον, Οικολογία, Ανακύκλωση

Συγγραφέας Προβληματισμοί για το περιβάλλον...

Τρι, 04 Σεπ 2007 12:38 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

gaidoura
Έμπειρος
Έμπειρος

Jun 03, 2006
239

Μου έστειλαν σε mail δύο πολύ ενδιαφέροντα θέματα για τα οποία ζητώνται υπογραφές...Το κατά πόσο αυτό μπορεί να προκαλέσει την παραμικρή μορφή πίεσης δεν τον γνωρίζω, αλλά είπα να τα μοιραστώ μαζί σας...

Το http://www.petitiononline.com/fires07/petition.html αφορά στα δάση και με την υπογραφή ζητώνται να μην γίνει η αναθεώρηση του άρθρου 24 (περί του αποχαρακτηρισμού δασικών ζωνών), να διαμορφωθεί ανεξάρτητο υπουργείο περιβάλλοντος, να συνταχθεί άμεσα δασολόγιο κ.α....

ενώ το http://www.thepetitionsite.com/takeaction/168535142 αφορά σε παράκτια και ζητείται να μην κατασκευαστεί ένα τεράστιο εμπορικό λιμάνι στη νότια Κρήτη όπως έχει προγραμματιστεί...Για το συγκεκριμένο, πολύ θα ήθελα αν κάποιος έχει ακούσει περισσότερα για το τι θέλουν να κάνουν, να ενημερώσει και θα προσπαθήσω και γω μήπως μάθω κάτι άλλο...Smile

Τρι, 04 Σεπ 2007 2:30 am

danny
Γκουρού
Γκουρού

Nov 04, 2005
514
Τόπος: Αθηνα

Ενδιαφέρουσες αυτές οι κινήσεις αν και από όσο γνωρίζω δεν μπορούν θα θεωρηθούν ως σοβαρή πίεση στην εκάστοτε κυβέρνηση.
Δεν είναι ότι έχω κάτι με τέτοιου τύπου κινήσεις απεναντίας αλλά δεν θεωρούνται επιλήψιμες από το κράτος καθώς ο καθένας μπορεί να προσθέσει το όνομα και την διεύθυνση όποιου του αρέσει. Αυτό το θυμάμαι καθώς ένα παράδειγμα, τότε με το σάλο που είχε γίνει με τις ταυτότητες που δεν θα αναγραφόταν το θρήσκευμα όποιοι το θυμούνται η εκκλησία είχε κάνει μια μεγάλη καμπάνια κατά των καινούριων ταυτοτήτων μαζεύοντας υπογραφές. ακόμα και που ο αναγραφόμενος έβαζε την υπογραφή του ως πιστοποίηση της γνησιότητας αναγραφής παρόλα αυτά αυτού του τύπου το "δημοψήφισμα" δεν θεωρήθηκε επιλήψιμο.

Τρι, 04 Σεπ 2007 3:05 am

gaidoura
Έμπειρος
Έμπειρος

Jun 03, 2006
239

Είναι απόλυτα λογικό αυτό που λες...εδώ δεν συγκινούνται μ'άλλα κι άλλα!!!Απλώς νομίζω ότι δεν έχουμε κάτι να χάσουμε και μπορεί να ξεκινήσει μια συζήτηση σε σχέση με αυτά τα θέματα...Smile

Τρι, 04 Σεπ 2007 2:44 pm

danny
Γκουρού
Γκουρού

Nov 04, 2005
514

Σίγουρα είναι πάντα ένας τρόπος να δηλώσεις την θέση σου.
Αναρωτιέμαι πάντως για ποιον λόγο σε αυτήν την συγκέντρωση υπογραφών δεν ζητούν πιο προσωπικά στοιχεία έτσι ώστε να γίνει πιο βάσιμη και να μην αφήνει πολλά περιθώρια για να την προσβάλουν Question

Τρι, 04 Σεπ 2007 10:58 pm

gaidoura
Έμπειρος
Έμπειρος

Jun 03, 2006
239

Όταν λες πιο προσωπικά στοιχεία τι εννοείς;Ότι και αν ρώταγαν πιστεύω θα έβρισκαν κάτι να πουν...Εδώ στους δρόμους βγαίνει τόσος κόσμος και δεν δίνουν σημασία...Μήπως, λοιπόν, δεν θέλουν να ρισκάρουν το να υπογράψουν λιγότεροι αφού δεν θα κάνει αισθητή διαφορά;...Δεν ξέρω...ίσως υπάρχουν μόνο για να μας δίνουν μια ψευδή αίσθηση ότι κάνουμε κάτι...Sad

Τετ, 05 Σεπ 2007 11:52 am

danny
Γκουρού
Γκουρού

Nov 04, 2005
514

Απλά σκεπτόμουν ... δεν ξέρω αν θα ήταν επικίνδυνο να μοιραστείς στοιχεία όπως αριθμός ταυτότητας για παράδειγμα, στο Internet. γενικά το ότι δεν μας περνούν σοβαρά είναι άσχημο. ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα σταματήσει αυτό.

Τετ, 05 Σεπ 2007 6:51 pm

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

πάντως μια ενδιαφέρουσα μορφή "συλλογής υπογραφών" στο θέμα της φαλαινοθηρίας που είχε κάνει η οργάνωση Greenpeace, ήταν σε ένα άρθρο το κείμενο της διαμαρτυρίας και από κάτω, προσκαλούσαν τα μέλη να κάνουν "reply" στο κείμενο-άρθρο, κάνοντας post μια εικόνα, κρατώντας στο χέρι ένα εκτυπωμένο σύνθημα...

Κοινώς,
1)εκτύπωνες σε Α4 ένα μήνυμα π.χ. "Θέλω την Ελλάδα να μπει στη συνθήκη ενάντια στη φαλαινοθηρία!" που στο έδινε για download.
2)Το κρατούσες μπροστά απο μια φωτογραφική ή webcam,
3)έκανες μετά upload την εικόνα με εσένα και το μήνυμα, και την έβαζες στο reply!

Ένας δημιουργικός τρόπος για να πεις "ενυπόγραφα" την θέση σου!

Wink

Πεμ, 06 Σεπ 2007 12:09 am

gaidoura
Έμπειρος
Έμπειρος

Jun 03, 2006
239

...Το κακό είναι ότι ακόμη και αυτό δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο θα το κάνουν όσοι δεν έχουν πρόβλημα να υπογράψουν...Το συγκεκριμένο ξέρεις τι αποτέλεσμα είχε;Απλώς μου φαίνεται, τελικά, όσο απαισιόδοξο και αν ακούγεται, ότι όλο αυτό με τις υπογραφές γίνεται περισσότερο για να το γνωστοποιήσουν σε κάποιο κόσμο και να τον ευαισθητοποίησουν, παρά για να λειτουργήσει ως πίεση...

Ρε παιδιά, κανένα/καμία Κρητικό/ιά να ξέρει για το λιμάνι δεν έχουμε;

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Υποψήφιος για Περιβάλλον ή Θάλασσα.

από Ploutonas
Συζήτηση: ΛΕΣΒΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά Απαντήσεις: 2

Πεμ, 04 Φεβ 2016 12:27 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβληματισμοί και κινητοποιήσεις για...

από icsd08063
Συζήτηση: Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Θεσμικό-Νομικό Πλαίσιο Απαντήσεις: 41

Πεμ, 30 Οκτ 2008 5:07 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Σύρος: Προβληματισμοί και κάλεσμα από...

από ForzaInter
Συζήτηση: Δημοσιογραφική - Συντακτική Ομάδα Απαντήσεις: 2

Τρι, 06 Μάρ 2007 4:10 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Πανεπιστημιακό Άσυλο και Προβληματισμοί

Συζήτηση: Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Θεσμικό-Νομικό Πλαίσιο Απαντήσεις: 123

Τρι, 07 Μάρ 2006 9:40 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Φωτο από το Διάστημα δείχνουν το μέγε...

από kallindria
Συζήτηση: Περιβάλλον, Οικολογία, Ανακύκλωση Απαντήσεις: 0

Κυρ, 12 Ιούν 2005 1:52 am Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics