Για ακόμη μια εβδομάδα και οι συντάκτες του MixGrill.gr μας κρατούν συντροφιά στο MyAegean στα νερά του Αιγαίου και σε όλο τον κόσμο! Συνεχίζουμε λοιπόν με νέα, φρέσκιες κυκλοφορίες, σχολιασμούς της επικαιρότητας και πολλές μουσικές διαδρομές! Καλά μουσικά ταξίδια!
Η περασμένη εβδομάδα κύλησε χωρίς άρθρο μας στο "My Aegean", μιας και ήταν δύσκολο να γράψουμε κάτι με όλα όσα γίνονταν γύρω μας…
Όπως ήταν φυσιολογικό, το "Xmas mix grill party" αναβλήθηκε λόγω των γεγονότων και μεταφέρεται σε νέα ημερομηνία, για την οποία θα σας ενημερώσουμε σύντομα.


Από τη Δευτέρα 15/12 έχει ξεκινήσει ένας νέος Διαγωνισμός με δώρα : 100 mix grill CDs mixed by dachill. Έτσι, μέχρι την Κυριακή 28/12 στις 18:00 μπορείς να μας στείλεις στο mixgrill@gmail.com τουλάχιστον 3 albums (Ελληνικής ή ξένης παραγωγής), τα οποία ξεχώρισαν μέσα στη χρονιά για σένα. Από αυτά τα e-mails θα προκύψει η Λίστα με τα Καλύτερα της χρονιάς, σύμφωνα με όλους εσάς. Στις 28/12 θα γίνει η κλήρωση και οι νικητές θα ενημερωθούν με e-mail. Για δοκίμασε την τύχη σου… Διάβασε περισσότερα στη σελίδα που θα βρεις εδώ.
Τα "Night Shift" είναι μία σειρά συναυλιών, στις οποίες το κοινό μπορεί να διαλέγει τρία συγκροτήματα, καλλιτέχνες ή DJs από το κατάλογο των καλλιτεχνών της Shift Records και της Sound of Everything για να εμφανιστούν ζωντανά σε clubs/bars της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας των 2 Εταιρειών στο MySpace. Αυτή την Πέμπτη 18/12, στο Gagarin, στο πλαίσιο των "Night Shift" εμφανίζονται οι : Transistor, GAD & Sleepin Pillow με εισιτήριο μόλις 12 Ευρώ.
Πριν λίγες ημέρες, 3 συντάκτες του "mixgrill.gr" βρέθηκαν στο studio που ηχογραφεί ένα από τα νέα και πολύ ελπιδοφόρα Ελληνικά συγκροτήματα : οι Transistor. Με τη συνοδεία αρωματικού καφέ και των απαραίτητων εδεσμάτων, για 2 ωρίτσες περίπου είχαμε μια πολύ ζεστή και όμορφη κουβέντα, την οποία μπορείτε να διαβάσετε και να ακούσετε – αν θέλετε – στην ιστοσελίδα που θα βρείτε εδώ.
Πολύ μεγάλη επιτυχία γνωρίζει το ομώνυμο ντεμπούτο των Fleet Foxes στις Λίστες με τα Καλύτερα του 2008. Ο ομώνυμος δίσκος των Αμερικανών folkers κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των Καλύτερων albums του 2008. Δεν μπορούμε να πούμε ακόμη είναι μέσα στα καλύτερα της χρονιάς για εμάς. Μπορεί να φταίει ότι δεν είμαστε τόσο κοντά σε αυτό το είδος της μουσικής, μπορεί απλά να μη μας έχει πει κάτι ακόμη αυτό το album... Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι ευχάριστο να βλέπεις σε τόσο ψηλές θέσεις νέα και μπορώ να πω άσημα - όσον αφορά το hype γύρω από αυτά – συγκροτήματα. Άκουσε τους στον σύνδεσμο που θα βρείτε εδώ.
Αναμφισβήτητα, οι Σκωτσέζοι Glasvegas κυκλοφόρησαν έναν από τους καλύτερους δίσκους του 2008! Το "A Snowflake Fell (And It Felt Like a Kiss)" είναι ένα Χριστουγεννιάτικο mini album, που κυκλοφόρησε το συγκρότημα την 1η του Δεκέμβρη. To "Please come back home" είναι το 1ο single του δίσκου και θυμίζει βέβαια τα τραγούδια, που λατρέψαμε από το φετινό ομώνυμο album τους. Άκουσε το στον σύνδεσμο που θα βρείτε εδώ.
Σύμφωνα με όσα γράφει ο XFM, το νέο album των Franz Ferdinand "Tonight: Franz Ferdinand" έχει στοιχεία από την Αφρικάνικη μουσική. Μάλιστα, ο Alex Kapranos δήλωσε στον XFM τα εξής : "We're one of these bands that are always gonna sound the same no matter what we do, but there are other influences there. I guess the drums are a little different, Paul has been listening to a lot of African stuff so that's gonna come through."
Περισσότερα, στο mix grill - www.mixgrill.gr.
Θα τα ξαναπούμε την πρώτη εβδομάδα του ’09. Καλά Χριστούγεννα και καλή, ήρεμη και χωρίς βία νέα χρονιά!
mix grill επιλογές - 16/12/2008
Ήδη τα περισσότερα μουσικά έντυπα έχουν δημοσιεύσει τις Λίστες με τα «Καλύτερα του 2008». Για να πάρουμε μια γεύση παρακάτω :
Rolling Stone
01 TV on the Radio: Dear Science
02 Bob Dylan: Tell Tale Signs — The Bootleg Series Vol. 8
03 Lil Wayne: Tha Carter III
04 My Morning Jacket: Evil Urges
05 John Mellencamp: Life, Death, Love and Freedom
NME
01 MGMT - Oracular Spectacular
02 TV On The Radio - Dear Science
03 Glasvegas - Glasvegas
04 Vampire Weekend - Vampire Weekend
05 Foals - Antidotes
Mojo
01 Fleet Foxes - Fleet Foxes
02 The Last Shadow Puppets - The Age Of The Understatement
03 Paul Weller - 22 Dreams
04 Bon Iver - For Emma, Forever Ago
05 Nick Cave & The Bad Seeds - Dig, Lazarus, Dig!!!
Q Magazine
01 Kings of Leon – Only by the night
02 Fleet Foxes – Fleet Foxes
03 Coldplay – Viva La Vida or Death and all his friends
04 Vampire Weekend – Vampire Weekend
05 Glasvegas - Glasvegas
Spin
01 TV on the Radio – Dear Science
02 Lil Wayne – Tha Carter III
03 Portishead – Third
04 Fucked Up – The Chemistry of Common life
05 Fleet Foxes – Fleet Foxes