Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Τμήμα Περιβάλλοντος-->Πρωτοετής! |
|
|
τμ. Περιβάλλοντος |
| Συγγραφέας |
Τμήμα Περιβάλλοντος-->Πρωτοετής! |
| |
|

olario
Ψαρούκλα

Aug 25, 2010
5
|
|
Παιδιά καλησπέρα!
Από σήμερα είμαι και επίσημα πλεον φοιτήτρια στο τμήμα Περιβάλλοντος!Καλώς σας βρήκα λοιπόν
Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου δώσει όμως κάποιες διευκρυνήσεις.
Είμαι εξαιρετικά άσχετη όσον αφορά τα μαθηματικά και επειδη είδα οτι από το πρώτο εξάμηνο το γλεντάμε εκεί,θέλω να ρωτήσω κατά πόσο θα μου είνα εφικτό να παρακολουθήσω.Σαφώς και θεωρούνται κάποια πράγματα δεδομένα,αλλά γίνονται έστω κάποιες επισημάνσεις;
Επίσης,είδα στο site του τμήματος ότι σε κάθε μάθημα έχει θεωρία και εργαστήρια.Από ότι ξερω στα εργαστήρια μπορείς να κάνεις συγκεκριμένες απουσίες.Τι σοι εργαστήρια έχει στα μαθηματικά και στη φυσική;Το μάθημα πως ακριβώς γίνεται;Σχολείο φάση?  Ασκησούλες και τα λοιπα;
Είμαι από Αθήνα και θέλω να πηγαίνω τουλάχιστον μία φορά το μήνα (για συναυλίες μη φανταστείτε:P).To πρόγραμμα δεν είναι στανταρ έτσι;Για να ξέρω πότε θα μπορώ να την κάνω!
Αν κάποιος φοιτητής από αυτό το τμήμα μπορούσε να με βοηθήσει εκτός απο εδώ ας μ στείλει πμ να του δώσω το μσν μου
τενκιου τενκιου τενκιου
|
|
|
|
| |
|
|
|
χαχα πλακα εχεις!!! δεν ειναι λυκειο το πανεπιστημιο!! βασιζομαστε να σου πω πανω στις παρακολουθησεις και τις σημειωσεις! και οι καλυτερες ειναι οι δικες σου!! μην παιρνεις απο τις παραταξεις δεν ειναι καλες. δεν ειμαι περιβαλλον, ειμαι κοινωνιολογια, αλλα οι συμβουλες μου ειναι γενικες!
γνωμη μου ειναι, οτι καλο θα ναι να αφησεις τις συναυλιες, καλη η διασκεδαση, αλλα κοιτα και τα μαθηματα... οι περισσοτεροι ξεγελιουνται και τα αφηνουν, φοιτητικη ζωη και ετσι, και οι σπουδες μενουν πισω....
εσυ ειναι τι θελεις να κανεις και που θελεις να δωσεις βαρυτητα! αλλαζει τελειως η κατασταση στο πανεπιστημιο, δεν ειναι κανεις απο πανω σου, να σου βαζει ασκησεις να σου λεει εισα αδιαβαστος. εδω τεσταρονται οι γενικες γνωσεις σου και οι ειδικες και οι εργασιες σου ειναι αλλου επιπεδου με αλλους κανονες! ειναι διαφορετικες και πανω σε αλλο επιπεδο...
καλη ειναι η διασκεδαση, μην σε τρομαζω, ολα να τα κανεις! αλλα μην εισαι με το σκεπτικο, θα διασκεδασω πρωτα και μετα θα διαβασω!! γιατι μπορει να μην μενεις σε μαθηματα, αλλα δεν θες να συσσωρευονται και να μην μπορεις να τα περασεις!!!
|
|
|
|
| |
|

olario
Ψαρούκλα

Aug 25, 2010
5
|
|
πωπω μια κακιαααα
οχι νταξει πλακα κανω απλα με προσγειωσες αποτομα..
αφηστε με ησυχη..............
να σε ρωτησω μηπως ξερεις
επειδη ειμαι παντελως ακυρη
που μπορω να δω ο αποφοιτος καθε τμηματος τι μεταπτυχιακα μπορει να κανει;Δεν εννοω αυτα που ανηκουν στο τμημα του
|
|
|
|
| |
|
|
|
δεν ειναι κακια!!! και συγνωμη αν φανηκε ετσι!! εχεις δικιο ζητω συγνωμη!!! απλα θα τα δεις και συ και δεν θα σου αρεσουν.... πολλα αλλαζουν εδω και περα....
ο αποφοιτος καθε τμηματος μπορει να κανει μεταπτυχιακα αναλογα με το πανεπιστημιο που θελει και τι εχει στο μυαλο του να κανει.
πχ
εγω ειμαι κοινωνιολογος με κατευθυνση την εφαρμοσμενη κοινωνιολογια και στοχο εγκληματολογια και νομικα. μπορω να μεινω μυτιληνη να κανω ενα μεταπτυχιακο που εχει εγκληματολογια, να παω παντειο, η κρητη.
μεταπτυχιακα υπαρχουν πολλα, εσυ ειναι να βρεις την κλιση σου. μπορει να μην ειναι αμεσα συνυφασμενο με αυτο που θες αλλα κατι παρεμφερες που να σε ενδιαφερει. εχει αρκετα καλα μεταπτυχιακα το νησι! πολλοι της σχολης σου μενουν και κανουν μεταπτυχιακα και διδακτορικα! ειναι νωρις ακομη!! βρες την κλιση σου!
|
|
|
|
| |
|

olario
Ψαρούκλα

Aug 25, 2010
5
|
|
μη ζητας ρε συγγνωμη!σιγα!  εβριθινκ ισ φαιν
ναι νομιζω πιανω τι λες!
η αληθεια ειναι οτι ειμαι εξαιρετικα ενθουσιασμενη με τη σχολη και το μονο που με κραταει λιγο ειναι οι παρεες μ π θα μεινουν πισω..Για αυτο και σου λεω οτι θελω να κατεβαινω μια φορα το μηνα εστω
Εγω που θελω να γινω μετεωρολογος προφανως θα μπορω αφου υπαρχει τετοιο μαθημα στη σχολη μ ετσι;
τι ετος εισαι εσυ;
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
olario έγραψε:
μη ζητας ρε συγγνωμη!σιγα! εβριθινκ ισ φαιν
ναι νομιζω πιανω τι λες!
η αληθεια ειναι οτι ειμαι εξαιρετικα ενθουσιασμενη με τη σχολη και το μονο που με κραταει λιγο ειναι οι παρεες μ π θα μεινουν πισω..Για αυτο και σου λεω οτι θελω να κατεβαινω μια φορα το μηνα εστω |
Η αλήθεια είναι (θα το δεις και ιδίοις όμμασι) πως στο 1ο έτος υπάρχει έντονα το δέσιμο με φίλους και παρέες "προ-Uni", μα σίγουρα και στην "εντός-Uni" εποχή ("uni" = "university") θα ανακαλύψεις πολλούς νέους φίλους-φίλες για να κάνετε όμορφα πράγματα και παρέες!
Προσπάθησε θα πρότεινα να κρατήσεις ισορροπίες όσο μπορείς, εννοώντας πως και το να φεύγεις πολύ συχνά μπορεί να σου στερήσει το δέσιμο που μπορεί να πετύχεις στην καθημερινότητά σου στο νησί.. τπτ δεν είναι απόλυτο εννοείται! Όλα είναι καθαρά στην δική σου κρίση, η γνώμη-σκέψεις μας είναι απλώς χάριν κουβέντας!
Όσο για αυτό που ανέφερες:
olario έγραψε:
Εγω που θελω να γινω μετεωρολογος προφανως θα μπορω αφου υπαρχει τετοιο μαθημα στη σχολη μ ετσι; |
νομίζω πως θα βρεις πολύ ενδιαφέρουσες συγκυρίες, μιας και απ'όσο γνωρίζω, υπάρχει και μια υπέροχη φοιτητική μετεωρολογική ομάδα που δραστηριοποιείται ενεργά στο νησί!! Ελπίζουμε πολύ σύντομα να δώσουν και τα ίδια τα παιδιά το παρόν, μες στη νέα χρονιά, με μερικές πολύ όμορφες ιδέες που έχουν πέσει κατά καιρούς!! stay tuned! 
|
|
|
|
| |
|

slide
Γκουρού

Nov 04, 2008
772
|
|
olario έγραψε:
...Επίσης, είδα στο site του τμήματος ότι σε κάθε μάθημα έχει θεωρία και εργαστήρια. Από ότι ξερω στα εργαστήρια μπορείς να κάνεις συγκεκριμένες απουσίες. Τί σοϊ εργαστήρια έχει στα μαθηματικά και στη φυσική; |
Τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο γενικά χωρίζονται στο θεωρητικό μέρος, το οποίο καλύπτεται από τις παραδόσεις (τρίωρες ή τετράωρες διαλέξεις από τον διδάσκοντα), και το εργαστηριακό/φροντιστηριακό μέρος, όπου οι φοιτητές καλούνται να εκτελέσουν κάποιες ασκήσεις που βασίζονται στη θεωρία, ανάλογα με τη φύση του κάθε μαθήματος.
Αναφορικά με τα μαθήματα βασικών επιστήμων -μαθηματικά, φυσική, βιολογία ή χημεία- αυτά στις περισσότερες σχολές προσφέρονται στα πρώτα έτη για τη δημιουργία ενός θεωρητικού υπόβαθρου πάνω στο οποίο θα αναπτυχθούν τα υπόλοιπα μαθήματα.
Επομένως, οι διαλέξεις κατά τη διάρκεια του εξαμήνου προχωρούν σε αρκετό εύρος και βάθος, τουλάχιστον για τα δεδομένα που έχουν συνηθίσει οι περισσότεροι μαθητές στο λύκειο.
Για να βοηθηθούν οι φοιτητές στη μελέτη τους ώστε να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις, τα περισσότερα τμήματα έχουν προσθέσει επιπλέον ώρες σε αυτά τα μαθήματα - συνήθως αυτές ονομάζονται φροντιστήρια ή υποβοηθούμενη αυτοδιδασκαλία.
Κατά τη διάρκεια αυτών λύνονται ασκήσεις από τον διδάσκοντα, που συνήθως αφορούν στο κομμάτι της θεωρίας που καλύπτει η εβδομαδιαία διάλεξη - πρακτικά, τα φροντιστήρια αρκετές φορές αποκτούν διαφορά φάσης με τη θεωρία, ανάλογα με τις ανάγκες του μαθήματος.
Από τον φοιτητή απαιτείται να προσπαθεί να κατανοήσει το θεωρητικό μέρος πάνω στο οποίο βασίζονται οι μεθοδολογίες, να διαβάζει και να ξαναλύνει τις ασκήσεις μόνος του και ίσως να εξασκείται επιπλέον με προαιρετικές ή υποχρεωτικές σειρές ασκήσεων που θα παρέχει ο διδάσκοντας.
Αυτό είναι το "γενικό και επίσημο" πλαίσιο - δε χρειάζεται ανησυχία, μέσα στο πρώτο εξάμηνο όλοι οι πρωτοετείς καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα στο πανεπιστήμιο.
Από εκεί και πέρα, όλα είναι θέμα προσωπικών επιλογών, να σκεφτείς τί σ'ενδιαφέρει και τί πραγματικά θέλεις να κάνεις, αυτό είναι που πρέπει να θυμάσαι. Ισχύει απόλυτα αυτό που σου είπε παραπάνω η κοπέλα: καλείσαι να πάρεις πρωτοβουλίες.
olario έγραψε:
Είμαι εξαιρετικά άσχετη όσον αφορά τα μαθηματικά...πού μπορω να δω ο αποφοιτος κάθε τμήματος τί μεταπτυχιακά μπορει να κάνει; |
Και κάτι ακόμα, θετικές σκέψεις και μικρά βήματα.
Δεν έχει νόημα να ανησυχείς από τώρα για τα μαθήματα και τα μεταπτυχιακά! 
|
|
|
|
| |
|
|
|
k egw protoeths eimai paidia.. na sas pw thn alhtheia den agxwnomai katholou oute gia thn 1h mera oute gia parees eimai sigourh oti tha vrw polla paidia gia parea..!!! exw valei stoxo na diavazw wste na teleiwsw se 4 xronakia.. einai akatorthwto????
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
tyxaio_1 έγραψε:
k egw protoeths eimai paidia.. na sas pw thn alhtheia den agxwnomai katholou oute gia thn 1h mera oute gia parees eimai sigourh oti tha vrw polla paidia gia parea..!!! exw valei stoxo na diavazw wste na teleiwsw se 4 xronakia.. einai akatorthwto???? |
Όλα καλά θα πάνε, είναι σίγουρο!
Όσο για τους στόχους σου, ασφαλώς και δεν είναι ακατόρθωτοι! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να έχεις σθένος, σκληρή δουλειά κι επιμονή. Με το απαραίτητο "commitment" σε αυτό που ποθείς κι αγαπάς, πάντοτε το πετυχαίνεις!
Καλές σπουδές και καλή 'διαμονή' στην παρεούλα μας! 
|
|
|
|
| |
|
|
|
Εγώ πάντος και μια φίλη μου, έχουμε γράψει σημειώσεις για κάποια μαθήματα του Περιβάλλοντος με απίστευτα όμορφο τρόπο (καλύτερο από των φοιτητικών κομμάτων) και τις πουλάμε σε απίστευτα χαμηλές τιμές! Έχω ετοιμάσει και ένα Σι-Ντι για το μάθημα της χημείας για το 2ο εξάμηνο που δίνει τις απαντήσεις ανάλογα με τα νούμερα που θα φτιάξεις στο εργαστήριο...
Και κάτι τελευταίο...πατήστε ΕΔΩ όσοι είστε Περιβαλλοντολόγοι!
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |