η ιδέα εξελίσσεται: WebRing φοιτητικών κοινοτήτων κ.ά.

   
   

 Συνεργασία Ελληνικών Student Communities

 
Συγγραφέας η ιδέα εξελίσσεται: WebRing φοιτητικών κοινοτήτων κ.ά.
 
       
Σαβ, 27 Ιαν 2007 7:01 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Τα πρώτα βήματα ενημέρωσης και προώθησης της ιδέας ξεκίνησαν και προσδοκούμε στην συμμετοχική δραστηριοποίηση όσο περισσότερων γίνεται για να υλοποιήσουμε το λεγόμενο "Spirits Within Project"!!

Όπως αναφέρθηκε σε κείμενο-δημοσίευμα που έχει ήδη αναρτηθεί και αναρτάται σιγά σιγά και σε άλλες φοιτητικές κοινότητες:

Παράθεση:
Επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε λοιπόν τη γνώση και να δημιουργηθεί σε ένα πρώτο επίπεδο, μια λίστα με όλες της φοιτητικές κοινότητες/fora/περιοδικά η οποία να αξιοποιείται από τις δυνατότητες του Google Search. Να δημιουργήσουμε μια Μηχανή Αναζήτησης, η οποία θα επιτρέπει σε κάποιον να βλέπει/ψάχνει/βρίσκει νέα και "αφουγκράζεται" την καθημερινότητα και τις εμπειρίες των φοιτητών, από τους ίδιους τους φοιτητές! Θα μπορεί λοιπόν να μαθαίνει για κάποιο τμήμα, ή την πανεπιστημιακή ζωή "εκ των έσω".

Τι φιλοδοξούμε να επιτύχουμε:
1) Ένα πρώτο "πάτημα" συνεργασίας μεταξύ των φοιτητικών πρωτοβουλιών όλης της Ελλάδας, απαλλαγμένο από κάθε κομματικοποιημένο χαρακτήρα, αλλά ουσιαστικό, αυθόρμητο, αυθεντικό.

2) Ένα εύχρηστο εργαλείο που να παρέχει στους ίδιους τους υποψηφίους Λυκείου ενημέρωση και δυνατότητα να μάθουν και να δουν νέα και τεκταινόμενα της φοιτητικής ζωής, πέρα από τις τυπικές πληροφορίες που αναρτώνται ενδεχομένως στις διάφορες ιστοσελίδες τμημάτων!

3) Ένα έμμεσο εργαλείο ποιοτικής αναβάθμισης και αυτο-κριτικής των ίδιων των καταστάσεων και εμπεριών και ιδρυμάτων, καθώς μέσα από δημιουργικό διάλογο μπορεί κανείς να έχει ένα δυνατό "feedback" όπως λέμε του τι συμβαίνει και πώς αντιμετωπίζεται στο κάθε χώρο!


Μέχρι στιγμής, έχουμε εντοπίσει τους 3 παραπάνω κύριους στόχους!

Η διάθεσή μας και η σκέψη μας έγινε εντελώς αυθόρμητα και με κίνητρα, όπως λέμε, να δοθεί μια νέα και διαφορετική ώθηση στην έννοια «φοιτητική κοινότητα» και να μεταφέρουμε παράλληλα τον όρο σε μια σφαίρα πιο ευρεία, για τα ελληνικά δεδομένα. Είμαστε όλοι μας ούτως ή άλλως μέλη ενός ακαδημαϊκού χώρου, νέοι με πάθος για δημιουργία και εκπληκτικές δυνατότητες, τις οποίες μένει να τις ανακαλύψουμε περισσότερο να τις αξιοποιούμε όσο μπορούμε καλύτερα!

Η πρωτοβουλία αυτή ακόμη είναι σε ένα πρώιμο στάδιο, γι’αυτό και δεν έχουμε χαράξει κάποιες καθαρές γραμμές κινήσεων. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να προχωρήσουμε στα εξής βήματα:

Arrow 1) Να συλλέξουμε όσο γίνεται περισσότερους δικτυακούς τόπους από όλη την Ελλάδα, ει δυνατόν από κάθε τμήμα και σχολή ή Πανεπιστήμιο γενικότερα, το οποίο γίνεται σε επίπεδο επίσημων ιστότοπων στο άλλο θυγατρικό project μας στο http://www.google.com/coop/cse?cx=013134826489537718742%3A102i4rxvxiu (Δεν γνωρίζουμε αν έχει υπάρξει ήδη όμοια κίνηση, ωστόσο, αν ναι, θα ήταν χαρά μας να συμμετείχαμε. Αν όχι, τότε είναι επίσης χαρά μας να την προωθήσουμε!!)

Arrow 2) Να εστιάσουμε την προσοχή μας στους δικτυακούς τόπους φοιτητικών κοινοτήτων, με στόχους τους παραπάνω 3 που αναφέρθηκαν. Παράλληλα, θα είναι ενδιαφέρον όλοι αυτοί οι ιστότοποι να ενσωμάτωναν (κώδικας είναι απλός και μπορεί εύκολα να διατεθεί) το συγκεκριμένο Google Custom Search box, και έτσι, θα ήταν μια εύκολη κίνηση δια-σύνδεσης, σε πρώτο επίπεδο ενδεχομένως!

Arrow 3) Σε μια μετέπειτα φάση, θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες διαβουλεύσεις γύρω από την κίνηση αυτή και την δημιουργία σελίδων ανταλλαγής νέων (π.χ. μέσω RSS κλπ), είτε κοινών χώρων συζητήσεων ή συνδέσμων σε topics, κάτι σαν ένα φοιτητικό WebRing όπως λέγεται και αλλού.

Απώτερος στόχος θα μπορούσε να είναι η δημιουργία ενός ενεργού χάρτη-τοπίου φοιτητικών κοινοτήτων, που να επιτρέπει την έκφραση, τη δημιουργική επικοινωνία και ενημέρωση όλων των ακαδημαϊκών χώρων της Ελλάδας. Σε μια πιο «ρομαντική» εκδοχή, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ενιαία συνειδητοποιημένο φοιτητικό κοινό, σε πλαίσια διάθεσης φιλικής και ουσιαστικής συμμετοχής! Ενός ίσως φοιτητικού οργανισμού, όπου θα μπορούσαν να διοργανώνονται και συνέδρια, ημερίδες, συμπόσια ή ανταλλαγές εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά πολύ πιο εύκολα. Και θα μπορούσε να μοιράζεται η γνώση, η τεχνογνωσία, οι εμπειρίες πολύ πιο εύκολα, υπό ένα τέτοιο πρίσμα.

Ίσως πολλά από αυτά ακούγονται ουτοπικά και «μακρινά», αλλά πιστεύουμε πως αξίζει να κάνουμε μια αρχή και να θέσουμε μερικές πρώτες βάσεις σε ένα όραμα που μπορεί να δημιουργήσει ένα ενωτικό πνεύμα προώθησης παράλληλα και της έρευνας και της ίδιας της επαγγελματικής μετέπειτα ζωής!

Αν πιστεύετε λοιπόν πως έστω κάτι από αυτά θα είχε ένα ενδιαφέρον να υλοποιηθεί και να το προωθήσουμε, είστε πάντα ευπρόσδεκτοι και θα χαρούμε να το ξεκινήσουμε και να το εξελίξουμε ακόμη πιο δυναμικά! Αναμένουμε και τις δικές σας προτάσεις φυσικά, καθώς στοχεύουμε στη συμμετοχικότητα και τη δημιουργική διάθεση πάνω απ’όλα!

Έχουμε πιλοτικά ανοίξει μια νέα κατηγορία στο Forum μας, για το ξεκίνημα συζητήσεων πάνω στο θέμα αυτό και άλλες συγενικές ιδέες/ προτάσεις! Θα είναι χαρά μας να σας έχουμε κοντά μας και όσους περισσότερους γίνεται!!
http://my.aegean.gr/web/forum-36.htmlΑναμένουμε με χαρά τις απόψεις, προτάσεις, σκέψεις σας!
Spread the Word!!!

     
 
       
Τετ, 31 Ιαν 2007 4:32 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


zero_tolerance
Έμπειρος
Έμπειρος


Mar 20, 2005
349


Φοβερή η ιδέα σας παίδες!

Αν μη τι άλλο, η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει πάρα πολλά πράγματα να συζητήσει, τόσο όσον αφορά το θέμα της παιδείας όσο και της κοινωνίας (ώρα μηδέν Poke Tounge ) μας.

Ίσως με αυτόν τον τρόπο να δοθεί και η απαραίτητη ώθηση στις ραδιοφωνικές, μουσικές, κινηματογραφικές, φωτογραφικές ομάδες αφού θα βρούν έναν χώρο ανταλλαγής ιδεών και απόψεων απο όλη την Ελλάδα!

Να μας κρατάτε ενήμερους! Wink

     
 
       
Τετ, 31 Ιαν 2007 12:01 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Όλα αυτά και άλλα πολλά παρόμοια τα έχουμε σκεφθεί κάπως αγαπητέ zero_tolerance!! Η προσπάθεια αυτή ωστόσο είναι έντονα συμμετοχική και χωρίς τη βοήθεια από όσο περισσότερους γίνεται, δεν μπορούμε να επιτύχουμε πολλά!!

Το καλό είναι πως ήδη έχουν γίνει μερικές αναφορές και αναζητούμε συνεργάτες, ώστε να έχουμε και την τεχνογνωσία και την εμπειρία αλλά πάνω απ'όλα τη διάθεση για κάτι τέτοιο. Επίσης, σημαντικό στοιχείο στην όλη προσπάθεια ενδεχομένως να αποτελέσει σχολές που είναι λιγότερο "δικτυωμένες", από πλευράς φοιτητικών πρωτοβουλιών! Πρέπει επίσης να διασφαλιστεί μια όσο γίνεται διαφάνεια και αντικειμενικότητα στις κρίσεις και στην όλη προσπάθεια!

Ήδη μέσα από τη Σελίδα Αναζήτησης http://my.aegean.gr/web/search.html του myAegean δίνεται σε όλους η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν αναζητήσεις σε ήδη μια μεγάλη λίστα από ιστότοπους!

Αν χρειαστεί, μπορούμε να δημιουργήσουμε και ένα αυτόνομο ίσως website για το σκοπό αυτό. Σύντομα θα υπάρξουν ειδικές σελίδες με τον κώδικα όπου μπορούν όλοι να ενσωματώσουν στη σελίδα τους, ώστε να έχουν το Google Custom Search Box!!

Με φιλικούς χαιρετισμούς, και με την προτροπή σε όλους να "κυκλοφορήσετε" το νέο και να μας βοηθήσετε!!
Ήδη ετοιμάζεται και επίσημο Δελτίο Τύπου για να σταλθεί στα ΜΜΕ και σε κάθε σχετικό φορέα!

     
 
       
Παρ, 30 Μάρ 2007 5:19 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Παραθέτουμε τα κομμάτια κώδικα σε HTML που μπορείτε να τοποθετήσετε στην ιστοσελίδα σας για να εμφανίσετε το Search Box κι εσείς!!

Στην ανανεωμένη σελίδα "Αναζήτηση": http://my.aegean.gr/web/search.html

Για την αναζήτηση στα sites του Πανεπιστημίου Αιγαίου:
Κώδικας:
<!-- Google CSE Search Box Begins -->
<form id="searchbox_013134826489537718742:6qyqn_pwyjm"  target="_blank" action="http://www.google.com/search">
<input type="hidden" name="cx" value="013134826489537718742:6qyqn_pwyjm" />
<input type="hidden" name="cof" value="FORID:0" />
<input name="q" type="text" size="40" />
<input type="submit" name="sa" value="Search" />
<img src="http://www.google.com/coop/images/google_custom_search_smnar.gif" alt="Google
Custom Search" />
</form>
<!-- Google CSE Search Box Ends -->


Για αναζήτηση στα sites Φοιτητικών Κοινοτήτων σε όλη την Ελλάδα:
Κώδικας:
<!-- Google CSE Search Box Begins  -->
<form id="searchbox_013134826489537718742:fdkfkxkfn-8" target="_blank" action="http://www.google.com/search">
<input type="hidden" name="cx" value="013134826489537718742:fdkfkxkfn-8" />
<input type="hidden" name="cof" value="FORID:0" />
<input name="q" type="text" size="40" />
<input type="submit" name="sa" value="Search" />
<img src="http://www.google.com/coop/images/google_custom_search_smnar.gif" alt="Google Custom Search" />
</form>
<!-- Google CSE Search Box Ends -->


Δοκιμάστε και πείτε μας αν όλα είναι ΟΚ και αν πάλι έχετε κάποιο πρόβλημα, εδώ είμαστε και πάλι!! Smile Big Ups

     
 
       
Δευ, 21 Μάϊ 2007 8:58 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Με χαρά προσέξαμε την πρώτη κίνηση αλληλο-συνεργασίας!!

Στο http://venus.cslab.aueb.gr/forum/ το Φόρουμ της On-line κοινότητας των φοιτητών Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), στο κάτω μέρος των σελίδων έχει ενσωματωθεί search box που ψάχνει στις φοιτητικές κοινότητες! Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά για το ενδιαφέρον τους και την πρόθυμη συμβολή τους στην ενίσχυση των δεσμών αυτών!

Για την ενημέρωση επίσης όλων, έχει δημιουργηθεί επίσης μια υπηρεσία Μηχανής Αναζήτησης, που αναζητά στα sites των ελληνικών πανεπιστημίων (σιγά σιγά μαζεύουμε και μεγαλώνει η λίστα)!!

Αν θέλουμε να ψάξουμε σε όλους τους επίσημους κόμβους των Πανεπιστημίων, τότε, υπάρχει ένας άλλος κώδικας εδώ:
Κώδικας:
<!-- Google CSE Search Box Begins  -->
  <form id="searchbox_013134826489537718742:102i4rxvxiu" action="http://www.google.com/cse">
    <input type="hidden" name="cx" value="013134826489537718742:102i4rxvxiu" />
    <input type="hidden" name="cof" value="FORID:0" />
    <input name="q" type="text" size="40" />
    <input type="submit" name="sa" value="Search" />
    <img src="http://www.google.com/coop/images/google_custom_search_smnar.gif" alt="Google Custom Search" />
  </form>
<!-- Google CSE Search Box Ends -->

Ο παραπάνω κώδικας ψάχνει μέχρι στιγμής στους εξής κόμβους (περιλαμβάνοντας όλα τα sub-domains και άλλες σελίδες!):
*.aueb.gr/*
*.eap.gr/*
*.uoa.gr/*
*.ntua.gr/*
*.aegean.gr/*
*.auth.gr/*
*.upatras.gr/*
*.uom.gr/*
*.uoc.gr/*
*.duth.gr/*
*.ionion.gr/*

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προσθήκη φοιτητικών ραδιοφωνικών σταθ...

από inertia
Συζήτηση: HowTo, Tutorials, Οδηγίες, Συμβουλές Απαντήσεις: 0

Τρι, 15 Ιαν 2019 3:32 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Οργανωσιακή εντροπία φοιτητικών συνελ...

από iakwvos95
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Τετ, 27 Δεκ 2017 12:04 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Εφαρμογή (WebPLAYER) για απευθείας στ...

από inertia
Συζήτηση: HowTo, Tutorials, Οδηγίες, Συμβουλές Απαντήσεις: 0

Τρι, 28 Νοέ 2017 7:46 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ιδέα-πρωτοβουλία για ομάδα χορού Rock...

από maryjane
Συζήτηση: ΡΟΔΟΣ - Φοιτητικές Ομάδες Απαντήσεις: 3

Πεμ, 04 Σεπ 2014 1:47 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ιδέα για βάση με σημειώσεις, μαθήματα...

από inertia
Συζήτηση: Idea Pool - Ιδέες, Προτάσεις, mini-Projects Απαντήσεις: 9

Παρ, 17 Φεβ 2012 12:23 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics