Πρωτοετείς -> Σύρος. Ας γνωριστούμε.

ΣΥΡΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά

Συγγραφέας Πρωτοετείς -> Σύρος. Ας γνωριστούμε.

Δευ, 05 Σεπ 2011 1:04 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

suspicious_mind έγραψε:
λοιπον λοιπον, στηριζω και εγω inertia! παμε για συναντηση τις μερες του φεστιβαλ.. Smile

Ok! την εβδομάδα 12-18 Σεπτεμβρίου όσοι θα'στε στο νησί κανονίζουμε να βρεθούμε!
Smile

..ξενάγηση στους χώρους του Πανεπιστημίου, βολτούλα, συζητήσεις! Smile
Cool

_____

Σημείωση: όσοι κιόλας νοικιάσατε σπίτι, μπείτε νωρίς-νωρίς στην λογική της ανακύκλωσης! Smile Στην είσοδο του 1ου Γυμνασίου, μπροστά από το Αμφιθέατρο υπ...γής υλικού:

και αξιοποιούνται κατά κόρον από όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα! Smile

Πεμ, 08 Σεπ 2011 1:01 am

pennou
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Sep 07, 2011
5

Γεια χαρά παιδιά!Είμαι κι εγώ ένα ακόμη ''ψαράκι στην όμορφη Σύρο''! Smile
Ονομάζομαι Πέννυ και είμαι από Πελοπόννησο και συγκεκριμένα από το Άργος.
Είμαι πολύ χαρούμενη που πέρασα σε αυτή τη σχολή και πανέτοιμη για την περίφημη φοιτητική ζωή! Happy
Την επόμενη εβδομάδα θα έρθω Σύρο για την εγγραφή..κάτι πήρε το μάτι μου για πάρτυ υποδοχής των πρωτοετών?Γιατί είμαι μέσα! Razz
Α!Επίσης γνωρίζουμε τι θα γίνει με το θέμα των καταλήψεων στη συγκεκριμένη σχολή?

Πεμ, 08 Σεπ 2011 1:28 am

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

pennou έγραψε:
Γεια χαρά παιδιά!Είμαι κι εγώ ένα ακόμη ''ψαράκι στην όμορφη Σύρο''! Smile
Ονομάζομαι Πέννυ και είμαι από Πελοπόννησο και συγκεκριμένα από το Άργος.
Είμαι πολύ χαρούμενη που πέρασα σε αυτή τη σχολή και πανέτοιμη για την περίφημη φοιτητική ζωή! Happy
Την επόμενη εβδομάδα θα έρθω Σύρο για την εγγραφή..κάτι πήρε το μάτι μου για πάρτυ υποδοχής των πρωτοετών?Γιατί είμαι μέσα! Razz
Α!Επίσης γνωρίζουμε τι θα γίνει με το θέμα των καταλήψεων στη συγκεκριμένη σχολή?

pennou καλώς μας όρισες (και είσαι και κάτω απ'τ'αυλάκι!) Smile

Το πάρτυ υποδοχής γίνεται ακόμη πιο αργά, κάπου μέσα-τέλη Οκτώβρη, μην βιάζεστε! Ασφαλώς και θα'σαι μέσα, όλη η σχολη βασικά θα'ναι, μιας και από τα πιο "highlights" της χρονιάς, LOL Smile Συναντησούλα λέμε για χαλαρό καφεδάκι και γνωριμία, την επόμενη εβδομάδα! Γίνεται και το Διεθνές Φεστιβάλ & Φόρουμ AnimaSyros 4.0! Θα γίνει (απλώς) πανικός, γιατί έχει πάρα πολλά καλούδια!
Μεταξύ αυτών, εκπρόσωποι από Pixar & Dreamworks, κι όχι μόνο! Wink a-must-see!

Αν είσαι από την άλλη εβδομάδα, θα βρεις κι άλλους πρωτοετείς σίγουρα! Οπότε, ψήσου! Smile

Παρ, 09 Σεπ 2011 4:04 pm

Elouros
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Jul 10, 2011
38
Τόπος: Κως

Καλωσόρισες Pennou!!! Happy Άντε, έτσι, να υπάρχει συμμετοχή από τα ψαράκια της Σύρου!!! Smile Το νησί πιστεύω θα σου αρέσει πολύ..! Smile

Παιδιά, εγώ δυστυχώς δεν θα είμαι στο νησάκι μας για εγγραφή μεταξύ 12 - 18, αν και προσπάθησα πολύ! Sad Οικογενειακά βάρη βλέπεται..! Poke Tounge Φεύγει ο twin bro να βρει σπιτάκι στο Ρέθυμνο και για καμιά βδομάδα θα κάνω baby sitting στον μικρούλη μας...! ( Καλά θα περάσουμε Twisted Evil ) Οπότε, έτσι θα είμαι στο νησί για εγγραφή γύρω στις 24 και αναλόγως του πότε αρχίζουμε μαθηματάκια, ίσως και να παραμείνω..! (Ειδικά αν βρω παρέα Rolling Eyes ) Smile

Inertia, το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό μόλις είδα τους κάδους ανακύκλωσης ήταν: Όντως γίνεται ανακύκλωση??? Confused Εννοώ, εδώ σε εμάς, έχουν γεμίσει το νησί από άκρη σε άκρη με παρόμοιους κάδους (ακόμα και συμπιεστές ανά δυο τετράγωνα έχουμε, αλλά άσχετο αυτό, anyway) αλλά ανακύκλωση ουσιαστικά δεν γίνεται...! Είναι fake..! Το ψάξαμε πολύ και εν τέλει τα σκουπίδια καταλήγουν στην ίδια χωματερή με αυτά των κοινών κάδων..! Look Round Greece το μεγαλείο σου..! Angry Οκ, σίγουρα δεν είναι κόπος να διαχωρίζουμε τα σκουπίδια και να τα πετάμε στους ανάλογους κάδους, απλά ρωτάω γιατί μου φαίνεται και κρίμα, αλλά και κοροιδία..! (Πως μπαίνουν αυτά τα διαλυτικά, πάντα ξεχνάω..! Blush Poke Tounge )

Παρ, 09 Σεπ 2011 4:29 pm

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

Elouros έγραψε:
Παιδιά, εγώ δυστυχώς δεν θα είμαι στο νησάκι μας για εγγραφή μεταξύ 12 - 18, αν και προσπάθησα πολύ! Sad Οικογενειακά βάρη βλέπεται..! Poke Tounge Φεύγει ο twin bro να βρει σπιτάκι στο Ρέθυμνο και για καμιά βδομάδα θα κάνω baby sitting στον μικρούλη μας...! ( Καλά θα περάσουμε Twisted Evil ) Οπότε, έτσι θα είμαι στο νησί για εγγραφή γύρω στις 24 και αναλόγως του πότε αρχίζουμε μαθηματάκια, ίσως και να παραμείνω..! (Ειδικά αν βρω παρέα Rolling Eyes ) Smile

Elouros δεν πειραζει, αν ειναι όσοι βρεθούν 12-18 ας κάνουμε μια μες στις μερες (αν και όσοι το θέλετε) και έπειτα, μετά τις 24 που θα'σαι κι εσύ, γίνεται σιγουρα άλλη μια ώστε να βολέψει γενικά)!! Είναι καλά κάπως έτσι?

Στείλτε αν έχετε προτάσεις κι άλλες! Smile

_______

(τα διαλυτικά μπαίνουν με shift + 'το πλήκτρο του τόνου') Cool

_______

Elouros έγραψε:
Inertia, το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό μόλις είδα τους κάδους ανακύκλωσης ήταν: Όντως γίνεται ανακύκλωση??? Confused Εννοώ, εδώ σε εμάς, έχουν γεμίσει το νησί από άκρη σε άκρη με παρόμοιους κάδους (ακόμα και συμπιεστές ανά δυο τετράγωνα έχουμε, αλλά άσχετο αυτό, anyway) αλλά ανακύκλωση ουσιαστικά δεν γίνεται...! Είναι fake..! Το ψάξαμε πολύ και εν τέλει τα σκουπίδια καταλήγουν στην ίδια χωματερή με αυτά των κοινών κάδων..! Look Round Greece το μεγαλείο σου..! Angry Οκ, σίγουρα δεν είναι κόπος να διαχωρίζουμε τα σκουπίδια και να τα πετάμε στους ανάλογους κάδους, απλά ρωτάω γιατί μου φαίνεται και κρίμα, αλλά και κοροιδία..!

Ισχύει αυτό με την ανακύκλωση ναι. Είναι πρόσφατη προσπάθεια με τη συνεργασία όλων των 3 δήμων του νησιού (πριν γίνει ένας ενιαίος λόγω "Καλλικράτη") και υπάρχουν καθημερινά ειδικά οχήματα που συλλέγουν υλικό από τους κάδους. Ανακύκλωση πλαστικού-μπουκαλιών δεν γίνεται στο νησί και πηγαίνουν στην Αττική (απ'όσο γνωρίζω μέχρι στιγμής), αλλά είναι μια πρόσφατη και σημαντική προσπάθεια! Φαίνεται πως λειτουργεί προς το παρόν, ικανοποιητικά!

Ένα άρθρο που πέτυχα:
Παράθεση:
Σύρος: Το νησί της ανακύκλωσης
Μέχρι πρότινος, όταν ακούγαμε «Σύρος», στο μυαλό μας έρχονταν ο Μάρκος Βαμβακάρης, τα λουκούμια, τα νεοκλασικά της σπίτια... H πρωτεύουσα των Κυκλάδων, όμως, έχει αποκτήσει πρόσφατα ένα επιπλέον ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: έχει αναδειχτεί πρωταθλήτρια στην ανακύκλωση.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_oiko1_1_02/08/2010_1292312

Υπάρχουν πέρα από αυτό και πολλές προσπάθειες και μεμονωμένα των πολιτών (και φοιτητών!) για ανακύκλωση!
π.χ. μεταξύ άλλων υπάρχει και το:
Παράθεση:
"Recycling Syros"
Ο σκοπός της δημιουργίας του blog είναι η άμεση ενημέρωση του κοινού, για τις δράσεις που πραγματοποιεί η ομάδα του Recycling Syros, με στόχο να βοηθήσει την Σύρο και το περιβάλλον που ζούμε καθημερινά.
Ακόμα στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, μέσω των άρθρων του,
σχετικά με την ανακύκλωση, όπου αυτή μπορεί να εφαρμοστεί.

http://recyclingsyros.blogspot.com/

AA!! και μην ξεχνάμε,
υπάρχει και η "Οικολογική Ομάδα", που προσπαθεί αν και με μικρό πυρήνα ατόμων (στην ουσία είναι πολλά άτομα που ασχολούνται με περιβαλλοντικά θέματα, οπότε η ομάδα μπορεί απλώς να συμβάλει ως πιο συνεκτικός σχηματισμός εξτρά ιδίως αν αιτούνται κάποια πράγματα από το δήμο ή για πιο στοχευμένες κινήσεις):
http://my.aegean.gr/web/forum-60.html
(+ αναμένει κι νέο κόσμο, ε?)

Wink

Παρ, 09 Σεπ 2011 9:32 pm

Elouros
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Jul 10, 2011
38
Τόπος: Κως

Ευχαριστώ, για το τόσο ενδιαφέρον περί συνάντησης! Smile Και να μην γίνει εν τέλει μετά τις 24( μια δεύτερη ) όπως είπες μια άλλη φορά, μέσα σε λίγες μέρες θα σας έχουμε γνωρίσει και θα μας έχετε γνωρίσει όλους! Smile

Τώρα για την ανακύκλωση, όλα αυτά νομίζω είναι πολλά + για τους κατοίκους του νησιού αλλά και για όσους στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες! Smile Τουλάχιστον, δεν πρόκειται για πολιτικά τρικ και εκμετάλλευση της ανθρώπινης ευσυνειδησίας (όπως εδώ Sad )

Καλά με τις ομάδες γενικά στο πανεπιστήμιο Αιγαίου έχω πάθει πλάκα..! Ήταν από τα πρώτα πράγματα που με ενθουσίασαν τόσο πολύ... Αλλά έχετε και τόσες πολλές βρε αδερφέ που αδυνατώ να διαλέξω! Poke Tounge

Παρ, 09 Σεπ 2011 9:58 pm

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

Elouros έγραψε:
Καλά με τις ομάδες γενικά στο πανεπιστήμιο Αιγαίου έχω πάθει πλάκα..! Ήταν από τα πρώτα πράγματα που με ενθουσίασαν τόσο πολύ... Αλλά έχετε και τόσες πολλές βρε αδερφέ που αδυνατώ να διαλέξω! Poke Tounge
Δεν χρειάζεται να "διαλέξεις" βρε, όλες είναι ανοιχτές και μπορείς να συμμετέχεις σε όσες θες! Μη φανταστείς, αν είσαι άνθρωπος με ενδιαφέροντα μπορείς να είσαι και σε όλες, λίγο ή πολύ! Wink
Ειδικά σε ένα μικρό μέρος, δεν είναι τόσο πολυπληθείς οι ομάδες, οπότε αν υπάρχει χρόνος και κουράγιο (μες στο καθημερινό πρόγραμμα σπουδών) και κυρίως θέληση, μπορούν να γίνουν και γίνονται αρκετά, και από λίγα άτομα κιόλας!

Υ.Γ: Σύντομα θα (απανα)ετοιμαστεί και φοιτητικός ραδιοφωνικός σταθμός! Wink

Σαβ, 10 Σεπ 2011 12:29 am

pennou
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Sep 07, 2011
5

inertia το φεστιβάλ φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και αν βρίσκομαι Σύρο στο διάστημα αυτό θα το τιμήσω οπωσδήποτε! Cool
Καλώς σας βρήκα Elouros και λοιποί συμφοιτητές! Smile
Ερώτηση: Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα γνωρίζουμε πότε ξεκινούν τα μαθήματα στη σχολή?

Σαβ, 10 Σεπ 2011 9:26 am

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

pennou έγραψε:
inertia το φεστιβάλ φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και αν βρίσκομαι Σύρο στο διάστημα αυτό θα το τιμήσω οπωσδήποτε! Cool
Καλώς σας βρήκα Elouros και λοιποί συμφοιτητές! Smile
Ερώτηση: Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα γνωρίζουμε πότε ξεκινούν τα μαθήματα στη σχολή?

pennou τα μαθήματα με βάση το πρόγραμμα του ακαδ. έτους, ξεκινούν στις 3 Οκτωβρίου σε όλο το πανεπιστήμιο. Δες στο σημείο "Πότε και Πού" της σελίδας "Υποδοχή".

Στο Φεστιβάλ ως φοιτητική πύλη / ομάδα το my.aegean.gr είμαστε 'συνεργάτες', οπότε όλο και κάπου θα μας βρεις around!!! Wink Γενικώς θα 'κυκλοφορούν' πολλοί φοιτητές, μάλιστα θα γίνουν και εκδηλώσεις, όπως και τα εργαστήρια-workshops εντός του 1ου Γυμνασίου (το ιστορικό 1ο Γυμνάσιο της Ελλάδας, όπου και βρίσκεται το Πανεπιστήμιο)!!

ψήσου! Roll Eyes

Σαβ, 10 Σεπ 2011 12:33 pm

pennou
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Sep 07, 2011
5

Απλά ρωτάω γιατί δεν ξέρω τι θα γίνει με το θέμα της κατάληψης σε αυτή τη σχολή..εσύ πως το κόβεις?Θα συνεχιστεί?
Και αν τελικά αρχίζουμε 3/10 ίσως να έρθω κάπου τότε Σύρο και για να εγκατασταθώ μόνιμα..οπότε αν και το ψήνω πολύ για το φεστιβάλ λογικά δεν θα μπορέσω να το παρακολουθήσω.. Confused

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολές 2018-2019 Κινηματογραφικής Λ...

Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ Απαντήσεις: 10

Τρι, 13 Νοέ 2018 12:45 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολές 2017-2018 Κινηματογραφικής Λ...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ Απαντήσεις: 1

Τετ, 11 Οκτ 2017 12:31 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις τΟΔΙΤ: πρωτοετείς στο νέο τμήμα του Π...

από inertia
Συζήτηση: τμ. Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού Απαντήσεις: 0

Σαβ, 01 Ιούλ 2017 6:18 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολές 2016-2017 Κινηματογραφικής Λ...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ Απαντήσεις: 24

Τρι, 04 Οκτ 2016 10:03 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Πρωτοετείς στο τμήμα στατιστικής και ...

από jimaws
Συζήτηση: τμ. Στατιστικής & Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών Απαντήσεις: 7

Δευ, 29 Αύγ 2016 11:04 am Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics